אייאקס לא רציניים בזה שהם מציעים רק 3 מיל' על נסרינג. וזה לא משנה שנשארה לו עונה אחת בחוזה. הוא שווה יותר גם במצב כזה. אז שיפסיקו עם העקרונות האלה ויוסיפו עוד שני מיליון ואז הוא שלנו. לא חושב שהירנביין עושה לאייאקס בכוונה. למה שירצו למכור את אחד הכישרונות הגדולים בהולנד ומלך האסיסטים בליגה בסכום כזה מצחיק? במקומו של הבעלים של הירנביין הייתי נוהג בדיוק אותו דבר. כבר הייתי מעדיף שישאר לעוד עונה ואז יעזוב בחינם. לשלם עליו 5 מיליון זאת גם השקעה לעתיד. בעוד 1-3 עונות הוא יהיה שווה בהרבה יותר. בסוף אייאקס יביאו מישהו באותו סכום שהירנביין דורשת על נסרינג, אבל פחות טוב ממנו. אבל העיקר שלנסרינג נשארה עונה אחת בחוזה ולכן לא נציעה מעל ל-3 מיל' יורו.
אתמול מאוחר בערב דיווחו בהולנד שפ.ס.וו העלתה את ההצעה שלה...העניין הוא אם נארסינג באמת רוצה לשחק באייאקס היירנביין ופ.ס.וו יכולים לדעתי לקפוץ מאד גבוה. בכל מקרה אני חושב שאייאקס עושה טוב. נארסינג לא 'מסי'. לקחנו אליפות בלי הקיצוני ונוכל שוב לעשות את זה. ברצינות, אם לאייאקס תהיה עונה בלי מגיפת פציעות אז פ.ס.וו גם על הנייר לא תהיה ממש יותר חזקה מאיתנו. חיזוק יגיע ואני לא דואג.
ממה שאני מבין, פ.ס.וו תלויים כרגע בעיקר במכירת שחקנים. לא סתם מקניטים אוהדי אייאקס את אוהדי פ.ס.וו עם השאלה אם העירייה שוב עוזרת לקבוצה מאיינדהובן כדי לממן את עסקת נארסינג. בכל מקרה חדשות היום הן העזיבה של אל חמדאווי לפיורנטינה...אייאקס מקבלת 8.5 אלף אירו מהקבוצה האיטלקית. העברה נוספת: רודני סניידר עבר ל-RKC.
חדשות 14 יולי * אייאקס מנצחת הערב 0-8 את נורדווייק (חובבנים), אבל השם הלוהט שמדברים עליו כרגע בהולנד כאופצייה לחיזוק הוא של הבחור הזה: http://a1.hoopchina.com.cn/attachment/Day_090524/431_609084_22a4601a6e9245d.Xxx זהו מרק מונייסה בן 20, בלמה של ברצלונה ב'. פרנק דה בור לא הכחיש הערב שהבלם הצעיר מועמד לעבור לאלופה. "אם יגיע, הוא ייצטרך להלחם על מקומו." קרויף כבר נתן אור ירוק לעסקה אפשרית, הוא מאד חיובי לגבי הבחור הזה. * ב-24 השעות האחרונות היו דיווחים שמנצ'סטר יונייטד מעוניינת לחזק את עצמה באריקסן וויקטור פישר. אייאקס ואריקסן כבר הכחישו שיש מו"מ. השמועה דיברה על מחיר כולל של 28 מיליון אירו. 22 מיליון בשביל אריקסן והשאר בשביל פישר. עם הכסף אייאקס אמורה לחזק את עצמה באדם מאהר... *פיינורד מנצחת בקושי רב את החובבנים של בארנדרכט. שער עצמי של החובבנים מקנה ניצחון של המקצוענים. אחרי המשחק היה קצת מתח בין השחקנים לאור היכולת החלשה, אבל קומאן לא עושה מהעניין הזה יותר מדי. * לירוי פר הורחק במשחק אימון של טוונטה עם אממן (0-5 לטוונטה). ההתאחדות תתכנס כנראה כי בהולנד גם כרטיסים אדומים ישירים במשחקי ידידות נחשבים. השופט שלף לקשר אדום ישיר אחרי תיקול מאחור של שחקן יריב. בדוח ציין השופט שפר סיכן מאד את בריאותו של השחקן המתוקל.
לא מבין למה קיימת התעניינות במוניסה. הרי דה בור אמר שהוא מעדיף שחקן מנוסה כמחליפו של ורטונגן. מוניסה שיחק כולה שני משחקים בבוגרים של בארסה. אם כבר הולכים על שחקן צעיר ולא מנוסה אז שיתנו לדנסויל או ולטמן את המפתחות בהרכב. למה שתהיה העדפה למוניסה? פס היצור של אייאקס לא פחות איכותי מזה של בארסה.
נכון, דה בור מעדיף כנראה בלם מנוסה, אבל כולנו יודעים פה ש-AZ הולכת לעשות לנו את המוות. זו זכותה, אבל כן כנראה עובדה. אייאקס נכנסה לדרך חדשה ואני מברך אותה על כך. היא לא משלמת יותר 16 מיליון אירו בשביל שחקנים... לצערי אוכל למסור לכם עכשיו את החדשות שפ.ס.וו עומדת בקרוב להציג את נארסינג כשחקנה. כמו שהיה צפוי, הקבוצה מאיינדהובן הציעה יותר מ-4 מיליון אירו ואם לא יהיו הפתעות נרסינג, יליד אמסטרדם ובעבר שחקן בנוער של אייאקס, ישחק ביחד עם מרק ואן בומל וחבריו. כשאני רואה את החדשות שבוריחטר עדיין לא בריא אז טוב שלא הוצאנו כסף על נארסינג. שלא תבינו אותי לא נכון, נארסינג אחלה שחקן, אבל לדעתי אנחנו צריכים חיזוק בצד שמאל, לא בימין. סולימאני עבר פציעה קשה, אבל לא נחשב לשחקן עם רקורד מלא פציעות. חוץ מבוריחטר אין לנו הרבה אופציות בצד שמאל. כן, אביסיליו...אולי זו הזדמנות בשביל ויקטור פישר, אבל טוב תעשה אייאקס אם תנסה לצרף את יאניק וילדשחוט מ-VVV. הבחור שגם נולד באמסטרדם נחשב לכשרון ובעיניי הוא בהחלט יכול לתת משחקים טובים לאייאקס. דבר אחר לגמרי, אבל חשוב מאין כמוהו. בשבוע האחרון אושר פה חוק מיוחד עקב הבעיות הכלכליות במדינה. בשנים הקרובות יקוצצו פה אחוזים נכבדים על אנשים שמרוויחים יותר מ-150.000 אירו. זה אומר ששחקני כדורגל 'יסבלו' מזה. כבר עשו חישובים ומתברר שאייאקס מפסידה כ-4 מיליון אירו ופ.ס.וו כ-5 מיליון. היינו אלופים גם בלי נארסינג ופ.ס.וו יכולה לחזק את עצמה ב'מיליון' שחקני התקפה. ההגנה שלה עדיין לא ממש השתפרה (הם החתימו את באומה לעוד עונה...), וללא ספק שהם עדיין לא אלופים. כן, אלופים בקניות כמו לפני עונה, אבל בתכלס פיינורד לקחה לבסוף את המקום השני עם קבוצת נוער...אני לא מומחה פיננסי, אבל ברור שפ.ס.וו ממשיכה לשחק רולטה רוסית כלכלית. היא שוב הולכת על אחד משני המקומות הראשונים, אבל בלי עוד עונה של ליגת האלופות פ.ס.וו שוב עלולה להסתבך. אייאקס? קיבלה השבוע 17.5 מיליון אירו על השתתפותה בליגת האלופות ותחזור לשחק שם גם העונה. בזמנים מאד לא פשוטים מבחינה כלכלית אני מעדיף את מה שאייאקס עושה מאשר ההתנהגות של פ.ס.וו. בחיים אין שום וודאות, אבל אייאקס מתנהגת עכשיו כקבוצה אחראית שנותנת הזדמנויות לנוער שלה. האם זה יביא כתר שלישי ברציפות? אני לא יודע, אבל אני כן יודע שפ.ס.וו עדיין לא הוכתרה כאלופת העונה הבאה... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
אייאקס החתימה הערב את אילן בוקארה. קשר הגנתי בן 19 שמשחק בפריס סן זרמן. לבוקארה אימא הולנדית וכמה הופעות בנבחרת הולנד עד גיל 19. לפי השם הפרטי הוא לדעתי מאה אחוז כשר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx http://www.footballzz.com/img/jogadores/33/68833_ori_ilan_boccara.Xxx
לאט לאט מתברר למה אייאקס בעקבות מוניסה ולא מויסנדר. הסיבה? פשוטה מאד: כסף. ה'טלחרף' מביא הבוקר ידיעה נחמדה על ההעדפה של בלמה הצעיר של ברצלונה ב'. לפי העיתון אייאקס היתה צריכה לפחות לשלם ל-AZ סכום של 4 מיליון אירו עם משכורת רצינית ביותר. עם כל החישובים אייאקס תרוויח עם מוניסה לפחות 7 מיליון אירו...במדינה אחראית כמו הולנד, מדינה שדואגת לכלכלה שלה, הפרשים כאלה יכולים להיות מאד משמעותיים. לא רק זה, אייאקס רוצה לנסות לקדם את דנסביל כדי שבעוד שנה יהיה מוכן לעבודה האמיתית. עוד התברר לגבי נארסינג שהיירנביין והסוכן מינו ראיולה היו מבקשים אחוזים נכבדים מהעברה עתידית אפשרית. אחד מראשי הדירקטוריון החדשים באייאקס, תיאו ואן דויבנבוידה, אישר גם בעיתון הנפוץ במדינה שאייאקס 'חזרה לבסיס'. הוא מדגיש שיש עכשיו דור צעיר שיכול להצעיד את אייאקס קדימה. הוא מאמין שבשנים הקרובות מחלקת הנוער תשתפר והקבוצה תרוויח מעוד יותר כשרונות. הימים שאייאקס הוציאה מיליונים על ימין ושמאל בשביל רכש נעלמו. כולי תקווה שעם קרויף באזור אייאקס גם תצליח להגיע לשיתוף פעולה הרבה יותר רציני עם ברצלונה. בסופו של דבר אייאקס בעיניי תמיד נחשבת לקבוצה שעזרה במהפכה בברצלונה, בטח מבחינת שיטת משחק. מצטער על הגסות, אבל נארסינג, יליד אמסטרדם ובעבר שחקן במחלקת הנוער שלנו, יכול ללכת לעזעזאל. הוא והסוכן שלו! חודשים ארוכים אייאקס רצתה את השחקן הזה, אבל הבחור מעולם לא דיבר על אהבה אמיתית לכיוון הקבוצה שלנו אלא חשב כנראה רק על כסף. זכותו, אבל טוב שלא הגיע. כמו שאמרתי כבר אתמול, לדעתי בצד שמאל יש לנו הרבה יותר בעיות.
FYI לוק דה יונג עבר/יעבור את הבדיקות הרפאויות ואחר כך יוצג במונשנגלדבך כיורש של רוייס שעבר לדורטמונד. עוד הולנדי בבונדסליגה... אהה אני לא המקור אלא העיתונות המקומית שבד"כ מביאה ידיעות אמינות
שי, כפי שהבנתי רוצים את מוניסה בהשאלה לעונה אחת, דווקא לעמדת המגן השמאלי ולא כבלם, זה נכון? בכל מקרה, לא חושב שלהשאיל שחקנים זה צעד חכם. זה משהו שנעשה בלי מחשבה לעתיד. למה שנפתח את הנוער של ברצלונה במקום להביא לחבר'ה שלנו הזדמנויות? אז מוניסה יעזוב אחרי עונה, מה עשינו בזה? אותו דבר גם לגבי טייו, קואנקה וג'ררד דאולפאו שגם בהם יש התעניינות (במקום נארסינג) וגם פה כנראה מדובר רק בהשאלה. לא רואה כל היגיון בשיתוף פעולה שכזה, סורי. ולגבי נארסינג, לא יודע אם אפשר לכעוס עליו כי ממה שאני יודע אייאקס לא הישוותה את הצעתה של איינדהובן עליו על סך 4.1 מיל' יורו. זה לא שהוא עמד בפני בחירה אייאקס או איינדהובן. איינדהובן הציעה יותר, לכן הוא קיבל אור ירוק למו"מ רק איתם. תקן אותי אם אני טועה. וזה שלא מוציאים הרבה כספים, לדעתי שתי האליפויות הרצופות שלנו, נתנו תחושה, באייאקס, שאפשר להמשיך ולזכות באליפויות גם עם הוצאות מינימליות על רכש. זכינו בשתי אליפויות רצופות בלי רכש מסיבי, עם שלל בעיות בהנהלה ובצוות המקצועי, פציעות רבות והעלאת הרכבים מוזרים לפרקים. אני בטוח שאם עד לרגע הנוכחי היינו עומדים עדיין על 29 אליפויות, המדיניות של אייאקס כלפי הרכש היתה שונה והיו נשפכים יותר כספים.