והשחקן שפירק את אותה נבחרת שבראשה עמד לברון ג'ימס לפני שנתיים באליפות העולם. משפט שמראה יותר מכל את השחצנות והיהירות האמריקאית. על משפט דומה כרמלו אכל מאותה שחקנים עם שמות ארוכים בראש. הלוואי שגם השנה. יוון במצב לא טוב, מאוד לא טוב. כרגע, אלא אם כן יקרה הבלתי יאמן וספרד תפסיד לאנגולה - יוון תסיים במקום השלישי ותוצלב עם המקום השני בבית א' שזאת כנראה תהיה ארגנטינה או קרואטיה (הרבה מהמאבקי המיקום בבית א' תלוי במשחק בין קרואטיה לארגנטינה בעוד 10 דקות). בכושרם של שחקני הפנים היוונים, עם פאפאלוקאס שממשיך בכושר הפושר מהעונה האחרונה בצסק"א, קשה לי לראות את היוונים עולים לחצי.
עד שהוא לא יעשה ב-NBA את הדברים שהוא עושה באירופה הוא בשבילי שחקן בינוני... הייתי רוצה לראות אותו ב-NBA, לראות אם הוא מסוגל גם שם להיות דומיננטי, אבל מה לעשות, כנראה שהשחקן לא רוצה שיקרה לו מה שקרה לשאראס והוא די מפחד.
יותר טובים אבל שחצנים, הנה לברון שוב מוכיח את זה. שלפחות יתן כבוד ליריב. בכל מקרה ריקלמה, זה כמו שאחד אוהב רוק ואחד אוהב מוזיקה קלאסית. האחד לא מבין מה שאני מוצא במוזיקה שלו. אני איפשהו באמצע, מצליח להבין את שניכם. זה דיון על טעם ואין לו מוצא, חבל על הזמן שלכם. כיף לראות את ליטה משחקים. משחק מאוד חכם וסובלני. רואים שם עבודת אימון מצויינת. איפשהו בלאט איבד את השליטה על קצב המשחק ולא כפה את צורת המשחק.
מישהו מוכן לי לנתח מה הסיכויים של ארגנטינה? למעשה פספסתי לגמרי את היום בכדורסל, אבל שמתי לב שהדרום אמריקאיים פרקו את קרואטיה. ממה שאני חושב כרגע זה שארגנטינה מאד לא יציבים, מסכימים איתי? לדעתי על הנייר ספרד וארגנטינה יכולות להתמודד על הזהב עם ארה"ב, אבל לדעתי הכל תלוי קודם כל ביהירות של שחקני הנ.ב.א. ציטוט כזה של ג'יימס פשוט מחליא, אבל גם הספרדים לא ממש היו בלשון המעטה מנומסים עם הצילום שלהם כשהם לעגו לסינים (לא מפתיע היות ויש גם הרבה גזענות באזור שם, איטליה לא שונה למרות שהספורטאים בדרך כלל אינם מקללים שחקנים שחורים). בכל מקרה דבר אחד כן בלט לדעתי לרעה אצל קבוצתו של בלאט, ג'יי אר הולדן. האם מדינה עם 142 מיליון תושבים צריכה מתאזרח אמריקאי? מילא אנחנו, עם של 'גמדים', אבל הרוסים? אגב אותו סיפור עם כריס קיימן בגרמניה, מי מתערב איתי שקיימן בכלל לא ידע מלה גרמנית לפני שבכלל הגיע לבייג'ינג. הגרמנים צריכים פשוט להשתפר כי באמת הגרמנים אף פעם היו טובים בספורט...(מכונת הסמים המזרח גרמנית ממש נעלמה, הא? אולי כדאי שזה גם יקרה בסין...)
סך-הכל יש לארגנטינים סיכויים גבוהים מאוד למדליה. ההפסד לליטא במשחק הראשון היה משמעותי מאוד מבחינת המיקום. כרגע אם לא יקרה משהו בלתי צפוי וליטא תפסיד לאוסטרליה ולקרואטיה, ארגנטינה תפגוש ברבע את יוון. וזה מפגש לא פשוט בכלל למרות שהיוונים לא ממש פוגעים. סך-הכל מבחינת אתלטיות ופיזיות ארגנטינה ביחד עם ספרד וליטא היחידות שיכולות להתמודד מול ארה"ב. הבעיה של הארגנטינים שג'ינובלי עדיין לא בעניינים למרות שהוא משתפר. לגבי המתאזרחים, גם אני לא אוהב לראות את זה. ג'י.אר הולדן שנתיים-שלוש ברוסיה והופ..כבר קיבל אזרחות רוסית. האמת שלרוסים לא היה מנוס מלאזרח זרים. חוץ מקירילנקו הכדורסל הרוסי כבר לא מייצר שחקנים ברמה גבוהה כמו בעבר. בלי האזרוח של הולדן רוסיה לא היתה מגיעה להישגים שהיא הגיעה בשנים האחרונות.
ארגנטינה עושה רושם סוף סוף התחילה לשחק. אם ההופעה של נוצ'יוני לא הייתה חד פעמית והוא חזר לימיו הטובים בבולס(כלומר לפני שנתיים), אם סקולה ישחזר את היכולת שלו מהעונה שעברה ביוסטון+ג'ינובילי האמיתי וארגנטינה לדעתי לוקחת מדליה, השאלה איזו. ארגנטינה בשיאה וספרד יכולות להתחרות חזק מאוד על הכסף, בקשר לתחרות שלהן עם ארה"ב, ספרד היחידה שיכולה להתחרות נגד האמריקאים בשיטה של האמריקאים, ואפילו הארגנטינאים. הן היחידות שיכולות להוציא את ארה"ב מאיזון ולאיים עליה, אבל אני לא רואה את ארה"ב שהיא כל כך נחושה מפסידה לאחת מהן. אני יודע שעשיתי פה אי צדק עם ליטא שמגלה יכולת נפלאה אבל אני לא סומך עליהם שילכו רחוק.
ברוסיה פשוט משקיעים דולרים בזרים מאשר בכשרון הכדורסל המקומי. לדעתי הנבחרת הרוסית תסבול מהעניין הזה. לא פלא אם רואים את צסק"א בלי רוסים וכנראה חימקי ודינמו עם קבוצות מלאות ב'סחורה זרה'. במכבי ת"א אין ממש ברירה, אבל ברוסיה? אני מניח שבמוקדם או במאוחר האוהדים הרוסים לא ממש יקבלו את זה אם הנבחרת תהיה לבסוף ברמה שלנו.
מחר מחכה לנו משחק ענק, אולי המשחק אליו אוהדי הכדורסל חיכו כל הטורניר. ספרד מול ארה"ב. הקבוצות כנראה לא יכולת להפגש בגמר בכל מקרה, לכן צריך להנות ממפגש שלהם. רוסיה אומנם האלופה האירופית שניצחה בהפרש של נקודה את ספרד, אבל עולנו יודעים שספרד טובה יותר למרות הכל ולהם יש את הנשק וההגנה לעשות לאמרקאים חיים קשים (פחות מ 20 הפרש http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ). אולי יפתיעו אותי ואף פחות? די מעניין לראות.
אישית אני חושב שאם ספרד חכמים הם יתנו לארה"ב להביס אותם...למה? קודם כל הספרדים כבר עלו לשלב הבא, דבר שני, אם תשימו לב לטבלה אז ספרד יכולה להרשות לעצמה את ההפסד הזה. גרמניה כרגע במקום השלישי עם שני הפסדים יותר. במחזור האחרון תשחק ספרד נגד אנגולה אז למה בכלל מחר להתאמץ? שארה"ב תקח את הניצחון הזה בהליכה, זה רק יעשה טוב לשחצנות שלהן. ברגע שתתמודד איתם שוב, ספרד יכולה לקחת איתה את ה'השפלה' של המשחק הראשון...במקרה וספרד תנצח מחר, תהיו בטוחים שזה לא יקרה עוד פעם. מה דעתכם?
