אני אשמח מאוד אם תביא לי מקור מוסמך לקביעות שלך שריאל מדריד קיבלה ב 5 שנים האחרונות כספים מהממשלה שלא מגיעים לה, עד אז אתה יכול להטיח האשמות כמה שבא לך ולהמציא שטויות.
זאת תיאוריה מאד מוזרה... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/blink.Xxx אבל אם זה מה שאתה חושב, אז מה שאתה חושב http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx . ההודעה מופנית לMARVID כמובן
אני מוכרח להתייחס למה שנאמר כאן על ראול - ראול הוא הרבה יותר מקפטן עבור ריאל מדריד. הוא הלב והנשמה של הקבוצה, הוא תמיד נמצא במקום הנכון כשצריך אותו ויותר מכל, הוא בן אדם טוב ובעל ערכים. לא תשמעו עליו סיפורי בגידות והוללות. הוא לא בקהאם או רונאלדו שרק מחפשים את ה-Headlines, הוא ענוותן, הוא איש משפחה, הוא מודל לחיקוי (ובהזדמנות זו "I want to be Raul" של חוזה מאריה פלאזה - ספר שמדבר על כך). אין שחקן שמגיע לו להיות קפטן יותר מראול, ולא בכדי הוא אחד מהאנשים הכי מוערכים במדריד. לבוא ולומר עליו שהוא לא נמצא כשמטילים עליו אחריות זה חוסר תבונה. הייתה לו עונה קשה, אבל איך אפשר לשכוח כ"כ מהר את כל התרומה שלו למועדון ולנבחרת?
זה ידוע מאז ומתמיד שהממשלה עוזרת לריאל. עוד מימי פראנקו הפאשיסט שהיה מאיים שהוא יהרוג את הקטלונים אם בארסה תנצח את מדריד. אני לא יכול להביא לך הוכחה,כי ריאל יגידו שזה לא נכון,אז אתה צריך לפנות לממשלת ספרד.
"זה ידוע מאז ומתמיד", שוב, שום הוכחה, רק דברי סרק, אני לא מדבר על פראנקו, אני מדבר על ההאשמות שלכם על המצב כיום, שגם 3 גביעי האלופות האחרונים ב 6 שנים האחרונות היו בגלל שהממשלה עזרה לריאל. אין שום ביסוס לדברים שלכם כי האדמות שנמכרו שוות את המחיר, פשוט פה בארץ האוהדים ישר מתקוממים, פרז מכר את עיר הספורט והתחיל לבנות אחת חדשה, מתקדמת יותר, בשטח פחות יקר וזה יעלה לו לא בהרבה פחות ממה שהוא קיבל על עיר הספורט הישנה. סתכלו, זידאן ובקהאם והחברים גרים בבתים ששווים 5-6 מיליון, אז תבינו שפחות או יותר על שטח בעל אותה יוקרה גם יש בתים יוקרתיים, מגרשים וזה פשוט שטחים ענקיים שאפשר לבנות עליהם קניונים ועוד, אתם מדברים פשוט מתוך בורות כי אתם מדמיינים כר דשא שנמכר ב 300 מיליון יורו.
מה הקשר כמה הבתים של השחקנים עולים? לפחות חצי מהמחיר של הבית(6 מיליון יורו) הוא כל מה שיש בתוך הבית. אתה יודע שהממשלה עוזרת לריאל,אבל אתה לא מודה בזה פשוט. ואני אמרתי שאי אפשר להוכיח שהממשלה עוזרת לכם,אבל כולם יודעים את זה,אף אחד בממשלה לא יגיד לך שהוא עוזר לריאל,זה ברור,וגם אף אחד בריאל לא יגיד שהוא מקבל כסף מהממשלה,אבל הם יודעים שהם מקבלים.
ברור שהמתקן החדש יהיה זול יותר, המחיר שלו יעלה רק כשריאל תשקע שוב בחובות והממשלה או העיריה ירצו לתת יד. זה בדיוק מה שקרה בפעם האחרונה. ריאל מושחתים ולא יעזור כלום.
