הולנד 09-10: ברג בפ.ס.וו, אל חאמדאווי באייאקס!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏26/7/09.

1. ArsenalFan Member

ההצעה ממש לא מעליבה, היא פשוט לא קיימת. זו לא יותר משמועה מיותרת, אין לזה שום ביסוס והסיכוי שונגר יוציא 40 מיליון יורו ומעלה בקיץ אחד (אפילו אם פברגאס הולך) הוא כל כך נמוך, שחבל להתייחס לזה יותר מדי. את סטייקלנבורח אני הייתי לוקח בשמחה לעמדה הכי בעייתית שלנו, אם אנחנו מביאים אותו אני אהיה בעננים. סוארס שחקן מעולה שיכול לשדרג כל קבוצה, אבל החלק ההתקפי די מלא, זה חסר טעם אפילו לחשוב על כך. ואן דר ויל לא באמת נחוץ. בקיצור, אולי סטייקלנבורח רלוונטי, וגם זה בספק.

אני לא מאמין גם שאיאקס תמכור את כל השחקנים במסגרת אותה עסקה לקבוצה אחת (ועוד ארסנל, כשמרטין יול הוא המנג'ר), לא עשו באצבע את לובשי החליפות באיאקס, הם יודעים שעדיף למקסם את הרווח על כל שחקן בנפרד. סוארס לבד יכול להניב כ-30 מיליון.

נערך לאחרונה ב: ‏21/7/10
  2. רוני שטנאי Member

שיול יילך וכמה שיותר מהר. הוא מחפש כל היום תירוצים לכישלון של הקבוצה שלעת עתה נשארה עם הסגל הכי טוב בהולנד . מצא לו קבוצה מדהימה להצטרף אליה אז קדימה שילך, אם המאמן לא מחויב למועדון אז מדוע שהמועדון או יותר מכך שחקנים יהיו מחויבים אליו ? אם הוא עושה את הטריק הזה ברגע הזה איך אייאקס ימנעו מעבר שלו לעוד הצעה קצת יותר טובה ?
    מצדי לסגור עם פולהאם על פיצוי ולתת את המושכות למישהו אחר שלפחות רואה את טובת הקבוצה לנגד עיניו ולא רק מחפש תירוץ לכישלון אפשרי .

וצריך גם לנסות כמה שיותר מהר לסגור את הסגל לעונה הבאה וזה אומר מכירות של סוארז ואולי גם ואן דר ויל וסטקי וקניית מחליפים לחלק הקדמי, שוער יש לנו .
    מה שיול עושה עכשיו זה פשוט הימלטות ונסיון להטיל את האחריות על כל אחד אחר חוץ ממנו.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

רוני, לצערי אין שום חדש בבלאגן סביב יול ושחקנים כמו ואן דר ויל. העיתונות הישראלית יכולה לדווח שארסנל רוצה לרכוש את כל אייאקס, אבל כרגע מדברים פה אך ורק על הלינק בין המגן לביירן מינכן. אייאקס הציבה לגרמנים להיום אולטימטום בשביל לנסות לרכוש את ואן דר ויל, אבל הגרמנים לא חזרו. כבר היום בערב אמרו גורמים בקבוצה ש"עד ה-31 באוגוסט הכל אפשרי..." ואן דר בוח נמצא עדיין בחופש (...), אבל החליט עכשיו לחזור לאמסטרדם. בקיצור, הקבוצה מנוהלת כמו שוק וכבר שנים שהפכנו לחנות שאפשר לקראת סוף היום עוד לקנות סחורה זולה...אני מקווה שאתם מבינים אותי.

בין כל השמועות הושלמה היום עסקה אחת והיא שברג עבר בהשאלה לפ.ס.וו...אגב לפיינורד יש מגן שמאלי חדש שגם הגיע בהשאלה מזניט סנט פטרסבורג. את שמו כרגע שכחתי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

4. kraz11 Member

אם יול ישכנע את ההנהלה להוציא יותר כסף על רכש ממה שהם תכננו
    אז כל זה לטובה...
    אין מה לעשות אייאקס לא תמצא מאמן אחר שיהיה נאמן וגם יותר טוב מיול ואפילו שאין לו טיפת נאמנות זה יהיה מצויין אם הוא ישאר ויביא את השחקנים שרצה,אפילו אם זה רק לעונה

ואם הוא עף מה עם פרנק דה בור? בלינד כבר נכשל אז עכשיו זה צריך להיות תורו של דה בור שיש לי תחושה שיהיה מאמן גדול

