הועדה לשיפור הכדורגל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Turgi, ‏4/12/15.

1. Turgi Guest

די עם הזרים האלה!
    זה לא ישתנה לעולם!
    מי שלא מבין את זה ולא מבין מאילו סיבות כנראה חי בעולם משלו.

לפני שמחוקקים פה חוקים חדשים, כדאי שיאכפו את הקיימים. זה כבר ישפר את המוצר במעט.

2. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

גם אני לא מאמין שזה ישתנה, אבל צריך להעלות את זה לדיון.

3. Turgi Guest

להעלות? זה כבר חודש נטחן פה בארבע נושאים שונים.

4. אצטדיון למכבי Member

למה שזה לא ישתנה?
    עדיין לא שמענו את דיעת בעלי הקבוצות בנושא. זה עוד מוקדם בכדי לקבוע.

5. Turgi Guest

אני די בטוח ששמענו. לפחות חלק.
    לוזונים, דמאיו, אלונה.

6. DRORIKO Member

מה שיקרה זה שהמחירים של הישראלים יהיו שפויים. מכבי משלמת לגילי ורמוט 400 אלף דולר לעונה+650 יורו להפועל. זה נראה לך סכום הגיוני לשחקן בסדר גודל כזה? אתה חושב שאי אפשר להביא זרים טובים יותר באותו סכום? כי לי עולה לפחות שם אחד כזה- טוני נוואקמה.

ולמה שלא יהיה אינטרס להשקיע במחלקות נוער? מועדוני ענק כמו בארסה וריאל וצ'לסי משקיעים במחלקות נוער שלהם. אז מועדונים "קצת" יותר קטנים כמו מכבי ובאר שבע לא ישקיעו? להפך, ברגע שיהיו יותר זרים אז הקבוצות יצליחו יותר באירופה,יכנס יותר כסף וחלק מהרווחים יגיעו גם לנוער. כלומר ההשקעה רק תגדל.

7. אצטדיון למכבי Member

והנה עוד גאון מפרסם טור ב one:

"להגדיל את תקציב המינימום", כאילו יש פה אינספור משקיעים שעומדים בתור ואומרים קחו כסף.

8. DRORIKO Member

אתה מדבר על זה
    ???: ?? ????? ????? ?????
    הוא חוזר שם אחד לאחד על הסיסמאות של בוני משער השבת
    הוא גם אומר שצריך להקטין את הליגה ל-10 קבוצות. לא רק שזה יהפוך את הליגה למועדון סגור,זה גם לא באמת ישפר אותה. לפני 10 שנים הקטינו ל-12 קבוצות והליגה הדרדרה לשפל המדרגה. גם איזה דוגמא "מוצלחת" הוא מביא לליגה עם 10 קבוצות? את הליגה הסקוטית המרוסקת. הוא גם מביא את הליגה השוויצרית בתור מודל, אנחנו הרי זוכרים מה קרה בפעם אחרונה שלקחנו משהו מהליגה הזאת......

9. Drama Guest

אתה בדיוק נוגע בנקודה שלי. ברור שהוא יעדיף את ריקן או מיטרוביץ' אבל ברגע שהוא יהיה מחוייב לשחק לפחות בליגה הישראלית עם צעיר אחד, הוא צריך מגוון ואין מה לעשות כן הוא יכניס מישהו "פחות טוב" אבל בראייה כוללת לטווח ארוך זה לא רע. מאמן רוצה תוצאות עכשיו, בעלים רוצה תוצאות עכשיו, תפקיד המחוקק לשנות את זה.

אני לא חושב שיש דרך יותר מהירה וריאלית להגביר את הקצב של הליגה ע"י שילוב צעירים. שחקנים "גדולים" שיורדים לליגות יותר נמוכות מנוטרלים ברוב המקרים ע"י צעירים.

ההשוואה לליגה אינה נכונה. זה הרי לא חדש שיש קשר הדוק בין כדורגלנים שנשארים בארץ שלהם לבין רמת הנבחרת (טורקיה,רוסיה). הגדולה של מדינות כסלובניה היא שהם מודעים לכך שרמת הליגה שלהם בחיים לא תהיה גבוהה כמו מקומות הרבה יותר ''עשירים'' אז הם מוציאים שחקנים לחו"ל בגיל צעיר (סרביה,סולבניה) בתקווה שיפיקו תועלת מהמתקנים והצוות בקבוצות האירופאיות.

בנוגע לאוהדים:
    שאלת את עצמך פעם למה קהל לא מגיע בכל קבוצה ? הרי לקבוצות כמו בני יהודה,הפועל חיפה,בית"ר,מכבי נתניה וגם אפילו להפועל עכו ומכבי פ"ת יש "אוהדים רדומים". תאמין לי שהם בבית לא בגלל איכות הזרים.

10. DRORIKO Member

אבל הצעת שיחייבו יליד 95 בסגל,לא בהרכב. כלומר אם כיום מותר לשים 7 שחקנים על הספסל, אז יוקאנוביץ' ידחוף את הילד לקצה הספסל ובמקום שיהיה לו היצע של 7 שחקנים על הספסל יהיה לו 6(אחרי שאתה מנכה את הילד שהוא לא ישתמש בו) זה לא כזה נזק גדול למכבי.

11. Drama Guest

מחילה,התכוונתי להרכב.

12. Love Is Red Member

ההצעות שלכם לא ישפרו את הכדורגלן הישראלי שעדיין יש לו בעיות ביסודות!
    לא משנה איך תסובבו אצ זנ הבעיה בכדורגל שלנו היום היא בעיה ביסודות הכדורגלן הישראלי.
    צריך לפניי כל הטמטום של לחייב קבוצות לשחק עם שנתון 95 או 93 לחייב קבוצות תוך כדיי הגדלת התשלום נטו למחלקות הנוער לדברים הבאים:
    1. 2 פסיכוליגים, אחד פסיכולוג ילדים והשני פסיכולוג ספורט.
    2. מאמנים שיעברו מבחן על יסודות הכדורגל ורק הם יוכלו לאמן מגיל 6-14.
    3. פזיולוג ספורט שמתחתיו יש בעל קבוצה של כל מחלקה מאמן כושר אחד לכל קבוצה.
    4. מאמן שוערים לכל קבוצה במחלקות הנוער.
    5. קבוצה שלא תיישם את התוכנית לא תקבל כספים ותצא מהתוכנית לאלתר וגם יורידו את מחחלקת הנוער שלה לליגה השלישית.

אהא ושכחתי ביטול הליגות לילדים ונוער עד גיל 14 רק מגיל 15 שיתיחילו לשחק בליגות...

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

תסלח לי, כן? אבל זה הדבר הכי מטופש שנכתב כאן לאחרונה.
    זה לא יתן לך שום דבר וזה יגרום למאמנים לשבור את הראש. בנוסף פתאום ילדים כאלה יהיו מוצר מבוקש ותקבל עוד עליית מחירים. שום דבר טוב לא יוצא מהגבלות נוקשות, בשום תחום.

14. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אתה פשוט יורה סיסמאות בקצב מסחרר.

1. אז באר שבע התחילו להעסיק פסיכולוגית. כל הכבוד. גם מכבי תל אביב, מכבי חיפה והפועל תל אביב משתמשים בשירותיהם של פסיכולוגים. זה לא אומר הרבה.
    מדובר במעטפת שנועדה לעזור לעובדי המועדון להתמודד עם לחץ וגם סתם להכווין אותם להתעסק בראש שקט בכדורגל. זה לא יתרום ליסודות, זה לא יביא לשיפור מקצועי ואפשר להסתדר גם בלי זה.

2. מי קובע מהם התכנים המבחן הזה? מה הם בכלל היסודות של הכדורגל? זה קיים בכלל איפשהו? למה אתה חושב שהמאמנים הם הכי קריטיים בפיתוח השחקנים ולא המתקנים והתרגילים?

3. אפילו לברצלונה אין מאמן כושר לכל קבוצה. בטח שלא בגילאים 6-14.

4. אפילו לברצלונה אין מאמן שוערים לכל קבוצה.

15. Love Is Red Member

1. הבעיה של הכדורגלן הישראלי היא קודם כל בעיה מנטלית, הילדים צריכים לדבר עם פסיכולוג בגילאים הללו על מנת לפתח להם את המנטליות, ודיברתי על פסיכולוג ספורט ופסיכולוג ילדים במחלקות הנוער לא בבוגרים, בבוגרים מצידי שלא יהיה בכלל...

2. מי קובע? שיביאו מישהו מבלגיה שמבין עניין מצידי, לא אכפת לי.
    ושאני מדבר על אימון יסודות אני מדבר אימון מהבסיס, על אימון מסירות, אימון נגיחות, על פאקינג לאמן ילדים איך לקבל כדור בחזה, דברים בסיסיים שלכדורגלן הישראלי אין כי במקום לפתח את זה אצלם מלמדים ילדים איך לנצח וטקטיקה שהם צריכים ללמוד רק מגיל 14.

3. ברצלונה הגדולה קונה מכל הבא ליד מכל מקום פלא שיש להם שחקני נוער כאלו טובים, אנחנו צריכים ללמוד מבלגיה ולא מברצלונה...

4. שוב פעם ברצלונה זה לא דוגמא לכלום, אם התקציב שלהם מכבי תל אביב זוכה כל שנה באליפות בליגת האלופות ובכל דבר שהוא, אנחנו צריכים ללמוד מהכדורגל הבלגי ובטח שלא מברצלונה..

למען האמת אתה זה שמריץ סיסמאות, ברצלונה וזרים זה חובה מבחינתך, אז הפועל כפר סבא צריכה בעצם להיות ברצלונה אני מבין...
    תביא לה אוליגרך והיא תהיה ברצלונה אני מבטיח לך...