ליטמנן גם סוג של חזר...למרות שהוא נעדר מאייאקס רק ל-3 עונות. וגם לא פרש באייאקס כי הוא החליט לשחק עד גיל מופלג + פציעות ---> לא התאים כבר לרמה ושוחרר. וקלייברט, אגב, פרש בסופו של דבר בליל. אבל גם כשהוא עבר לאיינדהובן הוא עדיין נשאר השחקן האהוב עליי ביותר (עד היום).
גם ליטמאנן הגיע לכמה עונות אחרי שבילה בברצלונה וליברפול לפני שעזב להלסינקי לגבי קלייברט לפי מה שאני זוכר הוא רצה להגיע לאייאקס אבל אייאקס לא הייתה מעוניינת בו ומסכים איתך לגמרי ליגת האלופות- צריך להגיע לשמינית-רבע באופן קבוע ובגלל זה אנחנו חייבים להשאיר את אריקסן וסולימני אצלנו....לגבי ורטוגן אין מה לעשות ועל ואן דר ויל אין לי בעיה לותר וזה אמור להכניס כמה מיליונים לקופה בנוסף עוד כמה שחרורים הכרחיים(בתקווה מכירות) כמו אל חמדאווי ואולי עוד כמה שחקנים פחות חשובים כמו סררו
אילו קבוצות מהליגה השנייה בדרך לעלות ליגה, האם נמצאות שם קבוצות צמרת לשעבר מהליגה הראשונה כמו ווילם וו,פורטונה סיטארד או ספרטה רוטרדהאם?
קודם כל מילה לגבי שחקנים שחוזרים. אין מה לעשות, צריך להשלים עם העובדה שבסה"כ שאין ממש היום שחקנים עם נשמה אמיתית. הכל מתחיל ומסתיים סביב כסף. בכל זאת יש טיפה של אור בקצה המנהרה. קלאס יאן הנטלאר צוטט השבוע שעדיין קצת צורם לו שהוא לא זכה עם אייאקס באליפות (...). ידוע גם שג'ון הייטינחה, רפאל ואן דר וארט ווסלי סניידר עדיין רוחשים רגשות חיוביים לקבוצה שבה גידלו. האם החבר'ה האלה יחזרו בעתיד? נחכה ונראה. זה תלוי גם באיזה גיל הם רוצים לחזור... בשבילי יארי ליטמאנן, פרנק רייקארד, ואדגר דווידס אייאקסידים יותר גדולים רק בגלל העובדה שהם סיימו את הקריירה שלהם באייאקס. דניס ברחקאמפ, האחים דה בור, אדווין ואן דר סאר ואחרים תמיד יחשבו לשחקני עבר עם זיקה גדולה למועדון, אבל אני למשל עדיין לא 'סולח' לברחקאמפ שהוא פרש דווקא באיצטדיון של ארסנל. ואן דר סאר אולי סיים את הקריירה במנצ'סטר יונייטד, אבל קיים את משחק הפרישה בארינה. לפחות זה. בשנים הקרובות נראה כמה שחקנים שכיכבו בשנות האלפיים בקבוצה מתקרבים לסיום הקריירה שלהם. אנחנו נצטרך לראות מי מהם יחזור למועדון שבו גדל. חדשות * לא שזו הפתעה, אבל ניקוליי בוילסן גמר את העונה וגם לא יצטרף לדנמרק ביורו הקרוב. * אייאקס כבר הגישה הצעה להיירנביין בשביל רכישת נארסינג. היירנביין דחתה את ההצעה, אבל כן נתנה לשחקן רשות לדבר עם אייאקס. לי יש הרגשה שבסופו של דבר נארסינג ישחק בארינה בגלל שלקיצוני יש רק עוד חוזה לעונה אחת... * AZ נתנה היום רשות לאייאקס לדבר עם מויסנדר. הקבוצה מאלקמאר כן דיווחה שבמידה שהבלם ואייאקס יגיעו להסכמה