הולנד 09-10: ברג בפ.ס.וו, אל חאמדאווי באייאקס!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏26/7/09.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

קייסוקה הונדה קשר התקפי שלמעשה מחזיק לבד קבוצה קטנה בליגה הבכירה בהולנד. אם ארסנל תחתים אותו אני מניח שוונגר לא נותן לו מיד את כל המפתחות הרי הוא משחק היום ב-VVV וונלו, זאת לא קבוצה בדרג של אייאקס, פ.ס.וו או היום טוונטה.

בכל מקרה הנה המידע עליו בויקיפדיה, וזה עוד בעברית http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

הנה מבצעים שלו מהליגה השנייה בהולנד, לצערי קליפים אחרים לא הצלחתי לראות ב-youtube. אני כן יכול להגיד שבסה"כ אותם הדברים הוא עושה העונה בליגה הבכירה בהולנד.

http://i.goal.com/files/images/stats/goal/player-images/82/20482_200x250.Xxx

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

סוארז יצא בזול מהתקרית שלו אתמול עם באבוביץ'. החלוץ מאורוגוואי נתלה עכשיו ברחבי האינטרנט בגלל התקרית שהשופט בלום (שפט בארץ את הנבחרת מול נדמה לי לוקסמבורג) ראה כדבר לא חריג. בלום אמר שהוא לא ראה בתקרית משהו מיוחד ולכן ההתאחדות לא יכולה להעמיד את סוארז לדין לפי מצלמות הטלוויזיה...

מיותר לציין שאתמול בטלוויזיזיה דיברו יותר על סוארז מאשר על הניצחון שלנו...בכל מקרה אני ממש לא אוהב שסוארז שוב עשה משהו מיותר לגמרי. כן או לא אדום, הוא לא צריך את הדברים האלה. זה שמחנה האנטי אייאקס יוצא עכשיו למלחמת עולם כבר לא מעניין אותי. מבחינתי המעגל סגור כי בשנתיים האחרונות מייקל מולס נפל פעמיים ברחבת אייאקס והשופטים קנו את ההצגה. אחד השופטים היה בראמהאר שבעבר גם כבר היה נושא לויכוח כשבאיינדהובן נתן אדום לואן דר וארט, אבל לא לפנחור ומארק ואן בומל.

כמו בארץ שופטים עושים טעויות, וכמו בארץ כולם מאבדים את הראש...רק הבדל אחד, 'הצגות' כמו של בוחבוט בטדי או של חכמון בבאר שבע מעולם לא ראיתי פה.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

חדשות רעות ל-AZ. מוניר אל חמדאווי מושבת לפחות לחודש, לחלוץ קרע קטן בשריר ברגלו.

4. Gnus Avenue Member

אוי ואבוי. אני פה חצוי בדעתי מצד אחד, בתור אוהד ארסנל, זה טוב לי. החלוץ הכי טוב שלהם ואולי הכי טוב בליגה ההולנדית לא ישחק נגד הקבוצה שלי ביום רביעי הקרוב. אבל תור אוהד נבחרת מרוקו זאת בשורה איומה, היות והוא החלוץ הכי טוב שלנו (אם כול הכבוד למרואן צ'אמח וליוסוף חאג'י). כך או כך, אני מקווה שיחלים במהרה.

5. c_web Member

גם ככה הוא לא ממש מתפקד בתקופה האחרונה, אני מקווה שפלה יכנס לכושר טוב ויש לנו גם את לנס וארי כך שההתקפה היא לא הבעיה שלנו.

6. AFCA Member

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3799819,00.html

יש בזה משהו? אני מבין שנמכור אותו, אבל בגלל קשיים כלכליים..

עריכה: http://i689.photobucket.com/albums/vv255/afca_photo/538c956d.Xxx
    ....

ביי ביי לואיס, ביי ביי ואן דר ויל, ביי ביי לכל שחקן מוכשר שייצא מהקבוצה הזאת.

נערך לאחרונה ב: ‏4/11/09
  7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני אכן צריך לבשר לכם חדשות רעות...
    כרגע נראה שאם מנצ'סטר יונייטד באמת רוצה לשים על השולחן קרוב לארבעים מיליון אירו (!?!) לואיס כנראה עוזב אותנו בינואר. הבעיות הכלכליות של אייאקס לא חדשות והן באות בגלל שפשוט אין השגים משמעותיים. למועדון מעל לשבעים שחקנים תחת חוזה (!?!) וברגע שאתה לא משתתף כבר מספר שנים נכבד בליגת האלופות אתה בבעיות.

אייאקס צריכה להודות שהיא מדי פעם עושה קופה על שחקן כי אחרת היינו אולי מדרדרים למצבה של פיינורד הרי זכרו שהקבוצה ברוטרדם רק בשנת 2002 עוד זכתה בגביע אופ"א...מה לעשות החוק בהולנד לא מרשה לקבוצה לעמוד באדום כמו שאנחנו רואים במדינות אירופאיות בכירות אחרות.

לדעתי המועדון נמצא במצב של רולטה רוסית, או שהיא מוכרת את לואיס בחורף ובצורה הזאת מצמצמת את הגרעון או שהיא משאירה את סוארז עד לקיץ, אבל אז היא חייבת להיות אלופה. ההערכה שלי שסוארז יימכר כי הבורסה לא מאפשרת משחקים. הנחמה היחידה שנשארה זו שבגלל אותה בורסה אייאקס לא יכולה להכניס את עצמה לצרות כמו שרואים היום אצל פיינורד.

תצחקו, אבל יש כרגע בהולנד רק 2 מועדונים שעוד יכולים לבזבז משהו: טוונטה והיירנביין. AZ איבדה עכשיו את שחירינחה ואייאקס וגם פ.ס.וו בזבזו יותר מדי כסף בשנים האחרונות. זה שאייאקס כבר לא חוזרת במציאות הזאת לצמרת הכדורגל האירופאי כבר ברור לי, אבל המצב עד כדי כך גרוע שאפילו להיות אלופים בהולנד כבר נראה כמעין נס קטן...

הפתרון שלי? להתחיל להשאיל צעירים מקבוצות עשירות באירופה. אם מנצ'סטר יונייטד רוצה את סוארז אני מוכן לתת למכור את לואיס ב-25 מיליון אירו רק כדי לקבל בחזרה כשרון אמיתי שיכול לעשות אותנו אלופים. בכסף שלנו לא קונים דבר אלא אם כן איזה מאפיונר יבוא וישקיע סכומים א-לה ריאל מדריד, מנצ'סטר סיטי וכו'. לדעתי אי אפשר להחזיר את המציאות מלפני חוק בוסמן, אבל אם אייאקס מוכרת למשל את סוארז לקבוצה עשירה באירופה זכותינו לדרוש כשרון בחזרה. רק מה, אנחנו כן צריכים לשחק בליגת האלופות...

יהיה בסדר, הנחמה היחידה היא שהבסנו את פיינורד, לא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏5/11/09
  8. road runner Member

ביונייטד באמת יש כמה שחקנים שאולי הם יסכימו להעביר בהשאלה מכיוון שהם בעיקר במילואים כרגע. יש את טוסיץ', את אוברטן, את מאמה דיוף שמושאל עד ינואר למולדה ואולי אחר כך ירצו להמשיך להשאיל אותו לקבוצה אחרת.

אם למשל תהיה עסקה עם יונייטד של 30 מליון אירו + השאלה של דיוף + אופציה לקנות אותו, זו יכולה להיות עסקה לא רעה בכלל.

9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

שי אתם עדיין מועמדים חזקים מאוד לאליפות, ככה שפיינורד זו לא הנחמה היחידה לדעתי...

בינואר אני מאמין שסביטאניץ' ימכר ויכניס סכום מסויים למועדון

10. AFCA Member

ניצחון מצוין בזאגרב ואנחנו ממשיכים להראות כדורגל נהדר. שלטנו במשחק, ולמעט כמה טעויות בהגנה במחצית הראשונה, נתנו משחק מעולה. דה זאיו היה מצוין כמו תמיד, פנטליץ המשיך ביכולת מיום ראשון', סוארז היה חלש (יחסית) במחצית ה-1, אך התעשת ב-2 והיה מצוין. חבל שדה יונג ודונלד לא היו מרוכזים מול השער כי יכלנו לגמור את המשחק 5-0, דבר שיכול להיות משמעותי בהמשך (הולכים לפי הפרש שערים לא?).

* ספורט- ברצלונה קרובה להחתים את לואיס סוארז http://www.sport.es/default.asp?idpublicac...idseccio_PK=803

נערך לאחרונה ב: ‏6/11/09
  11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עומר, כבר במחזור הבא אנחנו ננצח בבית את אנדרלכט ונצעד בשקט לכיוון המקום הראשון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    עזבו, זה כרגע לא חשוב.

המשחק היום היה מאד בינוני, אבל ברור גם למה. לי אין בעיה שהמשחק שוחק ללא קהל, לדעתי לנוכח האלימות בכדורגל זה קורה מעט מדי, אבל אייאקס הצליחה כבר מהר להכריע למעשה את המשחק. למרות ההגנה שנראתה בעיקר במחצית הראשונה כמו ההגנה של אייאקס מימי ואן באסטן וקודמיו בתפקיד אייאקס ניצלה מספיגת שער.

שתי ההרחקות המטומטמות של הקרואטים (או נגיד ארגנטינאים?) נתנו למשחק לעבור ללא תקלות. דונלד עוד החטיא ממצב שאי אפשר להחטיא ובוטינה השוער הקרואטי שכבר היה גדול במחצית הראשונה מנעו תוצאה יותר גדולה. בסה"כ עדיף שנכבוש ביום ראשון, לא?

במשחק אחר שהסתיים הפסידה היירנביין בבית להרטה. המקומיים עלו פעמיים ליתרון, אבל הגרמנים השוו פעמיים ולבסוף הבקיעו בדקה ה-90 (גרמנים נשארים גרמנים...). בסה"כ ההפסד לא מפתיע אותי, אבל חבל.

בקופנהאגן כרגע מחצית: 1-0 לביתיים מפנדל של גרונקיאר
    באנסחדה גם מחצית: 1-0 לטוונטה משער מהיר של סטוך.

מלה על כל השמועות לגבי סוארז, חבר'ה אלא שמועות ובדצמבר החגיגה תהיה עוד יותר גדולה. נכון או לא נכון, אייאקס כבר הודיעה שסוארז יעלה יותר מהנטלאר...

12. Piet van Reenen Member

ההתרשמות שלי מהנצחון על דינאמו זאגרב היא טובה.
    אייאקס שיחקה כדורגל יפה, והשיגה את המטרה - ניצחון שכמעט בוודאות מעלה אותה לשלב הבא.
    הדבר היחידי שהפריע לי במשחקה של אייאקס זה האיבודי כדור המיותרים במרכז המגרש, מול קבוצות יותר טובות מזאגרב ,אייאקס תשלם במזומן על כל טעות כזאת.
    גם היום אייאקס עלתה עם 6 שחקני בית בהרכב ועוד אחד עלה מחליף(דונלד).
    כל פעם שאייאקס עולה עם הרבה שחקני בית צעירים בהרכב אני מתמלא שמחה וגאווה.
    עוד נתון קטן: אייאקס עם 17 משחקים רשמיים רצופים ללא הפסד(הפסד אחרון לאיינדהובן).
    כל הכבוד!!!

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הארוע הזה קצת נשכח אצלי השבוע:
    http://www.youtube.com/watch?v=IhAgvIFnyZU

אדלאיי שחקנה של ספרטה קיבל 5 משחקים בחוץ. מאמנה של ספרטה, פרנס אדלאר עוד כעס על התקשורת שלדעתו ניפחה את כל העניין. לדעתי המרפק לא היה בכוונה. תחליטו אתם. אגב הקרבן של VVV, סנדרו קלברו, שבר את האף...

נערך לאחרונה ב: ‏7/11/09
  14. Ajax Amsterdam Member

עם כבר מוכרים את סוארז לפחות להשאיל את בוזאן קרקיץ לעונה אחת זה יהיה משתלם לברצלונה אנחנו האקדמיה הטובה בעולם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

וזה בדיוק מה שאייאקס צריכה להתחיל לעשות. הם רוצים שחקן משלנו? החזירו לנו עם כשרון אמיתי, לא עגלה כמו אולגר...במציאות של היום אי אפשר להחזיק שחקן אמיתי יותר משנתיים בקבוצה לכן הגיע הזמן לשנות את דרך הניהול שלנו.

ראיין באבל כבר אותת שהוא רוצה לשחק והוא אפילו ישקול בחיוב לחזור אלינו. סביר להניח שזה יהיה בהשאלה וכנראה רק לחצי שנה. האם זה לא כדאי? אייאקס צריכה העונה לזכות באליפות, נקודה. אין לי אהבה יתרה לבאבל, אבל מבחינתי אייאקס תמכור את סוארז לברצלונה, היא תקבל כשרון אמיתי ובכסף שנותר אפשר להשאיל את באבל ואת הנטלאר. האחרון כבר עומד לאבד את המקום שלו בנבחרת עקב מחסור בדקות.

עם באבל והנטלאר בהרכב אפשר בקלות להיות אלופים. סוארז מאד חשוב לנו, אבל עם באבל והנטלאר יש לאייאקס מספיק איכות בשביל לנסות למלא את החסר. במקום לשלם מיליונים על שחקנים כמו אולגר, אטובה (עומד לעבור ניתוח במיניסקוס) ואפילו פאנטליץ' אפשר בינואר גם לשחרר את סביטניץ' ולנסות באמת לזכות באליפות.

אייאקס רק צריכה להיות קצת יוזמת וגאונית דבר שבעשור הזה אנחנו ממש לא רואים...אני כבר מחכה להודעה שסוארז יימכר בינואר לברצלונה ואנחנו לא נראה שום שחקן רציני בחזרה. הרי לא צריך להיות גאון גדול בשביל לדעת שזה מה שיקרה. בלי סוארז ובלי חיזוק אמיתי אייאקס תסיים מתחת לטוונטה, פ.ס.וו ואולי גם קבוצות אחרות.