הולנד 09-10: ברג בפ.ס.וו, אל חאמדאווי באייאקס!

Discussion in 'פורום כדורגל עולמי' started by הרצליה עד המוות, Jul 26, 2009.

1. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

ככל שהזמן עובר העצבים שלי מתחילים לרקוד. מצד אחד אני ממש ממש משוכנע שנשמיד אותם. נגד ונלו הם היו כל כך חלשים, אנחנו בכושר טוב. אם יש שחקן שתמיד עושה לנו בית ספר, גם הוא לא משחק (סיסה) ואפילו תומאסון חסר. בארינה אנחנו בדרך כלל לא מתרגשים מולם ועושים את העבודה.

ועדיין, זאת קלאסיקה... זה בחיים לא ילך כפי שזה אמור ללכת. משהו חייב להשתשבש ואסור פשוט אסור לנו לא לנצח את המשחק הזה !

נתחיל בחימום:
    http://www.youtube.com/watch?v=DFgYrPbkBSo&feature=related

2. c_web Member

יש סיכוי שהמשחק הזה יסתיים בלי כרטיס אדום לאחד הצדדים? (*שיעול* פיינורד *שיעול*)
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

3. AFCA Member

לא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

לא יכול לחכות ליום ראשון, אני מאמין שאנחנו קבוצה הרבה יותר טובה ואני מקווה שהצעירים לא יתרגשו מהמעמד ויעשו את העבודה, וכמו שארז אמר, צריך לפרק אותם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/multi.Xxx

4. c_web Member

היום נערכה מסיבת עיתונאים של ההנהלה בכל הנוגע למצבה של הקבוצה.
    ממה שהבנתי אלקמאר ו DSB בנק נפרדות. החסות על החולצה תוסר, וגם כל האזכורים מסביב לאיצטדיון יוסרו. כעת הקבוצה מחפשת ספונסר חדש. מנהל הכספים בקבוצה אמר: "המועדון מאוד מאושר ממה שקרה בסוף. אנחנו יודעים כעת איפה אנחנו עומדים, וזה טוב שכעת אנחנו יכולים לחפש ספונסר חדש. יש לנו תקציב מאוזן השנה, ואפשר לחזור שוב להתעסק בספורט בלבד."

ובמעבר חד, קומאן אמר היום במסע''ת לקראת משחק החוץ מחר ביורובורח של כרונינגן: "יש כמה תלונות מינוריות של השחקנים, מחר אנחנו נדע בוודאות מי כשיר." מי שבוודאות לא ישחק הוא קיו יאלינס המושעה.

על היריבה אמר: "הניצחון בגביע 1-5 בויטסה היה בדיוק מה שהם צריכים. הבכורה של ליאונרדו באנקונה הייתה מדהימה. הם בדר"כ משחקים 4-4-2 או 4-2-4 אבל בעיקר במשחקי הבית הם משחקים עם הרבה אופציות בהתקפה. כשהם מאבדים כדורים, הם פגיעים".

על ההגנה הדלוחה של הקבוצה שלו השנה קומאן אמר: "ההגנה בעונה שעברה הייתה דומה לזו של העונה. הטעויות של המגינים עולות לנו בשערים. הגנה משמעותה: לראות, לחוש ולפעול. אנחנו מדברים ועובדים על זה באימונים, אבל כל טעות שלנו בהגנה השנה ואנחנו ניענשים עליה. אני לא זוכר שקבוצות החמיצו נגדנו יותר מידי העונה. נגד אייאקס לדוגמא שיחקנו מחצית ראשונה טובה וכבשנו רק שער אחד, במחצית השנייה שיחקנו רע וספגנו ארבעה."

על ההגרלה הקשה בסיבוב הבא של הגביע והיכולת נגד ספקנבורג אמר המאמן: "אם אנחנו רוצים להתקדם במפעל הזה אז צריכים לעבור יריבות חזקות כמו פיינורד. השחקנים ידועים שהם משחקים רע, יש להם ביקורת עצמית. התרופה הטובה ביותר היא ניצחון."

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

עושה רושם שאלקמאר תצא מהסיפור בנזק מזערי, זאת בהנחה שימצא כמובן משקיע\ספונסר רציני, אני די שמח לשמוע על כך למרות שאינני אוהד של הקבוצה.

