הולנד: נארסינג חותם בפ.ס.וו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏1/8/11.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה כסף דורשת צסק"א בשביל הונדה? קבוצת הפאר הרוסית לא עושה באירופה כאלו דברים גדולים שאנחנו רואים את הונדה מדי אמצע שבוע מככב במגרשים אירופאים, נכון? לדעתי הונדה לא לקח בחשבון שלקבוצות הרוסיות יש מספיק כסף בחשבונות שלהם. הם לא משחררים סתם והוא לדעתי לא נקנה בשביל לשחק שם שנה-שנתיים.

אם היה משחק שנה-שנתיים באייאקס או פ.ס.וו והיה בולט כמו ב-VVV הוא היה בקלות מצטרף היום לקבוצה עשירה באירופה. הליגה ההולנדית עדיין נחשבת לחממה של כדורגלנים צעירים והקבוצות משחררות לרב ללא קושי גדול שחקנים.

מוסא, כמו הונדה רשאי לעבור לרוסיה, אבל איזה שחקן שעזב לרוסיה (בטח מהולנד) משחק עכשיו בקבוצה גדולה באירופה? למשל שני שחקני פ.ס.וו לשעבר 'נעלמו' (לאזוביץ' ודזודזאק). חוץ מהכסף יהיה לך קשה לשכנע אותי שהכדורגל הרוסי טוב לזרים. אפילו הרוסים הטובים של השנים האחרונות די נעלמו באנגליה. ארשבין לא הפך לאיש של ארסנל (זה ואן פרסי), ובטוטנהאם יש לך גם את החלוץ עם השם הארוך שמדי פעם מבקיע. כולם חשבו שההצלחות של זניט והקבוצה המוסקבאית שלקחה בפורטוגל את גביע אופ"א יהפכו את הרוסיה לדבר הגדול הבא באירופה. מצטער, אבל זה לא קרה. לא הקבוצות ולא הנבחרת.

2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

על השאלה הראשונה אני לא יכול לענות לך פה, וכמו שכתבתי אתה יכול להאמין או לא זה עניין שלך ואני לא אאשים אותך אם תיקח את דבריי בעירבון מוגבל. לגבי ההמשך, כמו שכתבתי בפירוש בתגובה הקודמת, אני לא אומר שמעבר לקבוצות הרוסיות לא מעכב את המעבר לליגות בכירות יותר, אני אומר שזה לא קשור להעלמות מהמפה כמו שאמרת בתגובה הקודמת אלא יותר לעניין הכספי כמו שציינת הפעם. הוא לא נעלם משום מפה והקבוצות מהליגות הבכירות מכירות את הונדה טוב מאוד, בדוק, אבל מה לעשות הוא לא מספיק טוב בשביל חלק ויקר, ביחס לתרומה, בשביל אחרות.

לגבי הליגה כולה כטובה או רעה לזרים, כמו כל דבר זה תלוי למי ואיפה ויש פה גם הרבה עניין של מזל. אבל בשורה התחתונה, גם דבר שכבר כתבתי, לדעתי הוא עבר לשחק בקבוצה טובה יותר משתי הגדולות שציינת מהולנד ובנוסף, הוא כנראה מקבל יותר כסף ממה שיכל לקבל. ככה שהונדה, שחקן זר, "הרוויח" פעמיים מהמעבר הזה. אני לא צריך לשכנע אותך לגבי היתרונות של הליגה, אתה זה שצריך לעשות את השכנוע (כלפי השחקנים, אותי זה לא מעניין) לאור זה ששחקנים מוכשרים מליגות בינוניות עוברים לרוסיה. הם, כנראה, לא משוכנעים.

נערך לאחרונה ב: ‏8/1/12
  3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אגב הזכרתי את דזודזאק. השחקן החביב כבר עומד לעזוב את אנז'י...אחרי כמעט 400 דקות במדי הקבוצה מדגסטאן ההונגרי בדרך לדינמו מוסקבה.

דבר אחרון אליאס. בסה"כ הקבוצות הרוסיות הבכירות יותר טובות מהקבוצות ההולנדיות הבכירות, אבל יותר מדי שחקנים מסתכלים על הכסף ופחות על הקריירה שלהם. אני מוכן להתערב איתך שאם הונדה היה משחק באייאקס או פ.ס.וו והיה בולט שם שהוא היה יום משחק בספרד. ביום שהוא עזב את הולנד הוא לדעתי צוטט שהוא בעתיד רוצה לשחק בריאל מדריד. זו היתה התכנית שלו, אבל לדעתי זה רק מראה עד כמה הבחור (ואולי הסוכן) טעו בטקטיקה.

ידיעה אחרת. פיינורד רוצה שקומאן יאריך את חוזהו בקבוצה, אבל יש שמועות שהמאמן יחליף בעתיד את ואן מרווייק בנבחרת.

אגב כבר שבועות שרואים פה את הפרסומת הבאה. האיש הוא ג'ון דה וולף, סמל של פיינורד...לא צריך להבין הולנדית כדי לצחוק מהפרסומת המבריקה הזאת. המסר הוא שאם בחרת ב-Ditzo אתה יכול לעבור ניתוח בכל בית חולים שאתה רוצה.

נערך לאחרונה ב: ‏10/1/12
  4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני לא חושב שהונדה היה מגיע לריאל מדריד ככה או ככה, ו"לשחק בספרד" זה דבר כללי ולא תמיד "טוב" יותר מצסק"א (גם כל שחקן והטוב שלו), אבל אני מבין את הנקודה שלך ולא אומר שאין בה שום הגיון.

אבל אם אנחנו כבר עוסקים באסטרטגייה ובאם הוא היה עושה כך וכך וכו' רק שאלה, לגבי מוסא אני יודע את התשובה לגבי הונדה לא, היו לשחקנים האלו הצעות מאייאקס או פ.ס.ו בזמן שעברו לרוסיה?

אם זה מי שאני חושב שזה, אז סוג של "סמל" גם באשקלון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏10/1/12
  5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין בהולנד שום קבוצה שתשלם 5 מיליון אירו בשביל מוסא. נשיא VVV היה כנראה גם מעלה את המחיר אם אייאקס או פ.ס.וו היתה דופקת בדלת. מה גם שבליגה ההולנדית יש לפחות שני שחקנים שלדעתי שווים יותר:
    נארסינג ואסאידי מהיירנביין.

לשלם 5 מיליון אירו בשביל שחקן מקבוצת תחתית הולנדית זו הגזמה של נשיא VVV, אבל אם יש קבוצה שמוכנה לקחת את הסיכון אז אחלה. אני מוכן כבר להתחייב עכשיו שבעתיד לא נשמע יותר דבר ממוסא.

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

כלומר לא הייתה התעניינות בו מצד הקבוצות אליהן הוא היה צריך לשאוף לעבור לטענתך?

בכל מקרה, לפי דברייך אין תסריט בו מוסא היה עובר לאייאקס, התעניינות או לא, בגלל המחיר והפוליטיקה הפנימית של הליגה. להוציא מצב בו הוא היה מסיים חוזה או אולי עושה שביתה איטלקית (דבר שאתה מתנגד לו אם אני זוכר נכון). אם כך, ולא היה לו סיכוי לעבור לאייאקס או פ.ס.ו, הדיון על מה היה עדיף לו לעשות לא רלוונטי, כי למעשה לא הייתה לשחקן את האופציה שלדעתך היא האידאלית (מעבר לגדולה בהולנד בדרך לספרד).

לגבי מוסא והעתיד, אני גם חושב שקיים סיכוי לא קטן שהוא לא יצליח לפרוץ, בניגוד להונדה שלא היה לי ספק שיתרום (והוא אכן תורם), וגם רשמתי את זה קודם. מוסא מאוד מוכשר ויש לו עוד פוטנציאל להתפתח, אבל הוא גם צעיר מאוד ועדיין לא נראה לי בשל לרמות האלו. אם למועדון תהייה סבלנות והשחקן יעבוד קשה כדי להשתפר, אני מאמין שיצליח, אבל אין הבטחות.

לדעתי למוסא יש פוטנציאל גדול יותר משני השחקנים שציינת, אבל אני מסכים שכרגע אסאידי שחקן יותר טוב ממנו ואני חושב שזה גם קשור לא מעט לניסיון ולגיל. אגב, למרות הדמיון היחסי בעמדה, אני חושב שמדובר בשחקנים שונים למדי. לגבי נארסינג, אני פחות בטוח לגבי הקביעה שלך וחושב שאולי אם מוסא היה משחק בהירנביין הוא היה נראה לא פחות טוב (וגם פה יש הפרש, קטן אמנם, של גיל). זו דעתי לפחות.

אגב, למרות שהרמה בליגה ההולנדית היא במרבית המקרים לא גבוהה במיוחד לדעתי, כמות הכישרונות הצעירים שיש בה (מכל העולם) הופכת אותה למאוד אטרקטיבית בעיני. שלושת השחקנים שדיברנו עליהם עכשיו הם רק חלק קטן מהמאגר הזה וכל הזמן צצים עוד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏11/1/12
  7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מאז שנשיא VVV, היי ברדן, דרש בזמנו 10 מיליון אירו בשביל הונדה הקבוצות ההולנדיות די נסוגו מהרעיון לרכוש שחקנים. יש לאיש כרגע כנראה מוניטין של בעלים שלא ממש ימכור שחקנים בזול. את האמת, אם הוא מצליח בטקטיקה הזאת אז כל הכבוד לו. אני כבר שנים מחכה לראשי קבוצות אחרות שידרשו מקבוצות אירופאיות סכומים מאד גבוהים (כמו למשל בפורטוגל).

אם אני לא טועה מוסא משחק בצד ימין. מבחינתי אייאקס היתה אופצייה בשביל מוסא. בפ.ס.וו יש כרגע מספיק שחקנים למרות שיש חשש רציני שלאבייד יעזוב בקיץ את המועדון ללא תמורה וג'רמיין לנס נמצא בכושר מאד ירוד. דווקא טוונטה גם יכלה להיות אופצייה לגמרי לא רעה. אחרי שרואיז עזב יכול מוסא לחתום בקבוצה.

בכל זאת הרשה לי למנות עוד שחקן שלדעתי כרגע שחקן יותר טוב ממוסא. אליאס, שמעת על דושאן טדיץ? הבחור כנראה מבוקש בגרמניה. אגב, טוונטה ניסתה באוגוסט ברגע האחרון לצרף את 'מלך האסיסטים' מהליגה ההולנדית, אבל כרונינגן לא שיחררה את הסרבי המצויין.

הליגה ההולנדית (עדיין) נחשבת לליגה איפה שנותנים לצעירים את האפשרות לקבל הרבה דקות. בליגות הטובות יודעים את זה היטב. לפני חוק בוסמן קבוצות הרבה פחות ניסו 'לגנוב' שחקנים, אבל היות שהשוק היום פרוץ לגמרי כל שחקן (צעיר או וותיק) יכול לחתום איפה שהוא רוצה. ההשגים של אייאקס, פ.ס.וו ופיינורד עוז זכורים לכולם ובעלי הקבוצות העשירות באירופה לא מטומטמים. טוב או רע, צודק או לא, כנראה שהליגה ההולנדית תמיד תשאר מושכת אפילו אם הרמה אולי פה באמת לא משהו.

ידיעות מעניינות
    דיברנו על אסאידי וכנראה שהבחור יעזוב עוד החודש את היירנביין. היתה כבר ידיעה שפריס סן ז'רמן מעוניינת לצרף את המרוקאי, אבל כנראה יש עוד קבוצות במרוץ להחתמת הקיצוני. חוץ מזה בודקות קבוצות כנראה האם יש אפשרות להחתים את החלוץ באס דוסט, הקיצוני לוסיאנו נארסינג והבלם ג'פרי חאוובנלאייו. האחרון עומד אולי כבר על הרשימה של פ.ס.וו. חבל אם אייאקס לא תנסה להחתים את הבלם הצעיר היות שההגנה של אייאקס מסננת...

פ.ס.וו מעוניינת בהמשך הקשר עם הבלם/מגן הוותיק, ווילפרד באומה (33). למרות החיזורים לכיוונו של מרק ואן בומל עדיין לא ברור אם יש סיכוי אם יחזור בקרוב לפ.ס.וו

8. Ajacied Member

אם כבר לגעת בנושא של בלמים צעירים אז וירג'יל ואן דייק מכרונינגן מאוד מוצא חן בעיני והייתי מעדיף אותו בהרבה על פני חאוובנלאייו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏11/1/12
  9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לאלה שלא מכירים, הנה תמונה של ואן דייק (מימין)

http://cache.daylife.com/imageserve/0a9vdRQ1eP1YH/350x.Xxx

לגמרי מסכים איתך. ברט ואן מרווייק כבר אמר שהוא חושב ברצינות על הזמנת הבלם הצעיר (20). ואן דייק בעצמו חושב שדאגלס כרגע שחקן יותר טוב ממנו, אבל מבחינתי מקבלים ג'פרי באומה ווירג'יל ואן דייק יותר מהר את חולצת הנבחרת. לא מסתיר את העניין שאני לא רוצה מתאזרחים ברזילאיים באורנייה.

בעיניי עדיין תעלומה למה אייאקס לא יכולה למצוא את החבר'ה האלה. אני לא מבין למה באמסטרדם יש חיבה יתרה לשחקנים שלא עוברים את המטר שמונים...בכל מקרה אין עדיין שמועות המקשרות את ואן דייק או חאבנלאייו לאייאקס שנמצאת כרגע עם הקבוצה בברזיל.

משהו אחר, בנתיים נמכרו כבר 8.000 כרטיסים לילדים תחת גיל 12 למשחק הגביע המפורסם. אפשר עד יום שישי לרכוש כרטיסים. קצת לא ברור לי למה הכניסה לנשים לא מתאפשרת, אבל זה כבר סיפור אחר. לך תדעו, אולי הרעיון שהתחיל בטורקיה יהיה פתרון למשחקי רדיוס ללא קהל.

10. Ajacied Member

שי, ומה אתה חושב על בראם נוייטינק מניימיכן? לדעתי גם הוא היה יכול לחזק את מרכז ההגנה של אייאקס.

11. Piet van Reenen Member

12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בקיצור, אתה חושב שלמוסא לא היה סיכוי להגיע לאחת מהקבוצות הגדולות בשל הסיבות אותן אתה בעצמך ציינת, אבל באותה נשימה אומר שהוא טיפש, או טועה בבחירה שלו, שלא עבר לאחת מאותן קבוצות גדולות אליהן לא היה לו סיכוי לעבור http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

אני מכיר את טאדיץ', פחות טוב מהשלישייה של קבוצת הלבבות אחריה עקבתי במשך 5 משחקים, אבל מכיר במידה מסוימת. בלי קשר לרמה שלו, כמו שכתבתי בנוגע לאסאידי, גם טאדיץ' שחקן יותר מבוגר ומנוסה ממוסא ולכן גם מדובר "בסחורה" שונה וההשוואה לא רלוונטית לאור מה שצסק"א חיפשה (ומצאה במוסא). אגב, אני אמנם לא מכיר את השחקן טוב, אבל בצסק"א מכירים אותו טוב מאוד ואתה תופתע לגלות עד כמה המועדון הזה יסודי (מה שלא מפתיח העדר טעויות, אבל עדיין מרשים).

