הולנד 09-10: ברג בפ.ס.וו, אל חאמדאווי באייאקס!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏26/7/09.

1. kraz11 Member

כה , זה בהחלט הרכב מאוד התקפי(ומסוכן הגנתית). ואם לא נשים 2 גולים מהירים בהתחלה
    זה יכול להגמר רע מאוד
    אין לי ספק שיהיו הזדמנויות אז צריך לנצל אותן בהקדם

סה"כ מהאופציות שהיו ליול נראה לי שזה ההרכב שאני הכי מעדיף להיום
    רק שאורבי לא יעשה חורים משמאל ושחקני ההתקפה יהיו חדים ויהיה בסדר
    ואגב דה יונג יודע לעשות גם הגנה אז הוא צריך לעזור קצת לדה זאו

2. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

בין כל הנציגות שלנו היום (בואו לא נשכח שגם טוונטה, הירנביין ופ.ס.וו במשחקים מעניינים) מצאו זמן להמר על משחקי השבוע קרוב, שיחלו כבר מחר עם מפגש של ווילם מול כרונינגן.

http://www.asoccer.co.il/index.php?showtop...0&#entry1216821
    קדימה להמר.

3. Piet van Reenen Member

דה זיאו פשוט חלש להחריד .
    חולמני, לא מדויק, ולא חכם.

4. AFCA Member

הרכב התקפי או לא התקפי, אני פתחתי את הלינק בדקה 64 ולא הופתעתי לראות 0-0. ככה זה שמביאים חלוץ ביום האחרון של חלון ההעברות, ככה זה שבונים התקפה שלמה על שחקן אחד (שהיה בדקות שראיתי חלש להחריד) פשוט בושה. הקהל ביקש סולימני וראה את אותו שחקן כבד (לא סתם יול אמר שיש לו שומנים עודפים) מתחילת העונה. אנחנו בצרות עכשיו, לא ניצחנו את המשחק הכי קל לפחות על הנייר, ממה שראיתי גם לא בעטנו יותר מדי, סתם החזקנו בכדור בלי לעשות משהו אמיתי.
    יול מתחיל להבין את גודל הצרה שהוא בא אליה, יש לי דה ז'וו מהמשחק עם ספרטה. פשוט נמאס לי כבר (אני מוציא עצבים, אתם די יודעים שאני אוהד צעיר, לא חוויתי אפילו אליפות עם הקבוצה הזאת, ומאז שאני אוהד אני נדהם כל שנה לראות מחדש כמה שטויות).

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

5. Piet van Reenen Member

בושה וחרפה!!!!!
    מה אני אגיד לכם ,השחקנים שלנו טובים רק שזה וילם, ברדה ,רקס,ונלו.
    אם אלה הקבוצות היחידות בעולם אנחנו אלופי העולם.
    דמי דה זיאו שחקן ליגה הולנדית טיפוסי,תן לו יריבה אחת טיפה יותר נורמלית מהקיקיוניות בהולנד ,ואתה רואה עד כמה הוא גרוע.
    דה זיאו איבד מלא כדורים ,מוסר לא מדויק ובעיקר לא חכם(שחקן פנוי באגף ,הוא מוסר כדור לתוך האמצע איפה שיש צפיפות) .
    דה זיאו עשה את זה מלא פעמים היום,ובזבז לנו מלא התקפות ,במזל לא ספגנו במתפרצת מהמסירות הטיפשיות שלו.
    לגבי פאנטליץ, חבל על ה3 מיליון יורו שמשלמים לו בעונה(עומד שם למעלה כמו עציץ).
    סביטניץ לפחות הציק והטריד את ההגנה שלהם.
    לא צריך את פנטליץ בשביל היריבות החלשות מאוד של הליגה ההולנדית,בשביל זה אני יכול להביא שחקן מהליגה הארצית אצלנו וזה מספיק.

