עוד משחק טוב ללודיירו או שאת ה"קרדיט" ניתן לתת ליריבה החלשה? בכל מקרה, שנותנים קרדיט לשחקנים מוכשרים מקבלים תמורה כנראה, גם לילד עצמו מגיעה מילה טובה על הנחישות חרף הפציעה הקשה, מיעוט הדקות ועזיבתו של החבר הטוב. גם צעיר אורוגוואי אחר חגג במחזור, טישיירה עם שלושער לזכות כרוניגן.
לא ראיתי אתמול את המשחק, אבל ממה שהבנתי לא פספסתי הרבה. אייאקס עולה מהר ליתרון, מתחילה לישון, משחקת בשלב מסויים נגד 10 שחקנים (עוד אחזור על זה), מקבלת פנדל שלא היה ולסיום כובש לודיירו את שערו הראשון בליגה. הוא עשה את זה בסטייל. אז ברור ששחקני אייאקס חושבים על ריאל מדריד, אבל ברגע שאתה שם 'גמד' בהגנה אז גם שחקן מוגבל מאקסלסיור יכול לכבוש. אייאקס שוב לא שומרת על רשת נקייה והפעם הרבה תודות לגאונות במועדון לגדל מגינים שלא עוברים את הפופיק שלי...רובן ליג'יון יכול להיות שחקן נחמד, אבל מגן ברמה גבוהה הוא לא יהיה. אז גם בברצלונה משחקים הרבה 'גמדים', אבל לא ראיתי שם שחקנים בהגנה שגובהם דומה לאלה של אניטה וליג'יון. אותי באמת העניין הזה לא ברור. ועכשיו לכרטיס האדום. מי קיבל אותו? סמואל שיימן... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx עדיין לא הצלחתי למצוא את העבירה ביוטיוב, אבל מי שראה יכול בוודאות להגיד שהיה אדום...לשמחתי סולימאני לא שבר דבר, אבל שיימן פשוט השתגע אתמול. פרט פיקנטי: הראקלס מנצחת 7-0 בליגה הבכירה. זהו שיא בשביל המועדון הצנוע. התוצאה הכי גדולה היתה בעבר 5-0.
פיינורד מנצחת 2-0 את פ.ס.וו :aaa021: החבר'ה מאיינדהובן השקיעו העונה מעל לשלושים מיליון אירו, אבל הקבוצה עדיין לא ניצחה שום קבוצת צמרת...טוונטה ו-AZ יכולות בשעות הקרובות לעשות חיל. כמובן שגם בשביל אייאקס ההפסד של פ.ס.וו עוזר, אבל לפני שאני באמת אשמח עדיף שהקבוצה תחזור להיות בריאה. בצורה הזאת אנחנו לא מועמדים לשום תואר. הנה התקציר של אייאקס. שימו לב לשיימן...
מי שהספיד את טוונטה ואייאקס בעקבות השבועות האחרונים שיחזור בו במהרה. מה שהכי מדאיג אותי אחרי הערב הזה הוא רק דבר אחד, הפרצופים השחקנים של AZ בסיום המשחק. יש שם הרבה חבר'ה צעירים שחייבים, אבל פשוט חייבים להרים את הראש ומהר כי כבר ביום ד' יש לנו ''משחק'' סופר חשוב באקסלסיור (45 דק' בלבד). אז קורה שמפסידים (הלו! לא הפסדנו מה 13.8!), וכן קורה שזה גם ב 1-5 אבל לא צריך להתפרק מכאן והלאה, ואני לא יופתע אם זה יקרה לקבוצה הזאת (ע"ע לבאנטה \ ניוקאסל). בקיצור הושפלנו היום ע''י קבוצה שהכל הלך לה (והיא הייתה בלי אסאידי!). אין זמן לבכות, אייאקס וטוונטה התקרבו, PSV למזלנו הפסידה אבל בואו ניקח את ה - 3 נק' ביום רביעי והסדר ישוב על כנו. Rettekett AZ!
AZ יכלה היום 'לסגור את הליגה', אבל כנראה גם היא עדיין לא קבוצה מושלמת. היירנביין נתנה לפני עונה הצגה מול טוונטה, העונה מול AZ. אני באמת לא ציפיתי לתבוסה שכזאת. בכל מקרה הליגה לדעתי פתוחה לגמרי, אפילו העגלות מאמסטרדם עוד יכולות עם טיימינג טוב לחזור ממש לצמרת הגבוהה. קבוצות כמו פיינורד, ויטסה, והיירנביין (אולי גם כרונינגן בביתה) יכולות במחזור מסויים באמת להרוס לפייבוריטיות. יש לדעתי סיכוי רציני שהליגה שוב הולכת להיות מרתקת מתמיד. נ.ב - ויטסה הודיעה רשמית שהיא החתימה את ג'ונתן רייס לחצי העונה הקרובה. אוהדי פ.ס.וו לא בדיוק שמחים עם החלטתו של החלוץ הברזילאי...
