אני אוהב ויכוח נחמד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx הסטנדרטים שלי מאד פשוטים: אייאקס כבר לא נמצאת בצמרת הכדורגל האירופאי, בגלל מספר סיבות היא אולי לעולם לא תחזור לשם. אם להשתתף הוא סטנדרט מקבול עליכם אז יש לאייאקס מה לחפש באירופה, אבל אני הייתי בשנות התשעים עד למספר הישגים נהדרים. מהבחינה הזו אין לאייאקס מה לחפש באירופה. מה כן טוב בהופעת הקבוצה באירופה? כסף בשביל לנסות לחזור לשלוט בהולנד. אין מה לעשות, ליגת האלופות הפכה לליגה פרטית של הקבוצות שיכולות לזרוק מעל למיליון אירו בשביל לצרף שחקנים. אייאקס לא תוכל לעשות את זה אלא אם כן יהודי נחמד יגיע לתמוך בה. שייח ערבי לא יבוא... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx המסורת של לפני חוק בוסמן למעשה מתה והיום אני מתקשה להאמין שנוכל אי פעם לחזור להישג כלשהו. 2-3 משחקים טובים של אריקסן וכבר בדצמבר הוא עלול לעזוב את הקבוצה. בצורה הזאת לעולם לא נפתח מסורת. אני באמת מקווה שאני טועה, אבל לדעתי זאת המציאות המרה והאמיתית. לחזור לרגע למשחק. היו רגעים שאייאקס באמת יצאה מאד בזול, אבל היא לא ספגה זה נותן קצת תקווה כי בעבר היינו במשחקים כאלה סופגים! אנחנו רק בתחילת העונה ואולי נוכל באמת להתחרות על המקום השני. לצערי יש לנו כרגע פצוע אחד, סולימאני סובל מפציעה משריר הירך האחורי וייעדר מול פ.ס.וו, ריאל וטוונטה. הוא צפוי להעדר כשבועיים. דבר אחרון. קרויף שוב רב עם ה-raad van commersarissen, הגוף שגם הוא חלק ממנו. קרויף רוצה בכח להכניס למערכת את, טשו לה לינג, אבל האנשים האחרים מתנגדים לזה. הפרשה הזאת לא נעלמת והיום קרויף הביא לה לינג לישיבה והאווירה בהחלט היתה רעה. מה יהיה? אין לי ממש מושג...
הליגה ההולנדית היא ליגה חלשה שאינה מאתגרת כוכבים היא תמיד הייתה כזו ותמיד תהיה ואין מה לעשות בנידון רק אם יבוא גל של אוליגרכים יש סיכוי שמשהו ישתנה אבל קשה להאמין שזה יקרה, המיסים בהולנד הם פשוט חונקים ואף משקיע לא יהיה מוכן לקחת את הסיכון הזה... אייאקס למרות היותה מועדון מפואר סובלת מהעניין בדיוק כמו כל קבוצה אחרת בהולנד ורק כמות התארים האירופיים הגדולה יחסית שלה גורמת לאנשים פה בפורום לכאוב באופן אחר וקיצוני יותר את מצבה. גם קבוצות אחרות שבעבר נחשבו לחלק מהצמרת האירופית הגבוהה ובאו מליגות חלשות כמו בנפיקה,אנדרלכט,מארסיי וסלטיק סובלות מן העובדה שהן באות מליגות חלשות שלא מושכות לתוכן משקיעים רציניים(ואליהן בפרט) ולכן כנראה מעולם הן לא ישחזרו את עברן... שי אתה בטח תסכים איתי שאייאקס אף פעם לא הייתה חלק מהטופ האירופי לאורך זמן היא תמיד הבליחה למשך כמה שנים ספורות אבל נעלמה מהר למשך זמן רב לכן אני לא חושב שאתה צריך לקחת יותר מדי קשה את העובדה שאתם כבר לא תגיעו למה שהגעתם בשנות ה-90 כי גם אז זו הייתה הצלחה קצרה מאוד שגם ללא חוק בוסמן קשה לי להאמין שהייתה נמשכת זמן רב יותר(ראה הקבוצה האגדית של תחילת שנות ה-70 שהתפוררה מיד לאחר ההצלחה הגדולה).
ברור שלא שלטנו באירופה כמו קבוצות אחרות, אבל בשנות התשעים אייאקס בהחלט היתה אחת הקבוצות היותר טובות בעשור הזה. זה התחיל עם זכייה בגביע אופ"א, אחר כך השיא בוינה ובטוקיו ואפילו עוד הפסד מעצבן בפנדלים נגד יובנטוס. אם כבר נגיע למעמד של היום של פורטו ובנפיקה אני כבר אשמח, אבל אז אולי כדאי שקרויף יבקר שם בתכיפות כדי להבין למה בפורטוגל כן מצליחים עוד קצת לאיים על עשירות אירופה. אני כבר אהיה מבסוט לגמרי אם נזכה בליגה האירופאית! תוצאות יום חמישי: - פ.ס.וו מנצחת 1-0 את לגיה וורשה. חזרה גנרלית מוצלחת בשביל המשחק מולנו ביום ראשון? - א.ז אלקמאר ממשיכה להראות שהיא בהחלט קבוצה שיכולה לזכות העונה באליפות הולנד. עידו יכול להיות מסוט. הפעם ניצחון ביתי 4-1 על מאלמו. - טוונטה חוזרת הביתה עם חיוך על השפתיים. 1-1 בלונדון מול פולהאם זה יפה מאד. אל תשכחו שאין כרגע את ההבקרות של רואיז! בקיצור, מאזן הקבוצות ההולנדיות: 2 ניצחונות, 2 תיקו. בוא לא נהיה חזירים ונקבל את התוצאות עם חיוך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
משחק טוב שלנו היום בפתיחת שלב הבתים של הליגה האירופית. למרות פתיחה קצת מהוססת, התחלנו לשלוט במשחק ואז הגיעה הבומבה של אלטידור וה 0-1. אח''כ קיבלנו פנדל גבולי (על הקו, השופט החליט שזה בפנים) ואלם עשה 0-2. עוד לפני ההפסקה אדם מהאר עשה 0-3 וסגר את המשחק. הולמן כבש את הרביעי. מה שקצת העיב על הניצחון היה אייטה ריינן, המחליף שנכנס במקום מויסאנדר לעמדת הבלם, איבד כדור, עשה פנדל ונראה מאוד מדוכדך גם אחרי המשחק. כשאנחנו ביתרון, אנחנו משחקים נהדר, אבל עד שהוא מגיע זה לא אותו דבר. בלי מרטנס (שוב נשאר ביציע בגלל פציעה) זה לא יימשך להרבה זמן לדעתי. כבשנו 21 שערים בחמשת המשחקים האחרונים שלנו בכל המסגרת, וספגנו רק אחד (היום מפנדל). אין לי מילים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
זה הכל מתחיל ונגמר בניהול ראוי, הניהול בפורטו מאז ומתמיד היה מעולה והמאמנים שאימנו שם ידעו להפיק מכל סגל את המיטב, פורטו למרות שנפגעה מעזיבת כוכבים תמיד ידעה לקום על הרגליים ולהביא במקומם שחקנים אחרים פחות מוכרים שבהמשך הפכו להיות כוכבים, ההישגים שלה בליגת האלופות היו תמיד מכובדים ביחס לקבוצה שבאה מליגה חלשה. הקבוצה האגדית של מוריניו למשל כלל לא הייתה קבוצה שכסף ושחקני רכש מפוצצים היו הסיבות להצלחתה זו הייתה קבוצה שהורכבה משחקנים שרובם נחשבו אלמוניים וכוכבים בקנה מידה מקומי בלבד אבל בזכות מוריניו שהתגלה כאיש מקצוע מעולה הם הפכו ברגע לכוכבי על שכל אירופה דאז רדפה אחריהם. דווקא בנפיקה היא לא קבוצה שאני חושב שאייאקס צריכה לשאוף להיות כמוה: קבוצה שלוקחת אליפות פעם בהמון זמן וכמעט תמיד נחשבת נחותה מפורטו היא למעשה שיחזור כמעט מדוייק של אייאקס הנוכחית שלא מצליחה לשלוט בהוגמוניה בארצה, כמו כן גם בליגת האלופות בנפיקה לא מגיעה לשלבים מתקדמים כמו פורטו ונראית יותר כקבוצה עם עבר מפואר אבל הווה אפור. אייאקס יכולה להיות כמו פורטו ולפני כל דבר היא תלוייה בניהול ראוי שיגרום לה לשמור על יציבות מקצועית וכלכלית, אין לי צל של ספק שזה יוכל לעזור לה להפוך להיות השולטת הבלעדית בהולנד וקבוצה סבירה ברמות האירופיות הגבוהות(עד ליום שאולי יבוא אוליגרך...).
לא נוהג להביא דברים מוואן, אבל לפחות אתר אחד שלא התעלם מהדבר הכי גדול שיש בליגה ההולנדית עד עכשיו: http://www.one.co.il/Article/187089.html שמישהו יכניס לו משהו באוכל לפני המשחק בראשון.
שחקן גדול שאין לי ספק שעוד יגיע לקבוצה גדולה יותר מאחת הליגות הבכירות ביבשת. לנבחרת בלגיה למרות שלא עלתה ליורו יש קאדר מרשים מאוד של כשרונות שלא היה לה כבר שנים רבות והוא יכול וצריך לעזור לה לחזור למונדיאל אחרי זמן רב שהיא נעדרה ממנו, אין לי ספק שמדובר פה בסגל איכותי שאם ידע להתחבר נכון הוא יוכל גם להגיע שם רחוק....
מרטנס מתפתח בצורה מדהימה, אף אחד באיינדהובן לא יכול היה לתאר לעצמו שהבחור יהיה מיד כל כך חשוב לקבוצה. ללא ספק שאני מפחד ממנו מחר בצהריים... לגבי הנבחרת הבלגית הלאומית, מצטער, אבל שוב נקבל פה ויכוח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx על מרטנס אין בכלל ויכוח, אבל כן על רב השחקנים הבלגים הבינלאומיים האחרים. ברור לי שיש שם את האפשרות לגדול, אבל לדעתי הן לא יגיעו עד הטופ האמיתי. יש עכשיו גם בהולנד נטייה להלל ולשבח את הבלגים, אבל התוצאות עדיין לא שם. לדעתי מרטנס כבר טרח להזכיר לנו שבעוד כמה שנים "נהיה ברמה של הולנד". האמנם? יותר מדי מוקדם להתחיל לחגוג ברחובות אנטוורפן ובריסל. הבלגים צריכים קודם כל לדאוג שאחרי שנה תהיה להם סוף סוף ממשלה...אם ברצונם באמת להגיע לגדולה הם צריכים גם להתחיל לשחק בטורנירים גדולים ולהשאיר מאחורם בבית המוקדם את גרמניה וטורקיה. אם מסתכלים לגודל הציפיות אז בלגיה צריכה בבית הבא לעלות! קרואטיה וסרביה ירצו לבטח להוכיח שלבלגים יש שחקנים נחמדים ותו לא.
בהחלט שבבלגיה יש עכשיו נבחרת שופעת כישרון. לא זכור לי מתי בפעם האחרונה היה לבלגיה כזה מבחר טוב של שחקנים. אמנם בלגיה עדיין מאוד רחוקים מהרמה של הולנד, אבל בהולנד היו מאוד שמחים אם כמות נכבדת מהבלגים האלו היו הולנדים.
בעשור האחרון אחת הסיבות להפיכתה של הליגה הבלגית לליגה חלשה במיוחד (שממעמד בינוני כמו בהולנד או פורטוגל היא צנחה למעמד נמוך יותר כמו בליגות של סקנדינביה) היא שהרבה מאוד כדורגלנים צעירים נוטשים אותה בגיל נוער ועוברים לשחק בהולנד שם הרמה נחשבת גבוהה הרבה יותר, כעת נראה שהפירות הבשילו והצעירים הללו הפכו כעת לדור המוכשר ביותר שהיה בבלגיה מאז ימי אנצו שיפו ולוק ניליס, מעניין אותי לדעת האם אכן אותם כשרונות צברו את יכולתם וניסיונם בהולנד והאם מדובר פה בסוג של החמצה לכדורגל ההולנדי שכן אולי אפשר היה לדאוג לאותם כישרונות לקבל אזרחות הולנדית בשל היותם בגילאי נעורים?
מחצית ראשונה בצל האירוע הקשה של הפציעה של טיטון. אין לי מושג מה קורה עכשיו שם בבית חולים, אולי שי ידווח, אבל בטלוויזיה זה היה נראה רע מאוד. סגיטרסון משווה במהלך 15 דקות שנוספו למחצית. מטאבז' כבש ראשון בהתחלה מהממת של פ.ס.וו.
אלה סוג המשחקים בהם אנחנו רואים עד כמה אייאקס הלכה אחורה. פשוט לראות ולא להאמין עד כמה ההגנות חלשות. בצורה הזאת שתי הקבוצות לא יזכו באליפות! אייאקס פותחת בהיסוס וגרגורי ואן דר ויל מאבד מיד כדור שטותי. בהמשך ההגנה לא יורדת ובום מאטבז כובש. אחרי זה רואים שפ.ס.וו שולטת בנעשה והקהל שלה מתנהג ב'ספורטיביות' כשבוילסן יורד עם אלונקה מהמגרש. לא עוברים הרבה דקות אחרי זה ואז הגיע תורם של 'אוהדי' אייאקס להחזיר למטומטמים של פ.ס.וו. התנגשות קשה בין דהרייק לטיטון ואני מתבייש לשמוע מה קורה ביציעים... אייאקס חוזרת לעניינים הרבה בגלל הפסקת המשחק וכובשת שער יפה. שנוי במחלוקת? אולי, אבל מבחינתי יש טעות אחת לכל צד. קודם נותן מאנולב מרפק לראשו של בוריחטר, אח"כ אולי ספק עבירה כשסיגי משתמש בגופו כדי להוציא משיווי משקל את הליצן שנקרא מרסלו. בכל מקרה 1-1 במחצית וההפסקה באה לפ.ס.וו בדיוק בזמן... מחצית שנייה, שוב פ.ס.וו פותחת חזק ושוב זהו ואן דר ויל שעושה שטויות. איך הבחור הזה עוד חושב שמגיע לו לשחק בליגה יותר גדולה? אני לא יודע, אבל מרטנס עשה ממנו כל המשחק צחוק. הפנדל המוצדק ואיש הקעקועים שלנו שוב אחראי לשער חובה שלנו... פ.ס.וו נראית מוכנה לסגור את המשחק, אבל מאטבז שוכח לכבוש מול וורמיר. מה קורה כשלא כובשים? בדיוק, השער נופל בצד השני. ואן דר ויל עם כדור רוחב מצויין ובוליקין שם את האצבע הקטנה שלו כדי להכניע את השוער שרק לפני כשבוע האשים את כל העולם בסבל של המוסלמים...(תקף בצורה זולה בין היתר בטוויטר את ארה"ב וישראל). 2-2 ומה אני רואה? שתי קבוצות שמשחקות ללא הגנה. בוילסן בחוץ (מעריך שרק בעוד חודש יחזור לשחק), אניטה בחוץ (איך ווינאלדום לא קיבל כרטיס על הכניסה שלו רק השופט יודע), ודיילי בלינד משחק באייאקס רק בגלל שהוא הבן של. מדהים עד כמה הבחורצ'יק הזה חלש. אם הוא ישחק בשבועות הקרובים אני חושש שנקבל איזה 10-0 במדריד... בסופו של דבר הקרב נגמר מלא פצועים, שופט אידיוט, ושני קהלים שצריכים להתבייש. האם אתם באמת רוצים שאגיד עוד משהו על שני הבלגים שלנו בהגנה? על מאמן שבכח רוצה להיות עקשן ולהשאיר את תיאו יאנסן כמגן הגנתי? על 30 המיליון יורו שפ.ס.וו מוציאה בקיץ, אבל לא מסוגלת לנצח בבית קבוצה ללא הגנה? עכשיו אולי תבינו למה אני כל כך מאכזב מהקבוצה שלי. קשה לי למחוק מזכרוני את שנות התשעים של המאה הקודמת כדי לראות עד כמה עמוק הכדורגל ההולנדי התדרדר. הרבה שערים, אקשן, אבל תת רמה!
שום שדדנו...אייאקס במחצית ראשונה יותר טובה מהיריבה ומחצית שניה אחרי ששוב פעם פתחה בצורה מזעזת הצליחה לאזן את המשחק למרות שפסוו הייתה יותר מסוכנת...סה"כ תיקו מוצדק. מצד אחד מה יהיה עם הפתיחות האלה? למה לוקח להם כל פעם רבע שעה להכנס למשחק? גם מחצית ראשונה ובמיוחד מחצית שניה, ומצד שני הראו הרבה אופי שהצליחו לחזור פעמיים מפיגור וגם לשפר בהררבה את המשחק דבר נוסף דה בור בחילוף שהציל נקודה אבל להוציא את סיגי(שחקן הכי טוב של אייא'קס מחצית ראשונה) ולא דה יונג? לא יודע מה יש לו נראה לי הוא דלוק על דה יונג או משו כזה