הולנד 09-10: ברג בפ.ס.וו, אל חאמדאווי באייאקס!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏26/7/09.

1. Piet van Reenen Member

תלמדו כלל : שחקן שהוא מתקרב לגיל 30 ויותר ,שמגיע להולנד אחרי שלא הצליח להשתלב בשנים האחרונות בליגות הגדולות בגלל פציעה או כל דבר אחר, זה חתול בשק.
    השחקנים האלה באים לטייל בהולנד , לראות מדינה חדשה ובדרך לעשות קצת כסף.
    אייאקס ממש לא מענינת אותם.
    עוד משהו קטן: שי ,אני לא מסכים איתך שלכל שחקן אתה נותן צאנס .
    אם אייאקס תביא שחקן מליגה ג הישראלית שלנו גם תגיד בוא ניתן לו צאנס?

2. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

טוב, הצטרפתי באיחור וכל מה שהספקתי זה פ.ס.וו - אוטרכט - ובמילה אחת: וואו.

אוטרכט אם תמשיך ככה תהיה מועמדת לאליפות - אף אחד מבין התושבים באוטרכט או באיינדהובן או בישראל לא מבין איך המשחק הזה לא נגמר ב 4-5 חתיכות של אוטרכט. פשוט לא ייאמן. אוטרכט הימהמה את פ.ס.וו בכל חלק במגרש והגיעה למספר אסטרונמי שאיזקסון, במשחק הטוב ביותר כנראה במדי פ.ס.וו, הציל.

0-0 די מדהים. איינדהובן ביינתים עם תחת של אליפות.

3. רוני שטנאי Member

הנה נתון קטן- עשרים וארבעה משחקים, קרוב לאלף ושלוש מאות דקות משחק, והתוצר הסופי שישה שערים וארבעה בישולים- נו טוב זו העונה הראשונה שלו בקבוצה, תנו לו להתאקלם.
    הנה נתוני העונה השנייה - עשרים וחמישה משחקים, כבר מדובר בלמעלה מאלף ושמונה מאות דקות משחק, והשורה התחותונה מדברת על 13 שערים ובישול אחד בלבד. נראה לי שצריך להעיף את החלוץ הזה לכל הרוחות עם הנתונים האלה ולהעלות שחקן מהנוער לא ? אלה נתונים של שחקן שגמר את הסוס ובא להעביר את הזמן.
    מי שלא יודע מדובר כאן באחד, זלאטאן שמו ואלה הנתונים של שתי העונות הראשונות שלו בקבוצה.

בקיצור סבלנות חברה קצת , אז נכון שיש לנו שחקנים עם יכולת קבלת החלטות אפסית, כמו איבודי כדור איומים ועבירות באיזורים מסוכנים שראינו היום, אבל אם כל הזמן רק נעביר ביקורת ונחפש את ההוא והוא ,ולמה זה לא משחק וכו', פשוט נתייאש לגמרי.
    ואם לאמר את האמת, הפורום כאן יותר מדי מייאש(כן כן , אפילו אותי) ולא מחפש בכלל את החיובי.

4. Piet van Reenen Member

מה אתה משווה?
    זלאטן הגיע כשחקן צעיר לאייאקס עם פוטנציאל להתפתח ולהתקדם.
    בקיצור, שחקן שעדיין לא הגיע לשיאו ויש לו לאן לשאוף.
    בניגוד אליו, פאנטליץ שחקן שנמצא מעבר לשיאו , שיא שלעולם הוא לא יצליח לשחזר ואחד הגורמים לכך הוא גילו.
    לסיכום:שני השחקנים הגיעו לאייאקס בשלבים שונים של הקריירה .
    זלאטן הגיע כדי להתפתח ולהתקדם ופאנטליץ כדי לראות מדינה חדשה ולעשות עוד קצת כסף.

5. רוני שטנאי Member

אני לא משווה בין השניים, אני רק אומר שצריך סבלנות עם שחקנים. הבעיה היא שכמעט כל הודעה שנייה שלך כאן היא שלילית ביותר ולא מדובר רק בחלוץ , אלא שאתה יורה לכל הכיוונים. פעם זה החלוץ הקשיש, פעם זה הקשר שלא מתאים , ופעם אתה שולח את אולגר להסתכלות או משהו קרב לכך, וכו' וכו'. ניתן לבקר וזה גם חשוב מאוד, אבל כשזה כמעט הדבר היחידי שאתה עושה , לי אישית זה קצת מוציא את החשק אפילו להתדיין.

6. Piet van Reenen Member

חביבי,

זאת המציאות הכואבת שלנו- אני לפחות מתמודד איתה, בניגוד אליך שחי בסרט.
    כדאי מאוד שאייאקס תתחיל להביא שחקני רכש נורמלים (אתה קורא נכון "נורמלים"- בקשה צנועה, לא?!)
    ואז לא יהיו לי תלונות.

