לפי העיתונות האנגלית אנחנו נשמע היום את דבר החדשות על העברת ורטונגהן. ידיעה אחרת ההתאחדות קיימה אתמול הגרלה של שני הסיבובים הראשונים בגביע. אייאקס ופיינורד 'נדפקו' בשני משחקי חוץ קשים... AZ - SC Veendam NEC - Feyenoord FC Chabab/RVVH - FC Twente Gemert/VVSB - Vitesse FC Utrecht - Ajax Spakenburg/Achilles29 - PSV Kozakken Boys/Alcides - sc Heerenveen Roda JC Kerkrade - PEC Zwolle Rijnsburgse Boys/HSC21 - FC Volendam Sparta Rotterdam - AGOVV Apeldoorn Sparta Nijkerk/WKE - De Graafschap De Zouaven/DETO - EHC/SC Genemuiden Go Ahead Eagles - VVV-Venlo JVC Cuijk/Barendrect - FC Eindhoven SWZ Sneek/Jodan Boys - Noordwijk/Sittard Willem II - FC Dordrecht sc Feijenoord/Hollandia - Fortuna Sittard UNA/Scheveningen - FC Oss IJsselmeervogels/Argon - ADO Den Haag Xerxes/NVC - Helmond Sport Kloetinge/EVV - Telstar DVS33/AFC - FC Den Bosch Staphorst/Haaglandia - De Treffers/Montfoort Hoogeveen/DESO - sc Cambuur-Leeuwarden GVVV/Groene Ster - FC Groningen Excelsior31/Lienden - Heracles Almelo MVV - NAC Breda ADO20/Katwijk - Almere City FC Capelle/Unitas - HBS/HHC Hardenberg VVOG/Leonidas - FC Emmen FC Lisse/RKHVV - RKC Waalwijk Internos/ONS Sneek - Excelsior
אכן הגרלות לא פשוטות לאייאקס ופיינורד. משחק נוסף על טהרת הליגה העליונה יפגיש את רודה והעולה החדשה פ.צ זוולה. המשחקים ייערכו ב 25,26,27 לספטמבר. אני כבר יודע שהמשחק שלנו יכנס להארכה עם וינדהאם \ הם יובילו. כמו כל שנה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
כמה מפתיע זה שמי ש"דפק" את אייאקס ופיינורד הוא לא אחר מאשר אריק פיטרס, שחקן איינדהובן, שהגריל את הקבוצות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx אישית אני מעדיף לשחק מול אוטרכט, במיוחד אחרי שיש לנו חשבון פתוח איתם, מאשר לקבל איזה שיעמומון מול קבוצת חובבים. ושהעונה תתחיל כבר! יאללה :aaarse:
דה בור במסיבת עיתונאים רשמית אומר שנארסינג כעת בחופשה, שבה יחליט אם ילך לפ.ס.וו או אייאקס. לדבריו, ההצעות של שתי הקבוצות זהות.
אלקסנדר בוטנר בדרך לחתום בסאות'האמפטון. שי אתה צודק שרק תחילת יולי, ודה בור מקבל ממני את כל הקרדיט על מה שהוא עושה אצלנו בשנה וחצי האחרונות, אבל את זה אני לא מבין, למה לא הלכנו על אחד מבוטנר או פאולסן, שניהם עם ניסיון בליגה ואחד מהם עוד היה אפשר להשיג בחינם, אני מקווה שדה בור מקווה להביא מגן שמאלי ולא להשאר עם בלינד ובוילסן (וקופרס), חוץ מזה אני גם רואה שמדברים על המחליף האפשרי לורטונגן אבל חייבים עוד בלם, כי בעונה שעברה היינו עם 3 בלמים בסגל שאחד מהם הוא אוייר שפרש, חייבים יותר עומק בשביל להעמיד קבוצה שתתמודד ב-3 מסגרות.
ואן חל מונה למאמנה של האורנייה! דני בלינד יהיה עוזרו. לפחות ההגמוניה של פיינורד בנבחרת חלפה. עכשיו אנשי אייאקס עומדים בראש http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
רק הרשה לי לתקן אותך דימה, הקליקה היתה בעיקר של פ.ס.וו. ואן מרווייק אכן עבד בפיינורד, אבל העוזרים היו כולם אנשי פ.ס.וו. קוקו, פאבר ורנה אייקלקאמפ. שלא לדבר על מרק ואן בומל. להתאחדות לא היו הרבה ברירות. קומאן לא שוחרר, הידינק כנראה לא רצה, כנ"ל לגבי רייקארד. אז מי נשאר? דה בור בעצמו וויתר על הג'וב וחוליט מעולם לא היה מאמן רציני (חוץ מהיותו מנג'ר/שחקן בצ'לסי לפני יותר מעשור). מי נשאר? לואי. כמה דברים. אני שמח שסוף סוף יחזור 'איש אייאקס' לנבחרת. לא רק זה, ואן חאל הוא האיש המתאים להכניס דם חדש לאוראנייה. דיברנו פה שבועות על המון כשרון שצריך לקבל צ'אנס. ואן חאל הוא המתאים לעבודה הזאת. לשמחתי נגמר גם משחקי האגו. מי שרוצה לשחק בנבחרת צריך להיות מוכן לאכול מרורים. אין יותר שחקנים שמרשים לעצמם להתנשא בגלל שהם משחקים בברצלונה (אפלאיי). שחקן שדורש לשחק רק בתפקיד החלוץ המרכזי יכול להשאר בבית (ואן פרסי). גם הנטלאר ורפאל ואן דר וארט צריכים עכשיו להפסיק לעשות כותרות. בהנחה שהפעם ואן חאל יכול לסמוך יותר על צעירים שהוא יכול לשלוט בהם ביד רמה והוותיקים גם יכולים להשאר בבית הגענו לתקשורת. לצערי שוב נראה מריבות מיותרות בין מאמן לעיתונאים... אז מה יהיה? יהיה שמח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
ואן חאל הוא החתמה טובה בלי קשר לזה שהוא היחיד מהטופ שהיה פנוי.הוא מתאים לנבחרת הולנד כי הוא מאוד אוהב לשחק התקפי וזה מתאים לאופי של הנבחרת. מה שכן ואן חאל אוהב מאוד לשחק התקפי עד כדי כך שהוא פחות נותן חשיבות למשחק ההגנה ושם דווקא ההולנדים הכי חלשים.לפי דעתי זאת בעיה לא קטנה מול קבוצות חזקות.