הדיון הזה הוא בעיקר של אוהדי בארסה וריאל, אבל אני רגע רצה להגיד משהו כמישהו אובייקטיבי שאין לו חלק במריבה: מה אתם רוצים מריאל??? אפשר לתרץ את זה שהם הקבוצה היוקרתית ביותר בעולם בזה שהממשלה בעדם וכל זה, אבל זה שטויות. אתם נשענים על תרוצים שבאים מלפני 70 שנה. לריאל יש ניהול יותר טוב, בסיס יותר טוב ולכן היא הקבוצה ששולטת בספרד קרוב למעל עשור. לכן היא מביאה כל כך הרבה כוכבים ולכן היא השולטת בכדורגל הספרדי ואולי עוד מעט גם בכדורגל העולמי. אז אני באופן אישי הייתי מציע לבארסה להתרכז בעצמם, איך הם מנהלים את המועדון, ואולי עוד כמה שנים הם יהיו קרובים לריאל מבחינת ניהול, כי זה מה שקובע.
כל העניין סביב קניית המגרש הוא לא העניין שממשלת ספרד קנתה אותו בהון עתק, אלא העובדה שהיא מאפשרת לריאל להמשיך ולהשתמש בו ללא תמורה לפרק זמן בלתי מוגבל.
על מה אתם מדברים,ריאל שולטים בכדורגל הספרדי? הצחקתם אותי, ברצלונה? זאת כבר באמת בדיחה... קבוצות שהן בכלל לא נמנות בין שתי הגדולות של הכדורגל הספרדי (מבחינת כדורגל נטו) אם כבר אז אולי ולנסיה שולטת,אבל שנה הבאה לה-קורוניה לוקחים את האליפות וגם ליגת האלופות בהישג יד.
זה ברור לכולם שריאל היא קבוצה משוחתת בספרד, והיא מקבלת קצת יותר מדי "אשראי" מהבנקים בספרד. אי אפשר להביא לכך הוכחות, אבל זה נכון. זה בדיוק כמו מכבי ת"א בכדורסל כאן בארץ. כולם יודעים שהיא מקבלת כסף מהממשלה\איגוד הכדורסל או מה שזה לא יהיה... אבל אי אפשר להוכיח את זה בבירור. לא סתם ריאל מדריד היא הקבוצה השנואה ביותר בספרד. לאורך כל השנים זה ידוע לכל אוהדי שאר הקבוצות בליגה שריאל מקבלת יותר מדי הטבות מהבנקים ומגופים כאלה, וזה בלשון המעטה. כמו שכבר אמרתי בהודעה הקודמת שלי, ריאל נחשבת כ"קבוצה של המדינה", ורוב הגופים במדינה נותנים לה הרבה הטבות שהיא בכלל לא צריכה לקבל רק בגלל שהיא נחשבת כזאת שמייצגת את העם הספרדי. אם זה הבנקים, הממשלה (אולי עכשיו פחות), ההתאחדות, ואפילו איגוד השופטים (להזכירכם, ריאל-ולנסיה השנה).
בדרך כלל שנאה באה מקנאה. וריאל היא דוגמה לכך. ולהגיד שהשופטים השנה היו בעד ריאל בגלל המשחק בין ריאל לולנסיה זה פשוט טיפשי. השיפוט העונה בספרד היה גרוע ולא רק במשחקים של ריאל. היו המון משחקים בהם היו טעויות שיפוט לטובת ולנסיה, ככה שלא צריך להזכיר בכלל את השופטים.
אין שחיתות לטובת ריאל מדריד בכדורגל הספרדי. נכון, יש העלמות עין קטנות פה ושם, והם מקבלים יותר סיוע במידת הצורך. אבל זה נמצא בצד הנכון של הקו המטושטש בין שחיתות לפוליטיקה. באותה המידה בארסה קיבלה את ההלוואה המיוחדת מהבנקים הקטלונים ובראש La Caixa. לאספניול הם לא היו נותנים כלום.