הולנד 09-10: ברג בפ.ס.וו, אל חאמדאווי באייאקס!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏26/7/09.

1. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

איזו מכה לאיכרים. הייתי מעדיף שההרחקה תחל מיד אחרי טוונטה :/

בכל מקרה פשוט משחק עם חשיבות עצומה בשבת.

נערך לאחרונה ב: ‏17/3/10
  2. Ajax Amsterdam Member

פשוט משחק שוטף של אייאקס הגיע הזמן לתהילה ונצטרף למועדון ה-30 שי מה אתה חשוב על הסיכויים של אייאקס לאליפות?רוצה לראות את דעתך

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏17/3/10
  3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הסיכויים שלנו? אנחנו צריכים לקחת 21 נק' ולקוות שטוונטה ופ.ס.וו עוד יאבדו בדרך נקודות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

לא סתם, ברצינות, ההרגשה שלי חיובית, אבל אני ממש לא יודע לאיזה צד הדברים יפתחו. ראינו בתוך 3 משחקים איך פ.ס.וו הפכה ממועמדת וודאית לאליפות לקבוצה שבורה שאולי כבר החל מהמחזור הבא תרוץ אחרי אייאקס. אם ה'פייבוריטית הגדולה' פתאום התמוטטה למה טוונטה לא יכולה בתוך 7 משחקים לאבד 5 נק'?

עכשיו נראה גם האם הקבוצה שלנו בנוייה מנטלית להמשיך לנצח. ביום ראשון אנחנו נשחק מול קבוצה שעל הנייר לא מהווה לנו בעיה. גם בלי 3 שחקנים קבועים בהרכב אנחנו צריכים לנצח שם. בשנים האחרונות אייאקס לא הסתדרה עם הלחץ. היא קיבלה שערים מיותרים מקבוצות תחתית ולפעמים אפילו איבדנו נק' דווקא מול קבוצות ברמה של RKC הנוכחית.

מה הולך לקרות באיינדהובן? בשבועיים האחרונים המצב נראה שם לא טוב. אפלאיי מורחק לשלושה משחקים, ההגנה לא אותה הגנה כמו שהתרגלנו מפ.ס.וו ובסה"כ העזיבה של לאזוביץ' מאד משפיעה. אם פ.ס.וו מנצחת ביום שבת אני חושב שהם עוד יכולים לקרוא תיגר על האליפות ואז נראה קרב משולש אמיתי. אם טוונטה מנצחת אז לדעתי פ.ס.וו אולי תסיים עוד מאחורינו.

בכל מקרה אני מסתכל רק על הקבוצה שלי. על הנייר אייאקס צריכה לקחת 21 נק' שעוד נשארו בקופה. לנצח את כרונינגן בבית ואת אדו בחוץ אלה מוקשים רציניים, אבל לא מדובר במשחקים מול קבוצות צמרת אמיתיות. אם נצליח לקחת את כל הנקודות ולא נזכה באליפות לא יהיו לי טענות, טוונטה או פ.ס.וו פשוט לקחו את האליפות בזכות למרות שאולי נבקיע איזה 100 שערים העונה. זה יהיה מאד מתסכל, אבל נקודות הן נקודות.

אני מאד מקווה לראות איך יול יסיים את העונה עם הקבוצה הזאת. מבחינתי האיש סגור בקבוצה לעוד הרבה שנים. כרגע הוא הוציא מהעונה יותר מכל העונות האחרונות ביחד, בטח אחרי העונה שבה איבדנו את האליפות על חודו של שער אחד. הקבוצה למעשה ניצחה בקרב הישיר את המתמודדות האחרות על התואר ואפילו הצלחנו לנצח את פיינורד ולסיים איתה בתיקו ברוטרדם.

אם כל זה לא יספיק לאליפות אז פשוט שוב לא היה לנו מזל, אבל אנחנו נוכל תמיד להגיד שהצגנו את הכדורגל הכי טוב בליגה...

4. road runner Member

ראיתי עכשיו את התקציר של איאקס מפרקת את פ.ס.וו.
    בהחלט כדורגל מרשים, למרות שצריך לציין את חוסר ההגנה של איינדהובן.

