הולנד 09-10: ברג בפ.ס.וו, אל חאמדאווי באייאקס!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏26/7/09.

1. Leidesplein Member

איזה שער!
    בכל אופן אני זוכר שהוא סומן ואכן היה כישרון לא קטן. אין לי מושג למה הוא לא קיבל צ'אנס או למה הוא לא באייאקס בכלל כרגע. העניין הוא שכשמדובר באייאקס קשה לך להניח שהעובדה הזאת מוצדקת. אגב הוא נמכר או הושאל לניימיכן?

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם אני לא טועה הוא נמכר...

הבנק של שחירינחה פשט סופית את הרגל. בימים האחרונים נעשו מאמצים קדחתניים בשביל להציל את הבנק, בעיקר ע"י משקיעים פוטנציאלים מארה"ב, אבל הרשויות ההולנדיות לא שיתפו פעולה. ממה שהבנתי ארגון הבנקים הארצי היה צריך בין היתר לאשר את העסקה, אבל היות שהמשקיעים האמריקאיים גם לא בדיוק היו נקיים עם שם טוב העניין לבסוף נפל.

במגזין שבועי יפורסם השבוע מאמר בגנות שחירינחה. שחקני עבר מדברים שם בעילום שם על איך שחירינחה עשה הכל בשביל לפשוט את החבר'ה כלכלית. אותם השחקנים מכנים בין השאר את הארגון סביב נשיא AZ, כת...אז בוא נגיד ככה, במציאות שהשחקנים למעשה לגמרי שולטים אני לא חושב שצריך יותר מדי לשים לב לדברים כאלה. מה שיותר חשוב לדעתי ששחירינחה כנראה השקיע בקבוצת הכדורגל כסף שלמעשה לא היה שלו אלא של לקוחות הבנק...

אני מניח ש-AZ נמצאת לקראת סוף עידן, כמו מה שאמרתי מצד אחד כיריב קשה של הקבוצה אולי יש בי שמחה לאיד, אבל מצד שני הדבר לא פותר דבר.

3. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

עידו יקירנו, ככה בשקט בשקט נוסע לראות את קבוצתו האהודה. קודם כל אחלה נסיעה, אני מאוד מאוד מתגעגע לארינה ומקנא בך שאתה נוסע לראות את קבוצתך במגרש המצויין שלה. נסיעות כאלה הן תמיד חוויה ותנסה לשים בצד את המתרחש כרגע.

בתקווה שהחבר'ה על המגרש יצ'פרו אותך באיזה ניצחון ענק על ארסנל. וגם אם לא, העיקר החוויה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

נסיעה טובה ותחזור עם תמונות.

4. AFCA Member

אני זוכר שעוד שמעתי על השחקן הזה ככישרון, אם אני לא טועה נמכר בינואר האחרון (?)... גול יפה מאוד שלו בכל מקרה, לא מבין למה הוא לא קיבל הזדמנות, זה לא שיש לנו את אברה בצד שמאל של ההגנה...
    עידו תהנה, יצא לך מצוין ארסנל ואייאקס תוך 5 ימים, בטוח שתהנה מאוד.

*מתי מעבירים את השעון בהולנד? אני מאוד מקווה שלפני המשחק שלנו מול AZ.

נערך לאחרונה ב: ‏19/10/09
  5. Ajax Amsterdam Member

מה עם הכישרון הסיני

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא דרום קוריאני http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    הוא ייצטרף בראשון לינואר לקבוצה, לא ברור עדיין לאיזו קבוצה, אבל אני מעריך שזו תהיה קודם הקבוצה הצעירה.

אני מניח שעידו כבר על המטוס? בכל מקרה אני מקווה שתהנה למרות שאני מרגיש ש-AZ הולכת לקבל בראש מארסנל. נחמה יחידה, גם הקבוצות ההולנדיות האחרות היו מפסידות לתותחנים...

לגבי השעון, אנחנו עכשיו ביום שני בצהריים. בסוף השבוע הקרוב השעון יזוז שעה אחת אחורה!

