הזהב חוזר למקומו הטבעי

הנושא בפורום 'אולימפיאדת בייג'ינג 2008' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏1/8/08.

1. piston Member

אני רוצה לנצל את הפורום הזה בכדי לשבח את שלומי, שלאורך כל האולימפיאדה עושה לא פחות מעבודת קודש.
    כל הכבוד שלומי, באמת כל הכבוד!!! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

2. Dimitar Berbatov Member

לא כוחות. בלי פופוביץ' לא היה לקרואטיה מה להציעץ פלאניצ'יץ' החזיק אותם עוד איכשהו במשחק במחצית הראשונה, אבל הוא לא יכול לבד.
    ספרד לא ביכולת גדולה. גאסול כרגיל חוגג בצבע, גם רייס עם דקות טובות, מומברו שקלע באחוזים טובים מחוץ לקשת. הבעיה של ספרד זה הרוטציות שלה. אאיטו לטעמי עושה יותר מידי חילופים לעיתים יותר תכופות. החילופים התכופים שלו לפעמים גורמים לשחקנים שנמצאים במומנטום להעצר בגלל החילופים. אני גם חושב שהוא נותן יותר מידי קרדיט לריקי רוביו שבמקרה הטוב הוא שחקן של 10-15 דקות שיתן את ההגנה והאנרגיה מהספסל. לא ייתכן ששחקן שלא מסוגל ליצור לעצמו מצב קליעה ישחק כל-כך הרבה זמן על חשבון נבארו וקלדרון.

3. JR-Riquelme Member

ריקי רוביו שווה יותר מ10-15 דקות, הוא כישרון ענק ושחקן גדול כבר עכשיו, הוא המוסר הכי טוב בנבחרת הספרדית(אפילו יותר מקלדרון) והוא שחקן ההגנה הכי טוב שם. זה שחקן שאם לא יהיו הפתעות יבחר בשנה הבאה בין שלושת המקומות הראשונים בדראפט.

נערך לאחרונה ב: ‏20/8/08
  4. Dimitar Berbatov Member

הוא שחקן מוכשר מאוד, אין ספק בכך. אולי הכי מוכשר בנבחרת הספרדית אבל הוא עדיין לא מספיק טוב כדי לקבל מאאיטו כל משחק 20-30 דקות. אולי בעתיד אם הוא ישפר את הקליעה ויאיים יותר על הסל. כרגע הוא שחקן שחקן ספסל של 10-15 דקות שיעלה ויתן הגנה (חוטף גדול) וחכמת משחק.

אגב, הוא בדרך לפורטלנד ולשתף פעולה עם רודי פרננדז.

עריכה: כוס אמק עם ערוץ הספורט, בלתי אפשרי לראות ככה משחק.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏20/8/08
  5. JR-Riquelme Member

אבל זה תלוי... נגד מי ומתי...
    אני חושב שריקי רוביו שחקן מאוד מיוחד, קצת מזכיר את ג'ייסון קיד, הוא יכול להיות דומיננטי מבלי לאיים על הסל.

6. Dimitar Berbatov Member

וואו, וואו וואו. איזה משחק גדול בין ארגנטינה ליוון. בהחלט ענה לכל הציפיות - המשחק הכי טוב עד עכשיו באולימפיאדה.
    ארגנטינה מאוד הרשימה אותי ונראת טוב מאוד לקראת ארה"ב. ג'ינובלי אחרי פתיחה לא מי יודע מה טובה של הטורניר, הגיע למאני טיים, דפק כמה שלשות גדולות ברבע האחרון והיה נפלא. דלפינו מצוין, כרגיל צולף באחוזים מדהימים מהשלוש והרבה ווינריות ומנהיגות במאני טיים. אסור לשכוח גם את נוצ'יוני וסקולה שפחות הלכו אליהם בחצי השני, אבל נתנו משחק נהדר. גם ההגנה של ארגנטינה שלא היתה במיטבה ברבע הראשון עצרה את היוונים בצורה מרשימה ולדעתי היא ההגנה היחידה שיכולה לעצור את ארה"ב.

יוון סך-הכל בטורניר לא טוב. ההגנה שלה זה לא מה שהיה באתונה לפני 4 שנים ובאליפות העולם לפני שנתיים. המון זריקות חופשיות של הארגנטינים ועוד מהשחקנים החמים כמו דלפינו וג'ינובלי ופשוט הכל הלך לארגנטינים יותר מידי בקלות. גם שחקני מפתח כמו דיאמנטידיס ופאפאלוקאס לא היו מספיק טובים, והגבוהים לא סיפקו תפוקה טובה מספיק.

אני כבר לא יכול לחכות לארגנטינה - ארה"ב. פעם ראשונה שאני בעד ג'ינובלי.

7. אבו Member

4 מ-4. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
    ההפתעה היחידה הייתה שיוון נתנה פייט אמיתי לארגנטינה, אפילו כמעט ניצחה בסוף. היה שמה ממש סיום משחק מטורף עם הגנה רצחנית של היוונים בסופו של דבר. אפשר להכתיר את זה כאולי המשחק הכי טוב של הטורניר האולימפי בתחום הזה, עד כה.
    אבל בסוף ארגנטינה בחצי גמר מול האמריקאים. אני חושב שהם יפסידו בהפרש הכי נמוך מכולן.
    ספרד-ליטא זה כבר קרב הרבה יותר מסקרן. קשה להמר על המשחק הזה.

8. JR-Riquelme Member

יוון עפה, חגיגה אמיתית, ועד שהיא עפה... הייתה כבר 3 פעמים בקבר ויצאה ממנו, אבל יש גבול עד כמה אפשר לנצח עם המזל.

