היורוליג :: מכבי בפיינל פור

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י שגיא, ‏5/11/03.

1. Paolo Maldini שחקן ותיקים

ניצחון מצוין של מכבי על פנאתינייקוס ביוון...לא זוכר את התוצאה המדויקת אבל היה 8 הפרש-התוצאה לא משקפת את המשחק..היינו צריכים לגמור ב-20 הפרש לפחות...חבל שבדקות האחרונות איבדנו כדורים והפסדנו 10 נקודות אבל לא זה מה שחשוב אלא הניצחון והמשחק הטוב מאוד של השחקנים, הרבה מאוד ריבאונדים בהגנה (בעיקר של תומאס), 30 נקודות של שאראס...בקיצור ערב אדיר של מכבי וכרגע אני לא רואה קבוצה שיכולה לעצור את מכבי!

2. burning soil Member

משחק מעולה של מכבי,המשחק שהכי נהנתי לראות העונה,
    פשוט יכולת מצוינת,קהל מדהים של פנא אני חייב לציין,רק
    שמכבי לא תגיע לשיא מוקדם מידי..

3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההפרש לא חשוב בשלבים הבתים הנוכחי, הניצחון כן.
    מכבי נתנו פשוט משחק גדול, מחצו את פאנתיקוס(וגם אני מצטרף למחמאות לקהל שלהם במידה ולא היו שם קללות אנטשמיות) ונתנו סימן לכל אירופה, אנחנו כאן, והמטרה היא הפיינל פור.
    כל הכבוד מכבי!

4. שגיא Guest

על כל הכבוד לניצחון המעולה, למכבי חסר פשוט את יכולת הדריסה. הם מגיעה להפרש גבוה ומיד נסוגה, ובמשחקים אחרים (ע"ע צסקא) יתרון כזה עלול להישמט. למזלה של מכבי היתרון היה מספיק גבוה וגם הצליפות מטווח השלוש לא עזרו ליוונים.

קראתי טור בוואלה, איתו מסכים כמעט בכל, שמכבי פשוט מפרקת את היריבות שלה מוקדם יותר, בין היתר כמו במשחק שלשום, מכבי מובילה ב20 הפרש במשחק בקצב מצויין מבחינתה, אבל כשמסתכלים על השעון פתאום רואים שיש עוד 30 דקות לשחק. וראיתם איך התנהל המשחק. רבע ראשון פנטסטי, רבע שני עלוב, רבע שלישי מצויין ורבע אחרון חלש. מכבי צריכה עכשיו להצליח לשמור על יציבות ועל יכולת גבוהה לאורך 30 דקות לפחות. אחרת, במשחקים מכריעים אחרים, הנתון הזה של הנסיגה לאחור עלול להשפיע, ולהשפיע לרעה.

אבל מעבר לכך, זהו ניצחון מוראלי חשוב ביותר להמשך הדרך, וטוב שגם שאראס הגיע סופסוף. וגם בלי שארפ או בסטון ביכולת גבוהה אפשר לנצח, גם בחוץ, גם את החניכים של אוברדוביץ'

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מסכים איתך.
    מול פאנא המשחק היה גמור לחלוטיין, דקה ורבע לסיום, 17 הפרש, אז מכבי שיחקו בהילוך איטי ונתנו לפאנא לצמק ל8(היה צריך להיות 11, אבל מקדונלד דפק שלשה שנייה לסיום).
    מכבי טיילו לניצחון, ובשלב הבתים הנוכחי, זה מספיק.
    עם כל הכבוד, בשיטה הנוכחית של המשחקים, 17 הפרש או 8 הפרש זה לא משנה.
    תמיד אנשים מחפשים מה לא בסדר, וזאת הבעייה.
    הפעם, היה משחק יוצא מן הכלל של מכבי, ועם כל הכבוד, ברור גם לי, גם לך, וגם לכותב אותו טור, שעם מכבי היו צריכים לנצח מעל 10 הפרש, או מעל 15 הפרש, הם היו עושים את זה, אבל מכיוון שההפרש לא חשוב בשלב הבתים הנוכחי, הם בדקה ורבע האחרונים העבירו את המשחק.

6. שגיא Guest

הנקודה היא שזה לא משהו חד פעמי. זה חוזר על עצמו, בקביעות ממש, לעיתים אפילו אנחנו רואים שכל משחק ברבע הראשון היא דורסת, אחר כך דועכת. זה משהו מגמתי, שקורה לה כמעט כל משחק.

ומכבי היו צריכים לנצח את צסק"א בנקודה, אבל הם לא עשו את זה, למה? אתה הרי אמרת ש"אם הם היו צריכים". הנקודה שמול פנא היתרון היה גבוה מידי בשביל שהם יספיקו לחזור, אבל במקום לסיים את זה ב20 הפרש הם מסיימים ב8 הפרש. ובמקום לנצח את צסק"א ב5-10 הפרש, אז הם מפסידים. זה משהו שצריכים לעבוד עליו במכבי, אולי צריך להרחיב מעט את הרוטציה, על מנת לחלק טיפה את העומס (שבשלב הזה מתחיל להצטבר), וככה להשתמש בשחקנים המובילים כשהקבוצה בדעיכה מסויימת. כי את היכולת למכבי יש, ויש בגדול, אולי הכי טובה באירופה, אבל מעבר לזה צריך לשפר עוד כמה דברים כדי להגיע בשיא לפיינל פור.

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

יווווו איזה משחק מתסכל....

לא יאומן כמעט שום דבר לא הולך בהתקפה ברבע השני העלוב הזה אבל למזלנו סקיפר גם לא ממש מתפקדת חוץ משלשה מדהימה בשנייה האחרונה ומכבי צריכה להגיד תודה שהפער רק 5.

8. John Barnes Member

ככה זה ששום דבר לא הולך ... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx האיטלקים פשוט צלפו שלשוץ, ההגנה לא תיפקדה כלום לא עבד... התוצאה:
    מכבי מפסידה 99-89.

9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מכבי הוכיחה שוב שהיא לא הקבוצה הטובה באירופה. וזה לא רק בגלל ההפסד הזה אבל ההפסד הזה רק מוסיף לעובדה הזאת. ההגנה של מכבי פשוט גרועה ולא סתם סטטיסטית ההגנה של מכבי היא הגרועה ביותר ביורוליג (אם אני לא טועה...).

בגלל ההפסד הזה מכבי תהיה כנראה רק בדרג השני בהגרלה לקראת הסיבוב הבא מה שאומר שמכבי תקבל את ברצלונה, אפס פילזן או צסק"א. שלושת הקבוצות האלה עדיפות על מכבי לדעתי אולי חוץ מאפס פילזן אבל עדיין עדיף להמנע להיות רק בדרג השני.

בשביל זה מכבי צריכה לנצח במוסקבה שלא נדבר על ז'ליגריס וסיינה אבל אני לא רואה את מכבי חוזרת עם משהו ממוסקבה. צסק"א גדולה על מכבי.

10. שגיא Guest

צריך לומר מילה טובה על בולוניה, יש להם קבוצה פשוט מצויינת, ואת זה הם הוכיחו בשני המשחקים מול מכבי ת"א. פוצקו רכז מצויין, ויחד עם וויאניץ', דלפינו, מוטולה, סמודיש ושאר החברים יוצרים פשוט קבוצה מעולה. מכבי הפסידה את המשחק הזה במחצית הראשונה, אמנם, לכאורה, התוצאה הייתה צמודה, אך יותר מידי כדורים חוזרים בהגנה שהיו אמורים להיות של מכבי, הפכו לכדורים חוזרים התקפיים של בולוניה, אשר מהם היא כמובן עשתה נקודות קלות, יותר עירנות של מכבי באיזור הזה, והתוצאה במחצית הייתה אפילו הפרש דו ספרתי לטובת מכבי, ממנו לבולוניה היה קשה לחזור. במחצית השניה בולוניה המשיכה את מטווח השלשות המטורף שלה, ואם אני לא טועה, האחוזים שלה מהשלוש, היו דומים לאלה מהעונשין. פשוט אחוזים מדהימים לשלוש, ומול זריקות כאלה למכבי לא היה הרבה מה לעשות.

אין ספק שזה היה מהמשחקים היותר חלשים של מכבי העונה ככלל, ובפרט של מיסיאו באסטון, ממנו לא ראינו כלום, הוא פשוט לא היה במשחק, וכך גם הריבאונדים והנקודות שלו חסרו למכבי. יצטרכו לתקן במשחק הבא.

11. Julian Joachim Member

הבלוק שבאסטון קיבל משפיגל (נדמה לי) היה מה שהוציא אותו סופית מהמשחק. זה רק מראה כמה דבר קטן כמו בלוק אחד יכול להרוס את כל הערב של שחקן.

12. לירן מנהל כללי מנהל כללי

גם בלי הבלוק הזה באסטון היה גמור. גם אם הוא היה שם את הדאנק הזה לא נראה לי שהוא היה מתעורר או משהו כזה

בגדול, סקיפר לא השאירה שום סיכוי למכבי.

13. burning soil Member

טוב לדעתי ההפסד הוא בגלל מכלול סיבות שגרמו ליכולת
    החלשה,ראשית השחקנים באו שאננים,ולא מרוכזים לאחר
    הנצחון המצוין בשבוע שעבר,כשחקני מכבי ציפינו שהם יידעו
    לרדת לקרקע,זה לא קרה וחבל.מכבי סבלה מיום מצוין של וויאניץ',דלפינו
    ושאר שחקני סקיפר,וחוסר ריכוז של השחקנים גרם לאיבודים ולהחטאות,
    גם היום הלא נעים שהיה אתמול לא תרם למשחק.

14. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מחצית מצויינת של מכבי בכל מה שקשור להתקפה. 56 נקודות למחצית זה קצב של 112 נק' למשחק וזה יוצא מן הכלל אבל ההגנה... אוי ההגנה שוב פעם לא נראית כמו הגנה של קבוצה ששואפת להיות הטובה ביבשת. במקום לרדת ממחצית כזאת עם יתרון 30 אנחנו יורדים עם יתרון 12. באסטון עושה בית ספר לסאבוניס במשחק התקפה ענק וגם בהתקפה הענק הליטאי יוצא מתוסכל.

פארקר גם טוב עם 9 אסיסטים שזה לא רגיל לראות אצלו את הנתון הזה. מכבי תמיד מאבדת יתרונות גדולים שיש לה ואני כמעט בטוח שגם היום נראה את היתרון יורד כמעט למרחק נגיעה או אולי 5-10 נק'. אני מקווה שאני טועה.

מה שכן, אני רוצה לראות את מכבי שומרת על הקצב הזה ומגיעה ליותר מ-100 נק' למשחק.

15. Reyes Member

סאבוניס הזה טנק טנק...

http://www.al-awda.org/media/images/pictures/oppression/tank.Xxx
    סאבוניס http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx