הועדה לשיפור הכדורגל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Turgi, ‏4/12/15.

1. אצטדיון למכבי Member

דקות משחק ניתן לקבל בליגה לאומית.

2. עידן444 Member

גם. יש כאלה שזה יעשה להם טוב כמו לקהת ויש רבים אחרים שיעלמו אי שם... למה? כי המקצוענות ברמה עוד יותר נמוכה מבליגת העל, כי החשיפה נמוכה בהרבה ואתה תלוי באיזה איזי או טביב שיהמר עליך, כי קצב המשחק עוד יותר נמוך, כי האתגר יותר קטן ועוד ועוד הבדלים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

קשר שמאלי אוהב/ת את זה.
  3. Drama Guest

ברור ! אבל מה יקרה ? ישאילו אותו לעונה, ועוד עונה, ועוד עונה, ועוד עונה. מה הסיכוי ששחקן כזה יקבל דק' ב''אגודות פאר'' מליגת העל ?
    ואני לא מדבר איתך בכלל במקרים כמו אורי שיטרית וכו', אלא נניח על חזי דילמוני שכמעט נקבר בליגות הנמוכות אם לא הסוכן שלו ואיזי (למי שלא מכיר את הסיפור, מגן ק"ש בהווה, היה בהפועל ר''ג. היה מגיע כל תחילת עונה לשבוע אימוני פתיחה, מתאמן כמה פעמים וישר נזרק לעוד "השאלה")

קשר שמאלי אוהב/ת את זה.
  4. קשר שמאלי Member

הליגה הלאומית היא בית קברות לשחקנים צעירים מוכשרים

5. אצטדיון למכבי Member

שחקן שיקח את העונה בליגה השניה ברצינות, יתאמן גם בשעות הפנאי ויראה נכונות להשתפר, יצליח ויהיה כבר בעונה לאחר מכן בליגה הראשונה.
    לא חסרות דוגמאות.

6. Drama Guest

תעשה פה חיפוש על השם "דודי תירם" ותחזור אליי עם מסקנות.

זה כבר לא כמו פעם, שקבוצות היו עוקבות אחרי המושאלים. שלפעמים אפילו (שלא נדע כן?) קבוצות היו מחכים להתפתחות המושאלים ! היום עושים טובים אם רואים אותם 4 פעמים בעונה.
    ברגע שתהיה מחוייב לשחק עם מישהו צעיר, כל הדעה והיחס אליהם ישתנה. פתאום הקבוצה תצטרך אותם ולא רק הם יצטרכו את הקבוצה.

7. אצטדיון למכבי Member

אני באמת לא מבין את הגישה של חלק מהאנשים פה, כאילו לא ברור להם שהבעיה היא השחקן הישראלי ולא יו"ר או משקיע כזה או אחר.
    אם אתם רוצים להיות דיקטטורים, תהיו דיקטטורים כלפי השחקן הישראלי הבליין והעצלן.

8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

לא, אין את הדברים האלה בארצות הברית. למעשה בארצות הברית כלל אין מסגרת רשמית של כדורגל, כמו שאין של פוטבול ואין של כדורסל. הכל שם עממי או כחלק ממסגרת חינוכית.
    אין שום שחקן כדורגל שהטכניקה שלו אפילו נעה לעבר שלמות בגיל 14.

בליגה האמריקאית בכדורגל יש גם תקרת שכר נוקשה ונמוכה ומדיניות חריגים שמרוויחים הרבה יותר, זה למה הזרים שלהם הם "נו באמת" מבחינתך.

הלוואי שהיינו ברמתם, אבל אתה גונב דעת.

9. alexshw Member

את מי הליגה שם מעניינת? בקושי את האמריקאים עצמם וגם זה לרוב בגלל איזה שם נוצץ שהרי שם מאוד מקדשים את האינדיבידואל, את הכוכבים.

