הולנד 09-10: ברג בפ.ס.וו, אל חאמדאווי באייאקס!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏26/7/09.

1. AFCA Member

אריקסון כשרון ענק, אם אני לא טועה שמעתי שמתארים אותו כזידאן (!!) הבא. אני מקווה לראות אותו פותח במשחק הגביע נגד WHC, ובכלל מקבל הזדמנויות בקבוצה הבוגרת נוכח היכולת החלשה של איסאטי והחוסר בפליימיקר אחר.

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם הייתי מפרש לכם מה השם Jozefzoon אומר הייתם מתים מצחוק. לבחור פשוט נקרא בן יוסף http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
    האח של סניידר נראה כמעט העתק של ווסלי לפחות מבחינת גוף. זה אדווארדו גם מקבל שבחים וסביר להניח שמתישהו נראה אותו בבוגרת.

קשה לדעת אם השחקנים שציינו גם יהיו כוכבים בבוגרת, אבל הדור הבא כנראה כבר נמצא במועדון. בינואר ייצטרף אלינו בוילסן שלא סתם יכול היה לחתום במנצ'סטר יונייטד. הוא לא סתם כבר ביקר שם ראייה התמונות שהבאתי עם שחקני היונייטד לפני עונה.

לפי הדיווחים האחרונים יעזוב סביטניץ' בינואר הקרוב את הקבוצה. הוא רוצה לחזור לארגנטינה, אבל אייאקס כבר אמרה שהוא לא ישוחרר בחינם.

ידיעה מעניינת בעיקר בשביל ארז (כ). אייאקס לא מתכוונת להחתים את פאנטליץ' ל-4 שנים נוספות...החלוץ כל כך נהנה באמסטרדם שהוא מעוניין מיד לחתום חוזה ארוך טווח...כרגע עדיין אין החלטה אם להמשיך עם הסרבי ואני מקווה שהחלטה בעניין פאנטליץ' יגיע רק בקיץ. אם הוא יבקיע עד סוף הליגה לפחות 20 שערים אני אולי אשקול בחיוב לתת לו הארכה חוזה של שנה-שנתיים, בשום אופן יותר.

חדשות אחרות:
    דיק אדבוקאט יערוך כנראה את הבכורה שלו במדים של AZ מול PSV. אם הוא לוקח נקודות מהקבוצה מאיינדהובן אני אהיה מבסוט http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

מוסא דמבלה הורחק ל-3 משחקים, את החלוץ הבלגי נראה קרוב לוודאי רק אחרי הפגרה מול אייאקס.

המשטרה הולכת לבדוק אם פ.צ איינדהובן מכרה משחקים. בשבועות האחרונים נראו ביציע בעיקר סינים שבמשך כל המשחק ביצעו טלפונים. ארגוני הפשע מהמזרח הרחוק כבר היו מעורבים במכירת משחקים בליגה העליונה בבלגיה ולכן בודקים ברצינות אם הסינים סתם מפטפטים בפלאפונים שלהם או שמה יותר קורה.

הנק טן קאטה פוטר בפנאתינאייקוס....

3. Piet van Reenen Member

קבלו את דור העתיד של אייאקס אמסטרדם:
    כריסטיאן אריקסן, זה אדוארדו, רודני סניידר, פלוריאן ג'וזפזון, ניקולאי בוילסן ואולי גם קסטליון(נראה לי קצת חלוץ מגושם).
    זו אייאקס שאני אוהב, אייאקס אימפריה!!!!

4. c_web Member

על מה ולמה 4 משחקים בחוץ למוסא אני פשוט לא מבין את זה, גם סטפנוביץ' (אקס מכבי פ''ת) קיבל אותו עונש, אבל בלי קשר היו שם ליטופים שהשופט היה יכול לסיים אותם בצהוב כפול. הענישה בהולנד פשוט מדהימה אותי (לרעה) כל פעם מחדש

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עידו, בהולנד מענישים כמו שצריך וכן לפעמים גם בצורה מוגזמת. אני לא ראיתי את ההרחקה של דמבלה וסטפנוביץ', אבל כעיקרון אני בעד הרחקות ארוכות טווח. לפעמים אתה ממש רואה דברים מכוערים שצריך להעניש אותם בחומרה. בארץ זה אולי קיצוני מהצד השני, שם אין בכלל עונשים דבר שגם לא מקובל, נכון?

בהולנד מרחיקים לרב שחקן למשהו כמו 2-4 משחקים בטח אם הוא קיבל אדום ישיר. אניטה הורחק רק למשחק אחד בגלל שקיבל צהוב שני, אבל היו לדעתי כבר מקרים של יותר משחקים אם העבירה היתה יותר קשה משציפו מלכתחילה. לשמחתי מענישים גם אחרי צילום בטלוויזיה, זה דבר מבורך, לפעמים ממש לא ברור איך שחקנים מרשים לעצמם להרביץ, לתת מרפקים וכו' כשהם יודעים שהם יכולים לקבל אדום גם כשהשופט לא ראה, אבל המצלמה כן.

בסה"כ אני מאד מרוצה מהעניין הזה פה בהולנד.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה ידיעות מהיום:
    אייאקס וסוארז מכחישים שהחלוץ חתם חוזה בצ'לסי. הטלחרף פרסם הבוקר שהבינלאומי מאורוגוואי כבר חתם על מסמך שלמעשה מחתים אותו בקבוצה הלונדונית. כידוע יש מסביב לצ'לסי בעיות כשמדובר בהחתמות שחקנים בדרך לא כשרה. היא הוענשה ע"י אופ"א וכרגע אסור לה להחתים לתקופה הקרובה שחקנים (למרות שנדמה לי שהעונש נדחה).

אייאקס והקבוצה המכסיקנית פאצוקה קרובים להגיע להחלטה על השאלת סביטניץ' לקבוצה המקסיקנית. ה'טלחרף' גם מדווח שריבר פלייט עדיין בתמונה, גם היא מעוניינת להשאיל את החלוץ. רק דבר אחד אני מקווה שאייאקס לא משלמת אגורה בשביל השכר של השחקן...

פרנק דה בור לא יהיה מאמנה הבא של כרונינגן. הבלם הבינלאומי לשעבר אמר שההצעה קסומה, אבל שהוא רוצה בנתיים לעשות את הדברים יותר לאט. הוא קודם רוצה להיות עוזר מאמן ורק אח"כ אולי מאמן ראשי. פרנק דה בור נמנה כרגע עם הצוות של ברט ואן מרווייק למונדיאל בדרום אפריקה. לדעתי דה בור פשוט לא רוצה לעבור לצפון הולנד...

פטריק קלייברט עבר בהצלחה מבחן מאמנים. אני רק מפחד שהוא הולך לעבוד באיינדהובן ולא באייאקס.

7. Piet van Reenen Member

למה אייאקס משאילה?
    דיי , בוא ניפטר מהשחקנים לתמיד שלא יחזרו אלינו בכלל.
    אייאקס חייבת לעמוד על כך שהשחקנים הם רק למכירה בלבד.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כעיקרון אני גם לא שמח מהמהלך הזה, אבל אני כבר מעדיף השאלה (בלי שאייאקס משלמת את השכר) מאשר שום דבר. הגיע גם הזמן שאייאקס תתחיל לחפש שחקנים בצורה הזאת. כך נמנע מלעשות השקעות גדולות (א-לה אולגר...) כדי שאחר כך השחקן לא יישב ביציע, יקבל משכורת נאה בסוף החודש מבלי בכלל להזיע.

הקבוצות בדרום אמריקה לדעתי לא בדיוק עשירות ובשבילן לשים על השולחן איזה 3-4 מיליון אירו (אייאקס קנתה את סביטניץ' ב-6 מיליון אירו) לא באה בחשבון. אני לא רואה החשבון של הקבוצה כך שאני לא בדיוק יודע מה מצבנו בבנק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

9. c_web Member

אני גם בעד במבט כולל, אבל אם אני לוקח את הדוגמא שציינתי זה מוגזם, תשפוט אתה:
    http://www.youtube.com/watch?v=_b3sH5CopGk

ואני בטוח שתסכים איתי שארבעה משחקים זה מוגזם !

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכים לגמרי. בשביל זה 4 משחקים? אדלאיי מספרטה קיבל בשביל המרפק הזה 5 משחקים...
    http://www.youtube.com/watch?v=cGb3nDl8JV0

בכל מקרה אני גם מזועזע מההגנה שלכם...לפני עונה לעולם לא הייתם מקבלים כאלו שערים. אולי אדבוקאט יביא שינוי לטובה, אבל אלופים כבר לא תהיו. אני מניח שגם אתה יודע את זה.

11. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אלקמאר האלה זה פשוט לא נתפס. איבדו את הליגה האירופאית (וניצחון היסטורי באלופות) בדקה ה94 (שוב!!!).

לא ייאמן כמה נאיביות בקמפיין הזה. 4 נק', מקום אחרון בבית. איזו אכזבה.

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה כבר לא מפתיע. לפני שבוע היירנביין ספגו שער, עכשיו תורה של AZ. ההפסדים האלה גורמים לאיבוד נקודות ובמידה שזה מטריד אותי זה גם משמח אותי לכל אלה שקיללו את דה זאיו לפני כמה חודשים. לי אין שום טיפת סימפטיה לאוהדים האלו והערב זו הנקמה של ה-kankerjood...

לחזור להפסד, כל מה שלפני שנה הלך עם AZ השנה הכל הולך נגדה. נגד סטנדר זה כבר קורה פעמיים ברציפות כי גם באלקמאר הבלגים נגדמה לי כבשו בזמן פציעות. מזל? אני יותר ויותר מתחיל להתייחס לעניין הזה כדבר במנטליות ההולנדי. זה קרה בעשור הזה פעמיים ל-AZ (עכשיו וכמובן נגד ספורטינג), טוונטה וגם ל-PSV נגד מילאן. אפילו אייאקס ספגה קרוב לסיום בסן סירו...

חבר'ה, זה יקרה גם במונדיאל...

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

הסיכוי למכור את סביטאניץ' בסכום סביר, אפילו לא כזה שיכסה את הרכישה, כשהוא לא משחק הוא קלוש. לריבר, כמו גם ראסינג שיצרה קשר עם השחקן, אין משאבים לתרום לקופת אייאקס ככה שרק השאלה תבוא בחשבון. אם קבוצה מקסיקנית מאידך יש סיכוי להחזיר חלק מההשקעה אבל אני חושב שעדיף להשאיל, ולהפטר מהמשכורת, ואז למכור אחרי שיחזור לשחק וערכו בשוק ההעברות יעלה.

אני חושב שהשיקול של אייאקס במקרה הזה הוא נכון כלכלית, לפחות מהפרטים שאני רואה.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפי הדיווחים במכסיקו סביטניץ' עומד לעבור בינואר לפאצ'וקה. אם המכסיקנים משלמים את כל המשכורת שלו אני בעד.

דבר אחר, אליאס, ראית אתמול את רומרו? במחצית הראשונה הוא עשה כמה טעויות נוראיות שבנס לא הסתיימו בשער לזכות הבלגים. אני הייתי דואג אם בכושר הזה רומרו יהיה השוער של ארגנטינה במונדיאל. הוא לאחרונה גם מאגרף כדורים כמו שעושים בכדורעף...לא יודע מה קרה לו, אבל רומרו לא מזכיר בדבר את השוער המצויין שאני התאהבתי בו. הוא נראה כרגע אפילו פחות טוב משטייקלנבורח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

15. c_web Member

אין לי מילים למה שהיה אתמול בליאז', זה נראה כאילו העונה אנחנו מקבליםעונש אחד גדול על זה שלקחנו אליפות. פשוט לא יאומן כמה ספגנו השנה בדקות הסיום, זה עצוב.

זה היה פשוט ברור שהשיוויון יגיע, רק התפללתי לאלוהים כל המשחק שזה לא יקרה בשנייה האחרונה כי אני לא יעמוד בזה שוב. הקבוצה הזאת מקוללת בקטע הזה, לספוג משוער בשנייה האחרונה ולגמור את העונה בדצמבר זה פשוט עצוב.

לי נגמרו המילים, העונה הזאת הסתיימה אתמול בערב מבחינתי, פשוט עצוב להיות שייך למועדון הזה בתקופה הזאת.

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx