הולנד 09-10: ברג בפ.ס.וו, אל חאמדאווי באייאקס!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏26/7/09.

1. AFCA Member

אני חושב שלא.... דווקא השנה שהם איבדו את הליגה הגרמנית וחלק מהאיטלקית הם לא יכולים לשדר אפילו את המשחקים המרכזיים בליגה ההולנדית..

2. c_web Member

העיקר בעונה שעברה בפרומו לקראת 08\09 :

''עוד ליגה גרמנית, עוד ליגה צרפתית, עוד ליגה הולנדית..."

בדיוק 3 משחקים כל העונה, עלובים.

3. Piet van Reenen Member

למה שישדרו ליגות אחרות?
    ערוץ הספורט אוהב את ריאל מדריד וברצלונה ,וזה מה שחשוב להם.
    בגלל זה הליגה הספרדית כבר כמה שנים טובות בערוץ הספורט.

4. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

המשחק המרכזי:
    פ.ס.וו - אייאקס 2-3

משחקים אחרים:
    ספרטה - ווילם טוויי 1-3
    אדו דן האג - טוונטה 1-1
    וואלווייק - אז אלקמאר 2-0
    היירנביין - ויטסה 1-2
    רודה - ניימייכן 1-1
    אוטרכט - וונלו 1-0
    הראקלס - פיינורד 1-2
    כרונינגן - נאק ברדה 0-0

5. c_web Member

חיס ליורניק וקמי אוגסטין מאלקמאר עברו ל RKC ויוכלו לשחק בשורותיהם כבר במחזור הבא נגד טוונטה.

לקראת המשחק מחר: אלקמאר תחסר כמובן את סוורטס ופלה המושעים, ובנוסף ואן דר ולדן פצוע ולא ייטול חלק במשחק. במסע''ת היום קומאן דיבר על כך ש RKC קבוצה לא רעה והצליחה להיות בשיוויון עם אייאקס במשך 70 דק'. עוד הוסיף ואמר שאסור לחלק מתנות בהגנה כמו במשחק הקודם.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עידו, קומאן עושה מ-RKC יותר מאשר שהם באמת שווים. רק בגלל חוסר ריכוז משווע הקבוצה הקטנה מוואלווייק לא חזרה הבית עם השפלה נוראית. AZ פשוט צריכה לנצח שם, אפילו בלי המורחקים והפצועים.
    אייאקס בעטה 30 בעיטות לשער RKC, 19 מהם היו בין הקורות. אתה רוצה להגיד לי שקומאן באמת צודק?
    אני הייתי הרבה יותר דואג לגבי מצב רוחו של אל חמדאווי מאשר ל-RKC.

ידיעות אחרונות:

ואן דר ויל רוצה בנתיים להשאר באייאקס. למגן/בלם יש חוזה עד 2013...
    מרטין יול אמר היום במסיבת העיתונאים השבועית שיש בהחלט עוד אפשרות על חיזוק. "אנחנו עסוקים בעניין הזה, יש לנו עוד שבועיים..." חוץ מגברי והשוער השלישי וורהופן כולם בריאים. לפי הדיווח יול כבר מתחיל לחשבו ברצינות על הכנסת אטובה להרכב (אינשאללה במקום וורטונגהן).

בפיינורד יש חשש כבד שבקרוב נראה איזה משבר בין המאמן מריו ביין לבין רוי מקאיי. לפי הדיווחים השונים ביין ישאיר את מקאיי על הספסל ונותן לטומאסון את המפתחות בהרכב...היות שמקאיי לא פרחח סביר להניח שהעניין לא יהפוך למלחמה תקשורתית, אבל לדעתי ביין מתחיל לעשות שטויות...

כרונינגן החתימה את הקשר הפיני טים ספארב. לצערה של הקבוצה מצפון הולנד יגיע החלוץ רק בראשון לינואר...לפי ידיעות אחרונות מנסה הקבוצה להחתים את סנדרו ווגנר מדואיסבורג. החלוץ הגרמני הצעיר היה שותף מלא לזכייתה של גרמניה באליפות אירופה לנבחרות צעירות.

נערך לאחרונה ב: ‏15/8/09
  7. c_web Member

אני חושב שקומאן קצת חושש בעיקר בגלל מה שקרה בהראקלס...
    בכל מקרה מה קורה עם ראסמוס אלם? יש לך איזה עדכון לגביו?

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש התעניינות לגביו, קומאן הודה בזה, אבל אני מצפה שהוא לא יגיע אליכם. למרות שאחיו משחק בהיירנביין לרסמוס יש מספר הצעות מליגות הרבה יותר אטרקטיביות. היתה לפני שמועה שאפילו אייאקס התעניינה בו (לפני החתמת דה זאיו), אבל אז כבר ציינו שבין היתר אברטון מאד רצינית לגביו.

שמע, אם יגיע לאלקמאר זו תהיה החתמה רצינית. יכול להיות שהעובדה שליגת האלופות עשוייה לפתות אותו לחתום אצלכם, אבל כרגע אין עדיין שום ידיעה רצינית לגביו. אגב ביום ראשון יודיע דייגו לוגאנו איפה הוא ישחק בעונה הקרובה. לפי ההערכות זאת תהיה לאציו למרות שממה שהבנתי אייאקס רוצה לתת לו משכורת שנתית של 2.5 מיליון אירו. היו דיווחים שבלאציו ירוויח פחות אז לך תדע. מבחינתי גם אלם וגם לוגאנו יגיעו לקבוצות שלנו, עשינו דיל? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

9. AFCA Member

מה קורה עם הליצן אולגר?

יול החליט שהוא מתעלם ממנו?

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

יול נותן כרגע עדיפות לצמד וילארט את אלדרויירלד. מבחינתי אין בעיה כי את אולגר אפשר להחזיר לקטלוניה, בשבילו אפשר לקנות בלם אחר. אולי לוגאנו? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    בכל מקרה לפי ההערכות יול ישאיר את אייסאטי על הספסל. לדעתי אלה החבר'ה שיפתחו ביום א':
    שטייקלנבורח, ו.ד ויל, וילארט, אלרדויירלד, וורטונגהן, דה זאיו, איינו, עמנואלסון, רומדהל, סוארז, סביטניץ'. (אלה פתחו גם בכרונינגן)

נערך לאחרונה ב: ‏15/8/09
  11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

העיתון המקומי של אמסטרדם, Het Parool, מפרסם הבוקר שגזבר אייאקס, יהרון סלופ, אומר שלאייאקס יש "גוף של ליגת האלופות", אבל ההשגים לא ממלאים את הקופה. לדברי סלופ לאייאקס יש איצטדיון רציני, שחקנים עם משכורת נאה ביותר, אבל אי אפשר לצפות שאייאקס ממשיכה לבזבז כספים בצורה הזאת. האיש בפרוש לא אומר שלא יגיעו יותר שחקני חיזוק, אבל בסה"כ יש סיכוי רציני שהקבוצה הזאת לא תתחזק יותר.

מבחינתי זה אומר כמה דברים:
    1) אם אייאקס לא היתה משחררת בעשור האחרון בלי סוף שחקנים אולי היינו מכניסים יותר כסף לקופה שלנו. אני בעיקר מתייחס לעזיבה של זלאטן ושניידר, אלה נעשו בזמן קריטי ואייאקס למעשה זרקה את כל העונה שאחרי זה.
    2) סלופ מדבר על זה שוורמהלן נמכר ולכן הקבוצה רכשה את וורהופן, דה זאיו ואטובה. חוץ מדה זאיו אני לא מבין למה אייאקס רכשה שוער מוולנדהם ואם אני לא טועה אטובה הגיע בהעברה חופשית. אם קיבלנו 12 מיליון בשביל וורמהלן האם כל הכסף הלך לשלישייה הזאת? אני לא גאון מתמטיקה, אבל משהו פה לא מסתדר לי.
    3) אם לאייאקס יש יותר מדי שחקנים למה היא לא מצמצמת? נדמה לי שלוקה שוב הושאל, האם התרח חוזה היתה גורמת לנזק יותר גדול? לבחור משכורת נאה ביותר של 2.5 מיליון אירו, הבחור לעולם לא היה שווה את זה!
    4) למה לא משחררים שחקנים מיותרים? למה הקבוצה לא עושה מאמצים לשחרר שחקנים כמו שטייקלנבורח, וורטונגהן ועמנואלסון? השלישייה הזאת לא תתקדם ולדעתי הם לעולם לא יכניסו לנו יותר מדי כסף לקופה. אז למה לא לחסוך? שחרר אותם לחו"ל והשלם את החסר.
    5) האם לא הגיע הזמן לצאת למסע רציני של איסוף כסף כמו שעשתה פיינורד? עם כל הכבוד אני מעדיף שאיזה איש עסקים יממן למשל את שכרו של לוגאנו (נגיד שהוא באמת שוקל להגיע אלינו) והוא יקבל אחוז מסויים מההצלחה שלנו כקבוצה. האם זה לא פתרון?

בקיצור, יותר מדי שאלות ופחות מדי תשובות. התמונה לדעתי מאד לא מעודדת ויש לקוות שהדור הבא של שחקנים שגדל עכשיו בבית ספר שלנו יהיה דור הרבה יותר מוצלח מאלה שמשחקים עכשיו בקבוצה הבוגרת...אני מציע לאדון סלופ גם להתחיל לדבר עם ההנהלה ולתכנן שיפור רציני במחלקת הסקאוטינג. במקום השקעה מטומטמת בהארלם עדיף להשקיע את הכסף בסקאוטינג. קבוצות ה-subtop צמצמו פערים דווקא בגלל העניין הזה!!!

12. Leidesplein Member

שי, אני ממש לא מסכים עם מה שכתבת בסעיף הרביעי.
    כמובן שיש לשחרר מיותרים כמו לוקה וכדומה, אבל אורבי ושטקי הם ממש לא הכתובת משתי סיבות:
    א. בהיבט המקצועי, אני לא מוצא לנכון לשחרר דווקא שני שחקני הרכב כשיש לך עוד זבל בסגל הרחב, מה גם שהם שני שחקנים מספיק טובים לאייאקס ואין לך כרגע משהו יותר טוב, גם בשוק וגם בסגל..

ב. בהיבט הכלכלי, זה לא באמת ישתלם. הם שחקני בית שמעולם לא עלו לנו יותר מדי למרות המשכורות. סכומי ההעברה של המחליפים שנביא להם יכולים בקלות לעלות על המשכורת ששילמו לצמד עד כה, וזה לפני שהגענו למשכורות של מחליפיהם. בעצם, איזה מחליפיהם ואיזה נעליים, זה כבר קיץ חמישי בערך שאייאקס מתקשה לחזק את העמדות שהחיזוק הכי דחוף בהן, כמו עם עמדת הבלם (והחלוץ אם תרצו) בקיץ הנוכחי, ככה שאתה יכול להיות בטוח שי שאם משחררים אותם נישאר רק עם חורים ולא עם מחליפים.

13. f-side Member

מישהו מגיע למשחק בני יהודה - פ.ס.ו?

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

נועם, אם אייאקס מתחילה להשקיע במחלקת סקאוטינג רציני אולי כן אפשר לזרוק את וורטונהגן, עמנואלסון ושטקלנבורח מהקבוצה. לי כבר נמאס מהחבר'ה האלה ויותר גרוע, יול עדיין מאמין בהם. אני מקווה שמחר ובמהלך העונה אוכל את הכובע, אבל ברור לי שביום ראשון שבעיקר דזודזאק ואפלאיי יחגגו על המגן השמאלי שלנו...

מסכים לגמרי שהגיע הזמן להפטר משחקנים, אבל הם לא רוצים רוצים ללכת כי אותה המשכורת הם לא יקבלו בשום מקום אחר...אתמול בתכנית שבועי ראיתי שני ליצנים כאלה. התכנית מנסה לעזור לשחקנים למצוא קבוצה חדשה, מי ראיתי אתמול? סדריק ו.ד חון ותיאו לוסיוס. הראשון רוצה לשחק בפרמיירליג והשני כנראה חולם בהקיץ. שני החבר'ה האלה לא רציניים ואני לא מבין למה ו.ד חון דחה הצעה חדשה של חצי מיליון אירו לעונה מאוטרכט. ברור לי שאם לוסיוס ידרוש הרבה פחות כסף אז גם הוא ימצא קבוצה בליגה הבכירה.

למה שחקן כמו קנדי לא רוצה לעזוב את אייאקס? בדיוק, הוא מרוויח יותר מדי...
    מבחינתי אייאקס מפסיקה לשלם 16 מיליון אירו לשחקנים כמו סולימאני. אם קבוצות ה-subtop לא רוצות למכור לנו שחקנים אז אנחנו נחזיר להם בדרך אחרת. שיתוף הפעולה עם הארלם לא מוצא חן בעיניי כי להארלם אין עתיד, אבל למה לא לשקול שיתוף פעולה עם קבוצה כמו וולנדהם? אנחנו לא צריכים להשתלט על המועדון כמו שאנחנו עושים עכשיו עם הארלם אלא להגיע להבנה טובה ששחקנים שלנו יושאלו לשם. כרונינגן, טוונטה, והיירנביין יכולות לשכוח מאיתנו משחקני חיזוק בהשאלה. טוב לי שיש יותר תחרות בהולנד, אבל ראשי הקבוצות האלו כבר חושבים שהם הגיעו לרמה ולסטטוס של אייאקס, פ.ס.וו ופיינורד. עם כל הכבוד לאליפות של AZ, זאת בסה"כ אליפות שנייה בתולדותיה. לטוונטה עוד בכלל אין אליפות אז היא לא תהיה 'קבוצת העתיד' של הולנד כמו שהעיתונאי הבכיר יוהן דרקסן אומר.

דבר אחרון, הגיע הזמן שאייאקס עוזבת את 'הכדורגל היפה' שלה. חמשת האלופות שלנו היו בסה"כ קבוצות שהתרכזו בעיקר במתפרצות. ביום ראשון חשוב לי לא להפסיד, אין שום סיבה בעולם שאייאקס לא תתן לפ.ס.וו לשבור את הראש איך לנצח אותנו. אני מעריך ומקווה שיול לא כזה הרפתקאן כמו ואן באסטן ויבין את זה. האמן לי אני מה זה אשמח אם במשחקים נגד הגדולות נשחק בונקר ונגנוב את הנקודות. נגד RKC וקבוצות התחתית כבר נראה מה אנחנו יודעים לעשות בהתקפה, אבל לא באיינדהובן, אלקמאר או אנסחדה.

בסה"כ העתיד כנראה לא יבטיח לנו יותר גביע אלופות, אבל אין שום תירוץ לא לקחת אליפות כשיש לך את התקציב הכי גדול במדינה!!!

15. Ajax Amsterdam Member

שי אני מאמין שיול יודע מה העושה
    אין מבחן טוב יותר ממבחן הזמן