וראיתי חלק מהמשחקים של הולנד הצעירה עד גיל 19 ויש שם כמה שחקנים נחמדים ...ואן ריין ממש עותק של ואן דר ויל
    סניידר הצעיר גם מזכיר את אחיו הגדול אך לצערי נראה שהוא פחות טוב ,וגם הרבה פחות התקפי
    עוד 2 שחקני אייאקס שיחקו אבל לא ממש השאירו רושם

קברל הזה ,שחקנה של פיינורד עוד יגיע רחוק
    וגם קסטוניוס נתן רושם טוב

5. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

טוב, אני מניח שכולכם כבר הספקתם לקרוא את סוף הסאגה. האתר הרשמי של אייאקס מפרסם את הודעת יול שנשאר כמאמן הקבוצה. הוא כמובן דיבר על להצעיד את אייאקס קדימה ובלה בלה בלה. בסקאיי ספורט לעומת זאת הוא אומר עד כמה הוא רצה ללכת לפולהאם, ושהוא מאוד מאוכזב שלא שיחררו אותו. בכל מקרה, מצב ביש לאייאקס, אבל אין ברירה, כך או כך אייאקס הייתה מפסידה בסיטואציה הזאת. זה מה יש ונלך קדימה.

החדשות היותר טובות מגיעות מכיוון סוארז. החלוץ ששוהה עם משפחתו הצהיר חד משמעית שיחזור לכל המאוחר לאימוני אייאקס ביום ראשון או שני, ושהוא מאוד רוצה לשחק מול פאוק ברביעי. במשחק הידידות מחר מול צ'לסי הוא לא יטול חלק.

העניין עם סוארז, ואן דר ויל וסטקי מורכב. מצד אחד חלון ההעברות פתוח עד ה-31 באוגוסט וקבוצות לא ממהרות לשלוף את הארנק, ככה שיש מצב שאנחנו נשאר איתם עוד לפחות חודש. מהצד השני, שימוש בהם במשחקים נגד פאוק עלול לייצור בעיה. כידוע, אם סוארז/סטקי/ויל ישחקו באחד ממשחקי אייאקס במוקדמות הצ'מפיונס, ואייאקס מעפילה לשלב הבתים, הם לא יוכלו לשחק בליגת האלופות בקבוצה החדשה שלהם, אם וכאשר.

אז לא רק שהם לא ששים לשחק, גם אם כן (כמו שלפחות מתבטא סוארז), הערך שלהם עלול לרדת עקב אי יכולת לשחק בקבוצתם החדשה בליגת האלופות. דילמה גם לאייאקס.

נערך לאחרונה ב: ‏23/7/10
  6. Ajax Amsterdam Member

האמת סוארז השחקן שאולי הכי חושב על אייאקס בשנים האחרונות וגם אם הוא יעזוב אני יזכור אותו כשחקן שהייתה לא אישיות גדולה

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא יודע למה אייאקס מפסידה בגלל שיול נשאר. הקבוצה גילתה לפני עונה התקדמות ואני מלא תקווה שיול ימשיך לעבוד על התקדמות הקבוצה. לגבי השחקנים, לי אין בעיה בשחרור שטקי וואן דר ויל, לדעתי יש לנו כבר מחליף בשער בדמות קנת' וורמיר ומגן ימין אפשר תמיד לגנוב מטוונטה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

הבעיה מתחילה ומסתיימת עם סוארז. לדעתי העובדה שעדיין אין שום חדשות לגביו בא בגלל שהקבוצות העשירות עדיין לא משוכנעות שמדובר בחלוץ בלתי רגיל. הוא הראה במונדיאל ניצוצות, אבל זה לא מספיק בשביל שצ'לסי, מנצ'סטר יונייטד/סיטי, ריאל מדריד או ברצלונה כבר עכשיו רוצות לחטוף אותו מיריבה אפשרית. אני רוצה להעריך שסוארז ימשיך איתנו שנה נוספת כי אם הוא באמת עומד בהבטחה שלו לא לעבור לקבוצה בינונית בליגת האלופות (היו שמועות ששחטור מוכנה לשלם הרבה כסף ללואיס) אני חושב שהסיכויים די גבוהים שהוא נשאר.

