לפי היכרותי (השטחית לחלוטין) עם החוקה שחקן שפועל כך למען הגנה עצמית אינו אמור לראות אדום. אני לא יודע כמה מפורט החוק הספציפי הזה ואיזו התייחסות יש לנסיבתיות ולסיטואציה. במקרה הנ"ל השוער פעל בבירור למען הגנה עצמית (ניטרל את האוהד שתקף אותו מאחורה והפסיק - גם אם לא ברצון רב - כשאותו אוהד נוטרל על ידי כוחות האבטחה) ולכן השופט טעה. מפה ועד לרדת מהמגרש... אני לא קונה את הדיבורים על חוסר הביטחון שהרגישו השחקנים. אם הם לא מרגישים בטוחים בארינה שלא יעלו לשחק מלכתחילה. המאמן היה נסער, כנראה בצדק, אבל זו לא הפעם הראשונה ולא האחרונה ששופט טועה ומרחיק שחקן. הוא נתן לאמוציות להכתיב לו תגובה ילדותית ומטומטמת וצריך להיענש בצדק בהפסד טכני.
אוי תנוחו. סך הכל משום מה התפספסה המילה שוער, למרות שגם זה נשמע בעייתי משהו. הכותרות אמורת להביא את המתרחש בצד הכי אובייקטיבי שיש את מה שקורה בליגה.תוקן.
כמה דברים שאתם לא יודעים: ל'אוהד' יש כבר ביד איסור להיות במגרש. הבחור בן ה-19 נכנס למגרש בגלל שבן אדם אחד יכול היה במכירה החופשית לקנות 4 כרטיסים. אייאקס - א.ז לא נחשב בהולנד למשחק עם סיכון גבוה. לגבי העניין אחזור עוד מעט. גם בנושא התגובה של אסטבן. ההתאחדות כבר מסרה שהאדום של אסטבן מבוטל. מאלקמאר הגיעו ידיעות שהם כנראה מוכנים לחדש את המשחק או לקיימה מחדש. לי יש הרגשה שההתאחדות לא תרחיק את אייאקס כי AZ גם עברה על החוק. למה? מי שמחליט על ביטול משחק הוא השופט, לא הקבוצה. לדעתי ורבייק הוא האיש מאחורי כל ניסיון לדפוק את אייאקס. האדום לאסטבן היה בשבילו הסיבה לא לחזור למגרש. למה טוונטה סרבה לחזור למגרש כשהיו מהומות ביציע באוטרכט? "ביטחון השחקנים" הוא תירוץ עלוב במלחמה של AZ באייאקס. ברגע שנייהאוס היה מיד מבטל את המשחק הייתי צריך לקבל את זה, אבל ברור שמי שגמר את המשחק היו אנשי AZ. דבר זה הוא נגד החוקים. היו בעבר כבר מספיק משחקים שהסתיימו כרגיל כשהיו מהומות במגרש. אני זוכר היטב איך למשל שחקנה של אייאקס, אנדריי ברגדולמו נפגע תחת עינו ע"י מצית של 'אוהד' פיינורד בדה קויפ. למה אייאקס לא עזבה אז את המגרש? ברגע ששחקן נפגע פיזי ע"י מעשה של 'אוהד' מטומטם פיינורד לא יכלה להבטיח את בטחונם של שחקני אייאקס, נכון? אסטבן לא נפגע פיזית ולא צריך להיות מומחה גדול כדי לדעת שוורבייק ניצל את האדום של אסטבן כדי להראות שהוא גבר שרוצה להוכיח עד כמה אייאקס אשמה. טוב מאד, אבל כמו שאני מציין העובדה ש-AZ לא רצתה לחזור למגרש קשור הרבה יותר לתוצאה (1-0 לאייאקס) והעובדה שאסטבן הורחק. אני לא ראיתי את שחקני AZ רצים בפאניקה לעבר צדדי המגרש אלא ורבייק כמו שריף קשוח חושב שהוא בן אדם מאד מאד חשוב. כל זה קרה אחרי שליפת האדום! שימו לב לפגיעה בנורבגי של אייאקס (3.06 בתוך הקליפ) המהומות שהיו אחרי המשחק היו כנראה התוצאה של ביטול המשחק. 'אוהדי' אייאקס גם ככה מתוסכלים בגלל הבעיות הקשות בהנהלה וחיפשו דרך לפרק את תסכולם. לא קורה פעם ש'אוהדים' מגיעים לאיצטדיון תחת השפעת סמים ואלכוהול. כנראה גם האידיוט שתקף את אסטבן היה תחת השפעה. אגב חשוב לציין, המהומות מחוץ למגרש הן בדיוק הסיבה למה השופטים תמיד מקבלים הוראה להמשיך את המשחק. לפני מספר שבועות חודש המשחק של אוטרכט - טוונטה בגלל אותה הסיבה. המהומות בין 'אוהדי' טוונטה לאלה של אוטרכט שהיו במהלך המשחק גם יכלו להיות סיבה להפסקת המשחק. אחרי המשחק המשיכו המהומות, אבל תארו לכם אם המשחק אם המשחק לא היה מתחדש? (הופסק במצב 5-0 לטוונטה). זו אחת הסיבות למה בהולנד לא רוצים לבטל כל כך מהר משחקים, אבל ברגע שאנשי AZ כנראה כבר החליטו ללכת הביתה הוחלט לבטל את הערב. אסטבן צריך לזכור שהוא לא משחק בקוסטה ריקה אלא בהולנד מדינה עם לפעמים חוקים מאד משונים. אותי לא יפתיע אם אותו חוליגן יחליט לתבוע את השוער אם אסטבן יחליט לגרוש העמדה לדין של אותו אידיוט. דעתי האישית היא שאותו בן 19 צריך לקבל עונש על תקיפה, אבל אסטבן צריך לזכור שהוא לא היה ברחוב צדדי באמסטרדם...יש באיצטדיון סדרנים שתפקידם לעצור את המטומטמים האלה. ברגע שהתוקף היה על הרצפה אסטבן היה צריך לזוז הצידה, אבל ברור לי למה הוא לא עשה את זה. בכל מקרה האדום כבר התבטל כך שההתאחדות כבר הראתה ל-AZ שהיא מבינה מה קרה לשוערה של AZ.
א. אם האדום בוטל ואכן יתקיים משחק חוזר - המאמן של אלקמאר שיחק אותה בענק. אי אפשר לבוא בשום תלונות לבחור שעשה את עסקת חייו והמיר פיגור בארינה עם עשרה שחקנים במשחק חוזר. עליו לדאוג לאינטרסים של הקבוצה שלו ולא לבלגאנים ברחובות אמסטרדם. ב. זה טוב ויפה ש'יש באיצטדיון סדרנים שתפקידם לעצור את המטומטמים האלו' אבל הם הגיעו רק אחרי שאסטבן ניטרל בעצמו את התוקף. זה שהאוהד היה דביל מספיק כדי להחליק וליפול תוך כדי שהוא מנסה לבעוט בשוער... בעיה שלו. ברגע שהסדרנים נכנסו לתמונה (literally, נכנסו לפריים) אסטבן, אמנם לא ברצון רב, הפסיק לבעוט באוהד. זה לא משנה אם אתה ברחובות סן חוזה או בארינה - כשאדם תוקף אותך מאחור אתה מגן על עצמך. זה מגוחך לבוא אליו בטענות (או להוציא לו כרטיס אדום).
למרות האורך של התגובה, הסכמתי כמעט עם כל מילה שנכתבה בה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx כלומר, הפרשנות שלי למשפט של שי, הבחור צריך להתחיל להתרגל לצביעות (ולמוסד המלוכה?).
