הולנד: נארסינג חותם בפ.ס.וו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏1/8/11.

1. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

האירוע בהרחבה:

2. רוני שטנאי Member

מצדיק לחלוטין את AZ וכל הכבוד על המהלך. מקרה די דומה קרה לפני כמה זמן ברומניה שם האוהד תקף מאחור שחקן עם אגרוף ושבר לו את הלחי, שני שחקנים שעצרו והחטיפו ל"אוהד" וקיבלו אדום המשחק עוד המשיך ואח"כ הופסק כי זרקו אבוקה על השוער. האוהדים צריכים להבין שברגע שהם פולשים לשטח לא שלהם הם חשופים. השופט הוא שופט כדורגל והוא לא יכול להרחיק שחקן שהותקף בשטח שלו על כך שהגיב לאידיוט הזה שיצא בזול אגב.
    תחשבו שהיה מגיע מישהו למקום העבודה שלכם ותוקף אתכם מאחור, מה הייתם עושים? מחכים שאחרים יטפלו בו?
    מי שאשם בכל הבלאגאן זה קודם כל האידיוט שפרץ למגרש ואח"כ השופט שאולי
    פעל לפי מה שכתוב לו אבל הוא לא הפעיל שום הגיון בסיסי לניתוח המצב הזה.

נערך לאחרונה ב: ‏21/12/11
  3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצטער רוני, אבל אסטבן לא צריך לתקוף בפראות מישהו שכבר שוכב על הרצפה עם סדרנים באזור. ללא ספק שאייאקס צריכה להיות מחוץ למעגל התחרויות, אבל וורבייק והקבוצה שלו מנצלים את הארוע הזה לשנאה שלהם. אנשי AZ טוענים שהם עזבו את המגרש בטענה שהם "לא הרגישו בטוחים". האם וורבייק לא היה האיש שכמו שריף הורה על כולם לרדת מהמגרש? וורבייק איבד את עצמו אחרי האדום וזו לא הפעם הראשונה העונה שהאיש הזה לא יודע להתנהג. הוא העונה כבר השתלח בשופטים, התנהג בגסות מול עיתונאים, דוחף את האף לעניינים שלא שלו (הבעיות באייאקס) ועכשיו זה. אפילו אם מגיע ל-AZ ניצחון טכני שוורבייק לא יחשוב שמותר לו הכל. כנ"ל לגבי השוער שלו.

מבחינתי ה'אוהד' צריך לקבל תיק במשטרה (תקיפה), אבל גם אסטבן יצטרך להיות מורחק. AZ לקחה את החוק בידיים וגם היא צריכה להענש על כך. "הרגישו לא בטוחים". אסטבן די הגן על עצמו...ברור שתקיפת שחקן היא דבר שאני לעולם לא אקבל, אבל אם שחקנים מקבלים על הראש דברים שנזרקים מהיציעים זה גם אולי סיבה לעזוב לאלתר את המגרש...

4. 亚历山大帕托 Member

את זה לא חסמו עדיין:

5. Ajax Amsterdam Member

חרט יאן וורבייק בן אדם קטן

6. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

רגע רגע, אני רוצה להבין - אוהד פרץ למגרש וניסה להרביץ לשוער AZ, השוער הפיל אותו ובעט בו מס' פעמים (מעבר ל'הגנה עצמית'), הסדרנים השתלטו עליו, שוער AZ קיבל אדום, הקבוצה בתגובה החליטה לרדת מהמגרש -> ואייאקס תפסיד טכנית (ועוד הובילה 1-0 במקרה)? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

ועל איזה סכנה וורביק מדבר, אם כבר השתלטו על האוהד הזה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

7. Ajacied Member

אין מצב לדעתי שאייאקס תקבל הפסד טכני. או שאלקמר יקבלו הפסד טכני (ואייאקס תענש על האוהד) או שב- KNVB יהיו מאוד רחמנים עם אלקמר ויפסקו על המשך המשחק מאותה דקה שבה הוא הופסק.

8. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

זה כבר נשמע קצת יותר הגיוני.
    פשוט קראתי פה כמה תגובות של אנשים פה, רובם ככולם של אוהדי AZ, וזה היה הדיבור...

9. פול סקולס Member

אם החוקה אומרת שהשוער היה צריך לקבל את האדום אין לי בעיה, אבל אני לחלוטין בצד שלו, ולא אכפת לי שהסדרנים היו שם ושזה מעבר להגנה עצמית. שהחוליגנים האלה יקבלו מה שמגיע להם.

כמו האוהד ההוא של הפועל ת"א שחטף בעיטה לפנים מקובי מוסא. כמו שצריך.

נערך לאחרונה ב: ‏22/12/11
  10. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנשים שוכחים שבסופו של יום שחקני הכדורגל הם אחרי הכל בני אדם... אם מישהו היה הולך לבעוט למישהו אחר ברחוב אז היה מקבל תגובה ועוד כמה בעיטות אז שלא יצפו שהשוער יתאפק..

11. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

פה בדיוק הבעיה; אתה לא ברחוב, אתה משחק, והרבה מאוד אנשים רואים אותך, בין היתר גם ילדים.
    ממה ילדים לומדים...?

שוב, התגובה טבעית, אבל הרציונל פה מובן.

וכן, החוקה אומרת במצב כזה להרחיק את השוער.

12. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואם לאוהד הבא שיקפוץ יהיה סכין בכיס ובמקרה יהיה חולה נפש או לא יודע מה... כמובן שאני לא מעודד אלימות, אבל זה לא שאוהד סתם רץ על המגרש, רואים בבירור שהוא הולך להרביץ לשוער וקופץ עליו ומנסה לפגוע בו, כשדבר כזה קורה אין בן אדם אחד שחושב, כולם ישר פועלים לפי האינסטינקט

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

רגע, אז לאלבארדו מותר להשיב בעיטה אחת על כל בעיטה שהוא קיבל כדי שזה יהיה לגיטימי, זאת הבעיה באירוע? מי ישמע הלם בו ללא הפסקה, סימן כחול בלחץ יהיה לו מהקטפייט הזה. הרחקה מגוכחת בעיני ולא דומה למקרה מוסא או באסטיה, שכן פה האוהד המסור בא לפגוע בו ולא סתם התרוצץ במגרש.

לא נורא לראות חוליגן עם פוזה של עבריין מקבל מכות...

לא סתם רוני הזכיר את המקרה האחרון מרומניה, בו המשיכו לשחק אחרי שאוהד תקף שחקן ושוב פעם היה בלאגן והמשחק התפוצץ. אפשר לטעון שאם כוחות האבטחה לא יכולים להבטיח את ביטחון השחקנים, והם אכן לא יכלו מסתבר, ובנוסף לכל האירוע שכבר קרה רק מחמם את האווירה יותר, אז למה לחכות שיקרה משהו חמור יותר? לדעתי טיעון לגיטימי.

14. c_web Member

תגובתי:

1) ארז היקר (או מי שאחראי לכותרת הדיון), אני מבין שכולכם כאן אוהדי אייאקס אבל לפחות שהכותרת תיהיה בלי נטייה. מה זה בדיוק ''אוהד פרץ והוכה ע''י אלקמאר?'', האוהד פרץ בשביל לשוטט כמו כל אוהד מפגר אחר שפורץ למגרש או שהוא בא להרביץ? אפשר להבין ממה שכתוב בתת כותרת שהשחקנים שלנו רדפו אחריו וניסו להרביץ לו. פשוט תשנו את זה, מספיק קראתי את ההגזמות והשקרים באתר ONE + YNET. לא מתאים לכם.

2) השופט: שיפוט רע לכל אורך 36 הדקות ראינו אתמול, עם נטייה ברורה לצד של אייאקס. תחילה, ספק פאול על מויסאנדר על קצה הרחבה (אולי אדום?), אח''כ פאול של קופרס על בירנס באגף ימין מול עיני הקוון ללא תגובה. התחשבנות בצהוב לאלטידור על פאול רגיל רגע אחרי שאיינו נכנס עם 2 רגליים קדימה בוורנבלום וקיבל צהוב. והדבר הכי ברור, פנדל של 100% מצידו של ואן ריין על הולמן. יותר מידי בשביל 36 דקות של כדורגל לא? וכן, אני בוכה על שופטים.

3) אסטבאן אלבראדו: קודם כל אני לא יהיה כמו כל האוהדים שלנו שהופכים אותו לאליל, אבל כמו שרשמו כאן אני יכול להבין אותו. למה אתם מצפים? נניח ואפחד משחקני אלקמאר לא היה מגיב, אז האוהד היה מרביץ לאלבראדו (לא מחליק תוך כדי הבעיטה בו) וממשיך לרוץ לעבר שאר השחקנים (הרי זה היה הכיוון), אתם חושבים שכל השחקנים יחכו ש 3 מאבטחים מסכנים ירוצו אחריו ויתפסו אותו ושהם בנתיים יחטפו מכות? אני לא מבין מה אתם רוצים (במיוחד אתה שי)?
    אחרי שהאוהד הטיפש הזה החליק אסטבאן היה אמור לא לעשות כלום, ולחכות אולי שהוא יקום וינסה להמשיך להרביץ לו? אלבראדו קוסטה ריקני חמום מוח וכל שחקן היה מגיב ככה. התיאורים שראיתי באתרים בארץ גם כן מוגזמים ברמות, ''בעיטות קראטה של השוער, בעט באכזריות וללא רחמים'', 2 שפיצים ברגליים לא הרגו אף בנאדם כמדומני. אל תשכחו שהילד המפגר בן ה 19 שפרץ היה בהשפעת אלכוהול, מה קורה אם יש לו סכין ביד ואסטבאן רואה את זה? גם לא לעשות כלום ולחכות לאבטחה? איפה אתם חיים חבר'ה?
    באשר לכרטיס האדום, לפי החוקה האדון נייחוס (איך רושמים את השם של השופט הזה?) צדק, עד כמה שזה נשמע מטומטם. ברגע שראיתי את אסטבאן בועט באוהד ידעתי שהוא יורחק.

4) חרט יאן ורביק: מצדיע לו. וכן שי, השחקנים הרגישו לא בטוחים. הם לא ירדו על דעת עצמם מהמגרש, ובשביל זה יש להם מאמן שיחליט על דבר כזה. יכול להיות שגם השילוב של השיפוט המביש הביא להחלטה של ורביק, ואפשר להבין אותו. ורביק יצא ענק, ועובדה שכל אנשי אייאקס מצדדים בצעד של הקבוצה לא לחזור לשחק.

5) עונש: שי למה אתה חושב שדווקא אייאקס תספוג הפסד טכני? לדעתי ברור מה יקרה: הפסד טכני לאלקמאר + 6 משחקים בחוץ לאסטבאן. השאלה אם זה יכלול את משחקי הליגה או רק הגביע (ע''ע איתי שכטר)? לא אכפת לי מהגביע הזה, אני גם לא רוצה שימשיכו את המשחק הזה ב 10 שחקנים. תן לי לנצח אותכם בליגה וזה יספיק לי.
    באשר לקהל, אני נגד כל הקריאות למיניהם, אבל עכשיו יש להם סיבה עוד יותר גדולה לשנוא את הקהל של אייאקס, למרות שהתגובות של הקהל שלנו בנוגע למועדון עצמו ולתגובות של אייאקס אחרי המשחק היו חיוביות. האם ימנעו מאוהדי אייאקס להגיע לאלקמאר ב 22.1? נראה לי מוגזם.
    ולמה הקהל של אייאקס התפרע אחרי המשחק כאשר 11 אוהדים נעצרו? על מה יש להם להתפרע?

ערב מביש של כדורגל היה אתמול, מכל הבחינות. עצוב לראות דבר כזה.

בשורה התחתונה, אני רק מקווה שזה לא יגמור לנו את העונה המדהימה הזאת מכל בחינה שהיא.
    הפגרה באה בזמן פשוט מושלם כי הקבוצה בכושר ירוד כבר חודש, נקווה שנחזור חדשים בעוד חודש.

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מצטער, אני לגמרי מסכים כאן עם עידו במקרה הזה, לא ברור על מה ולמה חטאו אלקמאר וגם אני חושב שהכותרת לדיון לא ראויה. אם האוהד סתם היה רץ עם דגל או משהו במגרש, ניחא. כשהוא בא לתקוף את אחד השחקנים וזה לא משנה באמצעות מה, מבחינתי שחקן הוא קודם כל בנאדם, ואין מישהו בעולם שלא היה מגיב כמו אבלארדו. לגבי החוקה אני לא יודע מה כתוב, אבל השופט היה חייב להפעיל כאן את ההיגיון. ברגע שהוא הוא לא עשה את זה והרחיק את השוער על לא עוול בכפו, מבחינתי אין כבר ערך ספורטיבי למשחק וטוב עשה מאמן אלקמאר.

לגבי העונש, אני לא חושב שאף אחד צריכה לקבל כאן הפסד טכני, כמו שאף אחת לא מקבלת טכני על אוהדים שפורצים למגרש שזה דבר שכיח מאוד. זה שפה האוהד ניסה לתקוף, לא חושב שמישהי מהקבוצות צריכה להענש. אם אני ההתאחדות, אני מחדש את המשחק מאותה דקה עם כל השחקנים על המגרש וכמובן לא מעניש את אבלארדו.