מוראד, אתה מתכוון לדאגלס מטוונטה? הוא עדיין לא התאזרח. לי יש הרגשה שגם ככה העניין הזה מתעכב כי יש בהולנד כרגע ממשלת מיעוט עם תמיכה ממפלגה ימינית. בכל מקרה מבחינתי דאגלס לא צריך לשחק בנבחרת. הוא בלם מאד קשוח, אבל הוא לוקה מאד בחלק ההתקפי שלו. היות שבהולנד גם שחקני ההגנה צריכים לדעת לתמוך בהתקפה אני לא יודע אם ואן מרווייק בכלל חושב על בלם טוונטה ברצינות. מבחינתי יש גם בעיה הרבה יותר רצינית בצד שמאל כי מגן שמאלי טוב אין לנו היום בהולנד.
איזה שער עצום של יוסידה! מזה הדבר הזה? מדהים.. כל הכבוד ל VVV. מי חשב שהם לא יפסידו גם לאייאקס וגם ל PSV האימתניות? שאפו.
32 שערים במחזור מטורף לחלוטין: פ.ס.וו - וונלו במשחק המחזור (עונה?) עם שני שערים בלתי נתפסים של המקומיים שחוזרים בקאמבק מרהיב. 3-3 מטורף. הקבוצה המרשימה של העונה עד כה - AZ, מתמקמת טוב טוב בצמרת עם 0-4 קטלני על ויטסה. ומה תגידו על פיינורד? פתיחת עונה מרשימה גם לה, אחרי שרבים הספידו אותה. 1-3 לא פשוט בברדה עם שער בכורה של הרכש אוטמן באקל. הקבוצה המושלמת היחידה עד המחזור הזה, טוונטה, מפסידה בקרקדה משער ובישול מצויינים של מייצ'יל דונאלד, הרכש מאייאקס. האלופה מנצחת, אך לא מרשימה יתר על המידה בסינטטי של הארקלס. ההפתעה של העונה עד כה, העולה החדשה RKC עם ניצחון שלישי בחמשת המשחקים האחרונים. 2-3 חשוב לאוטרכט באקסלסיור 3-0 מרשים ויפה להירנביין על כרונינגן המתפוררת בדרבי הצפון. עוד שער פשוט פנטסטי של אחד מללא ספק השחקנים הטובים בהולנד מתחילת העונה - אוסאמה אסאידי. שימו לב בדקה 6:45 בקליפ לעוד שער שלו שנפסל בנבדל...
קיצר זהו עכשיו מתחיל הדבר האמיתי ואין ברירה אלא להוציא את דה יונג. מול ליון צריך קשר הגנתי אמיתי ולא שחקן ש90% מסתובב לו ליד רחבת היריב, ולדעתי רק אניטה יוכל לעשות את העבודה ויאנסן יעזור לו קצת,בכל זאת צבר קצת ניסיון בתפקיד בשבועות האחרונים. אריקסן,3 הקדמיים שלנו וכמו כן המגנים מדי פעם יוכלו לספק את ההתקפות. אם פותחים עם ההרכב שפתחנו עד עכשיו חוטפים שלישיה ואם קשר הגנתי יש סיכוי לנצח.
האם ההרכב של אייאקס למשחק הערב כבר פורסם? אם אייאקס תפסיד היום אני לא רואה אותה עולה לשמינית הגמר, מצטער על הפסימיות אבל להפסיד ליריבה הכי משמעותית שלה בבית על המקום השני זוהי מכה רצינית שהשפעותיה על ההמשך עלולות להיות הרסניות, אייאקס אומנם לא פייבוריטית אך היא גם לא אנדרדוג ובאצטדיונה הביתי היא צריכה לשאוף לנצח כל קבוצה אפילו את ריאל מדריד שסביר להניח שתגיע להולנד במחזור האחרון שהיא כבר סגורה בשמינית הגמר ועם הרכב חסר. בקיצור אייאקס צריכה היום לנצח ויהי מה!
ההרכב זהה לזה שפתח מול הראקלס: וורמיר, ו.ד ויל, אלדרווירלד, וורטונגהן, בוילסן, יאנסן, אריקסן, סים דה יונג, סולימאני, סיגי, בוריחטר
בהצלחה לאייאקס. אני אישית שמתי עליהם בטופס הווינר שלי.. אני חושב שביום טוב שלהם הם בהחלט מסוגלים לנצח. ליון בלי לופז וגורקוף יתקשו מאוד, בטח מחוץ למגרשם הביתי. ההימור שלי, 2-3 לאייאקס.
