הולנד 09-10: ברג בפ.ס.וו, אל חאמדאווי באייאקס!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏26/7/09.

1. f-side Member

פירוק לגורמים כבר במחצית ראשונה...

4-0 איזה כיף )))

2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוהד לויטה בספסל, משתלם להיות שוער ספסל בהולנד ולקבל 100 אלף יורו...

נערך לאחרונה ב: ‏13/9/09
  3. kraz11 Member

חבל שזחלר לא בסגל הייתי רוצה לראות אותו מחליף את סוארז שגם נראה מאוד עייף

כמה נקודות:
    -קנדי שחקן יותר טוב מרומדהאל ,מקווה שיול ימשיך איתו אלא אם
    סולימני יחליט להצדיק את המחיר שלו ויתחיל לשחק כמו שצריך

-לפעמים אורבי משחק מבריק כמו היום
    הבעיה זה היציבות כמו אצל הרבה שחקנים מבריקים אחרים

-אייסאטי נראה יותר טוב מבמשחקים הקודמים נראה שהוא מתחיל להחזיר לעצמו את הבטחון

- טוב לראות את סביטניץ' מבקיע , נראה שתיהיה תחרות בריאה בעמדת החלוץ אצלנו

יאללה אני רוצה לראות שביעיה

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מבין למה סוארז שיחק 90 דקות, היה מקום אחרי השער המהיר בפתיחת המחצית להוציא אותו.

קנדי ורומדהל שני שחקנים שונים לגמרי. השבדי ממוצא טורקי שחקן יותר רב גוני, אבל המהירות של רומדהל דבר שבמשחקים מסויימים אנחנו מאד צריכים. לדעתי שני השחקנים לא מבריקים במיוחד, אבל היום קנדי הביא את מה שהוא היה צריך להביא.

הערה נכונה לגבי עמנואלסון כמו גם ההערה על יציבות כמה שחקנים. אחד מהשחקנים שאתה אולי עליו מדבר הוא וורטונגהן. שער מצויין היום, אבל אני עדיין לא חבר שלו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx . גם אייסאטי לדעתי עדיין לא פורח למרות שהיום כולם שיחקו כמו שצריך.

סביטניץ' אחלה שחקן, אבל הוא צריך לשחק בשיטה הנוחה לו. מישהו עוד זוכר את מרקוס רוזנברג? ללא ספק השערים של סביטניץ' נותנים לו עכשיו נקודות זכות אצל יול. אני מקווה שביום חמישי הוא יחזור לשתף פעולה עם לואיס.

בסה"כ צמרת הליגה מאד צפופה. אייאקס רק במקום הרביעי, אבל נמצאת נקודה אחרי המוליכה. פ.ס.וו, פיינורד וטונטה מוליכות עם 14 נק' כל אחת.

5. Piet van Reenen Member

שני דברים בלטו במשחק הזה:
    1.נמאס כבר להגיד את זה ,אבל לואיס סוארז הוא כל הקבוצה.
    2.לכל שחקני אייאקס היה משחק טוב ,למעט קנדי בקירצוגלו ,שגם במשחק מול קבוצה כל כך חלשה התבלט בחולשתו.
    קנדי שחקן שבמקרה הטוב יש לו מקום בליגה הלאומית אצלנו.
    ועדיין לא צריך להיסחף, זו כולה ברדה.

נערך לאחרונה ב: ‏13/9/09
  6. AFCA Member

את המחצית ה-2 לצערי לא ראיתי.
    איך היה פנטליץ'?

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

את פנטליץ' פיצצו ברחבה בלי שהשופט נתן לנו פנדל (בהילוך החוזר ראינו עד כמה לפאנטליץ' היה מזל שהוא המשיך לשחק) ולסיום הוא כבש, אבל הקוון פסק שלא בצדק לנבדל...בסה"כ הוא נכנס מתי שהמשחק כבר היה גמור, אבל מבחינתי הוא גרם לפנדל והבקיע שער חוקי לגמרי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

ארז (כ), אני חושב שדווקא כן כדאי לתת לאייאקס את המחמאות היום. NAC בסה"כ קבוצה טובה שביום אחר יכלה גם לקחת מאיתנו נקודות. לא צריך להסחף, אבל מבחינתי NAC לא קבוצת תחתית בדמות ספרטה...

8. kraz11 Member

דווקא היה נבדל די ברור
    אבל בהחלט הייתה הכשלה והיה צריך להיות פנדל
    לדעתי השופט לא שרק כי פנטליץ' נפל בצורה תיאטרלית מדי
    במבט ראשון גם לי זה נראה כאילו הוא צלל

דווקא פנטליץ' עשה עלי רושם טוב ,בעיקר הניידות שלו
    והירידות שלו לקבל את הכדור
    גם המבצע שבו הכשילו אותו היה יפה מאוד

לגבי וורטוגן אני חושב שהוא אחד השחקנים היציבים והטובים שלנו
    הגול זה רק בונוס
    היום כשאורבי היה טוב בהגנה משמאל וורטוגן וטובי באמצע היה משחק הגנה טוב
    הבעיה שאי אפשר לסמוך על אורבי בהגנה

סה"כ אני מאוכזב מזה שלא הייתה שביעיה בסוף http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    יאללה לאירופה

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לגבי השער שנפסל אני חושב שפאנטליץ' היה בקו אחד, אבל מה זה כבר משנה. קצת מצחיק שאולי הרווחנו עכשיו חלוץ אחר כי סביטניץ' פתאום מבקיע 4 שערים בשני המשחקים האחרונים שלו. אני גם מחכה בכליון עניים לבכורה של קרלון. ממה שהבנתי זה אדווארדו עוד משחק תקופה בנבחרת השנייה.

מצטער גיא, אבל וורטונגהן עדיין לא קנה את ליבי. השער שלו היה מצויין, אבל לדעתי הוא לא כל כך יציב וטוב כמו שאתה מאמין שהוא. לדעתי אני כרגע לא צריך להתלונן יותר מדי כי שמרנו את NAC על האפס...

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

כתבתי מזמן, גם לפני שסביטאניץ' ערך את הבכורה באייאקס וגם לאורך התקופה שלו במדי הקבוצה, גם בתקופות הטובות וגם בתקופות הרעות, כי דאריו הוא לא חלוץ גדול לדעתי (אבל כן מספיק לליגה המקומית). אבל גם אם לא מדובר בשחקן גדול, איך לעזאזל אפשר להתעלם מחלוץ שמעמיד ממוצעים כ"כ יפים של שער לדקה, כבר בעונת ההתאקלמות שלו דאריו כבש כמות יפה של שערים וזאת כמעט וללא המשכיות, העונה הוא כבר עומד על 4 ב-4 משחקים אם אני לא טועה ועדיין אני לא חושב שמקומו מובטח בהרכב. מדהים אותי שהוא מצליח ללא המשכיות.

זו לא הפעם הראשונה שהוא מפגיז, בפעמים הקודמות זה לא עזר בשביל לקבל המשכיות, אולי עכשיו?

11. kraz11 Member

לדעתי סביטניץ' יבטיח את מקומו רק אם הוא יככב ויכבוש
    במשחקים יותר קשים מאתמול ..משחקים מול הגדולות בהולנד ומשחקים קשים באירופה
    אין ספק שהוא צריך לקבל הזדמנות גם במשחקים כאלה

שי, לגבי וורטוגן הבעיה שמסביבו משחקים שחקנים ברמה נמוכה וקשה
    לראות את התרומה שלו בגלל שגם ככה אייאקס סופגת שערים שטותיים בכמויות
    אם אני לא טועה גם מוורמלן לא תפסת ותראה אותו בארסנל ,שחקן החודש שלהם
    סה"כ אני לא טוען שהוא מלדיני החדש אבל בשביל אייאקס הוא בהחלט מספיק טוב
    בניגוד לשחקנים כמו וילארט ואולגר

מעניין אם יול ימשיך לסמוך על אורבי בהגנה גם ביום חמשי או יחזיר את ויארט להרכב
    ת'אמת אני מעדיף אותו הרכב כמו אתמול ,עם קנדי בהתקפה
    או שאולי פנטליץ' יכול לשחק באגף ימין ,את זה אני לא יודע אבל הוא נראה
    שחקן שמסתדר לא רע עם הכדור מחוץ לרחבה גם.

12. road runner Member

המעקב השבועי אחרי VVV Honda - הפעם בעיטה חופשית של היפני סידרה לקאלאברו שער נצחון (ראשון העונה) ו 3 נקודות נוספות.
    בכלל נראה לי שרק הונדה וקאלאברו כבשו לקבוצה הזו שערים העונה עד כה.
    בלי שני אלה אין להם התקפה.

ראיתי עכשיו גם את התקציר של השישיה של איאקס, ומהתקציר נראה שקנדי היה בסדר גמור.
    השער שלו מילא, זה הרבה בזכות סוארז, אבל למשל כל המהלך שלו בשער הראשון היה נהדר.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

סביטניץ' - אליאס אתה בהחלט צודק, ואין לי תשובה טובה על השאלות שלך. כעיקרון אין לי מושג למה יול לא השתמש בו עדיין הרבה יותר. סוארז לא סקורר והוא צריך לידו מישהו. מאמנים לפעמים עקשנים ולדעתי יול מאמן עקשן ביותר...

וורטונגן - גיא, ההשוואה שלך לא ממש משכנעת אותי. דבר ראשון, תומאס וורמהלן משחק עכשיו בהגנה כשלידו משחק וויליאם גאלאס. אתה רואה שחקן שכזה אצלנו? זה שהוא שחקן החודש לא מזיז לי כי ארסנל מפסידה נגד מנצ'סטר יונייטד ועכשיו גם הפסד די משפיל לקבוצה של אדבאיור.

לדעתי אם יאן וורטונגהן ישחק ליד פברגאס או גאלאס גם הוא ישתפר. הנקודה שלי שגם וורמהלן וגם וורטונגהן אמורים להיות מהשחקנים המובילים בקבוצה. לדעתי אין להם את הביצים בשביל זה, הם שחקנים נחמדים, אבל לא יותר. אגב את זה אני אומר גם על עמנואלסון ומארטן שטייקלנבורח, את האמת? תשימו לב למישל פורם מאוטרכט...(לא אהיה מופתע אם הוא ינחת עוד העונה באיינדהובן או בעתיד בפיינורד)

בשבוע הבא משחק סופר חשוב לאייאקס. הקבוצה יוצאת למשחק חוץ בוונלו וניצחון חובה. בדה קויפ ישחקו באותה השעה פיינורד ופ.ס.וו ואם אייאקס לא תפסיד היא תעבור את אחת מהקבוצות הנ"ל. לדעתי פ.ס.וו למרות הגנה ושוער מאד בינוניים שיחקה את המשחקים הכי קשים בטח כשרואים מה AZ שיחקו. האלופה היוצאת מפסידה כבר שני משחקים נגד קבוצות קטנות ולדעתי היא צריכה עכשיו להזהר כדי לא לאבד מגע עם הצמרת.

נערך לאחרונה ב: ‏15/9/09
  14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בשביל עידו, מארטן מארטנס האריך את חוזהו עד שנת 2014!

15. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אפשר לחשוב שאם תבוא קבוצה עשירה שתשים על השולחן סכום גדול הוא יישאר בAZ, לא מתרגש מחוזים ארוכי טווח כי בכדורגל של היום הם לא שווים הרבה.

לגבי ורמאלן, הוא בהחלט הפתעה גדולה, היו על ארסנל לא מעט ירידות אחרי שורמאלן - שחקן שלא הרשים באייאקס ונרכש ב9 מ' פאונד היה הרכש היחיד וזה שאמור להחליף את קולו טורה וכרגע הוא דווקא מסתמן כהפתעה נעימה.
    בהפסדים ליונייטד וסיטי ורמאלן לא היה אשם בצורה ישירה(שלשום הוא אפילו כמעט הבקיע מ-30 מטר אחרי בעיטה אדירה).
    עושה רושם שאייאקס הפסידה בלם די טוב, ברור שבארסנל הוא השתדרג אבל עושה רושם שאת הפוטנציאל תמיד היה לו, לא כל שחקן נועד להיות מוביל ודומיננטי אבל העיקר שאת העבודה שלו הוא עושה.