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי היה לו סיכוי לעבור, אבל בפ.ס.וו אין לו כעיקרון מקום בהרכב. מוסא עשה מה שטוב לו, הרוסים שילמו את מה ש-VVV רצתה ובזה נגמר כרגע הסיפור. ימים יגידו אם ההשקעה היתה טובה לכל הצדדים.

(עכשיו כדאי לעידו לא לקרואת השורות הבאות... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx )
    חרט יאן וורבייק פתח היום במתקפה על אייאקס: "באירופה אייאקס היתה מפסידה את המשחק שפוצץ." מיותר להמשיך ולחזור על דעותיי לגבי האיש, אבל אני לא מבין למה מכיוון הקבוצה היחסים חזרו להיות נורמלים, אבל וורבייק שוב בא לחמם את האווירה? אולי מעצבן אותו שכרגע נראה שבמגרש יהיו עשרים אלף ילדים...אייאקס עצרה את הביקוש לכרטיסים (מצד בתי ספר וארגוני ספורט).

אייאקס צירפה כנראה שני ג'מייקנים צעירים (13 ו-14) ששיחקו באוסטריה. אחד האבות אמר "מקאסבה פירס עד לאייאקס. אני יכול עכשיו למות בשקט..." לפי הדיווחים הצליחה אייאקס להחתים את השניים לפני מיינץ'.

מחר משחקת הקבוצה בברזיל נגד פאלמיירס. כרגע נראה שואן דר ויל לא ישחק בגלל פציעה. מחליפו יהיה ליג'יון. פרנק דה בור שיבח את משחקו באימונים של סים דה יונג...אגב הקבוצה אמרה לא ל-VVV שרצתה להשאיל את לוקוקי.

ידיעות אחרות
    עותמאן באקל מרמז שבקיץ הוא עשוי לעזוב את הולנד ולעבור לחו"ל. הקשר בן ה-27 של פ.ס.וו מושאל עד סוף העונה לפיינורד. בקיץ יהיה באקל שחקן חופשי.

במשחק אימון לא הצליחו פ.ס.וו וקייזרסלאורן לכבוש. AZ ניצחה 3-1 את הקבוצה הגרמנית ויסבאדן.

14. Ricky van Wolfswinkel Member

אני רואה את פ.ס.ו הליגה האירופית מפעם לפעם ואני נורא מתרשם מהסגל שלהם ובעיקר מטויבונן,מישהו יכול להסביר לי איך הוא עדיין בהולנד ומתי לדעתכם הוא יעזוב וגם מה יהיה מרטנס, ואינלדום ומטבז?

15. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

השלושה האחרונים שהזכרת הגיעו רק השנה. מתאבז הגיע בשנייה האחרונה של חלון ההעברות, ווינולדהאם ומרטנס גם כן רק בקיץ. בקושי חצי עונה עברה, אין ספק שכרגע מרטנס מראה שהוא רמה אחת מעל הליגה - קיצוני אדיר שכנראה ידבר רבות בשנים הקרובות. ווילנדהאם אחלה שחקן, אני רק עדיין חושב שהוא לא ברמה של הטופ קלאב באירופה. ושוב, כולם משחקים רק חצי עונה באיינדהובן. ווינולדהאם הוביל את פיינורד ומרטנס את אוטרכט (ומתאבז את כרונינגן) אבל הציפיות באחת משלוש הגדולות כמובן תמיד שונות. נחכה קצת איתן.

אני חושב שטויבונן הוא אחלה שחקן אבל כרגע אין יותר מדי קבוצות שיציעו לפ.ס.וו את הסכום שהם דורשים. אף אחד לא שופך יותר מדי חוץ מריאל או סיטי ושתיהן לא ממש צריכות אותו. פ.ס.ז' ודומיה? לא יודע. בכל מקרה, בהצעה הנכונה טויבונן יימכר.

נערך לאחרונה ב: ‏13/1/12