7. kraz11 Member

מצד אחד ארז צודק , פנטליץ' נראה רע מאוד וזה לא מה שציפינו
    מחלוץ מנוסה ונחשב כמוהו
    סה"כ הוא עבר לליגה יותר חלשה מששיחק בה לפני ,ככה שהציפיות ממנו גבוהות
    זה ממש שונה מהמקרה של זלאטן

מצד שני לא תזיק גישה קצת יותר חיובית , יש הרבה שחקנים טובים בקבוצה
    וסה"כ אנחנו 3 נקודות מהמקום הראשון ,למרות שהיכולת ממש לא מעודדת

לגבי שחקני הרכש אם תבדוק ארז ,תראה שאייאקס ניסתה להביא הרבה שחקנים טובים
    הבעיה שהיא כבר לא אטרקטיבית כמו פעם וקשה מאוד להביא שחקנים מבוקשים.
    בשנים הקרובות אנחנו צריכים לייצר שחקנים טובים ,ולפי הסגל של הנבחרת עד גיל 17
    נראה שיש עתיד.

8. Piet van Reenen Member

בלי להשתחצן יש לי זיכרון טוב.
    אני זוכר שסלינגארד ואניטה הצעירים ממחלקת הנוער עשו את ההופעות הראשונות שלהם בקבוצה הבוגרת רובם פה כבר מכרו אותם לקבוצות אחרות, לא נתנו להם שנייה אחת של חסד.
    אבל משום מה שבא שחקן זקן כמו פאנטליץ ולא מרשים במשחקים הראשונים,החברים פה בפורום אומרים צריך לתת לו זמן.
    מה בגלל שהוא שם והם לא?! אתם מבינים הוא רק שם(וגם לא שם גדול כל כך).
    בקשר לזה שאייאקס התענינו בשחקנים טובים שלא רצו לבוא, אני מסכים.
    אבל אייאקס התענינו גם בכמה צעירים טובים מאוד כמו: הוסקלפ הנורבגי הצעיר שהרשים מאוד בנבחרת נורבגיה בקמפיין המונדיאל.
    אבל כרגיל אייאקס נדבקת לזקנים.
    חלאס !!!! הם רק שמות לא יותר.
    אם אתם כל כך אוהבים שמות אין בעיה ,אפשר להביא שמות יותר גדולים -מראדונה לדוגמא!!

נערך לאחרונה ב: ‏5/10/09
  9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ארז (כ), סליינחארד כבר משחק ב'הצטיינות' בספרטה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    את אניטה מעולם לא אהבתי ואני לא אשנה את דעתי בגלל שהיה לו משחק מצויין נגד הונדה...

בסופו של דבר פאנטליץ' לא הבעיה העיקרית שלנו. הנזק היום מינימלי, אבל יש לי כרגע יותר מדי שאלות מאשר לפני שבוע. מציק לי שאייסאטי עומד על המגרש בלי שום דבר חיובי, סולימאני פשוט לא 'נכנס לכושר, עמנואלסון ויאן וורטונגהן שוב פעם נראים אובדי עיצות כשהיריבה קצת משחקת עם נשמה.

רוני בינינו, אני הייתי יותר מדי זמן אופטימי, אני כרגע מעדיף להיות פסימי ולקוות שיהיה בסדר מאשר לצאת בהצהרות שהמשחק היום היתה תקרית. אני מאד מקווה שמנוחת הנבחרת באה בדיוק בזמן בשביל שהחבר'ה קצת יתרעננו ויחזרו עם הרגשה יותר טובה בעוד שבועיים.

10. Piet van Reenen Member

אני לא נכנסתי לעיניין של אם הם שחקנים טובים או לא.
    אני התיחסתי לזה שהחברים פה בפורום אומרים שעליי להיות יותר סבלני איתו.
    אז הזכרתי שעם אניטה וסלינגארד אף אחד לא היה סבלני איתם.
    דרך אגב , גם את פאנטליץ ההיתי שולח לספרטה(למרות שנראה לי שהיא קבוצה יותר מידי טובה בשבילו)

11. רוני שטנאי Member

שי, אנחנו כבר יודעים טוב מאוד עם איזה קבוצה יש לנו עסק. קשה להיות אופטימיים אחרי העונות האחרונות, אבל אי אפשר להיות שליליים כל הזמן. בסך הכל העונה התחילה, חוץ מהמשחק נגד פ.ס.וו שהיה באמת מתחת לכל ביקורת וגם ממנו היינו יכולים לצאת עם משהו, הקבוצה לא מראה משהו מיוחד מדי, הן בצד החיובי חוץ מסוארז והן בצד השלילי.