7. Piet van Reenen Member

אייאקס אירחה פעמיים את דינאמו זאגרב במסגרות האירופיות.
    המפגש הראשון נערך בעונת 1998/1999 במסגרת שלב הבתים של ליגת האלופות.
    דינאמו זאגרב ניצחה 0-1.
    אייאקס פתחה בהרכב הבא: ון דר סאר, בלינד, פרנק דה בור, תום סייר, רונלד דה בור, ויטסחה, דאני, קופי מנסה, הוקסטרה, וואמברטו, ברוטיל הוסה.
    שותפו:מלחיוט, מקארתי, בבנגידה.
    המשחק בזאגרב ניגמר בתיקו מאופס.
    המפגש השני היה בעונת 2007/2008 בסיבוב הראשון של גביע אופא(משחק גומלין).
    אייאקס פתחה בהרכב הבא: שטקלנבורג, יורגן קולין, עמנואלסון, יאפ סתאם, הייטינחה, גאברי, מאדורו, רומדהאל, ון דר ויל, סוארז, הונטלאר.
    שותפו: דלורגה, אוגרארו, אורסאיז.
    אייאקס הפסידה במשחק הזה 3-2 לאחר ההארכה, הונטלאר כבש את שני השערים ליהודים.
    במשחק הראשון בין השתיים בקרואטיה ,אייאקס ניצחה 0-1, משער של רומדהאל.
    אייאקס הודחה עקב שערי חוץ.
    מפגשים נגד ירבות קרואטיות אחרות:
    גביע המחזיקות 1993/1994 סיבוב ראשון:
    היידוק ספליט- אייאקס0-1.
    אייאקס-היידוק ספליט0-6
    הן נפגשו גם ברבע גמר ליגת האלופות של עונת 1994/95 ,0-0 ו 0-3 לאייאקס.
    סיכום נגד יריבות קרואטיות: אייאקס עם 3 נצחונות, 2 תיקו, 3 הפסדים.

נערך לאחרונה ב: ‏19/10/09
  8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

נחמד לראות את ההיסטוריה עם שמות כמו קופי מנסה, תום סיר, ברוטיל חוזה ופטר הוקסטרה. אלה היו הימים הראשונים של חוק בוסמן וכבר אז התחילה באייאקס אנשים לקחת החלטות תמוהות ביותר. בשבילי המידע שהבאת ארז (כ) מצחיק וכואב כאחד.

חדשות AZ:
    שחירינחה הודיע אתמול בטלוויזיה שהוא יכריז על פשיטת רגל כללי, זה אומר? יש לו ארגון גג שמשם הוא ארגן את כל התחביבים שלו. ברגע שהבנק פשט רשמי את הרגל הארגון הזה למעשה גם נפגע ישירות ואין לשחירינחה אמצעים לתחזק אותו. מה זה אומר? סוף עידן שחירינחה ב-AZ.

לפי הדיווחים בבוקר יש כבר שני רוכשים פוטנציאלים שרוצים לקנות את הקבוצה. שני הגורמים באים מחוץ להולנד, הראשון מרוסיה והשני מהמזרח התיכון. לדעתי שני הרוכשים לא צריכים להתקרב ל-AZ כי לדעתי אין להם שום אהבה לקבוצה. שחירינחה ניהל בכל השנים האלה את AZ בצורה מאד אחראית. אוליגרך רוסי או שייח ערבי רואה בקבוצה כשעשוע ויכניס את הקבוצה לחובות קשים דבר שבהולנד קטלני ביותר. אני מעריך שהקבוצה חוזרת לגודל ה'טבעי' שלה, אבל היא כן תהיה בריאה.

9. Piet van Reenen Member

לשי ,
    אתה מזלזל במגן השמאלי שלנו אניטה וורנון.
    שים לב: יול אמר שהוא רואה באניטה את פיליפ לאם החדש(אני מקווה שהבנתי נכון את ההולנדית).
    יול רוצה שאייאקס תאריך לו את החוזה.
    אני לא חושב שהוא שחקן גדול אבל בתור מגן שמאלי הוא בסדר.
    אניטה שחקן אחראי מאוד בניגוד לאטובה ועמנואלסון.
    אני מסכים שתפקיד הקשר לא מתאים לו, כי צריך שחקנים פיזיים לעמדה הזאת, ובלם בכלל אין מצב בגלל שהוא צנום וגמד.
    מגן שמאלי זה התפקיד הכי מתאים לו.

10. AFCA Member

הדבר היחיד שאניטה מזכיר את להאם זה ששניהם נמוכים, ומשחקים כמגן שמאלי עם רגל ימין. לא יודע מה יול שתה היום לפני שהוא אמר שהוא רואה באניטה פיליפ לאם החדש, אני מעריך אותו קצת יותר משי, אבל להגיד דברים כאלה.. שיהיה. הוא כן שחקן סגל טוב, שחקן בית, שמשחק במספר עמדות, זה דבר חשוב לסגל, נקווה שעם אמונתו של יול הוא אולי יעלה קצת את הרמה.

נערך לאחרונה ב: ‏21/10/09
  11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לאניטה היה משחק אחד טוב, נגד VVV בוונלו שם שיתק לחלוטין את הונדה 'האיום'. יול עכשיו מהלל אותו ואני לא מבין למה. אטובה מתנהג כטירון ומגיע שעה יותר מדי מאוחר בשביל משחקה של הקבוצה השנייה (הפסד 3-1 מול פ.ס.וו) ועמנואלסון עדיין 'כשרון'. עכשיו עושים כאילו אניטה הוא המשיח שלנו, ה'פיליפ להאם' החדש?

אני רוצה לראות מה אניטה יעשה כשמולו שחקן אמיתי, לא שחקן מווילם טווי אלא התקפה של AZ. אני דווקא מתלהב הרבה יותר ממיצ'ל דונלד מה'פיליפ להאם' החדש שלנו, אבל זו דעתי. אני בהחלט כן חושב שבגלל גובהו אניטה משקיע פי שתיים וזה מאד יפה לראות, אבל ממשחק אחד טוב בוונלו לא בונים קריירה שלמה...

בנתיים AZ מפסידה בבית לארסנל, גם זה היה צפוי. צפוי כמו השלטים האידיוטים של אנשים שמעדיפים איש מאשר הקבוצה. Dirk, We will never surender
    השלט בהולנדית מאחורי השער: "עם או בלי כסף, דירק הגיבור שלנו..."

בחיי, יוהאן קרויף הביא הרבה תהילה לאייאקס, אבל אני היום לא סובל אותו. כנער היה לי אליל אחד ויחיד, מרקו ואן באסטן, עכשיו אני מבסוט שהוא כבר לא המאמן שלנו...אוהדי AZ יכולים להודות לשחירינחה, אבל האיש כרגע נראה שקוע בעסקים לא כשרים. מצטער, לי יש גבול לכל דבר!

12. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

עזוב שחירינחה שמחינריחה, את הגול הזה אני מקדיש לעידו, שלפחות עשה את כל הדרך בשביל שיוויון מתוק בדקה ה-90.
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא צפיתי במשחק ולקראת הסוף זיפזתי ותפסתי במקרה את השער הנדיר הזה, מסוג השערים שיכול להחזיר את AZ לדרך הישר, יהיה מעניין מאוד בראשון.

14. Piet van Reenen Member

לשי,
    כשתגיע קבוצה חזקה עם שחקנים טובים (ואני לא מתכוון לאלקמאר), אף שחקן של אייאקס לא יצליח להתמודד עם השחקן שמולו(למעט אולי סוארז).
    בוא נהיה כנים ,כל השחקנים של אייאקס הם בינוניים מינוס (למעט סוארז, ואולגוור שבכלל קשור לענף הדוקים).
    תאמין לי, אם שחקני הרקלאס ועוד קבוצות השנה שניצחו את אלקמאר ,הצליחו להתמודד עם ההתקפה "המאיימת" של האלופה ההולנדית ,אז אני בטוח שגם אניטה ושחקנים פחות מוכשרים ממנו יכולים.
    למה מי משחק אצל אלקמאר?! מסי, רונאלדו , אולי קאקא.
    לפי מה שאני יודע הם עוד לא הגיעו לאלקמאר, אז בואו לא נסחף.

15. road runner Member

ראיתי את התקציר של איאקס ביוטיוב מהערוץ של איאקס. מסתבר שיש שם דבר כזה, ויש בו הרבה קטעים על המועדון
    http://www.youtube.com/user/ajax#p/u

ואיזה שערים מגוחכים, לפחות השניים הראשונים. ההגנה של ווילם II נראית פחות טובה מרוב ההגנות בליגת העל בארץ.

רגע של קטנוניות, הבלם נקרא אולגר ולא אולגוור. לא מבטאים את ה U שאחרי ה G בשם שלו, היא באה להפריד בין ה G ל-E, כי אם אין U שמפרידה אז זה היה מבוטא אולחר.