מחצית טובה מאוד באנסחדה. AZ הפתיעה אותי לטובה ובהחלט צריכה להרגיש מקופחת, היא הגיעה ליותר מצבים (ההחמצה של בנסחופ שמייחאיילוב כבר על הרצפה החמצה ענקית). נקווה שהמחצית השנייה תמשיך מאיפה שהראשונה נפסקה.
רשמתי בסיקור פתיחת העונה שהרבה תלוי העונה במרטן מרטנס ושאם הוא לא יסבול מפציעות הקבוצה תיהיה חזקה. אז היום מרטנס ביציע ובנתיים 0-1 במחצית לטוונטה משער פתאטי בדקה השנייה (איך נותנים לשחקן הגבוה במגרש לנגוח בעמידה?). גם מויסאנדר מורחק וחסר, וגם בוימנס ככה שהרכב חסר זה יתקשה מאוד לצאת עם נקודות מהמשחק הזה. זאת למרות שטוונטה לא מרשימה בכלל, והיינו צריכים לכבוש שער שיוויון. הופעת בכורה לריינן במרכז ההגנה, לא קל.
ארז, השער הזה כבר תהיה מתנת פרידה מרואיז לאוהדי טוונטה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx אגב, אני הייתי שורק עבירה נגד רואיז כי בשידור החוזר ראיתי דחיפה על ווירחייבר, אבל כשהיריבה שלה מחטיאה ללא הפסקה גם השופט כבר לא יעזור להם... טוונטה פשוט נהנית גם בשני מחזורי הפתיחה ממזל גדול כי גם NAC והיום גם AZ היו צריכים להוציא יותר מהמשחקים נגד מחזיקת הגביע. ראיתי את המחצית הראשונה ו-AZ פשוט שיחקו כדורגל נפלא שבנס לא נגמר עם שערים לטובת האורחת.
שי היינו קצת נאיביים, אני חושב שעם מרטנס ומויסאנדר לא היינו מפסידים הערב אבל אני לא רוצה לדבר על מי שלא היה. בסה''כ להוציא 3 מ 6 נק' אחרי 2 המחזורים האלה זה בסדר, בהתחשב בנסיבות. אני חושב שטוונטה בלי דאגלאס לא קבוצה, הוא הגיע לכל כדור היום ופשוט מחזיק להם את כל ההגנה. בלי רואיז הם עוד יכולים להסתדר, במיוחד כשיש להם את הקשר השמאלי בוסה ג'ון הנהדר (מסכן מרסליס...). בקשר לקבוצה שלי - לא הייתי אומר שנתנו מחצית ראשונה נפלאה, אבל לא נפלנו מטוונטה במשחק חוץ וזה בסדר. אני יכול לצאת מאוכזב מהערב הזה אבל אני מקווה שרוי בירנס באמת יגיע ואנחנו ניראה טוב העונה. שבוע טוב
עידו, הקבוצה שלך יכולה להרגיש הרבה יותר טוב מלמשל פ.ס.וו שהיום באמת זייפה מול RKC. כמו שכבר אמרתי קיבלה AZ פחות מדי מול טוונטה, אבל אחרי שני מחזורים מול שתי מתוך שלושת קבוצות הצמרת אני מניח ששלושת הנקודות בהחלט משמחות את חרט יאן וורבייק. נ.ב - פיינורד מובילה במחצית השנייה 3-0 מול רודה...עוד מעט יחשבו שהם מועמדים לאליפות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx אני מעריך שפיינורד בהחלט יכולה עוד מספר מחזורים להשתמש בהתלהבות תחילת העונה כדי לנצח, אבל בליגה של 34 משחקים בסופו של דבר הקבוצות הבאמת יותר טובות מסיימות למעלה. לפני שנה ראינו אותו דבר עם אקסלסיור, הסוף ידוע, הם נשארו בליגה רק בגלל המבחנים...
אגב עידו, השער של יאנקו באמת בדיחה רעה. איך הגנת AZ לא מצליחה לעצור את יאנקו? ממצב שכזה אסור לשחקן יריב בכלל לכבוש. באמת שער לגמרי מיותר.
שער מרגיז זה היה. העיקר שורביק אמר במסע''ת שצריך למנוע מיאנקו לקבל כדורים, ככה מונעים את זה? כשפאולסן מסתובב ובא לרוץ להתקפה כשהכדור באוויר? פשוט בדיחה. שים לב יאנקו נוגח כמעט בלי לקפוץ, גם אסטבאן היה יכול לעשות יותר ממה שהוא עשה. פאלקנבורח היה החוליה החלשה אצלנו היום והוא שיחק כביכול כפליימייקר מתחת לשלישייה הקדמית. אני חושב שאדם מהאר הרבה יותר מתאים לתפקיד הזה ממנו.
טוונטה מנצחת 2-0 את AZ, אבל הגיעה למספר הזדמנויות קורצות. לאורחת הגיעה יותר. פ.ס.וו מנצחת, אבל לא ממש עושה הרושם שהיא עדיין פתחה את העונה. רק 1-0 קטן מול RKC בבית פיינורד מנצחת בבית 3-0 את רודה. האם היא תשאר גם אחרי משחקי יום ראשון כמובילת הטבלה? במשחק אחרון הביסה ויטסה בקלות 4-0 את VVV. (אין לי תמונות מהמשחק הזה)
פשוט פתיחת עונה מצויינת. הדבר שאני הכי אוהב זה הגיוון בהתקפה, זה יכול לבוא מסגיטרסון(תתחילו לשנן - סיגי), סולמני, יאנסן, אריקסן האומן ואפילו בוריכטר ודה יונג. אנחנו לא צריכים להיות תלויים באיזה סופר סטאר שיבקיע 30 גולים בעונה. בראבו אייאקס :aaa021:
הנה השער של אלדרוויירלד בהילוכים שונים... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx זה לא היה כוחות, אבל אייאקס יעילה וטובה. ההגנה עדיין רכה והיירנביין הגיעו יותר מדי בקלות לשער שלנו, אבל ברגע שמולך יש יריבה עם הגנה כמו שרואים בליגה הישראלית אז באמת חבל על הזמן. אייאקס לא שיחקו גדול, אבל 9 שערים בשני משחקים אומר דיינו. מה שכן, אני עדיין רוצה חלוץ שני! חס וחלילה 'סיגי' נפצע ואין לנו מישהו אחר. סים דה יונג עדיין לא בעיניינים. לא יודע, ברור שאני שמח על התוצאות של שני משחקי הפתיחה, אבל יש עדיין גם כמה בעיות שמדאיגות אותי. כמו שציינתי ההגנה. בלינד אחלה בחורצ'יק, אבל אני מעדיף בלם אחר. פרנק דה בור אמר שהוא לא רוצה יותר לראות את אנטה בצד שמאל, אז מה הוא עשה היום שם? המאמן לא פתח עם בוילסן כי הוא פחד שנארסינג יפרפר אותו. במחצית הראשונה לא ממש היתה לי את ההרגשה שאניטה יותר טוב. אני כן מרוצה שהדני הצעיר קיבל איזה משחק של מנוחה. הוא בסה"כ בחור מאד צעיר, הוא לא צריך לשחק את כל המשחקים. ומה תגידו על וורמיר? משחק שלישי ברציפות שהוא עושה טעות קשה. כמו נגד טוונטה השוער מרחיק כדור ישר לרגלי היריב. לשמחתו זה לא נגמר בשער חובה. מחר נדע יותר אם אייאקס ו-NEC הצליחו להתקרב או שמה לא נראה את סיליסן בקבוצה. בסופו של דבר יש לנו עכשיו עד המחזור השישי את הזמן בשביל לבוא למשחק מול פ.ס.וו עם קופה מלאה. בשבוע הבא VVV בחוץ ואחרי זה עוד נשחק מול ויטסה, והראקלס בחוץ. כשרואים את הבעיות בפ.ס.וו אני חושב שאסור לנו מה להתלונן. אולי בימים הקרובים גם כבר נפטר מרואיז http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
מה אני אגיד לכם...... אייאקס פשוט התפוצצה שני המשחקים הראשונים... אני רק טיפה פוחד שתחמושת תגמר מהר מדי לקראת המשחקים באמת חשובים!