ראפא בניטז עצר בדיוטי פרי לפני החזרה מחופשת חג המולד, והביא לליברפול שלו את ארבלואה, שהגיע כידוע רק בקיץ לדפור אבל לא ממש הרשים, וגם את פראנסיס ממלאגה. רומרו נפצע, ויעדר כ3 שבועות. ג'ונאס גוטיירס, שמפגין לאחרונה יכולת מצוינת במדי מאיורקה, זומן לסגל נבחרת ארגנטינה. אלפרו הצעיר עושה רושם יודע איך לתפוס כותרת אחרת כל יום מחדש: "כל דרבי ששיחקתי, סביליה ניצחה" (הכוונה היא כמובן בנוער). לואיס פרננדס, אחד שגם במחוזות ספרד ידוע כמעט שחצן ובין השאר גם בגלל כך מכונה בשם "מאצ'וטה", דווקא לא מתעלם מהיכולת של סביליה בשנתיים האחרונות, ויודע לפרגן: "לשחק נגד סביליה זה כמו לשחק נגד ריאל". קלברסון עשוי לעשות שוב את המעבר לאירופה הגדולה (טורקיה, עם כל הכבוד, לא נחשבת. ועוד אומר את זה טורקי חחחח), אולי בניסיון אחרון להציל את הקריירה שלו. לבאנטה היא זאת שעלה לה הרעיון המצוין לנסות להביא אותו שוב למרכז הבמה. ויאריאל רוצה להחליט בעניינו של ריקלמה עד לסיום מועד ההעברות, כשההחלטה תהיה תלויה בהצעות שיגישו לה. ליון, כאמור, היא אחת הקבוצות, ששמם נזכר בהקשרו של מי שהיה עד לא מזמן האליל של הצוללת. ונקנח עם עוד אקס בית"ר, דויד אגנסו, גמר את העונה בגלל פציעה.
בחיי, אין מספיק שחקנים בינוניים באנגליה? אני פשוט מאבד הערכה לבניטז בכל פעם שהוא קונה עוד שחקן ספרדי שלא ישנה דבר.
אני מאד מעריך את ראפא בניטז, והוא הוכיח את עצמו מספיק בספרד. אם הוא רוכש ים שחקנים בינוניים לליברפול (לא רק ספרדים), כנראה שהוא לא יכול להביא טובים יותר. בטוח יש סיבה לכך. אולי אין יותר מדי כסף להעברות? היו גם מליון ואחד דיבורים על רכישה של ליברפול מכמה תאילנדים, אבל כנראה אז גילו בצהובונים של אנגליה, שמדובר בסך הכל בתאילנדי שגר בארץ שלנו בתוך איזה טלפון ציבורי.
קודם כל קים, הדיבורים על רכישה הם הרבה יותר מתאילנדי מעופף, והרבה יותר מצהובונים. הדיבורים על התאלינדי בשנה שעברה(ר"מ תאילנד אגב) לא צלחו טוב וכרגע יש מו"מ רציני עפ"י הדיווחים כבר זמן מה עם קבוצת רוכשים מדובאי, ועושה רושם שזה רציני מאוד(גם גורמים רשמיים בליברפול אישרו את זה). בכל מקרה, רפא בניטז היה אחד המאמנים היותר מוערכים עלי בתקופה שלו בולנסיה. כיום אני מסתכל עליו ותוהה לאן נעלם הגאון. אני לא רוצה להיכנס לעניני ליברפול יותר מדי בדיון הזה, ואני רק יגע בנושא הרכישות המפוקפקות שלו. כל כך הרבה שחקנים בינוניים הגיעו לליברפול, שעושה רושם שהוא קונה רק "בשביל הקטע"(נשמע הרבה יותר טוב באנגלית אגב).אם אין בשוק שחקנים ברמה, אז אין. לא צריך להביא כל מיני אנדראצ'יברס ופלופים בפוטנציה מספרד לקבוצה. ואגב, אני לא יכול שלא להזכיר את זה(עסקה כזאת מטומטמת לא ראיתי מעודי), אבל הבן אדם שמשלם 6.9 מיליון ליש"ט עבור הקופיף פנאנט, משהו לא בסדר אצלו.
בהחלט, אתה מדבר על הבן אדם שהשיג את ליגת האלופות וגביע אופ''א, ו2 אליפויות ספרד, בהחלט משו לא בסדר אצלו. בניטז נשאר הטקטיקן הכי גדול באירופה עדיין.
אף אחד לא אמר אחרת. התכוונתי שמשהו לא בסדר אצלו מכיוון מדיניות הרכש, ואם תעבור על "שחקני החיזוק" שלו, תבין בדיוק על מה אני מדבר.
וזה רשמי. בניטז זורק לפח 4 מיליון יורו, הפעם בשביל ארבלואה. מה כבר אפשר לומר? עוד שחקן בינוני לרשימה. מועדון השחקנים הבינונים (שגם משלמים עליהם יותר מדי) בכיכובו של פנאנט מקבל חיזוק נוסף.
אני בטוח שלא ראית את ארבלואה יותר מ-2 משחקים, מדובר בשחקן מוכשר מאוד. בכל מקרה, אפשר להגיד על בניטז הרבה דברים, אבל הוא מביא את מאסצ'רנו לליברפול, רכישה אדירה.
אם הוא לא היה עושה רכש, היו שואלים למה הוא לא עשה רכש. הוא מנסה לעשות ככל שביכולתו עם הכלים הניתנים לו, אני בטוח בזה. אחרת, הוא היה מביא שחקנים טובים יותר. אני בטוח שאם הוא היה יכול להביא למרסיסייד שחקנים טובים יותר, הוא היה עושה את זה. אין סיבה שלא. והנה, הוא עט על המציאה של מאסצ'ראנו אחרי הכשלון שלו בווסטהאם (שלא באשמתו, יש לציין). אבל אני יקח דווקא את הדברים שעמי אמר, ויביא את קאפלו כעוד דוגמא למאמן עטור הישגים, שזוכה למרות זאת לביקורת מוצדקת כיום בריאל.
אם שחקני הקאנטרה שלנו לא ייקבלו מעולם הזדמנות באמת לשחקן בחולצה הקדושה, אז מחמם את הלב לראות את הקאנרטוס שלנו מצליחים במקום אחר, באמת שלא ציפיתי שתוך חתי שנה הוא יעבור לקבוצה חזקה כמו ליברפול, הוא עשה בחוכמה שברח מאיתנו מהר, והחלטה עוד יותר חכמה שברח מהביזה בריאזור, שהולכת לשנים של בינוניות מתמשכת. רק ניתן לאחל לו בהצלחה ושייראה דשא, ולא ייצטער שהוא עבר למועדון גדול ובסופו של דבר לא שיחק. לחזור אלינו? לדעתי הוא לא יחזור אלינו בעתיד גם אם תיהיה לו אפשרות, הוא מדרידיסטה בדם אבל הוא מבין שפה הוא לא יכול להצליח.
אחרי חואן פאבלו כאפה, גם ברנקו איליץ' ופבריס פנקראטה הגיעו לבטיס ברגע האחרון במסגרת השאלה עד לסיום העונה עם אופציה לרכישה. איליץ' הוא מגן ימני בן 25, שמגיע לאייש את העמדה הבעיתית ביותר בבטיס, ופנקראטה הוא חלוץ צרפתי בן 26, שמגיע מפריס סן ג'רמן.
בקיצור, שום דבר מעניין במיוחד לא קרה בחורף הזה. ההעברה המשמעותית ביותר הייתה החוצה - זו של רונאלדו - והיא גם היחידה (לטובה ולרעה) שמסוגלת להשפיע על המשך העונה באופן רציני.
לא הייתי אומר "שום דבר מעניין". העברות גדולות לא היו, כמעט כמו תמיד בחלון ההעברות של החורף. וכבר שכחת שגאגו והיגוואין הגיעו בחלון ההעברות הזה, בגלל שזה היה בהתחלה? כן, הזמן עובר מהר.
ממש לא בטוח בקשר לקרז'קוב, אבל צודק לגמרי בקשר לפרננדז. שכחתי אותו כי הוא הרכישה הושלמה למעשה עוד לפני החורף.