הוא בקושי רב לא נכנס לנבחרת, אבל איך אף אחד לא מדבר על גאבור מרטון? אני זוכר אותו בתור קוסם, לא פחות.
וושינגטון פרנסיסקו דוס סנטוס היה חלוץ גדול יותר מדוארטה ולימה... בכלל, לא מבין איך דאגלאס לא ב-11. לא חושב שהיה בלם רב גוני ממנו (פרט לעמדת השוער, הוא שיחק בכל עמדה על המגרש). לאורך השנים לכפ״ס היו זרים לא רעים בכלל ביחס לקבוצות אחרות ובייחוד לקבוצות בסדר הגודל של כפ״ס, אבל הזר הגדול ביותר שיצא לי לראות משחק אצלנו היה גאבור מרטון - פשוט גאון כדורגל שעשה דברים מדהימים על המגרש ולדעתי המשוחדת יש לו מקום של כבוד ברשימה הזאת.
בגזרת הברזילאים היה את פאביו ג'וניור, לא הצליח בגדול אבל ריגש הרבה מאוהדי הפועל אם אני זוכר נכון. בנוסף שיחק גם בקבוצה שאני אהבתי. עוד חלוץ שאני די אהבתי והיה מצוין בעונת השיא של גוטמן והפועל הוא סמואל יבואה הגנאי. נמשיך שוב בגזרת הפועל תל אביב וחלוצים, זוכרים את הבדיחה זיטו אוגבונה? הייתי במשחק שהוא טיפס על האמבולנס בגביע המדינה. חלוץ עם נתונים לא רעים אבל חלש להחריד.
מישהו זוכר את ולדימיר אנדונוב? לא שחקן גדול, אבל בליגת הלאומית הוא היה כוכב בזמנו. אאל״ט כמעט העלה את בית״ר ב״ש ליגה עד שהם פישלו במחזורים האחרונים.
נראה לי שפביו ג'וניור לא כבש הרבה שערים, אבל כולם היו בדרבי , שזה מספיק עבור אוהדי הפועל. אוגבונה היה שחקן סביר, בדיוק כמו טוטואנה, שאדו ואמבמבה.
אם כבר עברנו לשלב של לדבר לא רק על זרי צמרת שלקחו תארים ראוי להזכיר כמה זרים מאוד אהובים שהיו במכבי נתניה ולא הוזכרו כאן- רומן פיליפצ׳וק- חלוץ מאוד עוצמתי שיחד עם איגור שקווירין היו פשוט צמד קטלני ביותר! מרטין פשקו- אם בוחנים לפי ימי השיא שלו הוא אחד השוערים הכי טובים שדרכו בארץ. אם ישפטו לפי הפלופים הוא לא היה שורד כאן עונה. ויורל טנסה- אני אישית פחות אהבתי אבל אוהדים שלנו מאוד מאוד אוהבים אותו! רוסלן לוברסקי- אם היה גולר היה ללא ספק נכנס להיכל התהילה של החלוצים הזרים הגדולים שהיו כאן. בלי שום ספק הוא מהאהובים שבהם. איברהים עבדול ראזאק- לטעמי היה קצת עצלן אבל עוד שחקן אהוב מאוד שגורם לאנשים לחייך כשנזכרים בו. לדעתי הכשלון הגדול ביותר של תקופת יאמר זו העובדה שלהוציא לואיס מרין אין אף זר שראוי להזכיר. החזקתי מאוד מתיירי טאזמטה. לדעתי שחקן אדיר שלא הצליח להתרומם בארץ. Sent from my iPhone using Tapatalk
בתקופת יאמר הגיע גם שחקן מפנמה (אפילו הראשון שהגיעו לארץ) ופרנסמן. וגם את אוקוצ'ה, שניסתם למנף, ואני זוכר ממנו רק את הכניסה המטורפת בשי אבוטבול.