המו"מ על העברת השחקן רק יתחיל בתום העונה. * דה בור גם ציין שמבחינתו כריסטיאן קיבו עדיין אופצייה כשיאן וורטונגהן יעזוב. מאמן אייאקס הודה שמבחינתו הבלגי הבינלאומי גמר ללמוד דברים חדשים באייאקס ובהולנד... * שיתוף הפעולה בין אייאקס לפרד חרים ימשיך. שוער העבר שבמשך שנים היה שוער שני בקבוצה מאמן העונה בהצלחה רבה את ה-A1. החוזה החדש ייארך עד הקיץ של 2014. ידיעות אחרות * פ.ס.וו עומדת להציע לדיק אדבוקאט לחזור לקבוצה. ההצעה מדברת על חוזה לשנתיים. העניין הוא שגם דינמו מוסקבה חפצה בשירות המאמן ובעבר אדבוקאט כבר בחר בתפקידים רק בשביל הכסף...ברור שבפ.ס.וו ירוויח הרבה פחות מאשר ברוסיה. * ההתאחדות ההולנדית ביקשה מפ.ס.וו לדווח לה על ה'שירה הציבורית' שנשמעה לכיוונו של השופט במהלך המשחק נגד AZ. לקבוצה יש עד 2 במאי לשלוח דוח על קריאות הגנאי שנשמעו במשך דקות רבות * ג'רסון קאברל לא ענה בחיוב על הארכת חוזה בפיינורד. הקבוצה הציעה לו חוזה חדש, אבל בפיינורד דרשו שהוא יענה לבקשה עד היום הזה. בכל מקרה יש סבירות גבוהה שהצדדים עוד ידרבו בהמשך. הקיצוני יסיים את חוזהו בעוד שנה. * דני בלינד קיבל הצעה לאמן את וולנדהם מהליגה השנייה. * דניאל דה רידר מועמד לשחק באדו דן האח...אם הוא ישחק שם הוא מבחינתי אידיוט מושלם.
אגב לדעתי החזרה של שחקני עבר גדולים שלנו זה המפתח להצלחה גם באירופה...הרי ברור שעם חבר'ה צעירים בלבד לאייאקס אין סיכוי של ממש להגיע גבוה אבל אם עוד כמה שנים הונטלאר סניידר והייטינחה למשל יחזרו ובנוסף לאייאקס יהיה דור מוצלח של שחקנים וכמה שחקני רכש טובים אז וואלה יש מצב... לדעתי דווקא סניידר לא יגיע...הבחור אוהב יותר מדי את הכסף הגדול אבל ואן דר וארט כן יחזור הביתה...גם טוב
קודם כל שי, תודה על החדשות, במיוחד על אלו שמחוץ לאמסטרדם. קאברל התקדם משמעותית, אני מקווה שלא ישאר יותר מדי ברוטרדאם. אבל גם הניסיון המוקדם להחתים אותו וגם האפשרות לרכוש שחקנים והדיבורים על קוייט (גם אם הסיכויים קלושים) מראים על התקדמות באמבטיה. טוב לכדורגל ההולנדי, רע ללב שלנו. פ.ס.וו.... :aaarofl: שלא יגמר לעולם. בוא נראה את אדובקאט, אבל קודם כל הולנד צריכה להירתם למשימה שלא לתת לרודפי הכסף הציבורי להגיע למקום השני. בלי כסף ועם אדבוקאט, אפשר להיות רגועים בגיזרת איינדהובן. אגב שחקני עבר (ואני מדבר על טובים, לא הייטניחה וכאלה..) ואן דר וארט בראיון לפני כמה שבועות השיב לשאלה איפה ירצה לסיים את הקריירה (המבורג, אייאקס או קבוצה אחרת) והוא השיב נחרצות שבאייאקס. אז נקווה שזה יקרה ולפני גיל 45. אגב שי, יצא לי לראות את ניימכן העונה רק נגדנו...איך השיונה הזה באמת?