טוב לראות שאיאקס חוזרת למאבק האליפות. חשוב מאוד שהיא תחזור לצ'מפיונס ליג, ועם קצת שיפור בסגל (וכמובן במידה והכוכבים לא יברחו, אבל זו כבר אובר-אופטימיות) והגרלה מספיק נוחה, היא יכולה להגיע לשלב הבתים הראשון ואפילו לעבור אותו.

הרבה זמן הייתי די מנותק, אז קצת פספסתי מה קורה עם אהובי קייסוקה הונדה. ופתאום אתמול אני רואה סביליה-צסק"א, והבחור שצפיתי שהקבוצה שתיקח אותו תרוויח, מפרק את סביליה ומעלה את הרוסים לרבע הגמר.
    התגעגעתי ליפני הזה.
    שי, מתי הוא עזב את וונלו למוסקבה, ולמה הוא לא עבר לקבוצה גדולה יותר?

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

רואד ראנר, בוא אני אנסה קצת להוריד את האופטימיות שלך.
    אייאקס נמצאת במצב כלכלי לא פשוט ולדעתי כבר עכשיו ברור שסוארז יימכר בקיץ. כן ליגת האלופות, לא ליגת האלופות, סוארז יימכר. יול אמר היום שהוא מאד מאד מקווה שהוא יכול להמשיך לעבוד עם הסגל הזה, אבל הדבר לא ריאלי כי שחקן כמו סוארז לא יישאר עוד עונה באייאקס. מה לעשות, ברגע שאינטר יכולה לשחק בליגת האלופות עם 11 זרים (בארסנל זה לרב 10) אפילו שחקן כמו עמנואלסון יכול בקלות למצוא קבוצה נחמדה באירופה.

אם אייאקס מסיימת במקום השני היא תצטרך לעמול שעות נוספות נגד יריבות יותר חזקות ממנה. טוונטה לא שרדה העונה מפגש כפול עם ספורטינג ליסבון שאחרי זה נתקלה נדמה לי בארסנל. מה לעשות, גם לאייאקס אין את האיכות בשביל לעבור שתי משוכות כאלו גבוהות. אם היא רוצה להגיע לשלב הבתים אייאקס צריכה להיות אלופה. אפילו אם נגיע ל'הישג' דומה כמו של מכבי חיפה העונה אנחנו נקבל על זה יותר כסף מאשר זכייה בגביע אופ"א.

יש בי כרגע אופטימיות, אבל בוא לא נגזים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

הסיפור עם הונדה מאד פשוט. היפני עבר בינואר לרוסיה בגלל שאייאקס ופ.ס.וו לא יכלו לשלם את הסכום שוונלו דרשה. הסכום המקורי היה 10 מיליון אירו ואח"כ מו"מ צסק"א שמה על השולחן 9 מיליון אירו. היות שברוסיה הונדה גם נהנה ממשכורת פי כמה יותר גבוהה מאשר בקבוצות הצמרת ההולנדיות הקשר עבר למוסקבה.

6. c_web Member

ידיעה מאתמול:
    צ'רליסון בנשופ חלוצה של RKC ישחק בעונה הבאה ב AZ. החלוץ בן ה 20 הגיע לוואלויק ב 2007, וחתם אמש בקבוצה עד 2015. העונה הוא כבש 5 שערים למדורגת אחרונה בליגה.

7. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בנשחופ (בהולנדית מבטאים sch כ-שח) חלוץ מאד בינוני. לדעתי העסקה הזאת מראה שהקבוצה חוזרת לימים 'נורמלים'. אם AZ היתה רוצה לצרף חלוץ צעיר עם פוטנציאל הם אולי היו רודפים ברצינות אחרי חלוץ הראקלס והולנד הצעירה, באס דוסט.

