הולנד 09-10: ברג בפ.ס.וו, אל חאמדאווי באייאקס!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏26/7/09.

1. AFCA Member

לא יודע עד כמה זה נכון, אבל זה מה שרשמו בוואן: מלבד המאבק על תואר האליפות, נותר ערב המחזור גם המאבק על מקום בפלייאוף, בסופו המנצחת תזכה בכרטיס הרביעי והאחרון לליגה האירופית. פ.ס.וו איינדהובן, פיינורד ואלקמאר הבטיחו כבר את מקומן באירופה לאחר שסיימו במקומות 3-5.
    אלקמאר נמנעה מהשתתפות בפלייאוף בגלל שבגמר הגביע ההולנדי התמודדו אייאקס ופיינורד. אייאקס שהניפה את הגביע, הולכת כאמור לליגת האלופות ופיינורד זוכה בכרטיס כפיינליסטית, מה שמקנה לקבוצה שתסיים במקום החמישי את הכרטיס האוטומטי למוקדמות הליגה האירופית.הקבוצות שסיימו במקומות 6-9 ייאבקו על הכרטיס האחרון.

אמנם רשמו שאייאקס כבר הניפה את הגביע, אבל חוץ מהטעות הזאת ההסבר נשמע לי הגיוני.

נערך לאחרונה ב: ‏3/5/10
  2. Ajax Amsterdam Member

פיינורד הולכים לאכול קש בחמישי אייאקס יטרפו אותם 7-0

3. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

ממה שאני הבנתי:

טוונטה בשלב הבתים של ליגת האלופות.
    אייאקס בפלייאוף של ליגת האלופות.
    פ.ס.ו. אינדהובן, פיינורד, ואלקמאר הבטיחו את מקומם בליגה האירופאית.
    עכשיו הרקלס, אוטרכט, חרונינכן, ורודה יאבקו בפלייאוף על מקום בליגה האירופאית.

4. Ajax Amsterdam Member

הבנתה מצוין ואני אציין שהשנה נהיה בליגת האלופות

5. c_web Member

מודה לכם חברים, נגוזה אבן מליבי. פגרה נעימה לכולם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

חבל לי בשביל מרבית חברי החלק ההולנדי שרצו לראות את אייאקס אלופה, אבל טוונטה הוליכה את הטבלה כבר הרבה זמן והיום אפילו ניצחה מבלי לכבוש ב-10 הדקות האחרונות של כל מחצית http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

ברכות גם לעידו ו-AZ, עכשיו נותר לראות איזו קבוצה ירימו לקראת העונה הקרובה.

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לי אין הרבה להגיד, האכזבה שולטת בגופי. הפעם באמת האמנתי שהצדק ילך עם הטובים, אבל לצערי הפרש שערים מדהים של 106-20 לא מספיק בשביל הצלחת.

לטוונטה מגיעות הרבה מחמאות למרות שביותר מדי משחקים הם שיחקו חלש מאד. מה שחשוב זה מספר הנקודות ובזה הם פשוט היו יותר טובים מהקבוצה שלי. אין מה לעשות, זאת המציאות למרות שאני מרגיש כרגע ריק לגמרי. הייתי כל כך אופטימי... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

יהיו לנו עוד הרבה מה לדבר על העונה הבאה. מה יקרה עם טוונטה? האם היא יכולה גם בעונה הבאה לקחת חלק בצמרת הגבוהה? האם רואיז למשל יישאר? (טען כבר במהלך העונה שטוונטה בשבילו תחנת ביניים).
    מה יקרה עם AZ? השמועות מדברות שלנס ואל חמדאווי מאד מבוקשים באיינדהובן. לדעתי אם סוארז הולך אז אל חמדאווי יכול בקלות להגיע אלינו.

מה יקרה עם אייאקס? סוארז לא יעזוב בשביל קבוצה א-לה וולנסיה, אבל מה יקרה אם אחרי המונדיאל קבוצה עשירה שמה 25 מיליון אירו על השולחן? האם באס דוסט יהיה המחליף של פאנטליץ? (שער יפה היום). האם עמנואלסון ויאן וורטונגהן ימשיכו? האם יובנטוס או ארסנל יצליחו לשים את ידיהם על ואן דר ויל?