מה שאתה אומר שהספרדים צריכים למכור את המשחק הזה? לא רעיון טוב לדעתי, מבחינה ספורטיבית בעיקר. אני חושב שהספרדים צריכים לתת את כל מה שיש להם ולראות מה יהיה, ניצחון על האמריקקים ייתן להם בטחון, יכול להיות יותר מדי בטחון, יכול להיות בטחון במידה הנכונה וגם זה יכול במידה מסוימת להוסיף לספרד כוח הרתעה. בשורה התחתונה אני חושב שזה יתרום יותר מאשר יזיק. אבל למה לדבר כבר על הניצחון של הספרדים ולנחס סתם ככה? אבל קשה לי לראות תסריט שספרד מנצחים, פשוט כי האמריקקים יותר טובים.
למכור? לא הבנת אותי נכון. אני מתכוון שספרד פשוט צריכה לשחק בשביל למצוא סדקים ודברים חלשים בקבוצה האמריקאית. מחר אין לספרד בעצם בשביל מה לשחק, לדעתי דווקא ארה"ב היא זו שלחוצה כי בשבילה הפסד עם קבוצה שכזאת היא בושה. לכן אתה לא רוצה 'לחמם' אותם במקרה ששתי הקבוצות עוד ייפגשו. למכור משחק? לא, את זה ראינו בין איטליה לקמרון...לספרד אין שום טעם מחר לשחק עם מנטליות של do or die, אם יתחילו בכוונה לזרוק לבנות נגד הקרש אז אקדיש כמה שורות לספרדים על זה שהם לא ספורטיבים כמו שעשיתי עם המשחק בין איטליה לקמרון (דבר שאוהד איטליה אחד לא ממש אהב ושלח לי מסר פרטי כדי אולי לחמם אותי).
אני לא חושב שיש סיבה כלשהי שספרד לא ייתנו את כל מה שיש להם. דעתי כל קבוצת ספורט צריכה לשחק הכי טוב שהיא יכולה עם ההרכב הכי טוב שהיא יכולה. מה שאתה מתכוון זה לא בדיוק למכור אבל זה גם לא הדבר הכי הוגן מבחינה ספורטיבית.
גם אני חושב כמו ההולנדי. הספרדים יכולים להעמיק את השאננות האמרקאית (שאין הרבה ממנה בטורניר הזה, הם באמת באו מפוקסים כדי לקחת את הטורניר בכל מחיר). המטרה היא לגרום לאמרקאים להאמין שהם עושים מספרד פורפרה, לקרוע אותם, ואז הם יגיעו למשחק חצי הגמר מול ספרד בטוחים שהם עדיפים וראו את היכולת המקסימנלית של הספרדים, אך לספרדים יהיה דברים אחרים לגמרי להראות להם. הספרדים גם ככה לא ינצחו, אבל אולי יפתיעו ויצליחו לעשות משחק צמוד.
אני לא חושב שאם ארה"ב תביס היום את ספרד היא תיכנס לשאננות והבטחון העצמי יהיה בשמים, אותו הדבר גם לצד השני. בכלל אני לא מייחס חשיבות גדולה למשחק הזה ומעדיף לראות את טוטנהאם-מידלסבורו. וליטא ממשיכה לנצח כל מה שזז, הפעם קרואטיה ומבטיחה את המקום הראשון. עכשיו המאבק הגדול בבית הזה יהיה על המקום ה-3 בין קרואטיה לרוסיה והזכות להמנע ממפגש עם ארה"ב, למרות שגם מפגש עם ספרד קשה ומפחיד. רק עכשיו אני רואה שרוסיה הפסידה לאוסטרליה היום בבוקר. ולמעשה אם אני לא טועה מאבדת כל סיכוי להגיע לרבע גמר. איזה נפילה גדולה של הרוסים. לא האמנתי שהם יפסידו גם לאוסטרליה. ההפסד הזה רק מעצים את ההישג של בלאט ביורובאסקט. חבל לי על דייויד, רבע גמר זה היה המינימום שבמינימום.