מה קורה עם מעמדו של קומאן? עם סגל כמעט זהה לזה של שנה שעברה הוא לא מצליח להשיג תוצאות טובות והחלק החזק של הקבוצה מהעונה שעברה נראה כמו מסננת. לא חושבים על להפרד מהמאמן הכושל כבר?

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינת קהל ביום ראשון לא יקרה דבר, למה? אוהדי פיינורד לא יגיעו לארינה. כרגע לא נראה אותם בחמשת השנים הקרובות...על כך סוכם לפני זמן מה, גם אוהדי אייאקס לא יגיעו לרוטרדם בסיבוב השני.

אגב למי שלא ידע, במהלך משחקה של אייאקס באלקמאר נשמעו קריאות לכיוון דמי דה זאיו. מה החבר'ה צעקו מהיציע? "kankerjood" (בניסוח פשוט זה יהודי עם סרטן). קללה עסיסית שמאד מקובלת במגרשי הולנד בטח כשאייאקס נמצאת בסביבה. שזה קרה דווקא באלקמאר מאד מצער ואולי מפתיע, אבל אני יכול להגיד שאצל פיינורד, אוטרכט, דן האח ומקומות אחרים הדבר הזה חוזר כל שנה. כמו בארץ לא עושים דבר למרות שבפעם המיליון שוב מדברים על זה שהקללות האלו פוגעות. בוא נגיד כך, בפעם המיליון, הולנד לעולם לא היתה ידידותית ליהודים והתדמית שההולנדים קיבלו פשוט מעוות לגמרי. בסופו של דבר אנה פראנק נמצאה בגלל הולנדי מקומי... ומלה אחרונה על דגלי ישראל בארינה, שלא תחשבו שעושים את זה בגלל אהבת היהודים או מדינת ישראל. אין לעניין הזה שום קשר.

דבר אחרון בעניין הזה, אני כיהודי הולנדי בן לניצולת שואה מאד נפגע מהקללות האלו, אבל האלימות בארץ לדעתי לא פחות נוראית ממה שרואים ושומעים פה. מיותר לציין שביום ראשון אנחנו נראה ונשמע בבלומפילד דברים לא פחות גרועים מאשר פה בהולנד.

לעניין אחר, AZ קיבלה זמן בשביל לסדר את ענייניה לאחר עזיבת שחירינחה. דבר אחד כדאי לציין שאם הרוכשים יהיו הולנדים הקבוצה חוזרת ל'מקומה הטבעי' וזה אומר אמצע טבלה. אין בהולנד כרגע שום איש שרוצה להשקיע כל כך הרבה כסף בקבוצה שלמעשה אהודה רק באזור אלקמאר. אייאקס ופיינורד קבוצות עם בסיסי אוהדים בכל הולנד, אבל לא AZ. אני מניח שעידו יצטרך לחפש קבוצה אחרת בהולנד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ידיעה מעניינת על הבוקר:
    החברה הרוסית Gazprom מעוניינת באלופה ההולנדית. ה'טלחראף' מפרסם הבוקר ש-AZ כנראה עומדת על הרשימה של חברת הנפט. העניין הוא שאני לא סומך על החברה הזאת. המניעים שלה לדעתי פוליטיים לגמרי כי בעתיד הולנד (ומערב אירופה) יהיו תלויים בגז רוסי. החברה הרוסית נמצאת למעשה בבעלות המדינה ולכן כל ה'התעניינות' הזאת לדעתי לא כשרה. בכתבה גם פורסמה שלפני שנה החברה התעניינה בוולנדהם, אבל כאשר ירדה ליגה היא עזבה את העניין. לשמחתי ההתאחדות ההולנדית צריכה לאשר את העניין ויש לי הרגשה שממשלת הולנד גם אולי תנסה למנוע מהחברה הזאת להכנס לעסקים בהולנד.

8. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

לא מספיק הממשל הרוסי גנב מההולנדים את הדגל, עכשיו הם רוצים גם את קבוצת כדורגל ואולי צינורות גז נוספים...

9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

האמת שלמיטב ידיעתי הדגל הנוכחי הוא חזרה לסמלים של רוסיה האימפריאליסטית...

העיקר שאלקמר לא תפגע בצורה משמעותית מבחינתי

10. AFCA Member

לקראת הקלאסיקר מחר, רומדהאל שנפצע במשחק הגביע ואיסאטי נשארו מחוץ לסגל. לגבי איסאטי פחות חשוב לי, במצב הווינגרים שלנו אני הרבה יותר דואג לרומדהאל. אני מאוד מקווה שיול לא יחליט לעלות עם קנדי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בנתיים מצליחות טוונטה ופ.ס.וו לנצח בלי הרבה ברק ועם הרבה מאמץ. מתסכל בשביל אוהדי אייאקס, אבל זאת המציאות. אני מצפה מחר לניצחון ולא משנה באיזו צורה, אייאקס יותר טובה בטח בארינה. לפי הערכות ההרכב הפותח ייראה כך: שטייקלבורח, ו.ד ויל, אלדרוויירלד, וורטונגהן, אניטה, גברי, דה זאיו, אינו, עמנואלסון, פאנטליץ', סוארז.

פיינורד כנראה תהיה מרוצה מנקודה כי ביין החליט כנראה להשאיר את מקאיי על הספסל ולהעדיף את המהירות של סלורי. ההרכב הצפוי אצל פיינורד: ואן דייק, ליירדאם, ולאר, באהיה, ואן ברונקהורסט, פר, באבוביץ', לאנדזאט, וויינאלדום, סלורי, ביססבאר.

12. c_web Member

הרבה זמן לא ראיתי קומאן מחוייך כמו בראיון שהוא נותן עכשיו לטלוויזיה ההולנדית http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

ניצחון קטן ענק 0-1 בכרונינגן (בלי אל המדאווי). שער ניצחון של לנס המחליף 5 דקות לסיום אחרי כדור חופשי מוצלח של שחארס.
    משחק לא טוב ביורובורח, של שתי הקבוצות. דמבלה (קורה) והולמן (משקוף) היו המצבים היחידים של אלקמאר במשחק. לוברה (אם אני לא טועה זה היה הוא) החמיץ לכרונינגן מול שער ריק במחצית השנייה אחרי שעבר את רומרו (משחק בסדר גמור של השוער).

בכל מקרה אני שמח מאוד מהניצחון הזה, לא ציפיתי לזה וזה היה מתוק לנצח בדקות הסיום :aaa021:

שאר תוצאות הערב:
    טווונטה ניצחה 2-1 ברודה.
    PSV עם 0-1 קטן בבית על ויטסה.
    הרנביין הביסה את דאן האח 0-3.

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לא מכיר הרבה קבוצות שהיו עוברות דרמה כל כך גדולה כמו שעברה אלקמאר ונשארות "בסדר". גם במישור המנטלי של השחקנים וגם מאחורי הקלעים שם זה עושה רושם שהכל בסדר, משהו בסגנון: בעלים עשיר הלך, יגיע בעלים עשיר (גם אם פחות) אחר... הכל סבבה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

עכשיו עם הפנים למשחק הסופר קשה באנגליה, רק לא להתפרק

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אליאס, AZ לא יצאו מהסערה הזאת בשלום. אתמול ממה שהבנתי המזל הלך עם האורחת מאלקמאר כי קומאן בעצמו הודה שתיקו היה יותר משקף. בסה"כ גם עם ניצחון של 5-0 AZ לדעתי די חסרי אונים בלונדון. סביר להניח שבבית ארסנל לא משחקת מחבואים ולא אהיה מופתע אם AZ חוזרת להולנד עם איזה 3-0. מורנו כבר שיחרר הצהרה לא חכמה ש"עם המנטליות הזאת אנחנו יכולים לעשות תוצאה יפה בלונדון." עם כל הכבוד לניצחון אתמול הקבוצה שיחקה חלש וניצחה די במקרה. עם זה יוצאים ללונדון בשביל לנסות לעשות שם תוצאה טובה?

"אין תגובה, אלו שטויות במיץ עגבניות." כך הגדיר טון חרברנדס אתמול בערב את ההתעניינות של Gazprom באלופה היוצאת. מנהלה של הקבוצה אולי מנסה להכחיש ואולי הידיעה הזאת לא נכונה, אבל בלי כסף מחוץ להולנד AZ לא תמשיך להיות קבוצת צמרת הולנדית. למה? כי אין בהולנד אנשי עסקים כמו שחירינחה שרוצים להשקיע כל כך הרבה כסף בקבוצה די קטנה. AZ לא נחשבת בהולנד לקבוצת צמרת ואין לה הרבה בסיסי אוהדים מחוץ לאזור אלקמאר. לכן אני לא קונה את העניין אליאס ש'יהיה בסדר'.

15. Piet van Reenen Member

יול צריך להעיף את גאברי הכלומניק הזה מההרכב ולשים במקומו את דונלד.