אנשים כאן מחפשים בכל דבר את הרע ומנסים לחפש חורים בכל דבר. מה ש @Drama מציע אולי יוריד את הרמה בטווח הקרוב(לדעתי ברוב הליגה לא- הצעירים שלנו לא פחות טובים מחלק מהזרים שמביאים לכאן- אין לי ספק שנור ביסאן או ניר עזריה היו תורמים לנתניה יותר מאשר סיסאיי וגם את חמזה בארי הפכו כאן לכוכב על בגלל משחק וחצי ומאז הוא נראה כמו כל ילד מתלהב סטייל חן עזרא\ראובן עובד\אלירן עטר ביום שעלו מהנוער ורק חיפשו להעביר בלי שום תכלס) אבל זה יגרום לאנשים שמזניחים לחלוטין את מחלקות הנוער שלהם לעשות סוויץ' בראש ולהתחיל להפנות לשם משאבים. ושאלה ל @orimor2212 - תגיד לי, אתה כלכלן? מה הסיפור שלך עם השכר של השחקנים כל הזמן? בגלל שצריך לשתף צעירים המחירים יעלו? מי קבע? וחוץ מזה גם מי שאידיוט ישלם פעם, פעמיים, שלוש- ומתישהו יבין שגם לו יש מחלקת נוער ואולי הוא פספס שם משהו בדרך... גם אוסידון חשב שכל דראק שהיה פעם במכבי ת"א הוא כוכב על ולא ספר אף שחקן בית יחד עם שלומי ג'ורה. אז חשב... וקיבל לוגסי, עומר ורד ומרגוליס על תקן נעדר... הגיע הזמן שיעשו סוויץ' בראש. אפילו אני שנחרץ לגבי הגדלת מכסת הזרים לא פוסל את הרעיון- רק אומר שבמצב הנתון היום- זה יכול להזיק יותר מאשר להועיל וכל מי שקצת מבין עניין רואה בדיוק את מה שאני רואה.
1. לא, היא לא. זה משהו שאיכשהו מצליחים למכור פה כבר שנים. הבעיה היא קודם כל טכנית ופיזיולוגית, או במילים אחרות - בעיה שורשית בכל מה שקשור לכדורגל. עובדים כאן בסטנדרטים של פח אשפה ולכן השחקנים גרועים, לא כי הם חלשים מנטלית. 2. אין דבר כזה גם בבלגיה, ואני ממש לא מבין מהם יסודות הכדורגל שאתה מדבר עליהם. אין תורה לעצירת כדור בחזה ואין תורה למסירות ואין תורה לנגיחות. זה לא עובד ככה, זו גישה מיושנת. כדי לגרום לשחקן להתפתח טכנית צריך לעבוד איתו על קואורדינציה בתרגילים שלא בהכרח קשורים ישירות לכדורגל. מאמנים פשוט צריכים לעבוד לפי תוכנית ברמת המועדון, כמו שמורה מלמד לפי תוכנית הלימודים ארצית בבית הספר. תוכנית כזו מגובשת על ידי אחראי המחלקות בשיתוף עם אנשים שהתפקיד שלהם הוא עבודה על X, Y ו-Z. 3. אוקיי, גם לאנדרלכט אין מאמן כושר בכל קבוצה. גם לא לברוז', גנק, גנט או זולטה ורחם. 4. אוקיי, גם לאנדרלכט אין מאמן שוערים בכל קבוצה. גם לא לברוז', גנק, גנט או זולטה ורחם. ברצלונה זה ממש לא חובה, ולטעון דבר כזה זה ממש מטומטם ולא קשור למציאות, ואף אחד לא טען ששחקנים זרים יעלו את רמת הכדורגלן הישראלי. בכלל, הועדה הקיקיונית הזו הוקמה על ידי מנהלת הליגה ולא ההתאחדות, והיא נועדה לבחון דרכים לשיפור הליגה ולא הכדורגל הישראלי מהשורש.
@Drama הזכיר כאן את יאיר זיו. דוגמה מצויינת לשחקן שאם עטר לא שולף אותו מהגנזך אין לי ספק שבעונה הבאה נעלם על קו הפועל מגדל העמק-מכבי טבריה. בחור צעיר, עושה עבודה יפה ושקטה, לדעתי הוא בכלל לא מגן אלא קשר אחורי כפי ששיחק נגד מכבי חיפה. לא נראה איזה טאלנט גדול אבל למה הבחור הזה צריך למצוא את עצמו בליגה א' כשבהרכב של נתניה משחקת חבורה של זרים(לא רק זרים- מבחינתי גם שחקני רכש ישראלים ששייכים בדיוק לאותה קטגוריה)- שבלי להתבייש ובאופן הכי בוטה- שווים לתחת!!! כמו יאיר זיו ועוד רבים וטובים ממנו הולכים לאיבוד לטובת זרים וישראלים בינוניים שמורידים קבוצות ליגה בתורנות! וכן, לתת להם לשחק ולצבור דקות כן יהפוך אותם לשחקני כדורגל טובים יותר @orimor2212!!! והרמה לא תרד כי יותר נמוך ממה שיש היום ומחלק מהזרים כאן גם אם אני אשחק במקומם בגיל 34 עם 5 קילו עודפים היא לא תרד!
לא צריך להיות כלכלן כדי להבין מה קורה כשאתה מעלה את הביקוש למוצר מסוים וההיצע שלו נשאר זהה, אבל כן, בין היתר למדתי כלכלה באוניברסיטה אם זה רלוונטי עבורך. זה יעלה את המחירים כי גם אם כולם ישקיעו פתאום במחלקת הנוער וינחת על ישראל מאגר עצום של אנשי מקצוע איכותיים, ידע נרחב ומתקנים מתקדמים (הרשה לי לגחך) זה לא יבטיח לך שבכל שנה יעלה שחקן ששווה מקום בהרכב, בטח לא בקבוצות הגדולות, וזה יוביל לזה ששחקנים מתחת לגיל 21 יהיו מוצר סופר מבוקש בשוק ההעברות, באופן תמידי כי באופן טבעי אדם חוצה את הגיל הזה בשלב מסוים. מעלים כאן הצעות לדברים שלא קיימים בשום מקום אחר, הגבלות נוקשות שנשענות על נבואות בעיקרן.
הגבלות שיאלצו אנשים להשקיע במחלקות הנוער. וזו לא סתם ססמה. לא עובדים כאן בצורה מקצוענית- ואת זה צריך לשנות בכוח. כאשר זה ישתנה מצידי תסיר את מגבלת הזרים לחלוטין וגם תראה שכשיעבדו כאן נכון כמעט אף קבוצה לא תביא יותר מ 3-4 זרים אפילו אם לא תהיה מגבלה בכלל. נכון להיום הבאת הזרים חובבנית עוד יותר מהעבודה במחלקות הנוער והתוצאות נראות בשטח... אתה מסרב לראות את זה.
שום דבר טוב לא יוצא מהגבלות, אם כבר אז תשקיע במענקים, תעודד להשקיע במקום לתקוע כאן קבוצות, להבדיל את עצמך משאר עולם הכדורגל ולשגע את השוק המקומי שהוא גם ככה לא מאוזן.
אז תשקיע במענקים. לא אמרתי להתקבע להגבלות. אמרתי לאלץ השקעה בנוער בכל דרך אפשרית. בוא נתחיל בזה שמאמן כדורגל במחלקת נוער יהיה מקצוע ולא מקצוע מהצד להשלים הכנסה- מה הבעיה להפנות את הכסף כדי שלפחות הדבר האלמנטרי הזה יתקיים? אתם קולטים כאילו עד כמה המצב כאן חולה בזמן שאתם מתעסקים בזרים ובאם מכבי ת"א תוציא נקודות בליגת האלופות או לא???
מתישהו אמרתי שלא צריך לעשות את זה? אני הצעתי פה לחייב קבוצות להשקיע לפחות עשירית מהתקציב הכולל במחלקת הנוער, וזו ההגבלה היחידה שאני חושב שהיא חיונית והגיונית. אתה יכול גם לעשות את זה וגם לאפשר החתמה של יותר זרים. אין בין הדברים קשר.
הכדורגל פה צריך ניקוי עורוות . צריך ועדה שתלך לעשות מחקר על ליגות אחרות ותחזור עם רשמים. ואני לא מתכוון לליגות כמו הבונדסילגה.. נו באמת , לנסות לחקות את הבונדסליגה זה כמו שהכדורסל הפח בארץ ינסה לקחת השראה מה nba. שיעקבו אחר הכדורגל בשוויץ ואוסטריה . אבל כשיש פה ועדת חלטורה שהעומדים בראשה הם אלי אוחנה (טקטיקה שמקטיקה) או בוני גינצבורג שחוץ מלפזר ססמאות לא יודע לעשות כלום אז הכדורגל פה בארץ ימשיך להתקדם אחורה.
הכדורגל פה צריך ניקוי עורוות . צריך ועדה שתלך לעשות מחקר על ליגות אחרות ותחזור עם רשמים. ואני לא מתכוון לליגות כמו הבונדסילגה.. נו באמת , לנסות לחקות את הבונדסליגה זה כמו שהכדורסל הפח בארץ ינסה לקחת השראה מה nba. שיעקבו אחר הכדורגל בשוויץ ואוסטריה . אבל כשיש פה ועדת חלטורה שהעומדים בראשה הם אלי אוחנה (טקטיקה שמקטיקה) או בוני גינצבורג שחוץ מלפזר ססמאות לא יודע לעשות כלום אז הכדורגל פה בארץ ימשיך להתקדם אחורה.
רבאק באה אתמול לנתניה קבוצה מקום רביעי שבוע אחרי עכו שחשבתי שהיא הדבר הכי נורא שראיתי בכדורגל וחשבתי שאנחנו שוב משחקים נגד עכו! אתה קולט על מה אנחנו מדברים בכלל? קבוצה מקום רביעי שבאה להעיף כדורים ולמשוך זמן! ואז אנחנו מתפלאים שאנחנו מפסידים לווילס...