הולנד 09-10: ברג בפ.ס.וו, אל חאמדאווי באייאקס!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏26/7/09.

1. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

2-3 לטוונטה בדקה ה-90. נקופו. לא מרחם על מה שעובר על האלופה.

וארסנל מגיעה באמצע השבוע...

2. AFCA Member

איזה גול נאיבי שאלקמאר מקבלת, עם לואיס ואן חאל דברים כאלה בטוח לא היינו רואים..
    מול ארסנל אני כמבון יהיה איתם, אבל אני די פסימי.
    ראיתי רק את הסוף, אבל ממה שראיתי טוונטה ישבו להם על השער, וגם לפי הסטט' הסופית. כל הכבוד להם, עם מערכת הסקאוטינג המצוינת הם מראים שהם יכולים להתגבר על עזיבה של כוכבים, והם יהיו חברת צמרת קבועה גם בשנים הקרובות, זה בטוח.

3. c_web Member

אני רואה את המשחק ופשוט ידעתי שהמהפך שלהם יגיע..
    קומאן הלך על ניצחון ואין לי מושג למה, הוציא את שחארס והכניס את פלה (בנוסף לדמבלה, אל המדאווי ולנס) כשאתה מוביל 2-1 בטוונטה שלא הפסידה 19 משחקי בית ברציפות? למה???

פתחנו את המחצית השנייה בסוג של טירוף כזה, אבל אחרי שעשינו מהפך תוך דקה קיבלנו את השיוויון. טוונטה משחקת נהדר בהתקפה אין ספק בכך..

מה שיכול להתרחש ביום ג' הקרוב עלול להיות מאוד כואב עם התקפה כמו של ארסנל..

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

AZ בדרך למטה וזאת כבר לא הפתעה כי גם ללא הבעיות של נשיא הקבוצה AZ פתחה את העונה ברגל הלא נכונה. אני חושב שהעונה האחרונה היתה כנראה ייחודית. אין לי כרגע מושג אם הבנק של שחירינחה עובר לידיים אמרקאיות ומה זה אומר בשביל AZ, אבל אני מצפה שבשלב מסויים גם תערך חקירה להתנהגות שחירינחה. אין לי הרבה נגד האיש הזה, אבל אני לא מתקשה להסתיר את שמחתי נוכח השנאה שלו כלפי אייאקס. אני תמיד מעדיף את AZ מאשר על פני פיינורד, אבל בשנים האחרונות לא פעם שאנשי ואוהדי AZ הראו קנאה לעבר ה'אחות הגדולה' מאמסטרדם. טוונטה כרגע קבוצה שללא ספק יכולה לזכות באליפות, אבל העונה עוד ארוכה...

מילה לגבי מה שארז (כ) אמר, אני די מסכים, אבל דינאמו זאגרב היא היום קבוצה פחות טובה מאותה קבוצה עם לוקה מודריץ'...זאגרב הפסידה במוקדמות ליגת האלופות לרד בול זלצבורג כשאחרי זה כבר ראינו מה כוחה של האוסטרים (או שלא כי כרגע הם ניצחו בין השאר את לאציו בחוץ). אם אייאקס תצליח פעם לממש אחוז יותר גדול של ההזדמנויות שהיא מקבלת אנחנו נראה גם ניצחונות נגד קבוצות יותר חזקות מווילם טוויי. לפעמים היה מדהים לראות איך הכדור לא נכנס. אגב בשבוע הבא 'חובבי ציון' באים לביקור http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

היום אלקמאר אמרה ביי לאליפות.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני טעיתי...בשבוע הבא אנחנו נעזור ל-AZ להתרחק עוד קצת מהצמרת...עידו, אנחנו באים לבקר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    אחרי זה באמצע השבוע אנחנו בדורדרכט בגביע ורק אחר כך באים 'חובבי ציון' לארינה.

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

שי אם אני לא טועה לפני כמה שבועות דיברנו פה על לוח המשחקים הקשה של אלקמאר ואמרתי לכם שאחריו הם כבר לא יהיו במאבק האליפות...

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

קשה לראות עכשיו את AZ חוזרת למאבקי האליפות, אבל לעולם אין לדעת. אנחנו עדיין לא בחצי הליגה ונסים כבר ראינו בליגה ההולנדית...בכל מקרה בשביל אייאקס השבוע הבא הוא מבחן אמיתי, אנחנו צריכים לנצח באלקמאר וברור שאף אחד לא נותן לנו שם דבר.

