החלוץ הכי טוב שנחת כאן ללא ספק יעקובו הקשר האחורי ללא ספק ז'טאוטאס השחקן הכי טוב? כנראה שרוסו בגלל תרומתו הגדולה שבנותיו היפות
ברור שאין ויכוח, יעקובו הזר הכי טוב שנחת פה ויש לו תעודות סטייל פרימייר ליג.. אני באמת חושב שבואטנג שחקן ברמה גבוהה שעם עבודה יכול להגיע גם לרמות האלה אבל הזר הכי טוב ששיחק בארץ זה ללא ספק פיני בלילי, זה אפילו לא זר.. הוא מגזע אחר..
שאלוי , פישונט , קודריצקי , ז'וטאוטאס , אובארוב ועוד רבים טובים , קשה מאוד להחליט מי היה הטוב ביותר. אריאל , אפרופו בוקולי - איך אפשר לשכוח שבתחילת דרכו בישראל מכבי פ"ת סיננה אותו, איך שגלגל מסתובב לו.
ג'ובאני רוסו ללא ספק תרם הרבה לכדורגל ישראלי, אבל לא לשכוח את יעקובו שבזמן שהיה פה עשה קדנציה נהדרת במכבי חיפה ולא לשכוח שעוד מכבי חיפה לקחה אותו עוד כשהיה בכפר- סבא ואם אני לא טועה בלגיה השנייה. ג'ובאני התחיל בהפועל באר שבע את הקריירה שלו בארץ, משם עבר להפועל חיפה ושיחק שם שלוש עונות שבהם גם זכה איתה באליפות בעונת 98/99 עם אלי גוטמן, שהייתה גם האליפות הראשונה של האדומים, אחר כך שיחק עונה בבית"ר ירושלים ועזב בעונת 01/02 למכבי חיפה ושיחק בה 4 עונות שכללו 3 אליפויות, הייתה לרוסו קריירה נהדרת, הוא היה אחד השחקנים האהובים אליי במכבי חיפה, אבל בגלל העזיבה שלו למכבי ת"א, ההערצה שלי אליו ירדה, אומנם עדיין יש לי כבוד אליו ואני מודה לו על השנים היפות במכבי חיפה, מאז שהוא הגיע למכבי ת"א הוא לא עשה כלום והרס סתם כך את עצמו בשנה וחצי הזאת. איגבני יעקובו אומנם לא עשה את מה שרוסו עשה כאן, אבל הוא הגיע רחוק יותר, לפורטסמות' ואז למידלסברו, חלוץ פשוט ענק, ב-70 ההופעות שלו במכבי חיפה הוא הספיק לכבוש 39 שערים. תלוי למה מתכוונים כאשר אומרים הזר הטוב ביותר בישראל, לאן הוא הגיע רחוק יותר או מי שעשה את הקריירה היפה יותר בישראל שזה רוסו ומי שהגיע רחוק יותר זה יעקובו ללא ספק....
יש לי חמישה זרים שבעיניי הכי טובים שנחתו אי פעם בישראל : סרגיי טרטיאק -בלם שקט,קר רוח,תמיד נתן ביטחון להגנה ובית"ר עד היום מחפשת בלם אחורי ברמתו. ג'ובאני רוסו -בשיאו הקשר הטוב ביותר בישראל,גם מבשל,גם כובש,וגם צבעוני מאד. סטפן שאלוי -חצי חלוץ חצי קשר (יותר חלוץ מקשר) ,כובש ,מבשל וכל הזמן חייך (עד שעבר להרצליה ) שורה אובארוב -נחתו כאן הרבה שוערים זרים,אף אחד לא התקרב לרמה של אובארוב בשיאו. וז'וטאוטאס -אני בוחר דווקא בו ולא באחרים כי זה היה שחקן ברמה נדירה,קשר אחורי ברמה גבוהה מאד שגם כובש וגם מבשל וחסר מאד לחיפה מאז שעזב. היו מועמדים להיכנס לרשימה : קנדאורוב,פישונט,הלמאי (שלדעתי גם היה אחד הזרים הכי טובים שנחתו פה),האמר בין השנים 98-00 ,מגמאדוב,צ'אנוב,בוקולי,יעקובו,פרליה
אם להסתכל לאן הגיע היום אז ברור שאבחר ביעקובו. אבל חשוב יותר להתייחס לתרומה שלו לקבוצה בארץ, ולכן: ג'ובאני רוסו היה פשוט ענק בעונת האליפות של הפועל חיפה. ראוי לציין גם את גוראן מילנקו. אנז'י (?) קוביקה היה מצוין בבית"ר ובמכבי ת"א. פישונט ואוסטרץ עשו חיל בהפועל ת"א. ואיך אפשר לשכח את אובארוב, שאנדור, קודריצקי, פץ, קנדאורוב ועוד מלא. אבל מעל כולם, ז'אוטאוטאס (ככה כותבים?! מסובך...) היה פשוט ענק בחיפה. אגב, רק הגול מול מנצ'סטר בקפריסין שוואה את הבחירה הזו (עם כל הכבוד להקפצה של רוסו מעל קורנפיין ב1-2 בטדי ממשהו כמו 25 מטר.
האיזכור היחיד שיהיה מויקטור פאצ'ה זה הנעל הידועה שהוא השליך אותה. לא זוכר כלכך על מי זה היה? קורנפיין?
חס וחלילה,אקקי דיודזה הגאורגי חטף את זה ממנו,פאצ'ה היה עילוי עד שהוא החליט ללבוש ירוק,מאז הוא בעט נעליים על אנשים ונעל כדורים-הכל הפוך הוא עשה.
לדעתי אם הדיון היה עוד שנה שנתיים נגיד פה אחד בואטנג אבל כיום בוקלי מעולה יעקבו היה מדהים אני אישית משוחד לגבי שחקנים בית"ר באליפויות כלומר שאלוי,פישונט,האמר ושאנדור היו שחקנים מדהימים כישרון יוצא מהכלל
כמו שאמרו פה, יעקובו רוסו בוקולי ז'וטאוטאס שאלוי שאנדור.... אניימה גם מעולה, שוער ענק ברמה לכל ליגה. יש גם את לרואה אבל הוא לא היה הרבה זמן בארץ, ולא תרם כמו השאר לקבוצה ששיחק בה, וגם את בואטנג ופרננדז, אבל אם מסתכלים על השחקנים הגדולים שנחתו פה, הם ברשימה. יעקובו ולרואה הטובים מכולם לדעתי.