הועדה לשיפור הכדורגל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Turgi, ‏4/12/15.

1. Drama Guest

נטע לביא שנתון 96 אתה יודע אז אין פה פליאה גדולה כי מכבי חיפה כן משתפת אבל ברגע שאין זה מעוגן כחוק לא תהיה ציפייה לעלייה של נערים לבוגרים בקבוצות אחרות. בדקת פעם מה המצב בלאומית ? האם באמת עלו מהנוער לבוגרים שחקנים שם ?

כל עוד שחקנים יגיעו לבוגרת רק מכורח הנסיבות או מכוח האנרציה הכדורגל שלנו ימשיך להיראות ככה. אם דרנצ'יץ' היה נראה כמו הזר שציפו ומויאל לא היה נפצע וידין לא היה מרגרינה ועטאא לא היה דופק פאלח אז היה סיכוי שלביא היה מגיע להרכב ? לא חושב.

ניקח לדוגמא את בית"ר, קבוצה שעל פניו עונה על הקריטריונים - משחקת במחזורים האחרונים תמיד עם שחקן 93 (אצילי) ועם שחקן 95 (קלטינס). אם היה את החוק הזה על הגב של טביב, נראה לך שהוא היה מחזיק רק שחקן וחצי משנתון 95+ או היית רואה 3-4 כאלו ?

למה אני כל פעם אומר שאני מקווה שג'ורדי יתן גב לשחקנים צעירים ויסמוך עליהם בהרכב ? לא בשביל לקדם את דנינו למכבי ת"א (הדבר האחרון שאני רוצה בתור אוהד פ''ת) אלא בשביל ההתקדמות האישית של אותם שחקנים צעירים במתקנים המפוארים ועם צוותי האימון המנוסים. זה מה שיטיב עם הנבחרת שלנו.

לטעמי מצב כזה מחייב בעל קבוצה להחזיק בסגל 3 שחקנים שנתון 93+ ו95+ כ"א וזה אידיאל.

2. אצטדיון למכבי Member

בואו נחייב קבוצות לעלות בלי שוער.

Love Is Red אוהב/ת את זה.
  3. Drama Guest

אל תגנוב דעת, זה לא חוק שעלה לי מתוך טריפ. זה משהו שרץ במדינות שאנחנו מפנטזים על רמת הכדורגל של הנבחרת.

4. אצטדיון למכבי Member

המגבלה היחידה שהיא בעלת הגיון בעניי, זה מינימום שחקני בית בסגל למשחק של הקבוצה הבוגרת.
    מעבר לזה, צריך לבטל את כל ההגבלים.

5. Drama Guest

דווקא זה מגבלה לא לגיטימית. תראה את הפועל חיפה, רוב הסגל אאל"ט שחקני בית אך מכולם רק לירן סרדל שחקן צעיר אך על יכולתו אני מאמין שאין צורך להוסיף

6. אצטדיון למכבי Member

מגבלת שחקני בית מחייבת קבוצה לגדל שחקני בית. מה יעזור לי שמכבי עכשיו תקנה צעירים מקבוצות אחרות.
    אם אתה רוצה שקבוצות ישקיעו במחלקות הנוער שלהם וגם ישמרו על שחקני הבית המוכשרים שלהם ולא ימכרו אותם מהר, אז זו הדרך.
    אני הייתי שמח אם קהינדה ויונתן כהן היו השנה במכבי במקום בן בטס ויצחקי.

וכן, גם זר יכול להיות שחקן בית.

7. DRORIKO Member

אני באמת לא מבין מה אתה רוצה, בהתחלה אתה אומר שאתה רוצה שחקן 95 אחד בסגל, וכשאני מביא לך 2 דוגמאות אקראיות לקבוצות שמחזיקות כזה, אז פתאום אתה מחליט שלא מספיק לך רק שחקן 95 אחד אלא אתה רוצה כמה.
    זה לא ליגה לאומית ולא ליגת נוער. בליגה תחרותית כמו ליגת העל ששואפת להיות אירופה לגיטימי שקבוצה תחזיק גם סגל שכולם בני 30. בקבוצות ליגת העל יש לא מעט בני 21-23 בסגל ובהרכב. כמובן שזה לא מתוך אידיאולוגיה מקסימה של הבעלים אלא מהסיבה הפשוטה שצעירים זה יותר זול,בטח כשמדובר בצעירים שגדלו במועדון, ורוב הקבוצות כידוע דלות בתקציב אז בכל מקרה הם יקדמו צעירים. מחסור בצעירים זה לא הבעיה של הכדורגל הישראלי.

Hapoel_Tel_Aviv אוהב/ת את זה.
  8. Drama Guest

אם היה חיוב לשחק עם שחקן שנתון 95 אז אין ספק שהיית רואה את יהונתן כהן בסגל.
    קהינדה זר, ובלי קשר אתה יכול לחפש הודעות שלי עוד מלפניי תחילת העונה אמרתי שחבל שהוא לא במכבי ת"א הוא היה משתפר מאוד ומצליח הרבה יותר. חבל שהם בחרו להשאיל אותו.

אני אסביר לאט שתבין מהר - ברגע שקבוצה חייבת לעלות עם שחקן 95 בסגל, מה לעשות, ששחקנים לפעמים נפצעים. או מקבלים אדום. אז נניח מכבי ת"א משחקת עם דור פרץ, הצעיר היחידי בסגל שלה, והוא רחמנא לעיצלן מקבל כרטיס אדום. מה יעשה יוקאנוביץ' שבוע הבא ? הרי אם הוא לא יעלה עם שחקן שנתון 95 הוא יפסיד טכנית.
    מה הוא יעשה ? יחזיק יותר משחקן אחד שנתון 95 בסגל !

ויש מצב, שאולי השחקן הזה מתעייף במשחק, אז זה יחייב אותו גם להחזיק שחקן שנתון 95 על הספסל ! רווח כפול !!

9. Hapoel_Tel_Aviv Member

מי אמר ששחקן כמו יהונתן כהן ישדרג את מכבי ביחס למה שיש כיום ולא יגרום להורדת הרמה העלובה שגם ככה יש פה?
    המאמנים צריכים לבחור בהתאם ליכולת המקצועית בלבד ללא קשר לגיל.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  10. Drama Guest

צריך להודות בעובדות שהליגה הישראלית לעולם לא תהיה ליגה מובילה או ליגה בעלת רמה גבוהה יותר מידי. אנחנו צריכים להתרכז בכדורגלן הישראלי ולא בליגה הישראלית, שהיא עלובה במשך עשורים ולא צריך למנוע התפתחות של הכדורגלן על מנת "לשמר" את רמת הליגה.

מרוואן קהבא, מתוך ראיון לוואלה! ספורט, מדגיש זאת הכי טוב: (מדבר על ההבדלים בין סלובניה לפה)

יש הבדלים גדולים בין הליגות?
    "מכאן קל יותר לצאת. בכל עונה יוצאים מסלובניה מספר לא מועט של שחקנים לליגות בכירות באירופה. הסיבה לכך היא שיש פה צעירים רבים. כאן שחקן בן 18-19 נחשב לבוגר. אצלנו בישראל שחקן בן 24 עוד נקרא צעיר. בחיים לא ראיתי כמות כזו של שחקנים צעירים כמו שיש בסלובניה. בנוסף, המשחק מהיר ואגרסיבי יותר. כמו כן בארץ יש יותר שחקנים כישרוניים אבל כאן צעירים מקבלים יותר את הבמה. לוקה זהוביץ' קיבל בגיל 18 דקות בליגת האלופות. בישראל יכול להיות דבר כזה?".

11. DRORIKO Member

קודם כל אני הרי קשה קליטה,אז פעם הבאה תוסיף בכל משפט אייקון כדי שאני אבין יותר טוב

ויותר ברצינות,סבבה אז יוקנוביץ' יחזיק את יונתן כהן בסגל. למה נראה לך שהוא יעלה אותו לשחק? מכבי זאת קבוצה שרצה לאליפות,אין בקבוצה כזאת מקום לניסויים. אפילו אם אלברמן נניח יפצע באמצע משחק הסרבי יעדיף להסיט לקישור את ריקן מאשר לעלות את כהן במקומו.
    אז-א.ההצעה שלך לא תביא ליותר צעירים על הדשא, אלא סתם תעצבן את הקבוצות
    ב.כמו שאמרתי,כבר היום יש לא מעט צעירים שמקבלים הזדמנות, המצב הקשה של הכדורגל הוא לא בגלל שאין צעירים,לרוב הקבוצות אין את הפריבילגיה של לוותר עליהם.

12. DRORIKO Member

הכדורגלן הישראלי והליגה הישראלית הם היינו הך. הכדורגלן הישראלי לעולם לא ישתפר אם שבת אחרי שבת הוא ישחק בהליכה. ליגה בקצב גבוה יותר תכריח את הישראלים לעבוד קשה יותר ולהשתפר. היא תכריח מחלקות נוער לייצר שחקנים טובים יותר כדי שיוכלו להשתלב בה. בגלל זה אני חושב שצריך לבטל את מגבלת הזרים.

13. אצטדיון למכבי Member

אין לנו את כמות הילדים שנרשמים לקבוצות ילדים כמו שיש להם.

ראייקוביץ', דסה ופרץ קיבלו במה בליגת האלופות. אמנם לא בני 18 אבל לא רחוק.

ולמה סלובניה צריכה להיות מודל החיקוי שלנו?
    עם כל הכבוד למאריבור, איזה ליגה יש שם בדיוק? אילו תקציבים יש שם? אילו מתקנים? כמה קהל יש שם במגרשים? כמה פוטנציאל קהל יש שם?

נערך לאחרונה ב: ‏13/12/15
  14. Hapoel_Tel_Aviv Member

בזה אתה צודק, הכדורגל הישראל יצריך לשאוף לשפר את רמת הכדורגלן הישראלי.
    השאלה היא איך להחזיק בכוח שחקן בגיל מסוים בסגל תשפר או אפילו שישחק כדי להציל את המולדת. (ע"ע אנאס מחמיד, שלפי מה שאני מבין הוא דווקא מעולה בנוער)
    אני לא רואה בחוק כזה איזשוהו משהו שיעזור לשחקן הישראלי.
    אני זוכר שג'ורדי קרויף, באחד הדברים הבודדים שכן הסכמתי איתו אמר שלשחקנים צעירים קשה להכנס לשחק עם שחקנים ותיקים כי הם לא ברמה שלהם. חוק מלאכותי לא יקדם את זה.

לעומת זאת אני כן חושב שצריכים לחשוב ולחשוב זה לחשוב באמת, שתהיה ועדה מקצועית ולא פופליסטית עם אנשי מקצוע ומאמני נוער שיאספו כל מיני נתונים, יפרסמו את מה שהם אספו ויגיעו להחלטה בנוגע לאיך אפשר לשפר את הקליטה של שחקנים צעירים בבוגרים כדי שהמעט כשרון שמגיע יישמר ויתפתח.
    כדי לטפל במחלקות נוער צריך לשנות עולם ומלואו.

לא חושב.. מה שיקרה פשוט זה שבעלי קבוצה יראה פשוט עוד קלטות ביחד עם סוכן ויביא עוד זרים כי הם יותר זולים מישראלים (שהמחיר שלהם גם ייר) בגלל חוסר מזל.
    במקרה הטוב יהיו הרבה זרים טובים לקבוצה שישארו באותה קבוצה כמה שנים ויהפכו למתאזרחים.
    במקרה הטוב יהיו הרבה זרים שיהיו שדרוג לעומת הליגה וישארו בליגה אך בקבוצות אחרות.
    במקרה הרע יהיה מדובר בהרבה זרים בינונים כמו שאנחנו מקבלים כרגע ומתוכם אחוז קטן יהיה טוב ומשדרג את הליגה/קבוצה.
    השחקן הישראלי ייעלם כמעט לגמרי.
    לא יהיה אינטרס להשקיע במחלקות נוער כיוון שהיא תאייש עוד יותר מעט שחקנים ממה שיש היום.

15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

איך מכל הדברים הגעת להצעה לחוק שבין כה וכה גם בלעדיו מתקיים המצב שהוא שואף לקיים.
    דקות משחק לא יהפכו שחקנים גרועים לשחקנים טובים, גם אם הן ניתנות בגיל צעיר. חלאס.

המשתמש אצטדיון למכבי נגע בנקודה חשובה - גם זר יכול להיות שחקן בית. ידעתם שבישראל מתקיים מצב אבסורדי שדי מונע את זה גם לפי חוקי אופ"א? (לפיהם שחקן ששהה רשמית במועדון לפחות 3 שנים בין גיל 15 ל-21 כמדומני נחשב שחקן בית), משום שכל עוד מדובר בהעברה, שחקן זר לא יכול להירשם לפני שמלאו לו 18. מאוויס צ'יבוטה היה במכבי שנה שלמה לפני שהותר לו לשחק במסגרת רשמית בישראל, ובזמן הזה שיחק רק בטורניר בינלאומי (בו היה המצטיין, מול יריבות כמו פרנקפורט) ובמשחקי אימון.