שמע ארז, לי אין ממש דיעה לגבי שיונה. מהללים אותו פה בהולנד, אבל הוא כן שיחק כל הקריירה שלו בהולנד (כבר איזה 5-6 שנים) בקבוצות קטנות. מה שכן צריכים להדגיש שהוא הפך לשחקן בינלאומי והמאמן שם, מורטון אולסון הידוע לטובה, המליץ עליו ללכת לאייאקס. אנחנו נראה מה יקרה. שיונה הגיע אלינו על תקן שחקן חופשי כך שאין לנו הרבה מה להפסיד אלא רק להרוויח. אני מעריך שבסופו של דבר קאברל יחתום על חוזה חדש בפיינורד. מבחינתי הוא עשה התקדמות, אבל הוא עדיין לא בשל לצאת לאירופה. בטח לא לקבוצות עם שאיפות. ללא ספק שאני לא ממש נהנה לראות את פיינורד חוזרת לעניינים, אבל אני שמח שאין להם אנשים כמו חרט יאן וורבייק ומרסל ברנדס שלאחרונה פשוט מחממים את האווירה סביב אייאקס. מאמן AZ מאשים אתמול את אייאקס ש'זה אופייני לה שהיא מנסה בשלב האחרון של העונה לצרף שחקנים ולעורר מהומות ביריבות שלה'. וורבייק שוב מסית כהרגלו ושוכח שפיינורד, טוונטה ופ.ס.וו כבר רכשו שחקנים אחרים. טוונטה רכשה את טאדיץ (מכרונינגן והראקלס), פיינורד עשו אותו דבר עם רוד וורמר (רודה) וחוסנס (NEC) וגם פ.ס.וו חיזקה את עצמה עם בלם דני. מנג'ר פ.ס.וו מרסל ברנדס האשים השבוע את אייאקס שהיא 'הפרה סיכום ג'נטלמני' בין הצמרת בהולנד כשהחתימה צעיר שיכול היה לחתום בפ.ס.וו. הקטע הוא שהשחקן שכרגע שכחתי מה גילו רצה להשאר לגור בביתו שבניימייכן. פ.ס.וו רצתה שיעבור לאיינדהובן, אבל אייאקס נתנה לו את האפשרות להמשיך לגור בביתו ולהגיע לאימוני אייאקס על חשבון המועדון. זה שהעסקה הזאת אולי לא ממש יפה זה דבר אחד, אבל ברנדס שכח לספר לנו שבשנים האחרונות פ.ס.וו ניסתה גם להעביר אליה כמה כשרונות מאייאקס שהתלבטו להגיע אליה. האיש הכי מפורסם ברשימה הזאת הוא ריקרדו ואן רייהן... לי אישית נמאס שאנשים עם תפקידים חשובים סתם מחממים את האווירה. כל קבוצה מנסה כבר לצרף שחקנים חדשים אליה לפני תום העונה וכל קבוצה מחתימה שחקני נוער שלא מהאזור שלה. מה, בפ.ס.וו משחקים רק שחקני נוער מאיינדהובן ומהסביבה? קשה לי להאמין...רק להזכיר שג'טרו ווילמס בן ה-17 שהחליף את פיטרס הפצוע הגיע מספרטה... בקיצור, אייאקס חוזרת לשלוט בהולנד וזה דבר שמאד קשה לעכל להרבה אנשים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx חדשות אחרונות * ריקרדו ואן רייהן האריך את חוזהו עד הקיץ של 2015 * פרנק דה בור רוצה להשאיר את דיילי בלינד בקבוצה, אבל הוא כן רוצה חיזוק לעמדת המגן השמאלי. לדעתי אם אייאקס תוכל היא אולי תצרף את סימון פאולסן מ-AZ שבקיץ יהיה שחקן חופשי... * אייאקס מעוניינת לצד מויסנדר גם בבלם NEC הצעיר, בראם נויטינק. בעבר היו שמועות שגם יובנטוס מעוניינת בבלם החסון. בכל מקרה דה בור אמר שזה או מויסנדר או נויטינק ידיעו ולא שניהם ביחד. * קבוצת ה-A1 של אייאקס עדיין לא אלופה. פיינורד הצליחה בביתה לדחות את החגיגות כשניצחה ללא קהל 5-3. לצעירים נותרו עוד שני משחקים (מול פ.ס.וו ודה חראפשחאפ) כשהפער מהמקום השני הוא רק 2 נק'. * לגרגורי ואן דר ויל קצת נמאס מוולנסיה ואומר שאם הוא לא ימצא מקום בקבוצת צמרת אירופאית הוא יעדיף להשאר באייאקס. העניין הוא שהמגן יהיה בעוד עונה שחקן חופשי...מבחינתי ואן רייהן יהיה בעונה הבאה המגן הימיני שלנו! ידיעות אחרות * רונלד קומאן מנסה דרך גווארדיולה לנסות לצרף שחקן שיכול לעזור לקבוצה. סיפור ההצלחה עם גווידטי כנראה נגמר בקרוב כי השבדי יצטרך לחזור למנצ'סטר סיטי. פיינורד מנסה למצוא דרכים כיד לצרף שוב שחקן צעיר בהשאלה של מועדון גדול ועשיר באירופה. * אסטון וילה דוחה את הטענות שהיא סיכמה עם באס דוסט. השמועות דיברו על כך שדוסט דחה את הקבוצה מברנינגהאם. אתמול פרסמה הקבוצה שהיא מעוניינת בשחקן, אבל שהיא אפילו לא דיברה עם נציגי היירנביין. דוסט גם מבוקש מאד בגרמניה שם יש כנראה התעניינות מצד וולפסבורג (שכן כבר ניהלה שיחה עם החלוץ), שטוטגארט ומינשנגלדבך. * RKC החליטה להחזיר את ארווין קומאן. האח של רונלד יעזוב בקיץ את פ.צ איינדהובן ויעבור לוואלווייק שם כבר אימן בעבר. המאמן הנוכחי של RKC, רוד ברוד, יאמן החל מהקיץ את רודה. * סנחאריב מלקי, ה'טנק מדמשק', קרוב לשיא חדש ברודה. החלוץ הסורי הבקיע אתמול את שערו ה-22 והוא צריך עכשיו עוד שער בשביל להשוות את שיא השערים בעונה של שני שחקני עבר של הקבוצה מקרקרדה. בשנת 1976-77 היה זה הבינלאומי לשעבר, דיק נאנינחה שכבש 23 שערים בעונה אחת בליגה. ג'ון אריקסן השווה את אותו שיא בעונת 1983-1984.
שי אל תקח את זה ללב יותר מדי מן הסתם שתהיה פה קנאה עזה כלפיי אייאקס, הרי הפכיתה המחודשת של הקבוצה המפוארת ביותר בהולנד לטובה ביותר בהולנד אחרי שנות שפל רבות היא לא משהו של מה בכך עבור יריבותיה המרות שיכולות לדחוף את הקנאה שלהן כלפיה לתוך ה***. אין לי ספק שאייאקס מצוייה בתחילת/אמצע מסלול מעולה בו כבר שנים היא לא הייתה,מסלול שמחזיר לה את כוח ההרתעה שכה היה חסר לה במשך הזמן הרב הזה. כל מה שאוהדי אייאקס צריכים לבקש עכשיו זה שההנהלה תחדל מלחזור לעשות שטויות שעוד יהיו עלולות להחזיר את אייאקס למצב האפור והקודר ממנו סבלה עד לפני 3 עונות, אם הסיכוי שיבוא יום בו יגיע אוליגרך לארנה ויהפוך את אייאקס למעצמה כלכלית הוא נמוך אז שלפחות הניהול הנוכחי הפחות עשיר בהרבה יעשה את העבודה שלו כמו שצריך וישאיר את אייאקס במקומה הטבעי בפיסגת הליגה ההולנדית.
הנה אולי נושרת לה מועמדת למקום ה-2. תיקו ביתי מאכזב מאוד להירנביין מול ויטסה. דוריצ'יץ' הבקיע ראשון כבר בדקה החמישית, הבנאר השווה 12 דקות לסיום. טוונטה משחקת עכשיו באקסלסיור.
טוונטה הצליחה בדקה האחרונה לנצח בחוץ את אקסלסיור. הקבוצה נראית רע ואם אייאקס מגיעה לשם אחרי ניצחון על כרונינגן אני מרגיש שנוכל לצאת משם עם תוצאה טובה. אנחנו נראה מחר עד כמה הניצחון של טוונטה חשוב. היירנביין נראית כקבוצה שתצטרך להסתפק במקום בליגה האירופאית.
ואנחור אוף הסלנק, בושה שעדיין משחק, ובושה שמנצח משחק... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx אלקמאר, פיינורד ופ.ס.וו בסופו של דבר מנצחות. נצטרך לקחת את זה, אף אחד לא ייתן לנו. היום זה היום. HUP AJAX.
שמתי לב שונגור אוף הסלניק הבקיע את שער הניצחון של פ.ס.ו. באמת נעלם לי. לפי מה שאני יודע, בשנותיו היפות החלוצים ההולנדים הטובים היו ואן ניסטלרוי ומקאי, אני לא מבין איך הוא לא התברג שם?
מה קורה חברה? אני רואה שהרבה (לא הייתי בארץ מיום שני). עשינו ניצחון חשוב היום שלדעתי לא יספיק למקום השני אבל אני שוב מקווה שלא ניפול לפלייאוף המזוויע איכשהו. לא ראיתי את המשחק אבל ניצחון 2-1 דחוק על קבוצה מתחת לקו האדום במשחק בית לא אמור להרשים יתר על המידה. מעצבן מאוד שכולם מנצחים בדקות הסיום (גם טוונטה, גם PSV, ושניהם בשבועיים האחרונים למעט טוונטה שגם ספגה בדקות האלה), אבל אין מה לעשות הקרב על הסגנות הולך להיות עד השנייה האחרונה. פיינורד מאוד מרשימה ובשבוע הבא אנחנו מגיעים לשם, אני לא יכול להגיד שאני קונה תיקו כזה לא יעזור, אבל אני לא רואה מצב שאנחנו מנצחים שם.
ארז, פ.ס.וו שיחקו כל כך גרוע שהם צריכים חוטב עצים מזדקן כדי להגיע לאורגזמה... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx לדעתי פיינורד נראית הכי בשלה למקום השני ועד כמה שזה מצחק אני עוד אעודד אותם בטח על חשבון פ.ס.וו AZ וטוונטה. כרונינגן הגיעה לארינה כדי רק לחזור הביתה בשלום. עד הדקה השבעים הם אפילו לא בעטו לכיוונו של וורמיר...אייאקס החמיצה היום יותר מדי, אבל למי זה אכפת? דרק בוריחטר מתחיל לאט לאט שוב לדפוק על דלתות הנבחרת. הבחור הזה יגיע בסופו של דבר לאוראנייה. חוץ מזה אייאקס שיחקה היום סולידי למרות שבמחצית השנייה בעיקר אלדרוויירלד עשה הרבה שטויות. אז זהו, 3 משחקים ו-6 נק' הפרש מהמקום השני. כעיקרון מותר לנו להפסיד גם באנסחדה וגם בארנהם כי יש לנו הפרש שערים הרבה יותר טוב מכולם. שבוע טוב לכולם :aaa021: