הולנד: נארסינג חותם בפ.ס.וו

Discussion in 'פורום כדורגל עולמי' started by הרצליה עד המוות, Aug 1, 2011.

1. Andrei Kanchelskis Member

אייאקס אלופה אני לא רואה שום מצב שהקבוצה המצויינת הזו אולי הטובה ביותר שהייתה לה בעשר שנים האחרונות תשמוט פער מבטיח כזה ובמיוחד כשהיא נראית כמה רמות מעל הליגה, השאלה שעכשיו צריכה להישאל היא- אייאקס לאן? האם העונה מסמלת יותר מכל את השתלטותה של אייאקס על ההוגמוניה בליגה למשך זמן רב? או שמה יחזרו על עצמן אותן מכות קשות שהיא קיבלה אחרי כל תקופה גדולה בהסטוריה שלה שהמקרים הזכורים ביותר היו בשנות ה-70 וה-90?

אייאקס חייבת להפוך את ההצלחה הזו למשהו שימשך זמן רב וזה הכל מתחיל ונגמר בניהול ראוי, אם לא הוא במקום להמשיך לזנק קדימה היא רק תלך אחורה וחבל כי פוטנציאל כמו זה שיש עכשיו לא היה באייאקס כבר שנים.

Last edited: Apr 15, 2012
  2. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

די כבר!
    נמאס לדבר על מה היה ושנות ה-70 וה-90, יש ליגה צפופה, יש מחזור - בוא נדבר עליו.

בכל מקרה, בהחלט כדורגל רע מאוד היום. אמנם ניצחון וניכר שהיה חשוב קודם הנקודות על מנת להבטיח את הפער, אבל הרמה הייתה נמוכה מאוד. במה ואן דר ויל עולה על ואן ריין? איך סיגי מקבל רק רבע שעה. וגם ההגנה שלנו בהחלט הייתה רעה מאוד. אולי שאננות, אולי ההזדמנות לייצור את הפער נתן תחושה של "העיקר הנקודות". שבוע הבא מפתח מול כרונינגן, אבל אין ספק, אסור לנו לשמוט את זה.

3. Andrei Kanchelskis Member

אחרי מספר תצוגות מסחררות היה טבעי שתהיה ירידה ברמה ואני לא חושב שזה משהו שצריך לקחת אותו קשה, בסה''כ הנצחון של אייאקס היום הושג בקלות והעובדה שהיא לא דרסה את יריבתה היא נסלחת לאור העובדה שבכל המחזורים האחרונים היא נראתה בהחלט כרמה אחת מעל כל הליגה.

4. c_web Member

הסכמתי איתך על השער הראשון, אבל הוא נתן 2 הצלות גדולות (אחת במחצית הראשונה ביחד עם ליטוף של המשקוף, ואחת במחצית השנייה מכדור שהוסט קלות ממויסאנדר) ואי אפשר להפיל עליו את ההפסד הזה. באופן כללי אני מאוד מרוצה מאסטבאן העונה.
    במחצית לא חשבתי שאנחנו הולכים לפרק אותם (וגם רשמתי פה בהפסקה שאני לא בטוח שנצא עם נקודות מהמשחק הזה), אפילו חברה שלי אמרה לי שבסוף נפסיד 3-2.

ברכותיי לאייאקס על התואר, אי אפשר להגיד שמגיע לה על כל העונה שלה, אבל על מה שהיא עשתה מהתקופה שאחרי הפגרה עד היום בהחלט מגיע לה להיות אלופה, בטח בעונה שהגדולות לא ממש גדולות.

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראיתי בצהריים אייאקס מאד בינונית, אבל מספיק חדה בשביל לנצח בקלות את גילי ורמוט וחבריו. ההגנה נתנה לאורחת יותר מדי חופש והשיא היה השער שנכבש בדיוק לפני הפסקת התה. במחצית השנייה אייאקס כבר היתה הרבה פחות חדה למרות שהגיעה למספר הזדמנויות (בין היתר משקוף לאריקסן). בסוף היום הפער 6 נק' ואנחנו בדרך לעוד תואר.

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בדרך?! סתם אני צוחק עליך, אני אמנם עם AZ עדיין בהולנד אבל נהניתי מהמעט שראיתי העונה מאייאקס ונותר לי רק לברך אתכם על האליפות "שבדרך" http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx אנחנו שניים. אולי הוא לא רומרו, מעטים הם לדעתי, אבל מבחינתי בהחלט רכש לא רע של AZ ועם פוטנציאל להשתפר עוד עם הזמן (כמו שרומרו השתפר מאוד, בעיקר בקריאת המשחק, בתקופה שלו במועדון).

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אליאס, אחרי כל מה שאוהדי אייאקס עברו העונה הרשה לי עוד קצת לדחות את החגיגות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    אני מניח שאני עדיין מפחד בגלל שבעונה הזאת אין שום דבר בטוח. עד כמה שזה נשמע מצחיק, אני לא מחשיב את עצמי כבן אדם מאמין (בטח לא באלוהים כמו שהדתות השונות עושות), אבל בכדורגל משום מה אני מתחיל להתנהג בצורה הזויה לגמרי...

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ידיעות של הימים האחרונים
    * ה'טלחרף' מדווח שאייאקס מעוניינת לעונה הבאה לפחות בשלושת השחקנים הבאים:
    ניקלס מויסנדר
    לוסיאנו נארסינג
    לאסה שיונה (Lasse Schöne)
    המצב לגבי מויסנדר כרגע לא בטח. הבלם שבעבר שיחק בנוער של אייאקס רצה בחודשים האחרונים כנראה לעזוב לחו"ל, אבל אם אייאקס תהיה אלופה יש אפשרות שהוא ירצה לשחק בשבילנו. באלקמאר הודיעו היום שאייאקס אכן הביעה כבר נכונות לרכוש את הבלם הפיני הבינלאומי, אבל שהמו"מ רק תתחיל אחרי סיום העונה הנוכחית.

לוסיאנו נארסינג כבר היה בדרך לאייאקס, אבל בחורף הוא החליט להשאר בהיירנביין בגלל שאייאקס הגיעה ממש בדקה האחרונה של זמן ההעברות. נארסינג שגם הוא התחיל את הקריירה שלו באייאקס כבר גילה שהוא ירצה לשחק באמסטרדם. כמו עם מויסנדר, העובדה שאייאקס עומדת להיות אלופה ותשחק בביטחון בשלב הבתים בליגת האלופות תעזור לנארסינג לבחור באייאקס ולא בפ.ס.וו או טוונטה...

לאסה שיונה, הקשר הדני של NEC יסיים בתום העונה את החוזה שלו. ידוע שגם טוונטה ופיינורד גילו בשחקן עניין, אבל כרגע נראה שאייאקס במקום הראשון ברשימה של השחקן. פרנק דה בור כבר שוחח עם הקשר בן ה-25 וכרגע נראה שזה עניין של זמן עד שנראה חתימה.
    * יש גם דיווחים שאייאקס בודקת כל מיני אפשרויות בעמדת המגינים.
    * ל-AZ יש כבר מועמד להחלפת ברט הולמן שייצטרף בקיץ לאסטון וילה. שמו דני וורבייק (אין קשר משפחה למאמן) והוא משחק כרגע בפ.צ דן בוש מהליגה השנייה.
    * טוונטה כבר עסוקה עם העונה הבאה. אחרי החתמת דושאן טדיץ' (כרונינגן) והבלם טים ברויקרס (הראקלס) החתימה הקבוצה היום לשלושת השנים הבאות את המגן השמאלי הדני הבינלאומי, אנדראס ביילנד.
    * באס דוסט יעזוב ככל הנראה את היירנביין בסיום העונה. החלוץ כבר ניהל שיחה במינכן עם נציגי וולפסבורג. הסוכן של החלוץ דיווח שהשיחה היתה מאד נעימה ושני הצדדים ייפגשו בקרוב שוב. למרות שלדוסט יש גם התעניינות מצד קבוצות אנגליות, ספרדיות ואיטלקיות נראה כרגע שמלך השערים של הליגה ההולנדית מעדיף לעבור לגרמניה. סכום ההעברה אמורה להיות בין 7-10 מיליון אירו

9. Andrei Kanchelskis Member

ואין שום סיכוי שקלרנס סיידורף יחזור לאייאקס לעונת פרישה?(השריד היחיד מהזכייה בגביע האלופות ב-95 שעדיין משחק).

יותר משאייאקס מעוניינת בשחקנים היא תצטרך להתאמץ להשאיר אצלה את שחקניה המצטיינים העונה ובראשם כמובן את כריסטיאן אריקסן, העובדה הכמעט וודאית שאייאקס תשתתף בעונה הבאה בצ'מפיונס אולי תעזור לה במשימה אבל אצל אייאקס כמו בכל קיץ קודם זו בטח לא הסיבה שתעניק לה תעודת ביטוח לכך.

Last edited: Apr 17, 2012
  10. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

סיידורף לא רוצה לחזור. אני גם לא רוצה לראות אותו חזרה.

והלוואי, הלוואי שנרסינג יחתום. קו קידמי שיכלול את סיגי ובכנפיים את בוריחטר ונרסינג זה פשוט קו חלומי. אגב, אייאקס כבר הודיעה לסולימני שהוא יצטרך לקצץ בשכרו העצום. מעניין איך זה יעבור.

אבל אני אוהב את השמות. אגב, אני אשמח לראות שני בלמי רכש. נכון ש"רק" ורטונגן אמור לעזוב, אבל אנחנו חייבים עוד גיבוי (אוייר פורש תודה לאל...). מוסינדר וקיבו ואני סותם את הפה על כל הרכש הכושל שאייאקס עשו בשנים האחרונות.

Last edited: Apr 17, 2012
  11. Andrei Kanchelskis Member

אייאקס צריכה להתחיל לקחת ברצינות את ליגת האלופות ולרכוש שחקנים שיוכלו לסייע לה להגיע שם לפחות לשמינית הגמר, אם עד העונה זה היה רק בונוס הרי שעכשיו לאחר שאייאקס צברה ניסיון בשלב הבתים ואי אפשר להגיד שנכשלה כישלון טוטאלי התיאבון חייב לגדול ואייאקס צריכה להתחיל להעיז לרוץ קדימה גם שם.

12. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה שסיידורף לא ירצה לחזור? בסוף העונה החוזה שלו במילאן יפוג וההנהלה המילאנזית לא מתכוונת כרגע להאריך אותו. עונת פרישה בקבוצת נעוריו יכולה להיות טובה לשני הצדדים.
    אשמח להסבר לחוסר הרצון שלך לראות פעם אחרונה את האלוף הזה במדי קבוצתך.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

Bulldog,
    אין סיפור אהבה בין סיידורף לאייאקס, מעולם גם לא היה. אני מוכן להתחייב כבר עכשיו שאין סיכוי לחזרה שלו בקבוצת נעוריו. בהחלט קצת מתסכל ששחקן כל כך טוב הביא יותר כבוד להולנד בקבוצות זרות מאשר בקבוצת נעוריו או בנבחרת. קלרנס סיידורף התקשה במשך שנים להתבגר וברגע שזה אולי קרה הרכבת כבר מזמן עזבה את התחנה.

חזרה שלו לאייאקס לא רלוונטית כי אין לי מושג אם פרנק דה בור וסיידורף בכלל מאמינים אחד בשני. דה בור שיחק בזמנו עם סיידורף באייאקס, אל תשכח בבקשה את הבעיות על רקע צבע עור ותרבות שהיו בעבר בנבחרת ובאייאקס. אני לא מכיר אישית את שני האנשים, אבל לך תדע אם הבעיות עדיין לא נפתרו...

לא, סיידורף שחקן ענק, אבל הוא לא יחזור לאייאקס.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

* אייאקס החתימה את לאסה שיונה לתקופה של שלוש שנים. הוא יגיע בראשון ליולי לקבוצה. הקשר הדני שמצטרף לעשרים דנים שבעבר שיחקו באייאקס הגיע מ-NEC בהעברה חופשית. דה בור אמר היום שהוא רוצה קיצוני (נארסינג מועמד מוביל) וחלוץ שעדיף יהיה צעיר.לדעתי זה אומר שבוליקין לא ימשיך עוד עונה.

http://www.ajaxfanzone.nl/fotos/2012/0418lasse_schone.Xxx

* אייאקס הצעירה השלימה אתמול משחק ליגה. סיגטורסון כיכב עם שלושער מול דה חראפשחאפ. המשחק הסתיים בתוצאה של 6-0 בשביל הטובים...

* רודני סניידר (אוטרכט), רולי בוניפאציה (NAC) וג'פרי קאסלטיון קיבלו חדשות שהם כרגע בקיץ חוזרים לאייאקס הצעירה. דה בור רוצה לתת להם לנסות להגיע לקבוצה הראשונה, אבל אם הם מעוניינים לעזוב אייאקס מוכנה לשתף פעולה.

* ריקרדו ואן רייהן דיבר עם דה בור והשחקן מרוצה מהשיחה. המאמן כנראה דיבר על האפשרות שהמגן הצעיר יקבל בעונה הבאה את האפשרות להחליף בהרכב את ואן דר ויל. ההערכות אומרות שואן רייהן יאריך בקרוב את חוזהו.

* בתוך שבועיים יהיה לקבוצה דירקטיריון חדש. מדובר בשחקן העבר תיאו ואן דויבנבודה, ליאו ואן וייק שהוא איש KLM (חברת התעופה הרשמית של הולנד) וחבר פרלמנט לשעבר האנס ויירס. לא ברור כרגע אם קרויף בכלל מכיר את כולם. את הראשון הוא מכיר וממה שהבנתי תמיד שיבח אותו.

Last edited: Apr 18, 2012
  15. Andrei Kanchelskis Member

מאוד מאכזב שמבין כל הכוכבים של הקבוצה המפוארת של עונת 95 רק אדגר דווידס הגיע לעונת פרישה באייאקס, שחקנים כמו קלייברט ורייזיחר אף בגדו במולדת עוד יותר כאשר בחרו לסיים את הקריירה באיינדובהן וכמובן שאין דבר יותר צובט ומרגיז מיזה עבור אוהד אייאקס מושבע.

אני מקווה באמת ובתמים שהצוות המקצועי של אייאקס בשיתוף עם ההנהלה ינסו לבנות קבוצה שתנסה להצליח גם בליגת האלופות, אני לא מדבר פה על זכייה שכמובן לא תגיע אלא על לפחות העפלה לשמינית או לרבע הגמר, אייאקס צברה מספיק נסיון בשלב הבתים בשנתיים האחרונות והשנה זה יהיה צריך לבוא לידי ביטוי ולסייע לה להצליח, אין סיבה שלא.