אם ברור לך למה הוא לא עשה את זה, אז למה אתה חושב שהוא היה צריך ללכת הצידה? מה אתה חושב שברגע שהאוהד שוכב על הרצפה הוא לא יכול לקום ולהמשיך לברוח\לרוץ לשחקנים אחרים? היה לו מספיק זמן לקום עד שהסדרנים הגיעו. אתה ציפית שאסטבאן יעמוד ויברח מהאוהד? או שאולי ינסה לנטרל אותו כמו מאבטח בעדינות? ומה קורה אם יש לו סכין? אל תשכח שאסטבאם ילד, בעונה ראשונה שלו אי פעם מחוץ למדינתו ורואים בתמונות שהוא הותקף פחד וחרדה במקרה הזה. http://www.fastup.co.il/images/72929548.Xxx בקשר לאדום שבוטל, אני מאוד מאוד מופתע אבל שמח. אני עדיין חושב שאנחנו צריכים להיענש בהפסד טכני, ואיזה עונש אייאקס יכולה לקבל על מה שקרה? כספי? סגירת מגרש? אני לא חושב שמגיע לה עונש על פריצה של אוהד חולה רוח. בקשר לורביק שי, אני חושב שבאותו רגע שהוא החליט להוריד את השחקנים מהמגרש זה היה הרבה יותר בגלל השיפוט המביש מאשר בטחון השחקנים. אבל גם בעניין הזה אני בעדו.
כל הסיפור בהתנהגות סביב אסטבן כרגע היסטוריה בשבילי. ההתאחדות בעצמה לא ידעה מה לעשות עם שוער AZ כי מצד אחד היא עדיין מצדיקה את החלטת נייהאוס, אבל מצד שני מבטלת את האדום. תגידו אתם מה זה אומר. הארוע הזה כל כך ייחודי שאפילו ההתאחדות כבר לא יודעת מה לעשות. מה שכרגע כבר די ברור שאייאקס לא נזרקת מהגביע. היות שאני חושב שוורבייק האיש שאחראי לפיצוץ המשחק ולא השופט אי אפשר לזרוק את אייאקס מהגביע. הארוע הזה היה כל כך ייחודי שביטול המשחק אולי היה צודק, אבל לא בצורה שהוא נעשה. אני חוזר ואומר, וורבייק לא יכול להפסיק משחק בגלל שהוא כועס על נייהאוס! בצורה הזאת, למה דה בור לא פוצץ את המשחק מול ריאל מדריד? עידו, למה לדוגמא המשחק הזה לפני שנתיים לא פוצץ? אני בספק אם וורבייק היה מפוצץ את המשחק בטענה של 'ביטחון השחקנים' אם אסטבן לא היה מורחק. זה אומר שגם AZ לא נקייה ולכן יש לי הרגשה שהמשחק ימשיך מהדקה שפוצץ ובאותה התוצאה. לדעתי אייאקס פשוט תצטרך לשחק ללא קהל (אולי עוד מספר משחקים) ובזה נגמר כל הפסטיבל הזה. דבר אחרון אליאור, בהולנד נחשבים שחקני כדורגל ל-role model. אסטבן כבר התנצל בתקשורת על ההתנהגות שלו וזה רק מחזק את הטענה שלי שגם ב-AZ יודעים שאסטבן יכול היה להתנהג קצת אחרת. לא צריך להכלא את השוער, אבל בסיטואציה אחרת הוא היה צריך לעמוד לפני שופט. מצטער ידידי, בקטעים האלה הולנד מדינה מאד מוזרה כי מה תגיד על זה שגנב צריך קודם כל לתת הצהרה למשטרה שהוא מוותר על הרכוש הגנוב? קרו כבר מקרים מוזרים שהגנב לא וויתר על הרכוש שגנב...
http://www.talksport.co.uk/sports-news/foo...n-international http://svt.se/2.33731/1.2660688/elm_till_manchester_united טוב,אם חיזוק כזה "ענק" למרכז השדה שלנו,אין לכם מה לדאוג מהמפגש ביורופה ליגה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx.
לא הייתי מזלזל ברסמוס אלם בכלל...הוא אחלה שחקן, מהטובים בליגה ההולנדית. חוץ מזה שבכתבות כתוב שהוא יעבור למנצ'סטר רק בקיץ, לא בפגרת החורף. ככה שבליגה האירופית הוא עדיין יהיה שחקן אלקמר.
ההתאחדות קבעה עכשיו שאייאקס מארחת שוב את AZ למשחק הגביע ללא קהל והמשחק יתקיים במלואו. המשחק יתקיים ב-19 לינואר, מספר ימים לפני פתיחת הסיבוב השני כשהקבוצות שוב ייפגשו באלקמאר. אין לי כרגע יותר מדי חשק להכנס לויכוחים מיותרים. אני יכול בקלות למצוא סיבות למה שתי הקבוצות יצאו מהעניין בזול, אבל אני עוזב את זה עכשיו. אני מקווה שלעולם לא נראה יותר דיביל תוקף שחקן. זה הכל.