שי מה בדיוק קרה עם רייס? החוזה שלו היה צריך להסתיים שנה שעברה או שגם היה לו חוזה לשנה הזאת? הליגה ההולנדית http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wub.Xxx בכל מקרה סולימאני בספק למשחק אחרי התאקל המכוער של ששימן(שראיתי את זה בהילוך החוזר פעם ראשונה במשחק לא הבנתי איך הוא ישר עמד על הרגליים, ראו איך הרגל שלו מתעקמת), גם איסאטי בספק
ממה שהבנתי החוזה של רייס נגמר, אבל פ.ס.וו יכלו להאריך אותו. הקבוצה לא היתה בטוחה אם החלוץ עוד יחזור לכושר אמיתי. היות שרייס גם היה בעבר מכור לקוקאין עיכבה פ.ס.וו את ההחלטה. עכשיו הוא ישחק בויטסה... בהילוך החוזר ראינו עד כמה לסולימאני היה מזל. אני באמת לא יודע מה נכנס בראשו של שיימן. מילא אייסאטי, אבל יש לנו כבר מספיק פצועים, לא? בכל מקרה אין עדיין חדשות לגבי הרשימה הארוכה שכבר יש לנו.
עידו, אתם משלמים את המחיר הכבד על העומס והמשחקים המיותרים בימי חמישי. אין לאלקמאר סגל מספיק עמוק ולדעתי לא איכותי ברמה כזאת שיתמודדד בהצלחה עם שני מפעלים (וגם הגביע מגיח מדי פעם...). המזל של אלקמאר זה שיש שתי קבוצות שחושבות שזוכים באליפות בלי צורך בהגנה. אייאקס כבר כולם יודעים, היום פ.ס.וו הייתה טובה יותר מפיינורד אבל ספגה מטעויות אומללות בהגנה. יהיה מעניין. טוונטה נראית כרגע כמועמדת המאיימת ביותר על אלקמאר.
האם מדובר בחדשות טובות? קאסיאס, רונאלדו, סרחיו רמוס, דיארה, קדירה ומרסלו לא יגיעו למשחק מול אייאקס. עכשיו אולי לקוות שגם אוזיל, ובנזמה יאחרו למטוס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ברור שאייאקס חייבת לנצל את זה. למרות שהקבוצה באמת לא בכושר טוב אני מאד מקווה שלפחות נוכל להגיע לשלב הבא באלופות. אולי באביב נקבל בחזרה את הפצועים ואולי עוד נראה חיזוק אחד או שניים. ואן דר ויל מחוזר בימים אלה ע"י וולנסיה. מדברים על סכום אפשרי של 10 מיליון אירו.
אם אייאקס תצליח איכשהו לא לעלות מחר לשלב הבא זה יהיה מאוד מפתיע לדעתי. ליון קבוצה לא מרשימה, ואני לא בטוח בכלל שהיא תנצח בזאגרב שלא תרצה לסיים עם 0 נק' את הקמפיין. מחר AZ תחזור לרוטרדהאם לשחק את המחצית השנייה נגד אקסלסיור (20:30). זה יהיה מוזר לראות את זה, ובטח גם לשחקנים. מעניין איך ורביק מכין את השחקנים לסוג משחק של כזה - כולם למעלה? מפקירים את ההגנה? לא להילחץ כבר בהתחלה? ראיתי את המתפרצות של אקסלסיור בשבת נגד אייאקס והיא בהחלט יכולה להיות מסוכנת. בכל מקרה אני לא מאמין שיקרה משהו במשחק הזה והוא יסתיים ב 0-0.
עידו, אנא בבקשה אל תפתח פה לשטן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx לשמחתי ריאל מגיעה למשחק בלי הרבה כוכבים, אבל לאייאקס יש עוד פצוע: אלדרוויירלד. שוב מדובר בפציעה בשריר הירך האחורי. באייאקס החליטו לבדוק לעומק את הבעיות עם הפציעות האלו. למחר זה לא יחזיר את אלדרוויירלד, אבל אני לפחות מקווה שבסיבוב השני נוכל לפחות לפתוח עם סגל בריא. למחר יש כאמור חדשות רעות כי בלינד יפתח עם וורטונגהן באמצע... אם נעלה לשלב הבא הבונוס יהיה גדול. אייאקס תוכל להרוויח בעונה הזאת 25 מיליון אירו! כולי תקווה שריאל קצת יתחשבו בנו...לגבי ליון אני לא יודע. לי יש הרגשה לא טובה אם מתחילים לשחק על הפרשי שערים. ליון אולי לא תכבוש שלישייה בזאגרב, אבל ריאל מסוגלת לפרק לחתיכות את האין הגנה שלנו. אם צריך להיות אופטימים, דווקא באירופה אנחנו די שומרים על רשת נקייה. נקווה לטוב.
כצפוי המחצית השנייה מסתיימת בלא שערים, AZ שומטת 5 נק' בשלושה ימים וככה לא נראית קבוצה שרוצה אליפות. אלטידור החמיץ בדקה ה 93 מצב של 100%, הולמן בעט מ 16 מ' למסגרת והשוער הדף, מהאר ניסה מ25 מ' אבל היה רחוק מטר מהחיבורים. זהו פחות או יותר, אקסלסיור ניסתה גם היא עם כמה בעיטות אבל רב המחצית התבנקרה מאחור. חבל...