אני צפיתי עכשיו על הטבלה וראיתי שלאיאקס יש את מאזן השערים הטוב בליגה, מה זה אומר? צד אחד הרבה אופטימיות בטח כשאני רואה את מיעוט השערים שאנחנו סופגים, צד שני אנחנו עדיין לפני סדרה לא פשוטה של משחקים. טוונטה ופ.ס.וו מובילות עלינו אולי בהפרש נקודות מינימלי, אבל אייאקס צריכה עוד עד לפגרה להתמודד מול AZ, פיינורד, טוונטה ואוטרכט...

משום מה אני עדיין לא משוכנע שהקבוצה שלי יכולה לקחת את כל הקופה, ללא ספק אייאקס מגיעה בכל משחק למספיק הזדמנויות, אבל אחוז הניצול מאד נמוך. בצורה הזאת אנחנו לא נהיה אלופים. ההגנה? תמיד יש לי את ההרגשה שמחר הכל מתמוטט. אין לנו שחקנים כמו אלכס בזמנו באיינדהובן או דאגלס שגדל לבלם איכותי ביותר. צמד הבלגים עדיין לא משכנע אותי ולגריגורי ו.ד ויל יש עליות וירידות. מגן שמאל? איפה אטובה? אתמול שיחק שם אניטה כשעמנואלסון היה מושעה. אני אישית עדיין לא אוהד של עמנואלסון.

כל הדברים האלה לא עושים אותי שקט לגבי העתיד, אבל אולי אנחנו צריכים לקחת צעדים יותר קטנים. ביום חמישי משחק שחובה לנצח, דינאמו זאגרב בבית.

9. Piet van Reenen Member

לשי,
    אתה לא כל כך סומך על השחקנים ששיחקו אתמול בהגנה ,אבל תגיד לי יש בסגל שחקנים יותר טובים להגנה?
    יול שם את שחקני ההגנה שיחסית הם הכי סבירים, אני מסכים איתו בבחירה.
    אם אייאקס הייתה חכמה אז הם היו מחזקים את החלק האחורי בקיץ.
    רק תזכורת ,שחקני ההגנה החלופיים שלך: בראש המצעד , בגאון ללא מתחרים אולגוור ואחריו יש את וילארט, סילבה, אוגארארו.
    עכשיו תגיד לי אם תשים על המאזניים את השחקנים ששיחקו אתמול אל מול החלופיים שציינתי , מי לוקח?
    לדעתי התשובה ברורה- לא יכול להיות שקבוצת שחקנים שבראשה אולגוור(אין קשר לענף)עדיפה על שחקני ההגנה שיול משחק איתם.

נערך לאחרונה ב: ‏18/10/09
  10. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

לא מזמן הסתיים הדרבי של רוטרדאם, שהיה רותח מתמיד. בדקה ה-37 באהייה העלה את האורחים, שפתחו מצויין את העונה, ליתרון ראשון במשחק.

במחצית השנייה סאקו סיסה המצויין הורחק באדום ישיר בדקה ה-51. שש דקות לאחר מכן ואקס אייאקס, ריידל פואפון מבקיע את השיוויון. עוד עשר דקות חולפות ועוד אדום ישיר - הפעם לג'ון דל תומאסון. פיינורד בתשעה שחקנים, אך רק למשך 10 דקות, לאחר שפואפון זוכה לצהוב שני ולמקלחת מוקדמת. בעשרה מול תשעה, הבקיע סטרוטמן את שער הניצחון למארחים בדקה ה-85. הפסד חוץ ראשון העונה לפיינורד.

אוטרכט נבלמה בכרונינגן עם 0-0.
    ונלו ורודה נפרדו בתיקו אחת, כמו גם ניימכן ודן האג.
    הארקלס מנצחת 0-1 בוולבייק השוקעת.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראיתי בתקציר המשחק את שני האדומים של פיינורד, 99 אחוז שהמטומטמים האלה לא ישחקו נגדנו בעוד שבועיים. חוץ מהתוצאה הזו אני לדעתי קלעתי בול בכל התוצאות (לא בתוצאה הסופית, כן בבשיל הטוטו הרגיל). אולי כדאי שאני אתחיל למלא בהולנד טוטו, לא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

ארז (כ), רק לאוטרכט יש הגנה יותר טובה משלנו...(מבחינת מספרים נטו). לפני שנה ראיתי באלקמאר שחקנים מאד ממוצעים, אבל ההגנה היתה כמו חומה בצורה. רומרו ומורנו היו אולי היחידים שהייתי מצרף היום לאייאקס, אבל השאר? סוורטס שחקן מאד בינוני, יאלינס מעולם לא היה כוכב, מויסאנדר נכשל אצלנו ופוקוניולי לא יותר טוב מעמנואלסון ביום טוב. האם כמו לפני עונה כשואן חאל היה אולי האחראי לרוח בקבוצה יול עושה השנה אותו דבר עם אייאקס? כי בינינו ארז ההגנה שלנו באמת לא משהו.

