הולנד 09-10: ברג בפ.ס.וו, אל חאמדאווי באייאקס!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏26/7/09.

1. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

sop://sop.rojadirecta.com:3912/74179

2. Ajax Amsterdam Member

עד שטוונטה לא מנצחת אייאקס לא מנצלת את זה אבל עדיף שטוונטה תגמגם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

3. Piet van Reenen Member

זה פשוט לא להאמין!!!
    איך לכל המאמנים האחרונים של אייאקס יש "דודה" על השחקנים הגרועים האלה כמו לינדגרן, קנדי וכו.
    בהתחלה כל המאמנים עושים רושם שהם הולכים להעיף אותם קיבינימאט, אפילו השמועות מדברות על שאוטוטו הם עוזבים את המועדון, בסוף איכשהו הם הופכים להיות שחקני הרכב.
    דייייייייייייי!!!!
    מתי כבר יבוא המאמן שיעשה לזה סוף ויגיד לשחקנים האלה:" אתם משוחררים, כדאי לכם למצוא קבוצה אחרת ומהר כי אתם לא תשחקו בכלל" וכמובן שיעמוד במילים שלו???!!!

4. c_web Member

מה שטוב מהיום הזה הוא שדה זיאו קיבל צהוב ולא ישחק נגדנו בראשון הבא.
    במשחק נוסף: ניימיכן ניצחה היום 1-2 את ויטסה.

נערך לאחרונה ב: ‏18/1/10
  5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לי כבר אין כח לקבוצה הזאת. סוף סוף טוונטה איבדה נקודות אז יול שם את לינדגרן ואריקסן בהרכב. על הראשון אני בכלל לא רוצה לדבר, אבל על אריקסן? במצב של היום איך אתה רוצה לתת לבחור צעיר שכזה להוביל את הקבוצה? אני מרחם על הילד הזה, באמת, הוא האחרון שאני בא אליו בטענות.

על ההגנה אין צורך לדבר, השער אמר הכל. קאיירו קיבל 3 כדורים ברציפות כדי להכניע את שטקלנבורח שבאמת לא היה יכול לעשות משהו. ראיתם איך וורטונגן זחל להגנה? בדיוק, לכן בלגיה עלתה למונדיאל בקיץ...

בגלל תקרית משפחתית התעסקתי בסופו של דבר בדברים אחרים והצרות של אייאקס כבר ממש לא עניינו אותי. אייאקס מתקרבת לבעיות שיש בפיינורד (או בית"ר...) והדרך למטה נראה פתאום כבר לא כל כך כואב. זה כבר לא בא כהפתעה...

אההה, ופ.ס.וו לוקחת את האליפות, תרשמו את זה!

6. c_web Member

עכשיו נזכרת להגיד את זה? מתחילת העונה אני דבק בעמדה הזו וחוזר על זה כל כמה זמן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mellow.Xxx
    טוונטה מתישהו לא יעמדו בלחץ, אייאקס רחוקה מידי ו PSV נראית הכי יציבה

7. Piet van Reenen Member

יש לי הצעה לרוב וילארט:
    אל תעזוב את הקבוצה, כי כמו שאני מכיר את המועדון ואת המאמן שלנו הוא עוד יתן לך הרבה לשחק.
    עוד כמה משחקים לא מוצלחים שבהם ההגנה מפשלת, יול יתחיל לחשוב שאולי הוא טעה וצמד הבלמים שלנו צריכים להיות אולגר ווילארט.
    אותו סיפור קורה עכשיו עם לינדגרן.
    אני לא מבין איך זה שמאמנים רואים שהשחקנים גרועים (אפילו רוצים לשחרר אותם)ובכל זאת בסוף עוד נותנים להם לשחק בהרכב הפותח???!!!!
    מישהו מחבריי לפורום יכול להסביר לי את התופעה הזו???

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ארז (כ), אתה לגמרי צודק. אני לא ממש אהבתי את הרעיון שאריקסן פתח, אבל העניין עם לינדגרן ממש טרף את מוחי. זה שהוא הבקיע אחלה, אבל בסה"כ נקודה אחת יותר או פחות לא משנה לנו עכשיו. אייאקס היתה חייבת אתמול לקחת את שלושת הנקודות והיא פישלה. פשוט לא ברור לי איך הקבוצה פותחת את המשחק בצורה כל כך חלשה ונותנת ל-NAC לעשות מה שבאה לה על המגרש. החבר'ה סובלים מבעיה מנטלית קשה בטח כשרואים איך אנחנו סופגים את שער החובה.

באייאקס נטוורק הכעס גדול גם על הקטע הזה, אבל בעיקר מה שטוב לי שכרגע הרב הגדול כבר מדבר על לזרוק חצי מהקבוצה. עמנואלסון, אניטה, קנדי, לינדגרן, סולימאני ואפילו ו.ד ויל קיבלו ממש על הראש. העניין הוא מה קורה כשבשבוע הבא ניתן הצגה מול AZ וטוונטה שוב מאבדת איזו נקודה...בדיוק, אז כולם יחשבו ששוב נחזור למרוץ האליפות...

פ.ס.וו פשוט הפתיעה אותי העונה. עידו, היא פתחה את העונה בצורה לא טובה. כשהגענו לאיינדהובן יכולנו לפתוח פער של 7 נק' עליהם. קרה מה שקרה ואנחנו הפסדנו שם, זוהי בדיוק הבעיה המנטלית עליה אני מדבר בטח כשרואים איזו שערים ספגנו. הקבוצה מאיינדהובן חוזרת מהחופשה ומיד מנצחת 301 בהיירנביין, אנחנו? נראה כאילו רק לפני 3 ימים הושפלנו בבית ע"י אנדרלכט. אני לחלוטין נגד החלפת מאמן (אלא אם כן חוס הידינק יבוא), אבל אתמול יול לגמרי התחרפן.

הבוקר מודיעים ב'אלחמיין דאחבלד' שלינדגרן יכול להצטרף לברונדבי אם הם ממש רוצים. אז למה קיבינימט הוא שיחק אתמול? בשביל 'חלון הראווה'? מישהו אמר שאולי היה כדאי לתת לאולגר לשחק כדי שקבוצה מחו"ל עוד רוצה לקנות אותו...

בשבוע הבא AZ באה לארינה ובסה"כ המשחק הזה כמעט לפרוטוקול. הידיעה שאייאקס אולי הולכת לעבוד ביחד עם נאסיונל מאורוגוואי כבר לא מעניינת אותי. לפני שבוע זה היה פאלמיירס, השבוע נאסיונל ובשבוע הבא ריבר פלייט. המצחיק הוא שבנאסיונל משחק לודיירה ופתאום עכשיו אייאקס אולי מעוניינת בו. ואני שואל אתכם איפה היינו עד עכשיו? רק בגלל ש-AZ אולי קרובה להחתים אותו אנחנו יוצרים קשר עם המועדון ורוצים 'לעבוד איתם' כדי לקבל בזול את לודיירה? אני יותר ויותר מתחיל להרגיש כאילו ראשי אייאקס דיברו יותר מדי עם ראשי בית"ר ומכבי ת"א. הבלאגן פשוט חוגג.

9. Piet van Reenen Member

עכשיו אני מרגיש הרבה יותר טוב.
    אם לינדגרן שיחק בשביל לזרז את העברתו לברונדבי אז אני שמח שהוא שיחק(לאליפות לא היה סיכוי גם לפני המשחק)
    רק חבל שלא שמו עוד כמה שחקנים אתמול בהרכב כמו וילארט, אולגר ועוד, כדי שאולי איזה קבוצה מאירופה תסכים לקחת אותם(מצד שני עדיף שלא, כי אז יראו עד כמה באמת הם גרועים!!)

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אולגר לא בורח לשום מקום, האידיוט הזה חושב רק על ה-9 מיליון אירו שלו. הוא יכול היה לעבור ליוון אבל סירב. לספרד הוא יחזור רק אם קבוצה מקטלוניה רוצה אותו, אני לא רואה אותו משחק בשביל קבוצה 'ספרדית'.

וילארט היה בדרך החוצה, אבל היירנביין ו-NEC אולי מחכים לסוף ינואר. בצורה הזאת אייאקס אולי משחררת אותם במחיר זול יותר.

לגבי ההמשך, אני אמשיך לקוות שאייאקס מנצחת עד סוף הליגה, אבל כרגע אין לנו עם הסגל הזה מה לחפש בליגת האלופות. לא במוקדמות ובטח לא בשלב הבתים. הגיע הזמן שבאייאקס יתחילו להגיד את האמת, אנחנו מתמקדים רק באליפות הולנד. במשך השנים האחרונות עשינו כל טעות אפשרית ואנחנו עסוקים עכשיו לתקן את הנזק. אורי קורונל הגיע לקבוצה בשביל לעשות 'מהפכה', אבל אני לא רואה מהפכה ולא בטיח.

אני לא חושב שאנחנו יכולים להשוות את המצב עם פיינורד או בית"ר בארץ (לנו אין בעיות כספיות כאלו גדולות), אבל כן עם מכבי ת"א בכדורגל. החוסר השקט במועדון נוראי וכולנו רוצים תוך שנה אחת לבנות הכל מחדש. פ.ס.וו מתחילה לאט לאט להדמות כמו מכבי חיפה. לשני המועדונים יש כמובן גם קהל עם דרישות, אבל איכשהו ברגעים הכי חשובים השקט נשמר.

אני ממשיך לקוות שאי פעם יהיה בסדר, אבל מבחינתי פ.ס.וו וטוונטה נראות כרגע הרבה יותר חזקות בעיקר בגלל השקט התעשייתי מחוץ ובתוך המגרש. אני בהחלט מקנא בהן...

11. AFCA Member

מה אני יגיד לכם, אנחנו חוזרים מהפגרה וכאילו כלום לא התשנה. קודם כל יול שאני חושב שהוא עושה בינתיים עבודה טובה ואין לי תלונות אליו, אבל אני זוכר שהוא הגיע אוהד טוטנהאם רשם שהוא יותר סחבק של השחקנים ופחות גאון טקטי. היה אפשר לראות את זה עד עכשיו עם מספר חילופים מוזרים אבל אתמול היה השיא. במשחק כל כך חשוב שידוע שקיים סיכוי גדול שטוונטה יאבדו נקודות יול נותן ל-2 שחקנים שלא ראו דקת דשא העונה (!!) לפתוח בהרכב. אני לא מבין מה קנדי עושה בהרכב, לא שהאופציות האחרות מדהימות אבל אף פעם לא ראיתי שחקן כנף כל כך איטי וחסר יצירתיות. אני מצדיק את זה שאייסאטי צריך לקבל קצת שטיפה לנוכח היכולת הרעה, אבל בשביל זה אפשר להכניס את דה יונג. עם כל הכבוד לאריקסוןולכשרון שלו הוא עוד לא נראה לי בשל להרכב הראשון. נמשיך מהשחקנים ששיחקו וראינו עוד פעם את הדבר שלדעתי הכי בולט מתחילת העונה ומבטא את חוסר ההצלחה, חוסר מחויבות. שאני רואה את המבט בעיניים והרצון לנצחון של סוארז אני שואל את עצמי למה רק הוא ככה?
    אני כן מאמין שיש לנו קבוצה מוכשרת שאם מוסיפים לה ווינגר טוב ועוד בלם היא קבוצה חזקה מספיק גם בשביל להתחרות ב-PSV, אבל הבעיה שאנחנו לא יודעים איך להתנהל בשוק ההעברות. לפחות יובנטוס הפסידה לקייבו, לא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עומר, לדעתי מגיע לך עוד מזל טוב לא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

לא, אני בדיעה שלקבוצה הזאת אין מספיק כלים להתמודד עם שתי הקבוצות שמעלינו. אם חסרים לך עומר בלם וקיצוני טוב אני הייתי מוסיף גם קשר התקפי ראוי לשמו. אריקסן בחור צעיר מדי בשביל שיסחוב כבר עכשיו את כל העצלנים האלה על הגב שלו.

אייאקס נתנה בנתיים העונה כמה משחקים ביתיים מצויינים, אבל זה לא מספיק בשביל לקחת אליפות. בחוץ כשקבוצות עם קצת יותר איכות מ-RKC לוחצות אותנו עם התלהבות מהקהל הביתי 90 אחוז מהחבר'ה משתינים במכנסיים שלהם. אתמול לא ניצחנו קבוצה ששיחקה עם חוד שכלל את לאונרדו (נשאר שחקן בינוני), אלרי קאיירו שמעולם לא היה שחקן רציני, ויונאס קולקה שגם בפיינורד נכשל. המצחיק הוא שלנאק לא היה בכלל חלוץ מרכזי כי אמואה נמצא באליפות אפריקה!?!

אז אם אייאקס לא מנצחת קבוצה בינונית שכזאת מה היא תעשה כבר נגד למשל יובנטוס או אפילו AZ בבית ללא דה זאיו ואינו? המצב בכי רע ואני כבר עכשיו אומר שבקיץ המצב יהיה עוד יותר גרוע כי סוארז יעזוב אותנו (אני כבר לא מאשים אותו אם הוא יעזוב עכשיו). יש לי הרגשה שאייאקס רק יכולה להתחזק אם היא הולכת לעבוד ביחד עם קבוצה אחרת. אם זו תהיה פאלמיירס, נאסיונל או אנא עארף, אבל רק לא קבוצה בלגית או הארלם...אני חוזר ואומר, אייאקס צריכה להתחיל להשאיל שחקנים מקבוצות גדולות והן מקבלות מאיתנו שחקנים שאנחנו מצאנו. למה ברצלונה לא יכולה לתת לנו לשנתיים שחקן צעיר מבטיח (ולא את אולגר...) ואנחנו נתן להם את סוארז? הקשרים בינינו כל כך טובים, לא?

הגיע הזמן ש'היהודים' קצת מתחילים להשתמש בשכל...