0-0 בסיום... אייאקס ניסתה ללכת קדימה, אבל הצרפתים היו בהחלט מסוכנים. בסופו של דבר התיקו מוצדק. אין לי כרגע הרבה מה יותר להוסיף. שתי הקבוצות לא הציגו משחק ברמה הכי גבוהה, אבל זה גם היה צפוי. מבחינתי אריקסן היה המצטיין במשחק. נקודות חיוביות: 1) במקרה של שיוויון נק' אני מקווה שהמאזן בין שתי הקבוצות יכריע. במקרה שכזה אנחנו יכולים עם 1-1 בצרפת עוד לעשות הרבה נזק לצרפתים. 2) מתי שמרנו על רשת נקייה באירופה? ההגנה לא תמיד נראתה טובה, אבל הרשת נשארה נקייה! 3) אריקסן ובוילסן יובילו בשנים הבאות את דנמרק. שני שחקנים נהדרים, חבל שהם לא הולנדים! נקודות שליליות 1) חוץ מאריקסן שבאת יהיה כוכב, יש לנו באירופה קבוצה מאד בינונית. 2) דינמו זאגרב. לא יודע אם התוצאה מרמה משהו, אבל ריאל ניצחה בתוצאה מינמלית של 1-0 בזאגרב. אני לא יודע, אבל בצורה הזאת הקרואטים עוד יכולים להפתיע. 3) קנת' וורמיר. מצד אחד מציל כדור או שניים, מצד שני הוא גורם המון דפיקות לב עם יציאות חפוזות, ובעיטות הרחקה לאמצע שחוזרים מיד ליריב. אני מתגעגע לשטקי... 4) בצורה הזאת יכולנו להביא קשר הגנתי טוב שיחליף את תיאו יאנסן...אני מבין למה דה בור שם את יאנסן שם, אבל בצורה הזאת חבל על הזמן. סים דה יונג לא עושה דבר בהתקפה ואני רוצה לראות יותר עזרה לאריקסן. במוקדם או במאוחר דה בור חייב להבין את זה למרות שאיינו ואניטה גם לא אופציות אמיתיות. לסיכום, תיקו מכובד, ולמרות שאין לנו הרבה מה לחפש באירופה אני די מרוצה. בשנים אחרות כדור אחד של הצרפתים כן היה נכנס... וביום ראשון מלחמה בפיליפס סטדיון!
תוצאה לא טובה לאייאקס אבל גם לא תוצאה רעה, בסה''כ התיקו הזה היה מוצדק ממה שראיתי בתקציר וחבל שאייאקס לא הצליחה בסוף לנצח כי היא הייתה יכולה לדעתי לעשות זאת והיא בפירוש לא פחדה מליון. ובכל זאת אני חושב שלאט לאט מתפתח באייאקס תהליך חיובי והקבוצה מתחילה לצבור ניסיון בצ'מפיונס זה תהליך שדורש הרבה סבלנות מצד האוהדים(גם אלה שפה בפורום) וצריך להבין שברגע שאייאקס תשתלט על ההוגמוניה בהולנד(וזה נראה לי כיום אפשרי מתמיד)היא תשתתף באופן קבוע בצ'מפיונס והניסיון יהפוך אותה לקבוצה מחושלת שתדע להתמודד במסגרת זו באופן ראוי, אז אייאקס לא תהפוך להיות ברצלונה או מנצ'סטר יונייטד אבל היא בהחלט תוכל להיות כמו פורטו וליון ובהתחשב בנסיבות זה יהיה מכובד מאוד.
תיקו מכובד? ממש לא חושב ככה. למרות שסה"כ אני לא כזה מאוכזב, כי כמו שיכולנו לנצח, ככה יכולנו גם להפסיד. אבל תיקו מכובד מול ליון בבית? ממש לא...למכבי חיפה כן, לאייאקס לא. שי, ולמה אתה חושב שאין לנו מה לחפש באירופה? זה הרי מובן שהזוכה תבוא מחבורה מצומצמת של קבוצות שידועה מראש. אז לכל השאר אין מה לחפש ב אירופה? יש לנו את המטרות שלנו שזה לעלות לשמינית הגמר ולהמשיך במגמת ההשתפרות על הבמה האירופאית.
שי שאייאקס לא הייתה בליגת האלופות רק ידעת להתלונן על כך ולטעון שבלי השתתפות בה אין לאייאקס לאן לשאוף ושהמצב בקרשים אז הנה עכשיו אייאקס נמצאת בה ואני לגמריי לא מסכים עם הדעה האכזרית משהו שאין לאייאקס מה לחפש באירופה!: מסורת בונים מקטן ורק ככה אייאקס תוכל להתקדם לאנשהו בעתיד אם היא לא הייתה משתתפת בצ'מפיונס לא השנה ולא אשתקד אז באמת אפשר היה לומר שמצבה אבוד אבל שתי העפלות רצופות לצ'מפיונס כבר מעידות על תהליך חיובי ושינוי לטובה שרק נקווה שימשך, אייאקס יכולה לעלות השנה לשמינית הגמר ואם לא השנה אז בשנים הבאות כשהניסיון ייצבר ויתחיל לבוא לידי ביטוי, מה שהכי חשוב זה שהיא תדע ותצליח ליצור מסורת ולהעפיל באופן קבוע לשלב הבתים.