12. Piet van Reenen Member

אני מסכים שההגנה לא טובה.
    אבל מה אתה מצפה שיול יעשה ?
    הוא משתמש עם השחקנים הכי סבירים שיש לו.
    שי , אל תשכח שאין לנו את פרדיננד ווידיץ על הספסל .
    אם הבלמים של מנצסטר היו על הספסל ,ויול היה מעדיף את הבלגים ,ההיתי מצדיק את הטענות שלך.
    כמו שאמרתי הדבר היחיד שאפשר לבוא ליול בטענות בקשר להגנה ,שהוא לא רכש שחקנים בקיץ.
    שי, תקן אותי אם אני טועה , אבל יש לי הרגשה שאתה מעדיף את אולגוור על פני הבלגים?
    נראה לי שזה שהוא בא מבארסה, והוא שם קצת יותר מוכר מסנוור אותך.
    אייאקס זה מועדון שאני מאוד אוהב ויקר לי, כואב ,צורם לי ואפילו מפדח אותי שמועדון בסדר גודל כזה מחזיק
    את הדבר הזה שנקרא אולגוור(לעניות דעתי השחקן הגרוע ביותר ששיחק אי פעם באייאקס).

נערך לאחרונה ב: ‏19/10/09
  13. Ajax Amsterdam Member

מה שמעודד אותי שאייאקס נראת הרבה יותר טוב מהעונות הקודמות עם ננצח את טוונטה אייאקס יכולה להחזיר את האליפות לביינתים טוונטה ואייאקס נראות הכי טוב פסו נמצאת במזל במקום ה-2 ניצחון 1-0 על היירנביין לא מרשים אותי

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני הייתי בכיף שולח את אולגר הביתה לקטלוניה שלו. רייקארד המליץ עליו, נו טוב, תודה פרנקי. אני דווקא מאד מעריך את יול שהוא כרגע ייצב את ההגנה שלנו. איך הוא עשה את זה? רק אלוהים יודע. אני הבאתי את העניין עם ואן חאל ו-AZ כי לדעתי ההגנה של האלופה היוצאת מבחינת איכות אישית לדעתי לא היתה יותר טובה משלנו. חוץ מרומרו שבאמת יותר טוב משטקלנבורח אני עדיין לא מבין איך ואן חאל הצליח לסגור את העסק מאחור.

אני מרגיש שהכל עדיין פתוח, עונה עם אליפות או שוב מפח נפש. ההתקפה מבוססת יותר מדי על סוארז, אבל בוא ניתן לפאנטליץ' את הזמן. אתמול הוא לא הרשים, אבל את השער שלו הוא תרם. האם סולימאני אולי יתחיל לפרוח בגלל פאנטליץ'? עם בואו החלוץ הוותיק אמר שהוא לוקח את סולימאני תחת כנפו, בוא נראה מה ייצא לנו מזה.

בקישור יש לנו לדעתי שחקנים מצויינים עם די זאיו ואיינו. אני יודע שהדיעות בקשר לדה זאיו חלוקות, אבל אני מבסוט ממנו. גברי חזר עכשיו מפציעה וביחד עם הבחור שמכבי חיפה וותרה עליו (...) יש לנו קישור שיכול לעשות בעיות ליריב. הבעיה שלי עדיין עם אייסאטי, אבל ברגע שמנצחים אז שמחים, לא?

אנחנו ממשיכים קדימה וביום חמישי ב-21:05 נצטרך לנצח בבית את זאגרב, יותר מזה לא חשוב לי עכשיו.

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראיתם את השער הזה?
    (שער שיוויון של NEC)
    ובכן אם נועם יראה את זה בצבא אני אזכיר לו את השם ג'ון חוסנס...הוא כבר יודע מי זה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    לאלה שלא יודעים, חוסנס מבית הספר של אייאקס...

נערך לאחרונה ב: ‏19/10/09