אולי מישהו מהחבר'ה הדרום אמריקאים יכול לספר משהו על פליפה גוטיירז (Felipe Gutiérrez) שחתם בטוונטה תמורת 2.8 מיל' יורו? השחקן מעניין כי יש לו סטטיסטיקה לא רעה בקבוצתו הקודמת אוניברסידד קתוליקה, וגם יש לו כבר 5 הופעות בנבחרת צ'ילה. הוא בן 21. אמנם הוא לא חתם באייאקס, אבל כל שחקן כישרוני שמגיע לארדיויזי מחוץ לגבולותיה של הולנד הוא מסקרן.
הסכום שציינת כתשלום של טוונטה הוא רק עבור 70% מהכרטיס ועדיין היה ויכוח גדול בקרב אוהדי קתוליקה, כמו גם בהנהלה, האם מדובר בתמורה הולמת עבור היהלום. קשר התקפי מאוד כישרוני שמוגדר כעושה משחק אך בפועל מחפש את השער לא מעט. יכולת מסירה טובה, דריבל טוב ובעיטה טובה בשמאל. מי שראה אותו משחק מבין למה טוונטה הימרה עליו בסכום לא גדול אבל משמעותי. מצד שני, ממה שראיתי והבנתי, יש לו בעייה שהוא נוטה להיעלם לפרקים ארוכים מהמשחק ולא שומר על יציבות. לי יש גם את הספקות לגבי ההתמודדות שלו עם משחק יותר צפוף ואגרסיבי כמו שאולי יצא לו לפגוש עם טוונטה באירופה (פחות בהולנד). מבחינת אופי מדברים על ילד טוב ומקצוען, שזה דבר לא כזה מובן מאליו בצ'ילה עם לוקחים בחשבון את הסטיגמה השלילית של השחקנים המקומיים והאירועים בנבחרת לאורך השנים. יהיה מעניין לעקוב אחריו ואחרי ההתאקלמות שלו בהולנד, טוונטה "תרוויח" הרבה "אוהדים" חדשים מצ'ילה עקב היותו של הילד מאוד פופולארי אצל אוהדי קתוליקה הרבים.
מזכיר לי את בריאן רואיז לפי התיאור, אני מקווה שהוא לא יהיה טוב כמוהו כי הספיק לי אחד כזה בטוונטה ששיגע את הליגה.
דומה אבל אני חושב שהוא משחק קצת יותר מאחור (לא ראיתי כמעט את רואיס במדי טוונטה, בעיקר בנבחרת). אני לא חושב שיש לו פחות פוטנציאל מרואיס בשלב הזה של הקריירה, אבל הסיכוי שהכל יתחבר לו כמו שהתחבר לקוסטריקני, והוא ימצה את הפוטנציאל עד הסוף, כמו שלדעתי הקודם עשה, הוא נמוך.
למי שאוהב מו"מ ארוך ומייגע (וקצת אקשן...) מתנהל כרגע משחק חתול ועכבר נהדר בין אייאקס, נארסינג/ראיולה והיירנביין. הדיווח האחרון הוא שאייאקס הגיעה עם נארסינג וסוכנו המלוקק להסכם. הכל היה מוכן, אבל היירנביין החליטו משום מקום להעלות את המחיר. אייאקס לא התכוונה לשלם לקבוצה מהצפון 5 מיליון אירו על שחקן עם חוזה לעונה אחת. האלופה רצתה לשלם 3 מיליון, אבל קיבלה אתמול הפתעה עוד יותר נעימה כי היירנביין רוצים עכשיו 6 מיליון אירו...מרק אוברמרס שנכנס בימים האחרונים לתפקיד רשמי באייאקס אמר שאייאקס הולכת לבדוק אופציות אחרות בחו"ל... יש לנו עכשיו מספר תסאיטים: 1) נארסינג יעבור בסופו של דבר לאייאקס בטח אם הוא הגיע להסכם איתה 2) היירנביין ממשיכה להערים קשיים ונארסינג ימשיך לשחק שם 3) בוררות השחקן בשביל לקבל שחרור 4) פ.ס.וו שוב תכנס חזק לתמונה וכן תשלם את המחיר שהיירנביין רוצה 5) נארסינג עוזב לחו"ל לי אין מושג מה באמת קורה מאחורי הקלעים, אבל אני מפחד רק מאופצייה 4. אני שמח שאייאקס סוף סוף הבינה שקבוצות בהולנד עושות בכוונה לאייאקס חיים קשים. זו זכותן, אבל טוב לי שאייאקס לא שוב משלמת לשחקן סכום שלא מגיע לו. אני עדיין לא שכחתי את ה-16 מיליון אירו ששילמנו להיירנביין על סולימאני. כולנו יודעים שאייאקס הפסידה בגדול עם הקנייה הזאת. ידיעה אחרת גם בטוונטה יש בעיות. לוק דה יונג מבוקש בגרמניה, אבל טוונטה עושה הכל בשביל לטרפד עזיבה.