9. Piet van Reenen Member

בעקבות חסרונם של אלדרוירלד וורטונגן, זומן הבלם מקבוצת הנוער יוהאן קפלהוף בן ה-19 למשחק עם רקס ואלביק.
    גם קנדי בקירצ'וגלו שחזר מפציעה(חבל שחזר) בסגל למשחק.
    לפניכם תוצאות חמשת המשחקים האחרונים של אייאקס בואלביק נגד רקס:
    2006/2007 : רקס - אייאקס 2-2 (גאברי, סניידר).
    2005/2006: רקס - אייאקס 4-2 (הייטינחה, הונטלאר 2 , בוכארי).
    2004/2005: רקס - אייאקס 2-1 (סניידר, רוסאלס).
    2003/2004: רקס - אייאקס 1-0 (אולפרס עצמי).
    2002/2003: רקס - אייאקס 1-1 (מקסוול).

http://www.ajaxclub.nl/img/Johan-Kappelhof.Xxx
    הזדמנות נדירה יוהאן קפלהוף

נערך לאחרונה ב: ‏21/3/10
  10. AFCA Member

טוונטה ופ.ס.וו מסיימות את משחקן ב 1-1. פ.ס.וו שלטה במרבית המשחק וכבשה מנגיחה מדוייקת של טויבנאן, אבל טוונטה עם תחת של אלופה מנצלת את מספר ההזדמנויות המועט שלה לגול של נק'ופו אחרי בישול נהדר של רואיז. תוצאה בינונית בשביל אייאקס, היה עדיף ניצחון של איינדהובן ולצמק את הפער מחר ל-3 (רק שלא ינחס) אבל מצד שני זה טוב מבחינה מוראלית שאנחנו מקום 2, גם אם זה רק בהפרש נקודה. בכל מקרה לטוונטה יש 3 משחקים אחרונים רצחניים ואם עד אז לא נאבד נקודות הלחץ יהיה בעיקר על טוונטה.
    שבוע טוב לכולם.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בוא נקווה שמחר נעלה למקום השני ואז נפתח את המצוד אחרי טוונטה ששוב נראית קבוצה מאד בינונית עם שחקן אחד התקפי מצויין (רואיז) ובלם רצחני בהגנה (דאגלס). ברגע שקנת' פרז הוחלף רואיז קיבל חופש והדבר התבטא בשער של האורחת.

מוקדם מדי לדבר על אליפות, אבל זו ההזדמנות של הקבוצה שלנו לפחות לעלות למקום השני. פ.ס.וו אולי
    איבדה את הכל אחרי חודש אחד בלבד. תיקו ביתי מול ספרטה, הפסדים בחוץ בברדה ואמסטרדם ולסיום משחק ביתי לא משכנע מול טוונטה. הסדרה הזאת קצת מזכירה את אייאקס בשנים האחרונות שבתוך סדרה אחת נוראית מבזבזת עונה אחת שלמה.

טוונטה עדיין פייבוריטים, אבל שום דבר עדיין לא סגור. זכרו, לפני חודש פ.ס.וו נראו כפייבוריטים הגדולים לאליפות, והיום?

12. c_web Member

אני מאוד מופתע ש PSV לא ניצחה היום את המשחק. לא יצא לי לראות אותו, אבל למרות התיקו היום אני עדיין חושב שהם יזכו השנה באליפות.

13. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

נראה לי ההשתטחות של שחקני פ.ס.וו על הדשא בסיום אמרה משהו. הם היו חייבים לנצח את המשחק והיו ראויים גם לזה, אבל לא הצליחו. איפושהו אני חושב שהם הבינו שהצ'אנס שלהם נגמר.

הבעיה שלנו היא שגם אם ננצח מחר אנחנו צריכים שטוונטה תאבד נקודות בלפחות שני משחקים. אבל הקבוצה הזאת פשוט לא מפסידה ולא משנה איפה ומה קורה. וזה עוד מבלי להזכיר את העובדה שאנחנו צריכים לנצח עד הסוף (גם משימה בכלל לא פשוטה).

הכי חשוב לנצח מחר.

שי, מה קרה ברוטרדאם?

14. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

בהולנד השופטים רגישים למה שהקהל מביע, לא?

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בהולנד אכן קצת רגישים לגבי מה שהקהל צועק במהלך משחקים (למרות שההתאחדות לא באה עם עונשים מתאימים), אבל אתמול הסיבה להשעיית המשחק היתה משהו אחר:

http://static.nos.nl/export/Images/299BASIS_tcm16-680754.Xxx

אני מניח שהבנתם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx