הולנד 09-10: ברג בפ.ס.וו, אל חאמדאווי באייאקס!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏26/7/09.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עומר, אייאקס ניסתה להביא את דרביט, אבל הבחור העדיף לחתום בספרד. לא רק זה, למעשה היינו צריכים חיזוק גם בקישור וגם בהתקפה. מה לעשות שאנחנו לא 'ריאל מדריד' ולכן נצטרך עכשיו להסתפק במה שיש. כן אני מקווה שבפגרת החורף נוכל עוד להביא לפחות בלם אחד.

כמו שציינתי לפני זה ידידי, אייאקס לדעתי שינתה גישה. היא נתקעה עכשיו עם שחקנים שלא שווים את הספסל שלנו והם לא רוצים לעזוב. פאנטליץ' ייצטרך להוכיח את עצמו, קרלון הוא מבחינת שם לדעתי אחד הצעירים הכי גדולים שהגיעו להולנד וממה שהבנתי גם לזה אדוארדו יש המון פוטנציאל.

אני חוזר ואומר, לעולם אין ביטחון ששחקני הרכש שלנו יצליחו. אפילו בקבוצות הכי עשירות יש פלופים, אבל כשיש כל כך הרבה כסף למי אכפת. ריאל מדריד זרקה עכשיו שחקנים טובים כמו כלבים, בצ'לסי עדיין לא ראיתי את דקו או רייט פיליפס במיטבם. מנצ'סטר יונייטד פישלה בעבר בגדול עם פורלאן וכו' וכו'. העניין הוא שיש לקבוצות האלו אוויר מחייה דבר שלנו אין...אז מה עושים? משאילים.

לדעתי הגיע הזמן שאייאקס תתחיל להשאיל שחקנים מקבוצות עשירות. בתמורה אותן קבוצות יכולות לקבל כשרונות שאנחנו כן לבד מגדלים. מי אומר שסוארז לא יעזוב בעוד שנה לאינטר? האיטלקים לא סתם משאילים לנו בחינם את קרלון, נכון? אם לאחר מספר שנים הדבר לא יעבוד תמיד אפשר להפסיק עם זה, אבל אין לנו יותר מה לחפש באירופה אם לא נשתמש ב'מוח היהודי' שלנו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

2. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

סך הכל יום גדוש - ועדיין, חבל שלא הצלחנו לשים יד על בלם.

הרבה דברים בולטים קרו, אבל הרבה דברים שלא קרו גם בולטים: סבנטיץ' נשאר באייאקס, כמו גם לינדגרן ואולגר, הונדה נשאר בונלו.

מעניין...

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בתקשורת ההולנדית כבר פורסמה הידיעה שצ'לסי הולכת לעקוב בקביעות אחרי הונדה. פרנק ארנסן, אחד האנשים החזקים במועדון, שיחק שנים בהולנד ומכיר כמובן הרבה אנשים מקומיים. לדעתי פיינורד כבר לא תראה אותו בטח אם היפני ממשיך לשחק בצורה הזאת.

כמה העברות בולטות אחרות:
    סטפן באבוביץ עובר בהשאלה מנאנט לפיינורד

רומנו דננבום עבר מטונטה לספרטה

לאונרדו עובר מאייאקס ל-NAC

היירנביין מקדימה את AZ ומחתימה מדה חראפשחאפ את הקיצוני אוסאמה אייסאידי

כרונינגן משלימה את קניית החלוץ הנורבגי מורטן נורטסטרנד

NAC משאילה את החלוץ פואד איבדלחאי ל-RKC שכמובן גם משאילה מאייאקס את יאן ארי ואן דר היידן

VVV מחתימה את הקשר יאסר טאקק

4. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אגב, אי המכירה/השאלה של אולגר, חסמה, לפי כמה מקורות, השאלה של יוהאן ז'ירו מארסנל.

5. AFCA Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx

לא יודע עד כמה זה נכון, כי הוא מחליף ראשון שם אם אני לא טועה, אבל אם כן, וגם אם לא, נמאס לי סופית מהבחור\ליצן הזה.

6. road runner Member

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

1) השם של יוהאן ז'ירו לא עלה כלל. אני יודע על הבלם דרביט מצרפת הצעירה שעבר בסופו של דבר לוויאריאל. יול עוד הכיר אותו מימיו באנגליה.
    2) העניין עם יצחקי מאד תמוה כי שום אתר רציני דיווח על זה. בכל זאת מדובר על אדו דן האח ולא קבוצת צמרת. לפי התקשורת הישראלית העניין כן היה רציני.

חשוב לציין שאני מסתכל אך ורק באתרים גדולים ומוכרים בהולנד!

8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

רייט-פיליפס חזר הביתה בקיץ שעבר אחרי שלא הצליח בצ'לסי(לא קיבל מספיק הזדמנויות לטעמי), תתעדכן קצת מעבר להולנד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

על יצחקי אני הרחבתי בישראלי, אבל בקצרה אין לו מה לחפש בדן-האח שהיא אמנם משחקת בליגה ההולנדית שטובה יותר מהישראלית אבל דן האח לא קבוצה טובה יותר מבית"ר לטעמי ומעבר שלו לשם אחרי שכבר חזר מגנק זה ביזבוז גדול.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

באבל הודיע הבוקר ב'טלחראף' שאם הוא לא מקבל עד לחורף דקות משמעותיות בליברפול הוא רוצה לחזור חצי שנה לאייאקס בשביל שיחזור לתמונת הסגל של הולנד שנוסע לדרום אפריקה.

