אני מרגיש שדודי סלע,כספי או ניר קלינגר מייצגים אותי בחו"ל,מסתבר שגם הרוב ככה,אתם לא אוהבים את זה,סבבה,הרוב כן אוהבים את זה. לא מבין מה הבעיה אם זה,אנחנו מדינה קטנה אם להכניס "פטריוטיות" לספורט עושה את זה לאנשים פה אז שיעשו,למי שיש בעיה שלא יקנה עיתונים או שלא יקרא את זה. בסופו של דבר מה ההבדל בין נבחרת הטניס של ישראל מול דודי סלע?שניהם מייצגים את ישראל,בשניהם ישראל מוזכרת,למה כל כך חשוב לעודד את נבחרת ישראל אבל אם בניון באירופה לא צריך לעודד אותו?
בחרת במקרה להתעלם מהסוגייה החברתית הראשונה שהעליתי- 30% מהאוכלוסיה שהם אזרחים סוג ב'? או שאתה מתייחס לזה כחלק מה"הבעיה הצבאית"?
רפאל אני אסביר לך הכי ברור שרק אפשר ובלי טיפונת התנשאות להבדיל ממך. הנושא שנפתח זה לא מכבר דיבר על תחושת הגאווה ופרץ הלאומיות בעקבות הישגים של ספורטאים יחידים לאדון ע.אמיר יש בעיה עם זה. לי ממש לא. אני פטריוט אוהב את המדינה שלי וגאה בכל הישג של ספורטאי ישראל באשר הוא. נכון זה לא עושה את זה הישג אישי שלי אבל מכאן ועד לרצות שדודי יפסיד למארי כפי שטען אמיר נראה לי סוג של דווקא . וכשמדובר בענייני דווקא אני לא יכול להימנע מפלאש באקים לשמאלנים . האם הייתי מספיק ברור ונהיר המורה??
gass, שוב, כמו שאמרתי, הצונאמי הלאומני הזה שיבש פה את דעתם של האנשים, ולכן נראה לך שההעדפה של אמרי ע. לניצחון של אנדי מארי על דודי סלע זה "דווקא", בעוד שמה שאני מנסה להסביר לך, זה שזה מקביל לזה שתגיד שאוהדי יונייטד שרצו שיונייטד יקרעו את מכבי חיפה לגזרים בשלב הבתים בליגת האלופות "עשו דווקא".
אך זה היה ברור שהדיון הזה התפתח בדיון התקשורת האנגלי, ויופי קאריק שסוף סוף העברת הודעות למקום המתאים. אני לדיון הזה לא נכנס, כי ברור לכולם מה דעתי בעניין. מבחינתי כל ספורטאי/ת ישראלי מייצג אותי בחו"ל ואני גאה בהישגיו ועצוב באכזבותיו.
הספורט הישראלי מביא לי גאווה. אני לא ממש מבין את Rudess, אבל אולי מקור הכעס שלו נובע מהיותו ישראלי שחי באנגליה שאולי היה רוצה להיוולד כאנגלי ולא כישראלי? אצלי בכל מקרה זה בדיוק ההיפך, אני הולנדי שחי כחצי מחייו בארץ, לא הסתדר שם וחזר להולנד. אני עושה הפרדה מוחלטת בין הבעיות הקשות בארץ לבין ההשגים של הספורטים שלנו. למרות שאני לא בן אדם מאמין אני יהודי בכל חלק של גופי. אני לא צריך לאהוב למשל את דודי סלע כבן אדם, אבל אני מה זה שמח שהוא מצליח. אני חי בהולנד וכיהודי אני חש לא תמיד נוח בהולנד. מה לעשות, שונאי יהודים יש בכל מקום, העניין הוא שבארץ חייתי ולא הרגשתי בבית. הסיבות לכך רבות, אבל ברגע שדודי סלע, שחר פאר, מכבי ת"א בכדורסל, עמרי כספי וכו' מצליחים אני מרגיש גאווה גדולה. אני מניח שהתקשורת בארץ מנסה דרך הספורט לשכוח את הבעיות של מדינת ישראל. מה רע שהם מתלהבים מכל הישג של הספורטאים שלנו? כל מדינה צריכה להיות גאה בספורטאים שלה בטח אם מדובר במדינה של 7 מיליון תושבים שמבחינה ספורטיבית לא שולטת בעולם. הולנד מדינה מאד לא פטריוטית, אבל ברגע שיש טורניר גדול של כדורגל אתם צריכים לראות מה קורה פה במדינה. בני אדם שלא סובלים כדורגל פתאום הולכים לסופרמרקט וקונים איזה דגל בכתום. האווירה פה תמיד פנטסטי. אז תמיד יש את האנשים שצריכים להיות דווקא ולהיות נגד הזרם, הולנדים, חבר'ה עם שורשים אחרים. כאלה אנשים יש בכל מדינה. בקיצור לי מאד כיף שישראל לפעמים מוזכרת פה לטובה בגלל דברים אחרים שלא קשורים לנושאים הרגישים. אני יודע שיש אנשים בהולנד שאוכלים אז את הלב מקנאה, מה רע בזה?
אם היה איזשהו תחום ספורט שבו אי פעם אני זוכר שתמכתי בישראל זה טניס. את נבחרת הכדורגל של ישראל מעולם לא סבלתי בעיקר בגלל היחס המתנשא והשחצני של הכדורגלן הישראלי וגם של התקשורת הישראלית. ונבחרת הכדורסל של ישראל זו עוד שלוחה של שמעון מזרחי, אדם שמבחינתי הרס כל סיכוי לכדורסל בארץ הקודש. עבורי הטניסאים תמיד היו הספורטאים האמיתיים של המדינה. ממנסדורף כלה בהראל לוי ובסמאשנובה ועד לאנדיוני ודודי סלע. מקצוענים לכל דבר למרות שהספורט שבחרו הוא אחד הקשים(גם מהבחינה הזאת שאתה מסתובב בעולם כל כך הרבה זמן לבד וחי מתחרות לתחרות). הטניסאים אולי לא מייצגים את נבחרת ישראל בווימבלדון אבל מבחינתי הצלחה שלהם זה כמו הצלחה של הנבחרת. הרי אם הם משתתפים באולימפיאדה הם מייצגים את ישראל, אז למה בווימבלדון הם לא יכולים לייצג? ההישג של עמרי כספי הוא יפה ומכובד(אני אישית לא מת עליו יש לו הרבה מאוד מכביזם), אבל עמרי כספי מייצג רק את עצמו. סלע לעומת זאת כנציג ישראל מייצג מדינה שלמה. עוד דבר שאני רוצה להתייחס אליו זה שיש מעין חובה לאומית לעודד את הנציגים בישראלים בחו"ל ואוטומטית מי שמעודד את היריב הופך לעוכר ישראל. דבר שלא נהוג בשום מקום בעולם. וזו חלק מהחוסר תרבות ספורטיבית שיש בארץ.
חברים, אני מה שעונה להגדרה "שמאלני מלוקק" וזה יותר מורכב לפעמיים ממה שזה נראה. אני מצד אחד שונא את מכבי ומאחל להם להפסיד כל משחק באירופה, אבל מצד שני כספי בחור סמפטי ואני שמח מזה שדווקא הוא מכולם יהיה הישראלי הראשון שידרוך בליגת הכדורסל הטובה בעולם. ניקח את נבחרת ישראל בכדורגל, לרוב אני רוצה שיפסידו כי הם אנטי מקצוענים ומסמלים כל דבר רע בספורט, דבר שאסור שיכנס לתת המודע של הדור הצעיר. ללכת למסיבות, להתאמן שעה בהילוך ראשון, לדפוק לאפה שווארמה ואז למרות זאת לעלות למונדיאל? לא מוכן, לא מקובל עלי. מצד שני, אם הנבחרת תשנה תדמית ותראה אופי ומלחמה כמו בכמה פעמיים בודדות שהיו בעבר הנבחרת, אז בוא ברגע לא הססתי לקפוץ מהכסא ולצעוק "שער". אני חושב שאני לא בעד ישראלים ולא נגד ישראלים. זה לא עניין לאומי בכלל, אלא ספורטיבי ומקצועני נטו. ברגע שאני מתחבר לאישיות מסויימת אם זה בחו"ל ואם זה בארץ, אז זה אחרי שעשיתי את כל החישובים לגבי האישיות והרצינות של אותו ספורטאי. אין שחור ולבן, אני אשמח לראות את גראנט מפסיד בד בבד שאתאכזב אם דודי סלע הלוחם ירד בדרוג העולמי שלו. כל דבר לגופו.
אין ספק לגבי העוצמה וההשפעה שיש ללאומיות על כולנו בעולם המודרני, זה מגיע לכל אספקט בחיים וכמובן לא מדלג על הספורט. אני לא מתעלם מההשפעה שיש לזה עליינו אבל אני בוחר לא לקבל את זה עד כמה שאני יכול. מאותה סיבה אני לא אוהד שום נבחרת ללא תנאי (לא ארגנטינה ולא ישראל), כל טורניר או משחק עומד בפני עצמו. אני בטוח שהלאומיות משפיעה בצורה זו או אחרת על בחירת הספורטאי\הנבחרת שאני מעדיף, אבל אני רוצה לחשוב שזה בעיקר בגלל שיש יותר סיכוי שאני מכיר את הספורטאי\ם (או לפחות את הסיפור שלהם) ולכן יותר קל לי להזדהות. מהתקשורת אני לא מצפה לעשות את הבחירה שאני עשיתי (יותר או פחות בהצלחה) ולכן אין לי תלונות, היא משתמשת בספורטאים כסמלים, בדיוק כמו שכל מדינה משתמשת בדגל והמנון כדי לחזק את האתוס שלה (שהומצא בשלב זה או אחר).
sixtobastia, זו גישה מעניינת. רק אני אציין שהתקשורת משתמשת בספורטאים כסמלים בעיקר משיקולי רייטינג. לאומנות, כמו סקס- זה מוכר. תשאל את gass12.
AW forever לא קראת טוב כי לא התעלמתי מ 30 אחוז אזרחים סוג ב' שכתבת עליהם כי כתבתי,הרוב הגדול פה הוא יהודי! ברגע שהדברים בין היהודים,דתיים-חילוניים-אשכנזים-מזרחיים יהיו מטופלים הרבה יותר טוב בגלל שיהיה לזה תקציב וזמן גדול יותר לפיתרון המחלוקות,הבעיה של הערבים בתוכנו תהיה שונה.
AW forever זו תהיה טעות להשוות את מה שקורה באירופה למה שקורה בישראל, כן,הרוב שם נוצרים אבל הנצרות,הדת באירופה פחות תופסת מבחינת הזהות כפי שהיא נתפסת אצלנו היהודים ופה בארץ. ברגע שאנחנו נהיה רגועים ומאוחדים יותר אז יהיה קל יותר לטפל בבעיות הפנימיות הנוספות שיש לנו, ברגע שפחות כסף יילך לביטחון אז יהיה יותר כסף לטפל בביוב שזורם ברחובות סכנין, האם אלו הבעיות שיש באירופה?
לא צריך לשאול, זה עובד גם עליי כמה שאני מנסה שלא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx אני מסכים שהשיקול שלהם הוא באמת רייטינג. אבל במודע או לא (כנראה לא), כל פעם שהם מציגים את הגאווה הלאומית בכותרות הם מאשרים ומחזקים את מדינת הלאום והאתוס שלה. זה נכון כמעט לכל מדינה בעולם המודרני שנמצא עדיין בשיאו של עידן הלאומיות לדעתי.
רפאל כפי שראית ושמת לב כשמדובר בלאומיות ובספורט והיחס האמביוולנטי בין שניהם פשוט קשה מלהימנע לעבור לפסים פוליטיים והגדיר זאת יפה הקייזר(קבל ח"ח על השמאלני המלוקק . אהבתי. הויכוח הזה יצטרף כפי הנראה לאותם הויכוחים שיסתיימו ללא הכרעה כשכל צד ימשיך להתבצר בעמדותיו. אבל רק לצורך חידוד הדברים אני ימני בכלל לא מלוקק אוהב להטיח את האמת בפרצוף מי שאוהב שיאהב ומי שלא? זו בעייתו. אני פטריוט שגאה בכל הישג של ספורטאי ישראלי. זה עניין של חינוך מהבית אדון רפאל מכאן ועד לקחת את זה בהתנשאות שכ"כ אופיינית לך ורק לך (לדעתי אין לה כסוי בכלל אבל זה ויכוח לזמן ומקום אחר)..שהתקשורת שוטפת את מוחנו .למה? בגלל שאני חושב שונה ממך? אתה מבין מה אתה מנסה לעשות כאן ? לתת לגיטמציה לדעותיך בשם הנאורות והליברליות ודה לגיטמציה לדעות של השונה ממך. בחייאת רפאל צא לי מהוריד אני לא אוהב את כל מה שאתה מייצג בשום תחום. לא בכדורגל לא בפוליטיקה לא בצבא לא בכלום.. אבל נוכל להסכים על דבר אחד בכיף אני אתעלם ממך ואתה ממני deal?