היה מאוד צפוי שארבעת הנבחרות האלה יעלו, למרות שעם ארגנטינה חשבתי שזה יהיה יותר קל. עכשיו אני מהמר על גמר של ספרד- ארה"ב

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע, אבל אני לא ממש התלהבתי מהמשחק. לצד באמת דקות טובות של שתי הנבחרות לא התרשמתי בכלל מארגנטינה. משחק ההתקפה שלה יותר מדי מבוסס על היכולת הקליעה מבחוץ, הקבוצה מדרום אמריקה קלעה מעל לשלושים זריקות משלוש. למה? סקולה בקושי ראה כדור וזה באמת לא מובן לי. אין ספק שהיוונים שיחקו כרגיל מעולה בהגנה והקשו על קלעי החוץ, אבל לדעתי היכולת הזאת בהחלט לא מספיקה מול ארה"ב.

מלת גנאי מגיעה לדעתי גם לתופעת הצלילות באירופה, נמאס לראות שחקנים כמו ספנוליס נופלים כל התקפה ארגנטינאית לקרקע. טוב מאד שהשופטים לא קנו את הרמאות הזאת, מתחת לסל אני מבין שרוצים להוציא תוקף, אבל זה מרגיז שהיוונים עושים את זה בתיאטרליות כבר בחצי. אם השופטים במחצית השנייה צדקו לגבי הנפילות למה לא להתחיל לשרוק תוקף לשמן הזה? מצטער, השחורנציטיס הזה לא שחקן. הוא פשוט שמן ומעיף כל פעם באלימות שחקן מגן. אני דרשתי מפייזר להוריד משקל, איך הרופאים לא מאלצים לבחור לרדת במשקל? אנחנו מדברים על ספורט מקצועני ולדעתי שחורנציטיס הדוגמא איך לא עושים את זה נכון.

לסיום האם לא הגיע הזמן שבאירופה ישחקו בכללים של הנ.ב.א? מה דעתכם על זה?
    משחקי חצי הגמר יהיו כמובן מעניינים, אבל אני מצפה לניצחון של ספרד וניצחון די קל (לא 30 הפרש אלא משהו כמו 15) של האמריקאיים.

10. JR-Riquelme Member

גם אני לא סובל את התופעה של העבירות תוקף, אבל אין מה לעשות נגד זה...
    מגיל קטן מלמדים שחקנים באיזו צורה ליפול ואיך לעשות הצגה שתראה אמיתית. לא סובל את זה, אבל זה מה יש.

11. Dimitar Berbatov Member

תראה, כשדלפינו, ג'ינובלי ונוצ'יוני וכמעט כל שחקן קולעים בכאלה אחוזים מדהימים מחוץ לקשת חייבים ללכת על מה שהולך והולך טוב. במחצית הראשונה דווקא ארגנטינה הלכה הרבה פנימה, לנוצ'יוני שניצל את היתרון הפיזי הגדול שיש לו בתור 3 ולסקולה. בהמשך דלפינו וג'ינובלי נכנסים לזון מחוץ לקשת והלכו אליהם לגיטימי וטבעי.

אני מנסה להיות אופטימי ולהאמין שמה שארגנטינה עשתה לפני 4 שנים באתונה אפשרי גם בבייג'ין ושאולי האמריקאים יתפסו יום רע, אבל צריך להיות ריאלי. ארה"ב נראת פשוט בלתי ניתנת לעצירה בטורניר. אני מאמין שארגנטינה תיתן פייט, לא יותר מזה. המשחק השני כבר צפוי להיות הרבה יותר צמוד, אני מאמין בליטאים. אם שיקאוקאס ושאראס ישחקו כמו ששיחקו נגד סין והספסל יתרום את שלו, ליטא יכולה לעשות את זה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏21/8/08
  12. shlomydavid מנהלים

http://img205.imageshack.us/img205/4606/bwkf0.Xxx

היום יערכו משחקי חצי הגמר בטורניר הנשים:

15:00: http://www.fiba.com/img/flag/_30/RUS.Xxx רוסיה - ארה"ב http://www.fiba.com/img/flag/_30/USA.Xxx
    * שידור ישיר בספורט 5.

17:15: http://www.fiba.com/img/flag/_30/CHN.Xxx סין - אוסטרליה http://www.fiba.com/img/flag/_30/AUS.Xxx
    * שידור ישיר בספורט 5.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

14 שלשות מ-32 ניסיונות זה לא בדיוק אחוז מדהים (היוונים היו 8 מ-19 מאחורי לקשת). ג'ינובילי לקח כמה שלשות על הפנים של יווני כי בשבילו קו השלוש בכללים האירופאיים לא בדיוק דומה לקו השלוש בנ.ב.א.
    שוב פעם, אכזב אותי שהם לגמרי שכחו מסקולה שכאמור כבר לא משחק בטאו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

משחק הנשים בין ארה"ב לרוסיה יהיה קרב נחמד. יש קודם כל את עניין ההתחממות הפוליטית בין שתי הענקיות, אבל יש גם את הסיפור כמובן של ה'רוסייה' בקי המון שעבור חופן דולרים מכרה את נשמתה לדב הרוסי. בכל מקרה אני לא הולך לשבת אחרי המקלט במיוחד בשביל המשחק הזה, אבל ללא ספק יש הרבה מטען במשחק הזה.

נערך לאחרונה ב: ‏21/8/08
  15. shlomydavid מנהלים

ארה"ב גם תרצה לנקום על ההפסד מחצי הגמר באליפות העולם..