דה בור מאמן טירון, ורואים את זה. גם ההתעקשות על תיאו יאנסן שקשר הגנתי ממש מיותרת. אני מבין שהמאמן רוצה שתיאו יאנסן ינווט את המשחק מאחור, אבל הקשר המחונן לא יודע לעשות הגנה. הוא גם לא צריך בכח להמשיך לשחק עם 3 חלוצים. בוליקין הותיר עכשיו חותם ויהיה קשה להשאיר אותו נון סטופ על הספסל. גיא, המנטליות של הקבוצה הזאת עדיין נשארה מאד מאד שבירה. מסכים לגמרי עם מה שאתה אומר. כל הכבוד שהיה לנו את האופי (ואת המזל בהגנה) כדי להוציא מהמשחק הזה תיקו, אבל יש כמה שחקנים שפשוט נשארים מנטלית מאד מאד בעייתים. בעיניי החלק האחורי פשוט אסון וזה עם שחקנים שכבר שנים משחקים באייאקס. איך ואן דר ויל, וורטונגהן, ואלדרוויירלד רוצים להצליח באנגליה או ספרד אם הם מנטלית כל כך לא יציבים? דבר אחרון, תודה לאל שיש לנו סגל די גדול, אבל בצורה הזאת נצטרך בקרוב לשים את דה בור כבלם...שני משחקים ברציפות עם שחקן שנפצע בשריר הירך האחורי. מקרי? אולי עומס יתר? בכל מקרה סולימאני לא יחזור בקרוב לשחק כי בבדיקה השנייה בבית החולים התברר שהנזק יותר גרוע מאשר חשבו תחילה. עכשיו בוילסן בחוץ ואין לי מושג מה הבעיה של אניטה. דבר אחרון, מסכן טיטון. בנתיים דיווחו שהשוער סובל מזעזוע מוח קשה, אבל אין לו בשום מקום שברים. הוא נשאר בנתיים להשגחה בבית החולים. שיהיה בריא כמו גם הפצועים בצד שלנו.
בטח זה זעזוע מוח....נקווה שזה לא רציני מדי מסכים לגמרי לגבי תיאו יאנסן ההגנה, העונה וורטוגן עושה יותר מדי שטויות טעות גדולה של אלדרויילד בגול הראשון ועל ואן דר ויל ובלינד עדיף לא לדבר. לפחות ואן דר ויל החזיר על הטעות עם הבישול הנהדר ובוילסן נראה לא רע עד הפציעה. לגבי הפציעות האמסטרינג זה חודש עד ששה שבועות כנראה. אני אסיים בנימה אופטימית- אני מבסוט לגמרי מהרכישות ההתקפיות שלנו העונה. סיגי ובוריחטר החזיקו את כל משחק ההתקפה היום ובכלל שחקנים מעולים ובוליקין מתחיל לפרוע שטרות,נקווה שימשיך לעומת זאת חובה עוד חיזוק להגנה
עכשיו יצא לדרך המשחק שיסגור את המחזור ה - 6, אוטרכט מארחת את הראקלס. באשר למה שראיתי היום: היה משחק לא רע בכלל בין PSV לאייאקס, הפתיחה של המקומיים הייתה רצחנית עם לחץ עצום שתוך דקתיים יצר שער יתרון. עד הפציעה של טייטון אייאקס לא הייתה במשחק. לאחריה היא יצרה מצבים והשוותה בצדק (היו לא מעט שופטים שהיו שורקים לעבירה של סיגטורסון במהלך הזה). גם את החצי השני אייאקס פתחה טוב, עד שהיא נעלמה שוב בסביבות הדקה ה - 50, ופנדל לדעתי מוצדק על מרטנס החזיר את היתרון ל PSV. בוליקין השווה בשער נהדר (כדור מופלא של ואן דר ויל בנגיעה אחת), ועשה צדק. בניגוד אליכם, לא חושב שהגיע לאייאקס להפסיד הערב. את הסוף לא ראיתי כי זה גלש כבר למשחק של AZ, שם ראיתי ניצחון דחוק 1-2. קיבלנו פנדל על תפיסה ברחבה בפתיחה (לא כל שופט שורק למרות שאכן הייתה תפיסה על אלטידור). בתוספת הזמן RKC השוו ובכלל הם גילו יכולת לא רעה בכלל. בחצי השני בנסחופ החליף את אלטידור, ואחרי כמה דקות החמיץ מצב מצויין באחד על אחד מול זוייט. כמה דקות אח''כ הוא ניצל מצב דומה וכבש שער ניצחון יקר. לא בטוח שהניצחון מוצדק, RKC שיחקה לא רע לעומת שנים עברו שראיתי אותם, סנו וקסטיון עושים שם עבודה נהדר, וגם ריק טן ורדה נהדר. טוונטה ניצחה בקלות 2-5 את דאן האח למרות שפיגרה בפתיחה, והיא חוזרת למקום הראשון בטבלת הליגה.
עידו, משחק לא רע לא אומר שהרמה היתה משהו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx היה קצב טוב, שתי קבוצות שהלכו על הניצחון והרבה התלהבות, אבל ההגנות היו באמת על הפנים. זה התחיל עם 8 שחקני הגנה שהתקשו להציג רמה נאותה לשתי קבוצות צמרת והסתיים עם בלינד ג'וניור שפשוט נראה אומלל ביותר כמגן שמאלי. אבוי אם הוא ישחק באירופה כי אייאקס תספוג אז והרבה. מסכים לגמרי ששופט אחר היה אולי פוסק לטובת ההגנה של פ.ס.וו, אבל באותו המהלך השופט קויפרס לא ראה מרפק מכוון של מאנולב לפרצופו של בוריחטר. מצדי לא היה שער, אבל פ.ס.וו היתה אז אמורה להשטר עם עשרה שחקנים...עשינו דיל? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx בכלל השיפוט היה מתחת לכל ביקורת. קויפרס שרק לפני שבוע הרחיק סתם את בוני מויטסה נראה חסר ביטחון והעדיף לאלימות לנצח. אני בהחלט מבין שלא צריך על כל נפילה לשרוק, אבל איך מאנולב גמר משחק ללא צהוב? הבחור ביצע לא פחות מ-11 עבירות! מה שכן, בעיניי כן היה פנדל. בכלל, נמאס לי מואן דר ויל שכל המשחק רדף אחרי מרטנס. בעיניי הבלגי איש המשחק והוא עשה צחוק ממגן נבחרת הולנד. עידו, בשבוע הבא טוונטה כבר לא תוביל את הטבלה, היא מתארחת בארינה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
נבצר ממני לראות את המשחק לצערי לפי מה ששמעתי ההגנה חייבת שיפור וזה נכון 9 שערים ב6 משחקים,אבל להוציא נקודה בפילפס סטדיון זה גם טוב וצריך להמשיך ואנחנו חייבים לנצח את טוונטה בבית פשוט חייבים כדי שלא יהיה איזה נפילה מנטלית
שי כהרגלך אתה פסימי מדי ולדעתי זה מוגזם... נכון יש לאייאקס בעיות בהגנה אבל חבר אלו בעיות שיכולות להתרחש גם בריאל מדריד או מנצ'סטר יונייטד... אייאקס לא התחזקה כראוי בצד הזה וזוהי לדעתי טעות מקצועית קשה שהייתה יכולה להימנע בקיץ, אבל מפה ועד להספיד ככה את קבוצתך האהודה זה לדעתי מוגזם מדי כי אתה שוכח שקבוצה בינונית לחלוטין שהייתה לכם בעונה שעברה לקחה אליפות ואילו קבוצה התקפית מרשימה שהייתה לפני שנתיים סיימה רק שנייה, בינתיים אייאקס נראית לי בהחלט כשילוב של שתי הקבוצות הללו ולעיתים היא מציגה כדורגל מלהיב והתקפי ולעיתים כדורגל לא מרשים אך יעיל. אייאקס הראתה בסה''כ הרבה אופי בכך שהצליחה להוציא תיקו באחד המגרשים הקשים ביותר בהם היא ביקרה ותבקר השנה, פתיחת העונה שלה היא בסה''כ טובה ויש לאן לשאוף ממנה להמשך, אני מאמין באייאקס ובטוח ביכולתה להיות אלופה גם השנה.
לא, לא, אנא אל תשווה את אייאקס לריאל או מנצ'סטר יונייטד, זה לא פייר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx בסה"כ אני מצפה משחקנים שמשחקים כבר שנים באייאקס שיציגו רמה משביעת רצון. אני לא מצפה מהגנת אייאקס שתהיה הכי טובה בעולם כי זה לא מציאותי, אבל לא סתם וורטונגהן כבר הודה אתמול שהוא לא משחק כמו שהוא רוצה. אייאקס לא התחזקה כראוי בהגנה כי לדעתי היא עדיין לא מבינה שדרך ההגנה לוקחים תארים. ברגע שאתה סופג ב-6 משחקים 9 שערים אני מתחיל לדאוג. לספוג שני שערים מפ.ס.וו בביתה זה לא אסון, אבל אייאקס עדיין לא שמרה העונה בליגה על רשת נקייה. פיינורד עם ההגנה המצחיקה שלה ספגה בנתיים רק 4 שערים...אם הנטייה הזאת ממשיכה אז שוב נבקיע מסביב למאה השערים אבל נספוג מעל לארבעים שערי חובה. ככה לא נזכה באליפות! ברור שאייאקס מועמדת לאליפות, ועוד איך, אבל אני הייתי מאד שם לב מה שקורה בקבוצה של עידו. ללא ספק שחרט יאן וורבייק עושה עבודה נהדרת עם AZ והמאמן הכריזמטי מצליח בנתיים העונה מעל ומעבר. AZ הופכת להיות סוס שחור ויהיה מאד מעניין לעקוב אחריה. דיווחים אחרונים על הפצועים: לבוילסן יש כנראה קרע קטן בהאמסטרינג. צפוי להעדר 4-6 שבועות. לגבי טיטון אין חדש, אמשיך לעדכן אתכם.
אני אישית חושב שבעיות ההגנה של אייאקס נובעות מחוסר נסיונו של דה בור על הקווים,אני מאמין שכאשר יצבור פרנק ניסיון ויבין לעומק את חסרונותיה של ההגנה דברים שם יוכלו להשתנות ואייאקס תיראה עוד יותר טוב, בינתיים אני משוכנע שההתקפה המעולה של אייאקס מחפה על ההגנה הבינונית ולדעתי זה יוכל להיות מתכון להצלחה חרף חסרונותיה של עובדה זו. אם כבר הזכרת את פיינורד שהחלה את העונה בצורה טובה אני חושב שהעונה הנוכחית היא הצ'אנס האחרון של רונלד קומאן להוכיח שהוא עדיין שווה משהו בתור מאמן ושלא כהו חושיו ולא נס ליחו אחרי הכישלונות המחפירים שנחל בולנסיה ובאלקמאר שהפכו אותו ממאמן שנחשב לדור הגדול הבא של המאמנים ביבשת למאמן בינוני ומטה שהולך ונעלם כמו שקרה להקטור קופר ולפרנק רייקארד.
הערב יתחיל משחקי ''סיבוב ט' '' של הגביע ההולנדיף KNVB BEKER 12\11. משחקים מעניינים: 19:45 ונלו - הירנביין 21:00 פורטונה סיטארד - NEC 20:45 פיינורד - AGOVV 21:45 ויטסה - NAC והמשחק הכי מעניין הערב הוא כמובן ה-דרבי הענק כאשר אקסלסיור 31' תארח את אקסלסיור. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
קצת מידע על הקבוצה שנתמודד איתה מחר בגביע, Noordwijk: מדובר בקבוצה מהליגה השלישית בהולנד (Topklasse - ליגה חצי מקצוענית). 32 הקבוצות בליגה השלישית מחולקות לשתי ליגות נפרדות, ליגה שמשוחקת בשבתות וליגה שמשוחקת בימי ראשון. לאחר חמישה מחזורים ניצבת Noordwijk במקום ה-8 עם שני ניצחונות, שני תיקוים והפסד בודד. בשלב הראשון של הגביע Noordwijk ניצחה את EHC מהליגה הרביעית בתוצאה 4-1.
עידו, אני לא יודע מה אתה קורא דרבי, אבל חוץ אולי מהשם אין לקבוצות הרבה משותף. אקסלסיור המוכרת לנו באה מרוטרדם, אקסלסיור31' באה מהעיירה rijssen שבמזרח הולנד ליד הגבול עם גרמניה. לדעתי אתה קורא למשחק דרבי רק בגלל השם, נכון? אז מצידי שיהיה דרבי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx עוד מילה לגבי ההגנה של אייאקס. למעשה כל החולייה האחורית מכירה אחד את השני. וורמיר ובוילסן הם די חדשים, אבל הם הגיעו מהמערכת. וורטונגהן, אלדרווירלד וגרגורי ואן דר ויל כבר משחקים מעל לשנתיים בהרכב הראשון. אני לא ממש יודע מה דה בור יכול לעשות שהחבר'ה שם לא בכושר? ללא ספק ששטקי חסר, אבל האם בגלל זה אייאקס לא יכולה בליגה ההולנדית לשמור בנתיים על רשת נקייה? כינר, לדעתי אתה צריך קצת להסביר את עצמך. לגבי קומאן ללא ספק שאתה צודק. יש לאיש מה להוכיח. ברגע שהחתימו אותו בדה קויפ הרבה אנשים לא לקחו את האיש ברצינות. אם רונלד קומאן יצליח לסיים עם הקבוצה בפלייאוף ולזכות בכרטיס לאירופה אני חושב שהאיש עשה מעל ומעבר. במחזור הקרוב כבר נראה אם ההצלחות של הקבוצה גם נבעו הרבה בגלל חולשת היריבות או שהקבוצה גם מסוגלת לתת פייט טוב ל-AZ. אני לא מזלזל בניצחונות של פיינורד (בטח לא בברדה), אבל אם תשימו לב כל הניצחונות הושגו על קבוצות שכרגע נמצאות בחלק התחתון של הטבלה...2-0 על אקסלסיור (18), 3-0 על רודה (13), נאק ברדה (15), 4-0 על דה חראפשחאפ (14). היריבה המושבעת של אייאקס לא ניצחה קבוצות שממוקמות מאמצע הטבלה ומעלה. 2-2 ביתי מול היירנביין שבמקום התשיעי ובחוץ על הדשא הסינטטי באלמלו מול הראקלס שממוקמת במקום ה-12. בקיצור, בוא נראה את פיינורד יוצאת מאלקמאר עם נקודות ואז אולי אתן לה יותר מכבוד מינמלי!
בהתחשב בזה שאנחנו משחקים ביום חמישי ופיינורד היום, יש להם סיכוי לא רע לצאת עם נק' במפגש מולנו ביום ראשון. תוסיף לזה שזה יהיה המשחק ה - 10 שלנו בעשרה ימים (עם אותו הרכב כי ורביק לא יתן מנוחה כשהגרלנו קבוצה חזקה כמו כרונינגן ולא איזה חובבנית), ותקבל אפשרות טובה לפיינורד להמשיך בכושר הטוב שלה. יכול להיות שזה כרגע נשמע כמו תירוץ, אבל אני בטוח שתיהיה לזה השפעה. בנתיים הרנביין מדלגת מעל VVV עם 0-2 קליל. פיינורד במחצית באותה תוצאה מוליכה.
אחד הדברים הטובים שקורים לפיינורד הוא חזרתו של סיסה לעניינים. שהוא בה מרודה מדובר היה ברכש נוצץ שהיה אמור לסחוב אותם אבל הוא לא מיצה את הפוטנציאל למרות הברקות פה ושם (לא מעט פציעות גם) השנה נדמה שהוא חוזר בגדול להיות הקיצוני המצויין מרודה, ועם באקל מאחורה ופפרננדז בפרונט, זה מספיק טוב כדי להבקיע לא מעט שערים.
מישהו שם לב שיש לנו מחזור גביע? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx אתמול עברו לשלב הבא כל הגדולות. אייאקס קצת עשתה שטויות מול נורדווייק, אבל היא למעשה שיחקה רק עם המחליפים וכמה חבר'ה מהנוער. פרנק דה בור כן כעס היום והוא אמר ששום שחקן הצליח להתקרב לתמונת ההרכב הראשון... פ.ס.וו, וטוונטה ניצחו בקלות.