יש הרבה חסרונות שאנחנו מכירים ורואים כמו איבודי כדור מטופשים במרכז המגרש, עבירות באיזור מסוכן, שמירה לקויה בעזרה בהגנה ובעיות קשות של אחד על אחד, חוסר בקיצוניים אמיתיים, חלוצים חלודים או חסרי כושר הבקעה ועוד.. אבל גם יש נקודות אור שאני חושב שצריך לשים עליהן יותר דגש ולהאמין שאולי הפעם אולי בכל זאת הדברים כן יסתדרו יותר טוב ונתמודד על האליפות כמו שצריך.
    בסך הכל אחרי קצת יותר מרבע של עונה הצמרת לא ברחה לשום מקום, שום קבוצה לא מראה איזשהי עליונות אמיתית, כך שלכל קבוצה בצמרת יש סיכוי לא רע (עם הליגה הלא ממש חזקה) להיאבק על האליפות, וכן גם לנו יש סיכוי טוב כמו לכל אחת אחרת.
    למי שזוכר את פתיחת העונה שעברה, עם התבוסה להירנביין, ואח"כ מסע הניצחונות שכלל רביעייה על פ.ס.וו שעורר תקוות אמיתיות שיש משהו אחר בקבוצה , ואז ההפסד לאלקמאר והחודש האיום ההוא, והמכירה המקוממת של הצייד שהוציאה לי בכלל את החשק לראות את הקבוצה הזו, העונה הזו לעת עתה שונה לחלוטין. אין רכבת הרים מטורפת אלא משהו הרבה יותר סולידי ורגוע. אני מאוד מקווה שלא ניקלע לעוד משבר, אבל כמובן שאי אפשר לדעת.

אני בתור אוהד של הקבוצה רוצה גם לחפש את הטוב ולא רק את הרע. השחקנים, המאמנים וההנהלה(בעצם היא לא כי היא מחוייבת יותר למשקיעים בבורסה ) אמנם חייבים לנו משהו ואני משוכנע שהם רוצים לזכות באליפות לא פחות מאיתנו, והיחס צריך להיות דו צדדי, גם אוהדי המקלדת לא יכולים כל הזמן להתלונן ויש איזו מינימום של תמיכה שאפשר לתת .
    בסך הכל כאשר לא מכרו את צביטניץ' ברגע האחרון בפרוטות והביאו עוד חיזוקים וניסו מאוד לחזק , אני חושב שלא ירקו לאוהדים בפרצוף כמו שעשו בעונות קודמות. אז אני לא חושב שצריך רק להאשים. אז נכון שעדיין יש הרכבים וסגל לא ממש ברורים לפעמים וחילופים לא בזמן, שחקנים לא בכושר וכאלה שלא תמיד נותנים את המקסימום, אבל זו עדיין הקבוצה שלי ואני אמשיך ללכת איתה לכל מקום.

12. Piet van Reenen Member

עם חיזוק כזה עדיף כבר לשחק עם הנוער.
    פאטליץ- סוס מת
    דה זיאו-מישהו מוכן להגיד לי מה יש בו שאין בלינדגרן?(שניהם שחקנים בינוניים מינוס)
    אטובה-חלוד ולא בכושר
    ורהובן-השוער הזה מראה בדיוק על ההתנהלות המעוותת של הנהלת אייאקס(במקום להשקיע זמן בלמצוא בלם ,מחפשים שוער 3 )
    קרלון וזה אדוארדו-יש לנו בסגל הבוגר שחקנים כל כך טובים, שאין להם מקום ,אז זורקים אותם לקבוצה השנייה

13. c_web Member

אני ראיתי את המשחק של אייאקס אתמול במלואו ואני רואה כאן את התגובות שלכם..
    והתגובה של רוני הייתה הכי נורמאלית לדעתי, אתם מהר מאוד חותכים את הקבוצה בגלל תיקו במשחק חוץ לא קל, וכמו שרוני אמר כל קבוצות הצמרת לא מרשימות ככה שאייאקס לא כ''כ גרועה כמו שאתם חושבים.

אז נכון שמה שראיתי הוא שחוץ מסוארז אין לקבוצה הזאת כמעט כלום, סוארז יודע לעשות הכל, הוא מוסר טוב, הוא משחק עם הגב לשער, הוא כובש, פנדלים, בעיטות חופשיות. זה יותר מידי וככה זה לא יעבוד לאורך זמן למרות שסוארז הוא השחקן הטוב בליגה.

מישהו יכול להגיד לי מה מצבם של דמבלה ורומרו???

14. AFCA Member

אני גם נוטה להסכים עם רוני ועידו, אנחנו נראים חלש מאוד, אבל כן יש לי את התקווה שיש לנו קבוצה מאוד מוכשרת, ואם כל שחקן בה ימצא את הפוטנציאל שלו יש לנו קבוצה חזקה מאוד. כמו כן שער קבוצות הצמרת לא מרשימות יותר מדי, אותי במיוחד פ.ס.וו שנראית חלשה מאוד מתחילת העונה, ואני חושב שלפחות עד ינואר יישאר הסטטוס של 5 קבוצות בצמרת.

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

עידו, רומרו בסדר גמור על פי הודעת נציגי נבחרתו, הוא ביקש להתחלף בגלל מכה יבשה שגרמה לו לכאב וזה הכל, שום דבר רציני והוא צפוי להתייצב לאימוני הנבחרת לקראת משחקי הסופ"ש.