דבר ראשון, אייאקס כרגע חיזקה את החלק הקדמי ואת הקישור, למה הוא לא צלצל עכשיו למרטין יול? דבר שני, אני מקבל את הרצון שלו לנסוע למונדיאל, אבל לאייאקס יש גם תכניות משלה. מה יעשה באבל אחרי הקיץ הבא? חוזר לליברפול? והדבר הכי משמעותי, באבל לא שחקן יותר טוב מאלה שיש לנו, אם היה בלם הייתי בכיף מחזיר אותו...

'אלחמיין דאחבלד' מפרסם שפיינורד ממשיכה בקשיים כלכליים קשים. מאריו ביין מאד מרוצה שדה גוזמן לא עזב, אבל לקבוצה אין כסף. בקיצור, הם עדיין בבעיות קשות...

נערך לאחרונה ב: ‏2/9/09
  10. Leidesplein Member

לדעתי אתה צודק ברוב הדברים לגבי באבל. לא יודע אם הוא פחות או יותר טוב ממה שיש עכשיו, אבל בתחילת דרכו בבוגרים שלנו הוא היה חלוץ מרכזי כמו שחיפשנו עכשיו, אלא שאז הוא היה מבקיע לא מעט, משהו שהוא איבד בגלל ההסבה המטופשת לכנף שמאל. ברור שיש יותר סיכוי שפנטליץ' יקרע רשתות באופן מיידי יותר כי בסיומת של באבל ניכרת חלודה רצינית, אבל אין ספק שבאבל יכל ואולי עוד יכול להפוך לחלוץ מעולה עם העוצמה והמהירות שיש לו, ואני גם לא שוכח את השליטה שלו בכדור.

11. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

קראתי עכשיו כתבה גדולה מאוד על קרויף ב'שם המשחק'(באזור ה10-15 עמודים, לא ספרתי ולא הסתכלתי, פשוט נסחפתי עם הכתבה), פשוט כתבה נהדרת של סיימון קופר. האמת היא שזה היה מעניין את שי יותר אבל בגלל שהוא בהולנד, אני ממליץ לאוהדי אייאקס פה לרכוש את העיתון של החודש(לא יותר מ20 שקל אני חושב למגזין של 100 עמודים) כדי לראות את הכתבה הזאת. אני לא יודע איך אני אומר את זה על משהון שלא ראיתי משחק, אבל נשמע שהוא היה פשוט שחקן גאון, גדול יותר מכל מארדונה ופלה.

12. Ajax Amsterdam Member

לי יש שם המשחק זה מצוין גן אכן קרויף היה שחקן גדול ומאמן גדול.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מעדיף לחלק את יוהאן קרויף לשלוש חלקים: השחקן, המאמן והאיש.
    השחקן:
    בין פלה למרדונה היה קרויף. מבחינתי אחד השחקנים שגרם למהפכה עולמית. אפשר רק לשבח אותו.

המאמן:
    בסה"כ הצעיד את אייאקס להצלחה, אבל בברצלונה הפך למעין אלוהים כשהוא הוביל את ברצלונה לגביע אלופות ראשון בשנת 1992. אחרי ההצלחה הזאת הדעיכה בקריירה שלו היתה מאד מהירה, הסיבה העיקרית לעניין הזה היתה בריאותו. בגיל די צעיר הוא עבר התקף לב ונדמה לי גם צנתור. קרויף על הספסל עם הסוכריה עם מקל עוד זכור לכול האנשים של דורי.

האיש:
    פה מגיעים לבעיה אצל קרויף. האיש פשוט הפך מאז 1994 לבלתי נסבל. יש לו על כולם מה להגיד, אבל אחריות הוא לא לוקח. מאמן נבחרת? ב-1994 הוא לא רצה להגיע לארה"ב עם הנבחרת כי בין השאר ההתאחדות לא הסכימה שקרויף יביא ספונסורים שלו.

אחר כך קרויף 'נעלם' להרבה זמן, אבל מאז כניסת המילניום האיש לדעתי רק גורם נזק. הוא גר בברצלונה, מבקר בקביעות בקאמפ נואו, לעולם לא בא לראות את 'אהבתו הראשונה' אייאקס ועכשיו בכל ניסיון מנסה לעורר מהומות.

לפני שנה קיבל אחריות, הוא בא ותוך ימים בדרכו שלו ברח. תמיד כולם אשמים. הנהלת אייאקס בתחילת שנות השמונים, אח"כ נשיא ברצלונה נונייז, ראשי ההתאחדות, הנהלות אייאקס בשנות האלפיים. יוהאן קרויף מאז תחילת שנות התשעים תמיד ברח מאחריות, אבל יש עדיין מספיק אנשים שמקבלים זקפה רק מהשם שלו...

אני לא אחד שכזה, ההיפך נכון. אני זוכר מצויין את המעבר שלו לפיינורד , הבריחה שלו מנבחרת הולנד, הצורך להטיל ביקורת על כולם, אבל כאשר ואן באסטן נכשל באייאקס (בגללו הוא הגיע לשם) בעצמו עוזב ההנהלה פתאום אשמה. הצורך להתערב בכל, אבל לעולם לא לקחת אחריות.

מבחינתי הגיע הזמן שאנחנו מסתכלים על העתיד ופחות על העבר...

14. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה בערך איך שהמגזין חילק אותו(השחקן, המאמן והאגדה).

15. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

יאן ואנחור הוף-הסלינק שהיה מועמד לאייאקס חתם בהאל(שחקן חופשי) אני לא מכיר כל-כך את פנטליץ' אבל נראה לי שהסלינק יכל לתרום לא פחות.