איך בדיוק אייאקס יוצאת בזול מהעניין הזה? חוץ מלקבל רדיוס מכמה משחקים( ולא חשבתי שנקבל עונש מגוחך כזה- אין כדורגל בלי אוהדים, ועדיין את המשחק הזה נשחק בלי קהל), דפקו אותנו לגמרי. אני לא מבין למה צריך לשחק את המשחק מההתחלה, ועוד יותר אני לא מבין למה המאמן של AZ לא נענש. זה סיפור מצוץ מהאצבע שהשחקנים הרגישו חוסר ביטחון,הארנה הייתה רגועה לגמרי גם אחרי המקרה ולא היה שום חשש. הוא ירד בגלל שהוא היה ב-10 שחקנים בפיגור(וכן, השופט היה לא טוב). בצורה הזאת חבל שלא ירדנו אחרי הגול ה-2 של ריאל, כאילו שאייאקס-AZ זו הפעם הראשונה ששופט דופק קבוצה מסוימת בהחלטה לא נכונה של אדום
מה, מה, מה, זה אני דמיינתי את ואן דר ויל פורץ ומבקיע יפה ב11 על 11 ועוד הרבה לפני שאיזה אוהד מטומטם עשה את מה שעשה?. למה מתחילים מ0-0 בדיוק? על מגיע לאלקמאר הפרס הזה? מילא לא להעניש, נגיד, אבל מה זה המתנות האלה?!
אני דווקא לא מזלזל בו, אני חושב שהוא שחקן טוב ולא היה לי ספק שהוא יתקדם לקבוצות שנחשבות לגדולות יותר מ-AZ. אבל עדיין, אתה לא חושב שיונייטד זה קצת גדול עליו נכון להיום (עוד חצי שנה)? לגבי פרשת המשחק החוזר- אני הופתעתי מאוד לטובה ממרבית ההחלטות שנקטה ההתאחדות של הממלכה ההולנדית בנושא, בעיקר מביטול האדום לאלברדו ומקיום משחק חוזר (בניגוד לניצחון טכני), החלטות שהן לא מובן מאליו בגופים דומים אחרים. אבל ההחלטה להתחיל אותו מתיקו 0 לא ראויה לדעתי ואני אשמח לשמוע את הנימוקים של הגוף להחלטה זו.
מרוצה מאוד מההחלטה הלא צודקת הזאת. אני חושב (ובטוח שתסכימו איתי) שלהמשיך את המשחק (1-0 לאייאקס) מדקה 37 עם 11 על 11 היה יותר חכם. באשר לעונש שהמשחק יהיה ללא קהל זה עוד הגיוני, אבל הפרס שקיבלנו על המהלך המבריק של ורביק לדעתי לא במקום. עדיין, לא אכפת לי מהמשחק הזה בגביע. מוכן להפסיד אותו ולנצח בליגה, ואני דיי בטוח שגם ככה נעוף מהגביע. כמה מילים על אלם - שחקן העונה בליגה ההולנדית עד כה זה ראסמוס אלם. הוא גם משחק דיי בקביעות בנבחרת שבדיה. קשר מרכז שדה קלאסי, שיודע לעצור מתפרצות במרכז השדה ומחלק מסירות עומק נהדרות. על הכדורים החופשיים והקרנות אין צורך לדבר, רק ככה הבחור כבש העונה את כל שעריו העונה. יש לו בעיטה טובה מרחוק והוא שחקן טוב מאוד, בלעדיו אנחנו העונה במקום ה - 7 בערך.
אני מכיר את השחקן ואת ההתקדמות הגדולה שלו מאז עונתו הראשונה בקבוצה, אבל אני אחזור על השאלה שלי שוב - מעבר לסופרלטיבים שאתה נותן לו פה, אתה באמת חושב שהוא שחקן שיחזק את מנצ'סטר יונייטד?