בקיצור, שאלות, שאלות, ושאלות. במהלך החודשים הקרובים כבר נקבל תשובות...

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

טוונטה עוד לא 24 שעות אלופה ויש כבר אינספור שמועות:
    1) רואיז לא ימשיך בטוונטה
    2) וולפסבורג רוצה להחתים את מקלארן
    3) פ.ס.וו מפלרטטת עם עמנואלסון
    4) שאלקה מעוניינת בפאנטליץ'

ריק ואן דר בוח, המנהל הכללי, אומר היום שלמעשה אייאקס לא רוצה להתחזק...זה רק יקרה אם שחקנים יעזבו. לדעתי הבעיה הגדולה של הקבוצה היא כסף ולכן הוא אומר את זה. אני רוצה להאמין ששחקנים עוזבים ואז נראה שחקן אחד או שניים חדשים. המצב עם סוארז רק יתבהר רק אחרי המונדיאל, אבל השחקן ממשיך לאותת שהוא לא צריך בכל מחיר לעזוב. לדעתי האווירה בין השחקנים טובה ויש הרגשה שהם רוצים לגדול עוד עונה ביחד. זה יקרה? אני מעריך שבין היתר אולגר, ווילארט, וכנראה גם פאנטליץ' יעזבו. יהיו גם מספר מושאלים שחוזרים לקבוצה (סביטניץ' למשל) כך שיהיו שינויים.

ביום חמישי ננסה לסגור את העונה הזאת עם תואר ולמרות שאני מעדיף אליפות על פני גביע דברי ו.ד בוח מאד נכונים. בפגרה אייאקס היתה בפיגור 9 והנה אתמול נשארנו רק נקודה אחרי טוונטה ועברנו בגדול על פ.ס.וו (7 נק' הפרש). בסופו של דבר אילולא עונת השיא של טוונטה אייאקס היתה אלופה!!!
    אגב, לדעתי טוונטה הגיעה לשיא, אבל ברור לי שיהיו שינויים. לדעתי רואיז יעזוב (כבר רומז על כך) ונ'קופו כבר בחוץ. גם פרז כנראה עוזב.

לפי ההערכה שלי הבעיה הגדולה ביותר שלנו תהיה פ.ס.וו שכבר מפנטזת על לנס ואל חמדאווי. העניין הוא שאין להם יותר מדי כסף ואם כונס הנכסים ישחרר את השחקנים במחיר קטן גם טוונטה לבטח תרצה שחקן כמו לנס או אל חמדאווי.

בקיצור, עונת המלפפונים רק החלה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    אהה, אייאקס כבר צריכה שבועיים אחרי גמר המונדיאל לשחק במוקדמות ליגת האלופות...הדבר הזה מאד מאד בעייתי, אבל אני בטוח שנסתדר. בקרב הראשון נקבל על הנייר יריבה פחות חזקה ורק אחר כך נצטרך להתמודד נגד המספר 4 של למשל אנגליה או ספרד.

9. Ajax Amsterdam Member

שי בטוח נהיה נגד אחת מאנגליה הוא ספרד?.עם מספרד יש לי משהו להגיד זוכרים את אוסאסונה סימו מקום 4 ואחר כך אכלו אותה והיו קרובים לירידת ליגה

10. Ariel Member

יסלחו לי חבריי ההולנדים שהתרגשתי בשמחתה של טוונטה, אך אליפות היסטורית לסינדרלה זה דבר שקשה לעמוד בפניו.

הפיצוי של אוהדי איאקס יגיע בגומלין הגביע, יש כאלו שיגידו שההרגשה לחגוג בדה קויפ מול אוהדי היריבה השנואה טובה יותר מאליפות.

בכל מקרה, אין לי ספק שהסגל הקטלני שנוצר באיאקס עוד יוביל את המועדון להישגים כבירים, אפילו כבר לאליפות בעונה הבאה ושבירת בצורת של 6 שנים.

11. Ajax Amsterdam Member

אין בעיה תאמין לי כמה שטוונטה מזכירים את איידהובן הם עדיפים מהם

12. Piet van Reenen Member

לרגל סיום העונה הינה הסטטיסטיקה של כל שחקני אייאקס לאורך כל העונה בליגה:

שחקן הופעות שערים
    ון דר ויל 34 6
    מרטן שטקלנבורג 33 -
    לואיס סוארס 33 35
    דמי דה זיאו 32 7
    יאן ורטונגן 32 3
    טובי אלדרוירלד 31 2
    אורבי עמנואלסון 31 5
    דניס רומדהאל 28 6
    איונג איינו 27 1
    וורנון אניטה 26 -
    מרקו פאנטליץ 25 16
    סיאם דה יונג 22 10
    מיראלם סולימאני 17 2
    כריסטיאן אריקסן 15 -
    איסמעיל אייסטי 14 3
    גאברי 13 -
    קנדי בקירצ'וגלו 9 2
    ניקולס לודיירו 8 -
    דאריו סביטניץ 6 4
    רסמוס לינדגרן 6 1
    אולגר פרסאס 6 -
    מיטשל דונלד 5 1
    היון ג'ון סוק 3 -
    רוב וילארט 3 -
    מרוין זייחלאר 2 -
    טימוטי אטובה 1 -
    קנת ורמיר 1 -

נערך לאחרונה ב: ‏4/5/10
  13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אריאל, בסה"כ אני מעדיף לאבד את האליפות לטוונטה מאשר לכל קבוצה אחרת בהולנד, אבל כרגע אני מאד מאוכזב דווקא בגלל הסיבוב השני שלנו. ברגע שאתה מסיים עונה עם 106 שערי זכות ועשרים שערי חובה, הפרש השערים הטוב בליגה, אתה מרגיש כאילו הקבוצה הפחות טובה לקחה את האליפות.

לפני 3 שנים אייאקס איבדה את האליפות על חודו של שער אחד בלבד, אבל אז ההגנה שלנו היתה 'גבינה שוויצרית'. כבשנו אז 96 שערים וספגנו 45. התסכול היה כמובן גדול בגלל ההפרש של אותו שער, אבל היות שההגנה היתה מסננת עוד יכולתי קצת למזער את האכזבה שלי. היום? טוונטה הוליכה ברב העונה את הטבלה ביחד עם פ.ס.וו לכן אני לא מרגיש כאילו הם גנבו את האליפות, אבל בסופו של דבר הקבוצה מאנסחדה הציגה בסיבוב השני כדורגל בינוני ביותר עם יותר מדי ניצחונות של הדקות האחרונות.

אני מצטער, אבל אני לא יכול נגד חוסר צדק ולדעתי אנחנו שוב נדפקים. הגביע למעשה לא מזיז לי כי הוא לא מכניס כסף לקופה, אבל ברור שלחגוג גביע מול קהל עוין ביותר (ואני לא מתכוון לקהל ספורטיבי שדוחף קבוצה אלא לאווירת עליהום אנטישמי) זה יהיה פרס נחמד. יותר מזה זה לא.

נ.ב
    אני בקרוב אביא את הסיכומים שלי...(מצטייני הליגה). ה'טלחרף' שנחשב לעיתון המוביל במדינה בחר בכל מקרה בסוארז למצטיין הליגה. הם מחשיבים את הציונים השבועיים של השחקנים.

נערך לאחרונה ב: ‏4/5/10
  14. f-side Member

מרגיש רק אכזבה מסיום העונה...
    אבל אני מעודד מהסיבוב השני שלנו אם נשמר את היכולת הזאת עונה הבאה תהיה מצויינת!

15. Ajax Amsterdam Member

שי רציתי לשאול הוא כל אחד אחר בדיון אם אייאקס תהיה בסיבוב הרביעי של ליגת האלופות מה המפגשים הכי קלים שיהיו לנו