10. אצטדיון למכבי Member

הליגה הכי מעניינת זו הליגה הישראלית, אין כמו אפס אפס טהור. מראה על אופי ונחישות.
    והשחקן הישראלי לא חושב שהוא כוכב, הוא מקדש את הסוציאליזם, בגלל זה הוא לא מבקיע שערים, הוא מעוניין בחלוקה שוויונית של הנקודות.

11. אצטדיון למכבי Member

תגידו מה שתגידו, אבל אני כבר נגעל מהשחקן הישראלי, לא יכול לראות יותר שחקנים עצלנים, בכיינים שלא רצים ולא זזים, שנשכבים על הדשא מדקה חמישית ומבזבזים זמן ועושים הצגות. את כל העלובים האלה (שגם במכבי לא חסר, למשל בן בסט), הייתי מחליף בזרים בלי לחשוב פעמיים.
    לא רוצה שהם יזהמו לי את הכדורגל.

הם טובים בלעלות פוסטים לפייסבוק, לרכל, להדליף, להמר ולצאת למועדונים.

בלי למתג את הכדורגל שלנו והליגה שלנו ככזאת שצריך לעבוד קשה בשבילה, אז לא נגיע לשום מקום. רק הבלחות.
    ותצחקו על הזרים של מכבי למשל (שלא מחזקים אותנו), יש לכל אחד מהם מוסר עבודה כפול ומכופל מכל ישראלי בליגה הזאת.

נערך לאחרונה ב: ‏13/12/15
  12. Drama Guest

???????: ?? ????? ???? ????? ???? ???????

"אני חושב שיש מלא מדינות עם מנטליות בעייתית יותר. אני בא מארגנטינה, אתה חושב שבארגנטינה אין שחקנים עם אופי בעייתי? שלא אוהבים לעבוד, לא מקצועניים? יש לא מעט. אבל הבעיה בישראל היא מלמטה, מהדברים הבסיסיים של הכדורגל, שם צריך לשים על כך פוקוס בארץ. ההבדל הוא לא בגלל המנטליות. צריך להשקיע הרבה יותר ביסודות של השחקן, שם צריך להתרכז. תפסיקו להגיד שזה בגלל המנטליות. לפעמים לא כל שחקן מתאים לקבוצה, בלי קשר ליכולת שלו".

ובכלל מה עוד אתה חושב על הבעיות של הכדורגל הישראלי?
    "כמו שציינתי צריך יותר השקעה בנוער, אתה יודע למה כיום משחקים בליגת העל בקצב של הליכה? כי זה איך שמגדלים ומשחקים בילדים ובנוער, הקצב של האימונים והתנועה עם כדור. כל הדברים האלה חייבים שינוי ואם יעבדו על זה, אז נראה את ההבדל המשמעותי. אני עברתי לא מעט, ואני חושב שפילוסופיית המשחק הספרדית מתאימה לכדורגל הישראלי. אפשר לשבת למשל עם חואן טוריחו, מאמן הכושר של מכבי ת"א ולדבר איתו שעות, איך לחבר את הפיזיות עם המשחק ולא עם הכדורגל. מאמני הכושר הספרדים מאוד מקצועניים ומשמעותיים".

------

הרי זה ברור שכל עוד יש לנו אנשים שבאים להיות יו''ר/בעלים של קבוצות בשביל המשכורת/טובות הנאה/וואטאבר בחיים לא נראה פה איזה סטנדרט אירופאי. מי שלוקח את זה כעסק כמו ג'קי השכיל לעשות כך.
    לא נראה שום שיפור ושום התקדמות כי כולם רוצים תוצאות עכשיו ! כמה ניתן להגיד את זה ?! להשקיע X אחוזים מהתקציב בנוער ? יש מצב שלכאורה נראה את מאיה דמאיו בתור אחראית מחלקת הנוער לאחר מכן.