עכשיו נראה מה הולך לקרות. יול רוצה חיזוק ואייאקס תצטרך לראות עד כמה היא טובה בלמצוא פתרונות. אין עדיין מחליף ראוי לפאנטליץ' ורומדהל ולדעתי יול יודע שאין מחליפים ראויים באייאקס הצעירה. מישהו חושב למשל שבודול יציל את המלוכה? אני מאד מקווה שאל חמדאווי ייצטרף אלינו, אבל הוא לא יגיע בחינם...

בוא נקווה שיהיה בסדר והמלים של יול לכיוון מצלמות סקאיי ספורט לא מעניינים אותי. מה הוא היה אמור לספר להם? שהוא התחיל להתמזמז עם פולהאם בגלל לנסות ללחוץ על אייאקס? לגבי זהות המעניין הסאגה נגמרה, עכשיו נראה אם מנצ'סטר יונייטד רוצה למשל את שטקלנבורח וביירן מינכן את ו.ד ויל. ברור לי שאייאקס לא הולכת להתפשר כי אלה שחקנים של סגנית אלופת העולם...

שתי ידיעות:
    שכחתי לספר לכם שסולימאני יורה לכל עבר. לפי דיווחים הקיצוני היה מבוקש ע"י גרנט בווסטהאם, אבל יול לא רצה לוותר עליו. אתמול סולימאני תקף את יול ש"גומר את הקריירה" שלו, היום יול החזיר כשאמר שהשחקן צריך להסתכל במראה...אין לי מושג איך הפרשה הזאת תגמר, אבל מבחינתי יול פה צודק. סולימאני הפך לשחקן הרכש היקר והמבוזבז ביותר בתולדות אייאקס ועדיף שישתוק. יול נתן לו בעונה שעברה מספיק הזדמנויות, אבל הבחור לדעתי פשוט לא יודע להתמודד עם הלחץ. יהיה מעניין לעקוב אחרי הצמד הזה...

אני לא יודע אם זה טוב, אבל פאוק פיטרה את מאמנה...

8. AFCA Member

אם אינני טועה, לא קשור אם אייאקס תשחק בבתים של ליגה האלופות, גם השתתפות של אחד מהם במוקדמות ליגת האלופות תאסור עליהם לשחק בבתים של ליגה האלופות (אני נזכר במקרה של צ'יגרינסקי). העניין הופך למורכב יותר בגלל העובדה, שלמרות שכבר מסוף העונה ובמהלך המונדיאל, לכאורה ידוע כבר לכולם שהשחקנים יעזבו, והשאלה היא רק מתי, לאן ובאיזה סכום, אבל חוץ מזה שבאיירן מינכן הודתה שהיא במו"מ עם ואן דר ויל, שגם היא בינתיים ירדה מהעניין, לא הייתה אף הצעה\התעניינות רשמית של קבוצה באחד מהשחקנים. כך שאייאקס צריכה להתכונן לעונה בידיעה שהטריו יעזוב, למרות שאפילו לא החלה בניהול מו"מ על אף אחד מהשחקנים, ופחות משבוע לפני משחק חשוב מאוד שישפיע לע עסקה פוטנציאלית. בסוף ייצא מצב, כמו שכבר קרה בעבר, שלא יהיה זמן לקנות מחליפים. המשחק ביום רביעי יאמר הרבה לגמרי עתיד הטריו. קשה לי לחשוב, שגם אם סוארז למשל ישחק ברביעי, המחיר שאייאקס תדרוש יהיה נמוך בהרבה. בכלל, לדעתי סוארז, כמו הונטלאר בזמנו, ירצה להתיר חותם ולעזוב עם אליפות, או קמפיין טוב בליגת האלופות שבכלל יהיה עוד יותר טוב, כי אני לא יכול לחשוב על קבוצה כרגע שתשלם 25-30 מ' בשביל סוארז, וקשה לי לראות שאייאקס תשחרר בפחות.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע עומר, אני הפעם סומך על הקבוצה שהיא לא תמכור למשל את סוארז ברגע האחרון. אל תשכח שיול נשאר בקבוצה ולכן יהיה לי קשה לחשוב שאפילו אם נמכור שחקנים שנשאר ללא מחליפים ראויים. לדעתי כל אירופה יודעת שסוארז רק הולך אם קבוצה רוצה לשלם מעל לשלושים מיליון אירו. אם סניידר והנטלאר נמכרו בקצת מעל ל-26 מיליון אין לי שום חשש שאייאקס תמכור את סוארז בפחות משלושים מיליון אירו.

לגבי ואן דר ויל המצב קצת שונה. לגבי סוארז ושטקלנבורח עדיין לא הגיעו קבוצות עם רצונות ברורים, אבל כן לגבי המגן שלנו. אני רוצה להאמין שביירן תנסה עוד קצת לדחות את הנושא בשביל להלחיץ את אייאקס, אבל אני רוצה להאמין שאם יול נשאר הוא קיבל הבטחות ברורות. לדעתי לא נגיע למצב שנמכור את ו.ד ויל או סוארז מבלי שיגיעו מחליפים אמיתיים. בכל מקרה סוארז הודיע היום שהוא רוצה עם אייאקס לשחק בליגת האלופות...אם נעוף נגד פאוק אני כמעט בטוח שאז כן נשחרר את לואיס, אבל בוא נחכה עם העניין הזה

יול הודיע הערב שעד המשחק נגד פאוק (יום רביעי הבא), לא יגיעו שחקני חיזוק. אני רוצה להאמין שאייאקס תנסה במוקדם או במאוחר לפתות את אל חמדאווי. אני בטוח שעידו לא יאהב את זה, אבל קו קדמי שכולל גם את אל חמדאווי וגם את סוארז יהיה תענוג http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

בוא נסכם כך, ההנהלה הצליחה לעת עתה להרגיע את מצב הרוח, עכשיו נראה מה יקרה עם השחקנים...בכל מקרה עד הראשון בספטמבר נחיה בחששות...

10. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

11. Ajax Amsterdam Member

יפה שהשחקנים שלנו יודעים לכבד את הסמל לפני שהם עוזבים

12. road runner Member

הרגע הסתיים משחק האימון מול צ'לסי. איאקס ניצחה 1-3.
    ראיתי חלקים איכשהו דרך האינטרנט, בסך הכל הצעירים של איאקס נראים די טוב. שיחקו יפה בחלקים שראיתי.
    השער השלישי היה די מרשים, אפילו שהיה די בגארבג' טיים (טוב, גם בעיקר בהתחשב בשני השערים הראשונים של איאקס. השער של דה יונג בכלל היה מצחיק).

13. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אנחנו צריכים להיות היום מאוד מעודדים. לא, לא בגלל שניצחנו די בקלות את הילדים של צ'לסי, אלה את ההתבטאויות של אנשים אייאקס היום.

יול דיבר כמובן על המשחק ועל זה ש"ראינו שאייאקס יכולה לשחק כדורגל מרשים", אבל בעיקר דיבר על המשחק הקרוב מול פאוק. אימנואלסון יחזור לעמדת הקיצוני, ויול מתכוון לקרוא גם לואן דר וויל במה שאמור להיות מבחן מאוד גדול לשחקן ולמאמן. ולחלק החשוב במשוואה: " סוארז אומר לי כל יום שהוא ישחק ברביעי". המשיך יול.

סטקי שיחק 90 דקות לראשונה מאז גמר המונדיאל, ואפילו בישל שער (סוג של..) לדה יונג. גם הוא דיבר על המשחק ברביעי, עקץ את אינו " רק אינו איבד כדור מרושל במחצית המגרש שהובילה לשער של צ'לסי", אבל המשיך " בשבוע הבא הוא בחיים לא יעשה את זה". הוסיף בחיוך.

ביינתים נראה שאפשר להיות מרוצים. סטקי אמור להיות השוער, סוארז יחזור להתקפה. הנעלם יהיה כנראה ואן דר ויל. וגם בלעדיו, חייבים להשיג תוצאה טובה בארינה.

14. Ajax Amsterdam Member

תמיד כיף לשמוע על ניצחון של אייאקס על אלופת אנגליה.אפילו גן עם זה על הילדים של צלסי.

גם ואן דר ויל וסוארז עושים אותי מאושר הם רוצים להחזיר אותנו לליגת האלופות.לילה טוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

15. AFCA Member

2 שחקנים שלא ראיתי הרבה זמן במדי אייאקס הבוגרת הם זיחלר (או איך שלא מבטאים) וסארפונג. שניהם מפוצצים בכשרון, חזקים, מהירים, שליטה טובה בכדור, אבל לשניהם יש בעיה שהם מנסים יותר מדי, קבלת החלטות לוקה בחסר אצל שניהם, במיוחד זיחלר. צריך לקחת אותם כפרוייקט וללמד אותם שלא כל מהלך צריך לנסות לעבור שחקן, ושניהם יכולים לצאת שחקנים מצוינים. מסארפונג כבר העונה אני מצפה להיות השחקן ה-12.