הועדה לשיפור הכדורגל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Turgi, ‏4/12/15.

1. עידן444 Member

יש קשר.
    (ואל תבקש ממני לנמק כי הרחיבו את ה data base של אייסוקר רק בגלל הנושא הזה)

2. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מעולם לא היינו ברמה של הכדורגל הבלגי.
    אולי הנבחרות היו ברמה דומה, לא מעבר.

3. עידן444 Member

הם מעולם לא היו ברמה שלנו.
    סתם גניבת דעת. היתה לכדורגל בלגי ירידה מסויימת- והם מנפו אותה נהדר. זה הכל.
    מספיק עם החירטוטים. איפה בלגיה ואיפה אנחנו? איפה יוון ואיפה אנחנו? טורקיה היתה ברמה שלנו ושם הכדורגל התקדם בזכות הרבה כסף שהביא זרים איכותיים(!!!!).

4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

הסברת לי כבר את הקשר שאתה רואה, מספר פעמים. אבל פה אני מדבר איתך על חובת השקעה מסוימת במחלקת הנוער, אז מה הבעיה?

5. עידן444 Member

אין בעיה.
    רעיון מצויין.

6. עידן444 Member

לדעתי צריך יותר מ- 10 אחוז- ולא תקציב שהוא 10 אחוז- השקעה של כסף!!! כלומר- על ההכנסות להוסיף השקעה!!!

7. DRORIKO Member

ולמה נראה שלא עשו מחקר על שוויץ ואוסטריה? למה נראה לך שלא מכירים פה את הליגות האלה, בטח כשיש לנו ישראלים שמשחקים שם.
    אגב ההתאחדות כל כך מכירה ומושפעת מהליגה השווייצרית שהיא כבר לקחה משם רעיון אחד-שיטת הקיזוז

נערך לאחרונה ב: ‏13/12/15
  8. תומר1989 Member

איזה מחקר הם עשו בדיוק ? קראו באנטרנט?
    שישלחו לשם אנשי מקצוע שיבדקו הכל מא" עד ת' איך הם עובדים שם. בעיקר בנושאי האקדמיות. שישכרו משם אנשים ויתנו להם יד חופשית לעבוד.
    אני לא מתכוון שיקחו דוגמאות בשיטות כמו קיזוז , פלאוף וכ'ו. אלא עם מטרה ברורה לשיפור הכדורגל פה.לשיפור השחקן ההישראלי. תהיה בטוח שאף אחד לא עשה את זה.

הרי מי פה בכלל בגאוני הכדורגל שלנו סופר מדינה כמו שוויץ? עד לא מזמן אני זוכר פתחו פה בסקרים איזה ליגה יותר טובה הישראלית או הבלגית.
    פה ב"מעצמת ספורט" שלנו כל מה שלא ספרד אנגליה איטליה גרמניה או צרפת מבחינתנו זה לכל הפחות שווה לנו ומי אלה בכלל מדינות כמו שוויץ?
    בפועל הכדורגל הישראלי במקרה הטוב ברמה של הכדורגל הקפריסאי. רק שלשכנים החביבים מקפריסין זה ממש לא מפריע שהם גרועים.

9. Drama Guest

בארה"ב יש את כל זה, בנוסף השחקנים שלהם עם טכניקה ויסודות על גבול השלמות כבר בגיל 14. הזרים בליגה שלהם, נו באמת, כל מילה נוספת מיותרת. ועדיין הנבחרת שלהם לא בהתקדמות ופר שחקן הם גם לא בהתקדמות לדעתי.
    זה היה עוזר מאוד אם היו באמת משקיעים בהם כך מגיל צעיר, וזה יכול לתרום, אבל זה גם לא מה שיביא את השינוי. הרי קיימים מקומות פנימיות לא רעות כמו הלב האדום או זו של טוברוק ועדיין אני לא רואה מי יודע מה כשרונות.

הקפיצת מדרגה האמיתית של השחקן, היא בבוגרים. הרבה כשרונות של הכדורגל הישראלי חלפו לי מול העיניים בחלוף השנים ומה שהיה משותף לכולם - הם נהיו מי שהם היום בזכות המשחקים בבוגרים. אין תחליף לדקות משחק כאלו, למשחקים מול מצלמות, לשחק מול הכוכבים הגדולים ולהבין מגיל צעיר שגם השחקנים הכי "גדולים", הם בסה''כ שחקנים ואפשר להתמודד עם כל אחד. הכדורגלן הישראלי צריך להתחיל מזה, ואז אולי לא נאכל מבייל 3 בסמי עופר.

עידן444 אוהב/ת את זה.
  10. DRORIKO Member

אני לא יודע אם עשו מחקר או לא, אבל אני בכלל לא בטוח שרוצים לשנות. לשנות את המבנה של הכדורגל(אקדמיות למשל) זה גם הרבה כסף(ואנחנו יודעים באיזה בור ההתאחדות) וזה גם להגיד לכל המקורבים למיניהם "זוזו הצידה"

11. Hapoel_Tel_Aviv Member

הבעיה היא בגישת הקומבינות.
    זה הדבר העיקרי שגורם לניהול כושל.
    אף אחד בארץ לא רוצה באמת לעבוד, רוצים הצלחות ופופליזם אבל בלי לעבוד קשה.

הרי אפשר להכריז על קריטיונים לכל דבר, אפשר להכריז באמת שמקשיחים את מבחן המאמנים ועושים איזה משהו של יסודות הכדורגל כמו ש
    @Love Is Red הציע, בלי להתייחס מה זה יסודות הכדורגל, מה הבעיה להביא איזה אלי אוחנה + שלמה שרף שזה עונה לך גם על שחקן עבר מוביל (אוחנה אפילו עשוי לקרוא לעצמו שחקן בכיר באירופה) ומאמן עבר שנחשב למוצלח שיעבירו את כל החברים שלהם?

מה הבעיה להביא איזה חבר כפסיכולוג? הרי גם רב"ש הביא פסיכולוג להפועל והפסיכולוג היה מדליף לרב"ש שיחות אישיות על זה שקשה להם לשחק בעמדה מסוימת ובגלל זה הוא לא העלה שחקנים בהרכב.

אותו דבר לגבי מאמן שוערים.

אני בכלל בדעה שכל הנושא של ספורט צריך לקבל חשיבות הרבה יותר גדולה מעבר לעניין התאחדות, זה דבר שצריך להכנס למערכת החינוך בארץ, במיוחד לאור עידן הסמארטפונים וההשמנה, ולפחות ביסודי ובכיתות הצעירות להשקיע הרבה יותר בספורט, גם במתקנים וגם באיך שמתאמנים פה ושספורט זה לא קחו כדור ותשחקו, במקביל לנסות לשתף פעולה עם הקבוצות העירוניות/האזוריות כדי שהבית ספר גם ישמש סוג של מקום לאתר שחקנים.

hbs7 אוהב/ת את זה.
  12. hbs7 Member

אין כאן שום תרבות ספורט.
    הבעיה שלנו היא החברה הישראלית.
    שיהיה בהצלחה עם השינוי...

13. Love Is Red Member

בולשיט הבוגרים לא באמת קפיצה...
    אצם באמת רואה את השחקנים של עכו שגדלו בחיפה וזכו באליפויות מצליחים בטווח הרחוק?
    מספיק לעשות צחוק...
    ברגע ששובל גוזלן או שחקן עולה לבוגרת בלי בסיס הוא לא יצליח נקודה!
    הבסיס זה העיקר ואחר כך הכישרון...
    זה למה מעטים שחקני ההגנה שהצליחו מחוץ לישראל וזה למה יש מעט קשרים אחוריים ובלמים ישראלים טובים...
    תראה איך הקבוצה שלך נראית כל משחק, כמו קבוצת תחתית!
    אבל יש לכם שני בלמים זריח טובים ושוערים טובים וחכן אצם בצמרת...

14. עידן444 Member

לא צריך להקצין. אף אחד לא אמר שתיקח גולם ותהפוך אותו לסטויצ׳קוב עצם זה שתיתן לו לשחק. אנחנו מדברים על שחקנים מבטיחים שמתייבשים על ספסלים והולכים לאיבוד. אין תחליף לדקות משחק, בטח בגילאים צעירים ולא רק. תסתכל לדוגמה על כוכבים שעשו לליגה כאן ביה״ס, התאמנו ברמות הכי גבוהות ולמרות זאת חזרו לכאן עגלות הרבה בגלל שהם בקושי שיחקו. אין תחליף לדקות משחק! כל בן אדם רציני שעובד ומלווה לאורך שנים מחלקות נוער יגיד את זה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

15. Drama Guest

הבוגרים לא קפיצה ? סתכל על הכדורגלנים הישראלים הכי טובים שמשחקים היום, אתה יודע מה משותף לכולם ? שיחקו בבוגרים (אולי בהשאלה) מתחת לגיל 20.
    הרי אבי ריקן לא קיבל את המעטפת של עומר פרץ בגילאי נוער, ואיפה כל אחד מהם כיום ?

ומה הקשר איך אנחנו משחקים ? זה לא קשור לכלום.
    יש לנו 2 בלמים זרים טובים ? הרי זה ידוע שראית אותנו פעם במציאות במקרה הטוב ופעמיים בטלוויזיה במקרה המדהים ואם על סמך זה אתה שופט מה אני אגיד לך. כבר פירטתי גם על דוס סאנטוס וגם על תומא מספיק פעמים.
    הקבוצה שלנו בצמרת אך ורק בגלל מאמן זה למען האמת לא משנה מי השחקנים כי רובם ברמה די נמוכה. לכן גם קצב ההבקעה שלנו מזעזע, עקב חוסר יצרתיות וחוסר יכולת טכנית של רוב שחקני הקבוצה.
    מי שמכיר את רב"ש וראה את הקבוצה שלנו העונה יכול לנצח אותה מבלי הרבה מאמץ. הבעיה היא חוסר היכולת/רצון של מאמנים והצוות של היריבות.

מה שהכי מצחיק שאתה אומר שוערים טובים כאילו זה עניין של מה בכך, אתה לא יודע כמה דברים השוערים שלנו עברו בחלוף השנתיים האחרונות. איפה שהם היום זה לא כדרך אגב כמו שאתה מציג את זה.

עידן444 אוהב/ת את זה.