הדרך היחידה שעובדת פה היא באילוץ ובכוח. גם אם קבוצות יפגעו בכך, אולי, אבל אין מה לעשות. אני לא מבין אם כבר מאיפה מגיע ההגנה בחירוף נפש על הכדורגל כאשר אני ועוד רבים וטובים אחרים סובלים מידי שבוע. מצבים אין פה, גולים אין פה, משחק שוטף גם אין, לפחות שנהנה מלראות בחורים עם פוט' משחקים !
    איך אפשר להיות אוהד של מכבי פ"ת ולהישאר שפוי ? לפחות שחקנים צעירים העבירו לי את השנים - בין אם זה הגדולים כמו גולן דמארי או אלברמן ובין אם זה כשרונות שפחות התממשו כמו בקל או אונגר. לפחות יש את מי לראות.

על סמך מה אתה אומר את זה ? ראית פעם אמריקאים משחקים כדורגל, ששיחקו במסגרת קבוע מגיל צעיר ? אשמח לדעת מי.
    אם אין מסגרת רישמית של כדורגל/סל/פוטבול איך הם הכי טובים בעולם בכדורסל ופוטבול ? מה שיש שם אתה יכול לחלום בהקיץ. המתקנים, המאמנים, הצוות, הטכנולוגיה. אם אתה מבין משהו ביכולות פיזיות/אתלטיות, וכמדומני אתה כן מבין, אתה יודע שבפוטבול לוקחים את הגוף לקצה היכולת. לא זכור לי יותר מידי כדורגלנים שיודעים לתת ספרינט בשטח פתוח כמו רסיבר. (וזה דבר שנטו עובדים עליו, כי העונה אני ראיתי את עומר דנינו מתאמן הרבה על זה והוא באמת השתפר גם בGAME TIME)

פה אין לך מגבלה, אבל אין כסף. אז לא מגיעים שמות גדולים כמו בטורקיה למשל.

אני גונב את הדעת ? לא מבין איפה ולא רואה איפה.
    אנסח לך את זה הכי פשוט על מנת שתבין: עבודה נכונה עם נוער היא נכונה ומקודשת אבל(!!!!) היא לא תפתור לנו את כל הצרות, בדומה לארה"ב.

13. עידן444 Member

הבעיה היא לא הזרים שלכם. עוד לא הבנת את זה?

Sent from my iPhone using Tapatalk

14. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

בארצות הברית יש ספורט עממי, ילדים שמשחקים בליגות שכונתיות כשהורים גם מאמנים (יעני סוקר מאמז). באיזור כיתה ז' זה כבר נכנס למסגרות בית ספריות, ואז בתיכון מתגבר, ואז עובר לקולג'ים. בין לבין בני נוער עוסקים שם באתלטיקה וכד'. ככה זה בכל ספורט בערך, ובכדורגל יש גם כמה מועדונים שמתעסקים בנוער בלבד עד הקולג' (דונובן, שגם עזב ללברקוזן בגיל 17, וביזלי, שיצא ישירות מהתיכון ל-MLS, למשל, היו במוסד ספורט שלם שנועד לתלמידי תיכון, בו יש גם מסלולים של ענפים אחרים רבים. דמפסי למד בבית ספר לכדורגל ואז הלך לקולג'). הפיתוח הפיזי שאתה רואה בספורט האמריקאי מתחיל בתיכון, בערך בגיל 17, ומתגבר בקולג', שם שחקנים נכנסים למסגרת מסודרת של אימונים על כושר ומזה. באופן כללי, במרבית ענפי הספורט פיתוח השרירים מגיע בשלב מאוחר יותר של התפתחות השחקן, והעבודה הטכנית באה לפני.

היום בארצות הברית יש גם בתי ספר לכדורגל, בעיקר של מועדונים אירופים אבל לא רק. זה קצת יותר מתמקצע.
    אי אפשר לומר על האמריקאים שהם מומחים בפיתוח של שחקני כדורגל. אין להם את הידע והתשתיות לזה. זו עבודה שונה לגמרי מענפים מובילים יותר בספורט האמריקאי.

Hapoel_Tel_Aviv אוהב/ת את זה.
  15. Drama Guest

סתירה. QED