13. Piet van Reenen Member

שי , אני מתחיל לאהוב את הגישה שלך(שחקנים צעירים מברצלונה).
    כל הכבוד!!
    אני ההיתי מציע לברצלונה את סוארז במחיר שנע בין 25 ל30 מיליון יורו ולקבל 2 שחקנים בהשאלה, אני ההיתי רוצה את שני השחקנים הצעירים ג'פרן ובוזאן.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמע, היו ימים שאייאקס הצליחה לקנות שחקנים צעירים מהטובים שבאליפויות נוער. המציאות של היום כבר לא מאפשרת את זה לכן צריכים להיות חכמים. מי שמצפה שאייאקס קונה שחקנים באמצע גיל העשרים כשהם באמצע הקריירה שלהם יכול להמשיך לקוות עד מחר. לפני חוק בוסמן שחקנים כאלה למעשה לא הגיעו אלינו ועכשיו בכלל לא.

כמו שאני אומר, הקבוצות העשירות כבר מנסות היום לשים את ידן על שחקנים צעירים טובים כאלה שבעבר אולי עוד שקלו להגיע אלינו. אייאקס תמיד הצטיינה עם הצעירים שלה, אבל מה לעשות שבהולנד לא גרים 180 מיליון איש? יש שנים יותר טובים והיום השוק כנראה פחות טוב. קיבלנו גם תחרות קשה מקבוצות כמו AZ וטוונטה ולכן אייאקס צריכה לעבוד עוד יותר קשה בשביל להמשיך את הצלחת העבר.

אין שום סיבה בעולם שאייאקס מוכרת על ימין ושמאל שחקנים שגדול אצלנו מבלי שנקבל על זה שכר הולם. אני מעדיך למכור את סוארז ב-15 מיליון אירו לברצלונה, אבל בתמורה נקבל שני צעירים מוכשרים שיכולים כשנתיים (ולא פחות) להתפתח אצלנו. ברצלונה תמיד היתה כל כך נדיבה לקנות יוצאי אייאקס שנתנו למועדון כל כך הרבה השגים אז הגיע הזמן שהחבר'ה האלה יחזירו לנו קצת כבוד, לא? לא, אנחנו מקבלים שחקנים כמו אולגר שיותר גרועים מהבלמים המסכנים שאנחנו מביאים מבלגיה...

חשוב לי לציין ארז (כ) שאני עדיין מאמין שרק קבוצה עם כמה וותיקים תביא לנו אליפות ואולי יותר מזה. הקבוצה הזאת מתקשה ללכת קדימה כי השחקנים שאמורים להוביל את הקבוצה (עמנואלסון, וורטונגהן, שטלקנבורח) לא יכולים לעשות את זה. הגיע הזמן ששחקני הבית של אייאקס גם נדרשים לחזור הבית כשהם חוזרים לשחק באירופה. אני מצפה ששניידר, ואן דר וארט, באבל, מאדורו, נייג'ל דה יונג, הנטלאר (למרות שהוא גם גדל בפ.ס.וו) ואחרים יתנו עוד תקופה קצרה למועדון שגידל אותם. אני משוכנע ששניידר ורפאל ואן דר וארט עוד יחזרו, אבל האחרים? אני לא בטוח.

בקיצור, העניין שאייאקס מתחילה 'להתעורר' ולנסות למצוא קשרי עבודה עם מועדונים אחרים בעולם עושה לי טוב כי לדעתי בלי זה אנחנו נמשיך להתדרדר. בראש ובראשונה אני מצפה עכשיו שסוארז יימכר בקיץ, אבל בתמורה להורדת המחיר אנחנו נקבל כשרון אמיתי בחזרה. אם לא, אז המחיר יכול להיות מצדי 50 מיליון אירו. בנפיקה שמה למשל על ראש אחד משחקניה תג מחיר שכזה, מבחינתי זו התשובה לשליטה הבלעדית של הקבוצות העשירות באירופה! לכן גם לא כעסתי ש-VVV דרשה 10 מיליון אירו בשביל הונדה. מבחינתי אייאקס היתה צריכה להציע להן תחליף ראוי ואז אולי הונדה היה נוחת אצלנו. בסה"כ השחקנים ש-VVV רוכשת עכשיו לא יותר טובים משחקנים כמו סרפונג, לינדגרן, דיילי בלינד, ועוד כמה חבר'ה. עדיף לתת את השחקנים שלנו לתקופה ל-VVV מאשר לתקוע אותם בהארלם כמו שעשו עכשיו עם חאבייר מארטינה.

ל'יהודים' יש תמיד שכל טוב אז קורונל צריך להשתמש בו, הוא יהודי אמיתי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

15. Piet van Reenen Member

מהיום יש שם חדש לקנדי , שמו החדש הוא: קנדי בקירצ'וכלום!!!!!
    חחחחחחח!!!!