הולנד 09-10: ברג בפ.ס.וו, אל חאמדאווי באייאקס!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏26/7/09.

1. benos Member

משהו לגבי הופעת הבכורה של רומרו בנבחרת?
    אני מודה שהופתעתי ממנו לטובה, הוא נתן הצלה יפה והיציאות שלו היו מאוד בטוחות וטובות.

2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

הנק' תורפה שלו בעונה האחרונה בהולנד ולפני כן במדי הנבחרות הצעירות הייתה היציאה לכדורי הגובה, עושה רושם שהנק' הזו התחזקה מאוד אצל ואן חאל במהלך העונה שעברה כשבנוסף אפשר לציין את העובדה שרומרו משחק מאוד רחוק מהשער, דבר שבוודאות למד בהולנד.

אם השיפור במשחק הגובה כמו שבא לידי ביטוי נגד פאראגוואי הוא לא הבלחה חד פעמית אלא תהליך מגמתי, ועל זה יוכלו לענות חברי הנושא ההולנדי, לדעתי צומח פה שוער מפלצת. תמיד חשבתי שמדובר בהבטחה ופונטציאל גדול, אבל השיפור שהילד עשה בהולנד מדהים אפילו אותי.

3. benos Member

כשראיתי אותו לראשונה, זה היה ב2007 ואני הייתי בחופשה מהצבא, ארגנטינה הצעירה שיחקה מול קוריאה, ארגנטינה שחקה דיי בינוני באותו משחק ולא הרשימה במיוחד, את רומרו ראיתי אז לראשונה ומאוד התרשמתי ממנו, שוער גבוה ואתלטי עם אינסטינקטים טובים וביטחון גבוה, ישר אחריו אמרתי לעצמי שלארגנטינה יהיה שוער מעולה, גם בגמר הוא נתן הצלה ענקית ומדהימה שעוד יותר נתנה לו נקודות אצלי. כשבדקתי וראיתי שהוא באלקמאר ישר חשבתי לעצמי עם זה טוב המהלך שלו כי אחרי הכול הייתי בטוח שהוא עושה טעות, בשנה הראשונה שלו הוא אכן ישב הרבה על הספסל ולא היה משהו, לקראת הסוף הוא השתפר אבל עדיין הוא היה בגדר הבטחה ולא יותר, באותו זמן אוסטארי וקאריזו היו השוערים המועדפים עלי, בעונת האליפות של אלקמאר כבר אפשר היה לראות שמדובר כבר בשוער שמתחיל לקיים את מה שצופה ממנו.

מול פרגוואי אני חייב לצייין שפחדתי מאוד שתקרה לו איזה פאלטה והוא סתם יפגע מההחלטה לשים אותו בשער מול קבוצה שמשחקת על משחק ראש, מה גם שאנדוחאר שיחק בשבת וחששתי שההתראה הקצרה גם תפגע בו, אני כל כך שמח בשבילו שנתן הופעה טובה והוכיח כי מדובר בשוער טוב, אפילו בספורט 1/2 שהם בדרך כלל ציניקנים ובעלי סטיגמות מטומטמות לפעמים לגבי דרום אמריקאים אמרו שמדובר בשוער טוב ואני חושב שזה מדד לא רע בשביל הבחור בתור התחלה.
    אני מאוד שמח שטעיתי לגביו לפני המשחק והוא הוכיח שהוא השתפר בחסרונות שלו.

4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

צריך גם לתת מילה טובה פה לואן חאל ולמחלקת הסקאוטינג של אלקמאר, למרות שהצטרף לקבוצה רק אחרי המונדיאליטו הוא הוחתם עוד מלפני, בזמן שהייתה לו הופעת הרכב אחת או שתיים בראסינג.

5. benos Member

ואן חאל הוא מומחה בעניינים האלה, הרבה שחקנים חייבים לו על הצ'אנסים שנתן להם,
    אני חושב שבתקופה של מוריניויים וכאלה שמאמינים בכאן ועכשיו ולא בבנייה לכמה שנים מדובר במאמן שחשוב שיהיה בבמה המרכזית, בנוסף לזה שמדובר במאמן שדוגל בכדורגל טוב ויפה שגם זה חשוב מאוד.
    בלי קשר אני חושב שהוא נכס לכדורגל ההולנדי,בהולנד חושבים גם ככה?

6. AFCA Member

מי ישפוט ביום חמישי את אייאקס-טימישוארה? אלון יפת :aaarofl:

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

רומרו נחשב היום בליגה ההולנדית לשוער הכי טוב, אין על זה ויכוח. במהלך השנה האחרונה פיתחתי הערכה גלויה לבחור הזה. במהלך המשחק נגד פארגוואי שאלתי אם למרדונה נכנס ג'וק בראש שהוא מזמין שחקן שמשחק בליגה ההולנדית ועוד בקבוצה הרבה פחות ידועה מאייאקס, פ.ס.וו או פיינורד. לדעתי הדבר היחידי הטוב שמרדונה עשה היה להזמין את רומרו לנבחרת. אני רוצה להאמין שזאת עונתו האחרונה בהולנד ואם היה משחק לפני עונה באירופה רומרו כבר לא היה משחק באלקמאר.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לגבי אלון יפת, ברור שהוא יהיה עם אייאקס כי בארץ עדיין חושבים שאייאקס קבוצה יהודית והולנד טובה ליהודים...בשני המקרים לא צריך להגזים. דגלי ישראל לא באים בגלל אהבת העם או המדינה שלנו ומכל מדינות אירופה נשלח האחוז הכי גבוה של יהודים מאוכלוסייה המקומית דווקא מהולנד. בשביל הידע הכללי כדאי שתבדקו באינטרנט על מחנה המעבר Westerbork.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

תוצאות הערב:
    פ.ס.וו ניצחה 3-0 בבית את רודה.