6. kraz11 Member

זה היה משחק שאם סביניץ' היה מבקיע אז הוא היה מוכיח שהוא שווה הרכב ראשון
    מול נאק ביכולת שהייתה בה זה לא חוכמה

הדבר החיובי היחיד במשחק הזה זה אורבי שממשיך להוכיח שהוא התבגר
    ויכול (בינתיים טפו טפו טפו) לשחק בהגנה מצד שמאל

חוץ מזה אין מילים ,לא היה מספיק עוקץ ,סוארז הזכיר את תחילת הקריירה שלו באייאקס
    עם חוסר ריכוז ודריבלים מעצבנים
    סביטניץ' ניסה אבל פשוט ל מספיק טוב
    קנדי עם הרמות סתמיות
    דה יונג עם כמה רגעי קסם אבל בקושי מעורב ,הוא באמת צריך על עצמו יותר
    דה זאו במשחק הכי חלש שלו באייאקס
    ואייסטי צפוי ולא מועיל
    פנטליץ' היה ממש חלש וניסה ללכת לבד עם הראש בקיר

ועוד מילה רעה על אלון יפת שלא נתן פנדל ועוד עבירה שהייתה על סוארז
    ולמה יש כ"כ הרבה שופטים עכשיו אם הם לא מתערבים ?

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כבר שנים שאייאקס לא מסוגלת לשחק שני משחקים טובים. ביום ראשון הבסנו בקלי קלות את NAC, דבר שלא ציפיתי, והיום ראינו לצערי מה כוחה האמיתי של הקבוצה.

טימישוארה לא סתם העיפה את שאחטר דונייצק, ולכן אני בכלל לא מופתע מהתוצאה. דווקא את דינמו זאגרב ראיתי פעמיים נגד רד בול זלצבורג ודווקא את הקבוצה הקרואטית אייאקס צריכה לנצח בבית ולקחת לפחות נקודה בחוץ. לא סתם אנדרלכט ניצחה היום בקרואטיה...

המשחק שלנו? אפשר להחזיק 80 אחוז בכדור, אבל ברגע ששחקני הכנף כל כך חלשים אז זו התוצאה. קנדי, רומדהל, סולימאני, חלש מאד. סביטניץ' מתקשה מאד להשתתף במשחק הנגיעות וכשהוא לא מקבל כדור ברחבה הוא נראה שחקן בשביל תחתית הליגה ההולנדית. סוארז גם היה היום חלש ומאייסאטי עדיין לא ראיתי דבר. מדה זאיו אי אפשר לצפות שהוא פתאום ילהטט ויכבוש לנו במשחקים כשאנחנו לא מקבלים צ'אנס אחד ראוי לשמו בתוך הרחבה הרומנית.

אני לא ממש מאוכזב כי ציפיתי לתוצאה כזאת. אייאקס כבר מזמן קבוצה בדרג הבינוני באירופה וקבוצות כמו טימישוארה הפכו בשבילנו כמו ריאל מדריד...אתם חושבים שאתמול היינו מנצחים ביוון? תשכחו מזה. הכדורגל ההולנדי שוקע ושוקע וללא כסף אנחנו נצטרך להסתפק בהצלחות קטנות. זאת המציאות הקשה והכואבת!!!

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצטער גיא, לדעתי יפת שפט בצורה הכי טובה שאפשר. כשאני ראיתי אותו היום אני לא יכול לתאר לעצמי עד כמה בינוני הוא יכול להיות בליגה הישראלית. סוארז עושה יותר מדי הצגות ויפת לא קנה אותם. מבחינתי השופטים הישראליים מקבלים ציון 9.

9. kraz11 Member

במחצית הראשונה היה צריך להשרק פנדל
    כששחקן של טימישורה נפל והפיל את סביטניץ' ברחבה ומנע ממנו את הכדור
    זאת עבירה ברורה

ובמחצית השניה הייתה תפיסה על סוארז ממש מחוץ לרחבה

מסכים גמרי לגבי השחקני כנף , אם רק אליה היה מגיע אה
    אבל יש עוד סיכוי ,צריך לזכור איזה יופי של קמפיין היה עונה שעברה

10. Piet van Reenen Member

לשי,
    אתה מאוד עדין עם דה זיאו , הוא היה היום הכי חלש באייאקס.
    והוא יצטרך לעשות הרבה כדי לזכות שוב באמון שלי.
    אני לא מסתפק בשחקן שטוב רק נגד וילם ,ספרטה וכל אלה.

11. AFCA Member

ספורטינג מכה בקבוצה הולנדית פעם נוספת.

12. Piet van Reenen Member

אייאקס צריכה לתת כבר לקרלון לשחק בקבוצה הבוגרת.
    אייאקס שמה אותו בנוער כאילו בקבוצה הבוגרת יש לה שחקני כנף מעולים.
    ההיתי מנסה בחוליה הקידמית את קרלון ,סוארז וסביטניץ.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

היירנביין עוד הפתיעה כשהוליכה 1-0 וכשהצליחה להשוות לשיווין 2. אין בכלל מה להשוות בין ספורטינג להיירנביין, זאת לא חכמה שהפורטוגלים לקחו את המשחק. בסה"כ שים את צמרת הליגה ההולנדית מול קבוצות פורטוגליות שלא מהצמרת הכי גבוהה (פורטו, ספורטינג ובנפיקה) ותראה שגם אנחנו ננצח שם כל קבוצה...בסה"כ ספורטינג נהנתה מהמון מזל מול טוונטה (ולפני כמה שנים מול AZ), אבל היום זה היה לגמרי צפוי.

בנתיים גם פ.ס.וו וגם טוונטה מחזיקות במחצית השנייה את ספרטה פראג ובשיקטאש על שיוויון אפס.

14. Leidesplein Member

לא יודע בן כמה אתה וכמה שנים אתה אוהד כדורגל, אבל בוא נאמר שאתה לא מחמיא לעצמך במיוחד אם אתה טוען שאיבדת אמון בשחקן בגלל משחק אחד. דה זיאו שחקן מוכשר ובין הטובים שלנו, וקורה שלשחקן יש יום רע גם אם הוא היה רע ברמות אחרות.

לגבי קרלון, לא צריך סתם לבוא בדרישות. הוא כרגע פצוע או בדיוק חוזר מפציעה והוא לא יכול ישר לשחק בבוגרים.

15. רוני שטנאי Member

אני לא סבור שצריך להתרגש יותר מדי מהמשחק הזה. בסך הכל הקבוצה לא שיחקה כל כך גרוע ומה שחשוב זה שניסו עד הרגע האחרון. אז נכון שיותר מדי שחקנים לא היו ביום גדול , אבל לא ראינו פאניקה ואיבוד עשתונות וגם בחלק ההגנתי התפקוד היה טוב. דה זיאו היה איום עם איבודי כדור במרכז המגרש נגד קבוצה קצת יותר טובה היו מסתיימים ברשת, גם נגד פ.ס.וו הוא היה רע מאוד, אבל העונה רק התחילה וצריך לתת לו עוד זמן. בינתיים לצד ניצוצות, הוא קצת מאכזב אותי, אבל הוא לא היחידי. ומי שברור שצריך לתת לו עוד זמן זה פנטליץ'. אני חושב שהבעיה העיקרית אמש הייתה תוכנית המשחק שבנתה הרבה על משחק אגפים והרמות , הבעיה היא שצביטניץ' ביום טוב מגיע לשוער הרומני בקושי אל החזה והפעולות האלה לא היו יעילות מספיק והיה צריך לנסות לחדור יותר אל הרחבה במסירות או לנסות ולבעוט יותר מרחוק, היחידי שעשה את זה כמעט והיה לא רע היה דה יונג. ביום חלש של סוארז שבאמת אין לי מושג למה הוא לא ירד לנוח ביום ראשון אחרי השלישי(קשה לי להבין יותר מדי החלטות של יול, אגב) , ושל למעשה כל החלק הקדמי, קשה לפרוץ הגנה של קבוצה שבאה להוציא תיקו אפס והגנה עם הרבה מאוד שחקנים.

בסך הכל אמנם איבוד נקודות בבית, אבל יש עוד מספיק משחקים כדי להמשיך הלאה ולהשיג את התוצאות הנחוצות. חוץ מזה שאני שב ומזכיר שהלחם והחמאה הם הליגה ושהמשחק ביום ראשון חשוב מאוד .

*תודה לאל שלא קיבלנו בהגרלה את הפועל תל אביב

שנה טובה , בריאות , אושר וכו' וכו'

רוני