הולנד: נארסינג חותם בפ.ס.וו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏1/8/11.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עידו, וזה קרה...את האמת עידו, לדעתי זה יותר תלוי בגודל הסגל של AZ מאשר בשעת המשחק. נכון, לשחק בשעה 16.30 אומר שכולם כבר שיחקו, אבל אייאקס הרבתה דווקא לאבד נקודות בשעה 12.30...אני רוצה להאמין שהיום AZ איבדה את האליפות שלה כי מכל קבוצות הצמרת יש לקבוצה מאלקמאר עוד המון משחקים קשים. בשבילך אני מקווה שאני טועה, אבל אם בשבוע הבא אייאקס מנצחת בהיירנביין הקבוצה שלי תהיה פייבוריטית ברורה לזכייה נוספת בתואר. לא הייתי היום בבית, אבל להביס 6-0 את הראקלס? לדעתי באייאקס שוב מאמינים וזה אחרי שפיגרנו בסיבוב השני 13 נק' אחרי AZ!

2. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

שי, למה משחקים בשבוע הבא ברביעי ולא בראשון?

הירנביין - אייאקס
    אלקמאר - טוונטה

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏1/4/12
  3. AFCA Member

יש גמר גביע בראשון. מקווה שהרקלאס לא יראו ככה שבוע הבא בראשון בדה קאופ..

הרקלאס הבטיחו מקום בליגה האירופית בזכות ההעפלה לגמר?

4. c_web Member

בתנאי ש PSV לא תסיים מקום 5 או 6 ותעוף בפלייאוף על הכרטיס לליגה האירופית. (אלא אם שינו את התקנון העונה, שי כמו כל שנה אני צריך את הסיוע שלך בנושא כי כמו שזה נראה יש מצב שאנחנו נסיים באחד מהמקומות האלה).

בקשר להיום, השעה זה סתם תירוץ אבל כנראה שזה באמת משפיע, אבל מה שיותר משפיע זה אירופה.
    גם אם היינו מנצחים היום לא הייתי חושב שניקח אליפות, אנחנו לא בתקופה טובה ומצפים לנו עוד חיים קשים בהמשך, אייאקס פייבוריטית ברורה לזכייה, הקבוצה הכי טובה נכון לעכשיו ומשחקת הכי טוב, צריך לקרות לה משהו בלתי צפוי בשביל שהיא תאבד את המקום ה - 1 (שוב להזכיר לוח משחקים הכי נוח יחסית).

השופט היום (מקיקלה?! איך קוראים לו?) איבד שליטה לחלוטין במשחק, והוכחה לכך הייתה שהוא הוסיף רק 2 דק' תוספת זמן במחצית השנייה כי הוא פשוט רצה לסיים את המשחק (וגם שרק 20 שניות לפני הזמן). האדום להולמן לא היה מוצדק, השחקן של ויטסה מסר את הכדור ומשום מה הרים גם את הרגל שלו עד לבטן של ברט, הוא פשוט ידע טוב מאוד איך לסחוט את הצהוב השני והשופט קנה זאת לצערי.

לא היינו מדהימים, אבל בסה''כ יפה שלא הפסדנו. ורביק היה מרוצה בסיום והוא גם אמר את זה, כל שנותר לי לקוות הוא שנסיים במקום השני וזה יהיה הישג מדהים מבחינתי (ואם לא אז ב 3/4, רק לא פלייאוף!).

נ.ב
    חייב לשתף אותכם במתנה שקיבלתי מבת זוגתי לחיים ליום הולדת שלי אתמול, היא הפתיעה אותי כשהיא לבשה את החולצה של AZ מהעונה הנוכחית (חולצה רשמית לחלוטין), ואין ספק שזו מזכרת נפלאה מהעונה המדהימה שלנו העונה (שתסתיים בלי תואר כנראה, אבל עם הרבה זכרונות יפים וגאווה בלב). :aaarse:

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה דברים.
    אני אישית הופתעתי שגמר הגביע כבר ייערך בסוף השבוע הזה. אני רק מדגיש לכם שהנוצרים חוגגים בסוף השבוע הזה את פסחא. בשביל נוצרים רבים ימים מאד חשובים. למרות היותה של הולנד מדינה חילונית לגמרי אני רוצה להאמין שההתאחדות מצאה לנכון להעביר את גמר הגביע לסוף השבוע הזה גם בגלל אליפות אירופה.
    בצורה הזאת לא צריכים לדחות את גמר הגביע עד סוף העונה והשחקנים יכולים להנות מסוף שבוע של מנוחה.
    לי אישית אין הסבר אחר לשינוי התאריכים.

עידו, אם זכור לי טוב אז ארבעת המקומות הראשונים מבטיחים מקומות בטוחים בעונה הבאה באירופה. האלופה תשחק בשלב הבתים של ליגת האלופות, המקום השני במוקדמות המפעל, המקום השלישי מבטיח לדעתי מקום בשלב הבתים של הליגה האירופאית והמקומות האחרים מבטיחים מוקדמות באותו המפעל.

לגבי המשחק של AZ והאדום של הולמן. אני מסכים שבהילוך החוזר העונש של צהוב שני היה מוגזם, אבל עידו, הולמן גם לא היה חכם. הוא היה צריך לדעת שהשופט מקלי שולף במשחק הזה בקלות צהובים. הוא נכנס בשחקן ויטסה בצורה די פראית למרות שהעבירה היתה די קלה. במבט ראשון גם אני הייתי שולף צהוב שני. כשרואים את ההילוך החוזר אפשר לשנות החלטה...למרות זאת AZ פשוט לא הצליחה להיות מרוכזת ושני השערים של ויטסה הגיעו לפני האדום...קשה לדעת מה היה קורה אילולא האדום, אבל זה תמיד תסריט שאי אפשר לדעת...

מרוץ האליפות. האם 3 משחקי חוץ נגד היירנביין, טוונטה ובארנהם נגד ויטסה לא נחשב לרצף קשה ביותר? מבחינתי יש להיירנביין את לוח המשחקים הכי קשה, אח"כ באה AZ, אבל כשתבדוק את המשחקים של טוונטה, פ.ס.וו ופיינורד תראה שלאייאקס גם יש לוח משחקים מאד לא פשוט!
    אייאקס נחשבת עכשיו לפייבוריטית לתואר בגלל שהיא נראית בשוונג וגם כמה פצועים משמעותיים חוזרים למגרש (לעומת זאת אוזביליז אולי גמר את העונה...), אבל אני לא מסתכל אל מעבר להיירנביין...

ידיעות אחרות
    * אייאקס מעוניינת להאריך את חוזהו של קנת' וורמיר.
    * דז'אן מלג, קשר שמאלי בן 17 מקבוצת וויבודינה נובי סאד, מבוקש גם במילאן, דורטמונד, ארסנל ויובנטוס, אבל יכול השבוע לחתום חוזה דווקא באייאקס. הסרבי יקבל שבוע את הזמן כדי להוכיח את כישוריו בקבוצה. היות שלמלג יש חוזה של שחקן נוער אייאקס תצטרך מעט מאד כסף לשלם. בעבר קיבלו גם מירלם סולימאני ודושאן טאדיץ' מכרונינגן את האפשרות להרוויח חוזה, אבל הם לא הצליחו לשכנע אז את ראשי אייאקס...סולימאני הגיע כאמור לאייאקס דרך היירנביין וטאדיץ' עומד כנראה בקיץ לעבור לטוונטה.
    * למרות שבוליקין כבר הודיע שהוא ישמח להמשיך באייאקס המועדון עדיין לא החליט אם הרוסי ממשיך בקבוצה. רק במאי יקיימו הצדדים שיחה כדי לראות מה הלאה.
    * טוונטה הצליחה כנראה להעביר עוד שחקן מהראקלס אליה. אחרי החלוץ פלט יעבור כנראה הבלם טים ברויקרס לקבוצת הצמרת. צריך להדגיש שטוונטה והראקלס שתי קבוצות יריבות קשות. שניהן באות מאותו המחוז.

6. Andrei Kanchelskis Member

שי בדבר אחד אתה חייב להודות:
    אייאקס נמצאת בתקופה הכי טובה שלה ב-15 השנים האחרונות מאז החל חוק בוסמן לפגוע קשות בקבוצה. אני לא זוכר במשך כל פרק הזמן הזה שאייאקס נאבקה על האליפות שלוש עונות רצופות בצורה רצינית עד לקו הסיום של העונה, ואני לא זוכר שאייאקס הצליחה לחבר כמה עונות טובות ברצף למרות עזיבה קבועה של כוכבים.
    אין ספק שרוח חדשה נושבת בארינה ואייאקס אולי רחוקה מרחק רב מחזרה לימיה הגדולים באירופה אבל בכל הקשור לליגה מדובר פה בקבוצה שחוזרת לעצמה בגדול והלוואי וזה רק יימשך ככה!

נערך לאחרונה ב: ‏2/4/12
  7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע, זכור לי שבעונה שאייאקס הגיעה רחוק בליגת האלופות לקבוצה היתה הרבה יותר כשרון מהשנתיים האחרונות. בכלל, ראיתי במקרה פה כתבה נחמדה על אותה עונה ב-2007 (הפסד האליפות על חודו של שער אחד). קלאס יאן הנטלאר, ווסלי סניידר, יאפ סתאם, ג'ון הייטינחה, מארטן סטייקלנבורח, אדרגר דווידס, קנת' פרז ואחרים. ביחד עם הקבוצה של רונלד קומאן שהיתה על סף הפתעה אדירה בסן סירו (עד שהמקק תומאסון בדקה האחרונה הגיע) אני לא חושב שבשנתיים האחרונות ראינו כאלה כשרונות בקבוצה שלנו.

יש שינוי בגלל שפ.ס.וו איבדה המון מהאיכות שלה. למרות העונה הקבוצה מאיינדהובן היתה בשנים האחרונות בצרות כלכליות. פיינורד כנ"ל. אייאקס לא משחקת ברב העונה כדורגל טוב, אבל זה לדעתי בעיקר בגלל רשימת הפציעות הבלתי נגמרת. מה שכן, פרנק דה בור מצליח כנראה איכשהו לתת אמונה לקבוצה המאד צעירה הזאת. בשנתיים האחרונות זה לפעמים יותר אופי מאשר יכולת...

השקט עדיין לא חזר לקבוצה כי בהנהלה עדיין יש בעיות. למרות שנראה שהמלחמה הגדולה מאחורינו הקבוצה צריכה במהרה להתכונן לעונה הבאה. מקצועית אני מצפה לקיץ של שחרור שחקנים. ורטונגהן, ואן דר ויל, ואולי אריקסן אחרי יורו מוצלח יעזבו. אני עדיין לא קופץ פה למזרקות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אייאקס הצעירה ניצחה אתמול 4-1 בהראקלס. דרק בוריחטר שיחק 45 דקות וכבש פעמיים, ואן דר ויל שותף 65 דקות.

אם אייאקס מסוגלת במשחקים הנותרים להגיע למשחקים בלי פצועים נוספים הקבוצה תהיה על הנייר יותר חזקה מאותה אייאקס שפיגרה ב-13 נק' ממובילת הטבלה...אני רק יכול לפנטז עכשיו מה יכול לקרות אם בוריחטר וסיגי ישחקו בחוד הקבוצה...

ידיעה אחרת:
    פ.ס.וו כבר יצרה מחדש קשר עם ואן בומל וכרגע נראה ששני הצדדים שוב ישתפו פעולה. אתמול שמעתי בטלוויזיה שהשחקן מעוניין לחזור עם משפחתו ארצה ושהוא מקווה שהוא יכול דרך פ.ס.וו גם להתחיל בעתיד בקריירת אימון.

9. c_web Member

כתבת צבע במעריב ספורט של היום על קבוצתכם האהובה, מופיעה גם באתר NRG של העיתון

http://www.nrg.co.il/online/3/ART2/353/298.html?hp=3&cat=629

מקווה שזו כתבה ניחוס קלאסית http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

חבל לי שבארץ שמים יותר מדי לב לליגות הגדולות והידע הבסיסי על הליגות הפחות טובות לוקה כל כך בחסר.
    המון שחקנים מגיעים לליגות הבכירות מהליגות הפחות קשות ודווקא בזמן של חוק בוסמן הייתי מצפה שאתר או עיתון חשוב גם מעסיק אנשים שיודעים יותר על הכדורגל בהולנד, בלגיה, פורטוגל ומדינות אחרות. ברגע שכותבים בארץ נותנים צ'אנס לאנשים מהולנד לנתח את המצב מגיעים לכתבות טובות. בעבר כבר קראתי מספיק כתבות שהיו מלאות במידע שגוי.

מילה על AZ. חבל לי שהקבוצה הפסידה בצורה הזאת. ראיתי את המשחק עד שוולנסיה עלתה ליתרון שני שערים. באמת היה לי חבל כשבתוך שתי דקות ולנסיה למעשה עשתה את המוטל עליה. ההגנה נראתה מאד לא טובה ברגע שריימי כבש. גם אסטבן יכול היה לבטח לעשות יותר בשער הראשון.

עכשיו יהיה מעניין לראות אם AZ מסוגלת ללכת עד הסוף בהולנד. חרט יאן וורבייק מנסה כבר שבועות לאכול לארוחת בוקר עיתונאים שמעיזים לדבר על עייפות. ברור לי שכולם ב-AZ היו רוצים אתמול לנצח, אבל גם וורבייק צריך לדעת שהחל משבוע הבא הקבוצה שלו יכולה אך ורק להתרכז בליגה ההולנדית. בשביל קבוצה עם סגל לא הכי גדול ההדחה אתמול יכולה רק לעשות טוב...

ידיעות אחרות
    אריקסן אומר היום שהוא "נשאר באייאקס. אני נהנה פה ואני עדיין לומד." אחרי היורו נחייה ונראה...הדני שחקן קר מזג, אבל ברגע שהוא יתן כמה משחקים באליפות אירופה אני בטוח שהכל יכול להשתנות. אם אייאקס תקבל קבוצה שמוכנה לשים איזה צ'ק של 30 מיליון אירו על השולחן אני לא בטוח שדווקא אייאקס תהיה היוזמת של עזיבת הכשרון מדנמרק. אל תשכחו שיש לנו בנוער כבר כמה מועמדים לרשת את אריקסן. אני מדבר על קלאסן ובעיקר ויקטור פישר.

אם כבר מדברים על דייבי קלאסן. לפי השמועות יש התעניינות מצד יובנטוס. רק שקלאסן חתום עד 2015 והוא איננו שחקן חופשי כמו וואסים בוי...

סיגטורסון, בוריחטר וגרגורי ואן דר ויל מועמדים לשחק מול היירנביין. כרגע לא ממש בטוח מה התכניות של דה בור. ההערכה שלי היא שלצערי אנחנו נראה מהר מאד את ו.ד ויל בהרכב. ואן רייהן לא צריך לשלם את המחיר, אבל ברור לי שזה מה שיקרה. ואן דר ויל צריך להיות מוכן ליורו...

במשחק' אימון פנימי בין כל שחקני אייאקס ניצחה הקבוצה עם החולצות הכתומות את אלו בצהוב בתוצאה 3-2. השערים הובקעו ע"י אוזביליז, בוליקין וליג'ון (כתום), וסיגטורסון ודיקו קופרס (צהוב).

עוד חדשות טובות. בוילסן אמור בשבוע הבא לחזור לאימונים מלאים.

חדשות קבוצות אחרות
    * עושה רושם שהקיצוני הצעיר של פ.ס.וו, זכארייה לבייאד, בדרך לפורטוגל. ספורטינג ליסבון נראית בטוחה בעצמה שהיא תזכה בשרותיו של השחקן הצעיר, אבל פ.ס.וו והשחקן עדיין נמצאים בסכסוך על החוזה. לבייאד טוען שהוא יהיה בקיץ שחקן חופשי, פ.ס.וו טוענת שהיא האריכה את החוזה בשנה לאחר מימוש אופצייה חד צדדי.
    * ברט ואן מרווייק דיבר עם ואן ניסטלרוי ואמר שהשחקן כבר לא בתכניות שלו. בעיניי זה טמטום שהשניים אפילו שוחחו בעניין.
    * רמקו פאספייר, שוערה של הראקלס טען שקבוצתו התרכזה יותר במשחק הגביע נגד פ.ס.וו מאשר במשחק מול אייאקס...הרראקלס הובסה כאמור 6-0...

11. Cup of Tea Liverpool, UK

ערב טוב וחג שמח לקוראי הדיון ההולנדי, שוב שאלה לגבי אחד משחקני הליגה (אני יודע שכל פעם אני מציק לכם עם זה, אבל אין לי זמן לצפות בליגה ההולנדית). הפעם על הכוונת שלי נמצא טובי אלדרווירלד הבלם בן ה-23 של אייאקס.
    אשמח לקבל סקירה קצרה לגבי יכולתו העונה, דברים כמו חזקות, חסרונות, אולי פציעות. אודה מאוד לכל מי שיוכל לעזור לי להכיר את הליגה ההולנדית ושחקניה יותר טוב.

12. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

ברגע שזה יגיע לאיזשהו קשר לידיעה אמיתית, נדבר על זה, ביינתים נתרכז בעונה הבלתי רגילה הזאת.

אז מחר גמר הגביע (19:00 שעוננו), לא הכי אטרקטאיבי אבל זה מה יש. הארקלס הצנועה מול המפלצת מאיינדהובן.

800 כרטיסים עוד נשארו. גמר גביע ראשון כאמור בהיסטוריה של הארקלס, 16 של פ.ס.וו. דוויד נגד גוליית אמיתי.

http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00984/bekerfinale_jpg_984671q.Xxx

אגב, אם פ.ס.וו תזכה - האנס ואן ברוקלין יעניק לקפטן אולה טויבונן את הגביע.

הדרך לגמר:
    פ.ס.וו: 8-0 על VVSB בסיבוב השני, 3-0 על ליסה בסיבוב השלישי, 2-1 על טוונטה לאחר הארכה בשמינית הגמר, 3-2 על ניימכן ברבע הגמר ו1-3 על הירנביין בחצי הגמר.

הארקלס: 0-1 על JVC בסיבוב השני, 4-0 על ברקום בסיבוב השלישי, 4-0 על דה חראפשחאפ בשמינית הגמר, 3-0 על RKC ברבע הגמר ו2-4 לאחר הארכה על AZ אלקמאר בחצי הגמר.

13. c_web Member

חבל שלא אצפה במשחק, אבל אני מאמין שהראקלס יכולה להקשות על PSV. מקווה שנראה הפתעה. האם זו תיהיה גם הופעה ראשונה של הראקלס אי פעם באירופה בעונה הבאה?

14. Landon Donovan Member

שאלה לצופים האדוקים (ובמיוחד לאוהד AZ שמעלי) - מה שלום ג'וזי העונה? (מעבר למספרים היבשים הלא רעים שלו)

15. c_web Member

אני מאוד מרוצה מג'וזי העונה, הוא פתח טוב מאוד ובשלב כלשהו איבד את המקום בהרכב לתקופה קצרה לחלוץ השני שלנו בנסחופ. בחודש וחצי האחרונים הוא חזר להרכב והוא בסה''כ משחק טוב. המשחק שלו עם הגב לשער אדיר ועושה המון צרות לליגה, וגם מבחינת כמות השערים הוא עומד ביעד שלי ואני בטוח שגם של עצמו.
    הוא מוחלף באופן דיי קבוע 10 דק' לסיום (ולהיפך כשהוא היה נכנס מהספסל).
    אני מקווה שהוא ישאר איתנו גם בעונה הבאה, הוא כמה וכמה פעמים אמר כבר שהוא מאוד נהנה מהמועדון ומהעיר.