טוונטה נזקקה לשער ניצחון דרמטי בזמן פציעות (אחרי שבדקה ה-88 קנת' פרז החטיא פנדל) כדי לגבור 3-2 על אוטרכט.

כרונינגן ניצחה אחרי בצורת של הרבה שנים (אני כרגע לא יודע כמה שנים, אבל מדובר בהחלט במספר לא קטן) 1-0 משער של הרכש הטרי נורטשטראנד.

הפתעת הערב הגיעה מדן האח שם המקומיים ניצחו 2-1 את אלופת המדינה היוצאת. AZ שיחקה רע ועכשיו אין זמן לנוח, באמצע השבוע מתחילים לשחק בליגת האלופות...

10. Leidesplein Member

זכור לי שריקי ואן וולפספינקל היה מועמד לאייאקס בגיל 17. בינתיים אני רואה שהוא מתפתח לא רע ומבקיע כמעט בכל משחק כולל צמד הערב.

11. c_web Member

משחק מאוד לא מרשים אתמול בדאן האח. הזכיר את המשחק נגד הראקלס במחזור הראשון שנזכרנו להתעורר לקראת הסיום.
    שני השערים שספגנו אלה שערים שקבוצות ילדים סופגות, כדור ארוך מהשוער, החלקה של שחקן עם הראש, חור בהגנה והנה דקה רביעית וכבר 0-1 לדאן האח. השער השני עוד יותר עלוב, הוצאת חוץ בגובה של 10 מטר, 2 נגיחות חלשות ושוב אחד על אחד קליל מול רומרו חסר האונים.

נכון שהיינו אמש בלי אל המדאווי ומורנו שהם 2 שחקנים מרכזיים, אבל המשחק היה פושר מידי. דמבלה עוד פגש את המשקוף במצב של 0-1 למארחים, אבל לא יותר מזה. לנס קיזז 4 דק' לסיום עם עקב נפלא אבל זה לא עזר.

ההגנה חלשה מאוד, פאולסן לא טוב מבחינת הגנתית, יאלינס לדעתי לא צריך להיות בהרכב, וגם קלאבן לא מרשים יותר מידי. סוורטס חזר וגם פוקוניולי כשיר, אני מצפה ששניהם ישחקו במקום שני המגנים שמשחקים כעת, ויחד עם מורנו ומויסאנדר נראה את ההגנה של השנה שעברה.

ודבר אחרון, ברט הולמן. אין לי מושג מה השחקן הזה עושה בהרכב שבוע אחר שבוע, קיצוני ימני בתפקיד כ''כ חשוב והוא פשוט לא מורגש, קומאן נזכר להוציא אותו ולהכניס את ארי אחרי ה 0-2. ראסמוס אלם רשם הופעות בכורה ושיחק לא רע בכלל, עוד מחליף בעמדה של הולמן (ויש גם את ואן דר ולדן שהוא לא פחות טוב).

כמו שזה נראה עכשיו הולך להיות טיול לא ממש נעים בהר הגעש היווני.. נקווה לטוב

12. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

מתחיל להרגיז אותי יול עם הזיגזגים שלו. רומדאל קיבל קרדיט בשני המשחקים הראשונים ועכשיו בכלל לא בסגל. גם לא דונאלד (למה?!) וזיקלר.
    מצד שני סבנטיץ' שנמחק פותח. פנטליץ' על הספסל.

סטקי: ואן דר וויל, אלדרווירד, ורטונגן, אורבי, קנדי, דה זאיו, אייסאטי, אינו, סבינטיץ' וסוארז.

דאריו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/multi.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/multi.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏13/9/09
  13. c_web Member

נראה שכל הגדולות לוקחות נק' השבוע למעט האלופה, מאכזב..

14. AFCA Member

לזה לא ציפיתי..

לנאק יש הגנה של קבוצת מרכז טבלה בליגה ה-2..

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הצגה מקומית בארינה. NAC חלשה להחריד, אבל אייאקס לוחצת מעולה בחצי של היריבה לכן אני קודם כל רוצה לשבח את הקבוצה שלי. התיקו המעצבן נגד ספרטה כרגע נגדנו אחרת היינו היום במקום הראשון, אבל אייאקס מייצרת כל כך הרבה הזדמנויות שאם היא מנצלת קצת יותר מהן אז יהיה בסדר.

חוץ מהזדמנות ענקית אחת של אמואה NAC בכלל לא הגיעה לאמסטרדם. אני מקווה שיול נותן לסוארז עכשיו לנוח כי הבחור רק חזר ביום שישי. אם נספוג עוד רביעייה במחצית השנייה אז NAC מצדי יכולה לזכות באליפות...

אגב, מי הימר על 2-2? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx