הולנד: נארסינג חותם בפ.ס.וו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏1/8/11.

1. Andrei Kanchelskis Member

הקבוצה הנוכחית צריכה לבוא בגישה של "אנחנו אנדרדוג אז אין לנו מה להפסיד" זה מה שהיה גם בעונת 2003 כאשר אייאקס התמודדה בכבוד עם קבוצות שהיו גדולות עליה בכמה רמות. לעלות עם הרכב התקפי בסנטיאגו ברנבאו זוהי לבטח הרפתקאה פרועה שתיגמר בהשפלה, אייאקס צריכה לעלות עם הרכב הגנתי זהיר ודה בור צריך לדעת להציב למאמני היריבות את המלכודות המתאימות כדי שלקבוצתו יהיה סיכוי להפתיע או לפחות לא לרדת מושפלת.

גם אני אוחז בדיעה של שי שאליפות יותר חשובה מהצ'מפיונס, על מנת להיות קבוצה שכוכביה לא מחפשים רק לברוח ממנה אייאקס צריכה ליצור רצף השתתפויות בליגת האלופות וכמו כן להחזיר אליה את ההוגמוניה בהולנד ולהפוך להיות אלופה כמעט נצחית אין ספק שזה יעזור לקבוצה כלכלית ובטח שגם מקצועית.
    עד כמה שזה ישמע מצחיק אפילו הקבוצה הגדולה ביותר בתולדות אייאקס בתחילת שנות ה-70 לא נחשבה לשולטת בלעדית בליגה והייתה מתחלקת באליפויות עם פיינורד ואיינדובהן.

נערך לאחרונה ב: ‏5/9/11
  2. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אולי חלאס עם האכילת הלוקש הזה שנקרא ורטונגן. מדובר בבלם לא רע בקנה מידה הולנדי ותו לא. כבר שחכתם את תצוגות הנפל שלו באירופה? את אמאורי חוגג עליו (לייב עם רוני במאש..איזה כיף) את סיגטרסון מפרק אותו באלקמאר שנה שעברה? אוטרכט?דן האג? ברגע שמגיע חלוץ פיזי וגבוה (יאנקו בגמר הגביע..) צמד החמד שלנו קורס. נגד ויטסה הוא עשה טעות של טירון (4-0 או לא זה ממש לא מעניין), אז בחייאת, ריאל, ליון. אני אופטימי אבל ורטונגן ואלדרוילד זה בלמים טכניים מאוד, שליטה טובה ותרומה להתקפה, אבל מול התקפות של דרג א' וב' באירופה הם לא יכולים להתמודד עם כל הרצון הטוב וזה הסיבה שמשחקים במוסקבה, מול יובה וכו' נגמרים בהפסדים.

ואן דר ויל גם לפני שנתיים בעונה הגדולה שלו בלט בתרומה להתקפה. הוא מעולם לא היה מגן מעל הממוצע. חוזר לעצמו מתחילת העונה זה על הכיפאק, אבל זה בעיקר בהתקפה בהגנה הוא נשאר שייקי מאוד.

התקפית אנחנו מצויינים אבל אל תתבלבלו, הישגים, במיוחד באירופה, משיגים עם הגנה קשוחה.

נערך לאחרונה ב: ‏5/9/11
  3. Ajacied Member

שי, כנראה לא הבנת מהו המסר העיקרי שניסיתי להעביר בהודעה האחרונה שלי.
    זה בסדר שיש בינינו יותר אופטימיים ופחות אופטימיים. זכותו גם של כל אחד לחשוב מה שהוא רוצה על כל שחקן. מישהו חושב שוורטונגן הוא תותח, מישהו חושב שהוא אפס, אבל זה לא העניין העיקרי פה.
    גם אם בן אדם פסימי הוא לא צריך עד כדי כך לזלזל בקבוצה שלו! גם אני חושב שאין לנו מה לחפש במדריד. אבל לספור את הגולים שאנחנו הולכים לחטוף בברנבאו? נו באמת... אם לא הייתי אוהד של אייאקס אז הייתי נשאר אדיש כלפי זה. ממש מצער לשמוע דברים כאלה ועוד מאוהד של הקבוצה שלך.

4. Piet van Reenen Member

אם אני לא אצחק על המצב של אייאקס ביחס לקבוצות העשירות באירופה, אני אבכה.
    אז מה עדיף?

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

וואו, ארז קצת כועס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
    בוא פשוט נחכה למשחק הראשון ואז נוכל להמשיך להתווכח בנושא הזה. דימה, אני בהחלט מקבל את הטענות שיש לך לכיוונו של ארז (כ), אבל בסה"כ הוא יכול להתבטא כמו שהוא רוצה. הוא מתבטא בחריפות מוגזמת, אבל אם אייאקס משחקת שוב בבירנביאו כמו לפני שנה אז כן נוכל כבר עכשיו לקיים הימורים שיתעסקו בכמה קשה התבוסה שלנו תהיה. את האמת, שום קבוצה הולנדית לא תצליח שם אז בסופו של דבר אנחנו לא לבד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

6. kraz11 Member

לא מסכים לגבי וורטוגן...אולי הוא לא ברמה של ההכי גדולים ועושה טעויות מדי פעם אבל הוא משתפר משנה לשנה ובסוף יגיע לקבוצה גדולה ובצדק...גם על וורמלן ירדתם וכרגע הוא אחד הבלמים הטובים בליגה האנגלית

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצטער גיא, אבל וואמהלן בעיניי עדיין לא בלם יותר טוב מאשר היה באייאקס. הנבחרת הבלגית עדיין מפסידה איתו משחקים מיותרים, וגם את ארסנל הוא לא מוביל לשום מקום. וורמהלן בלם טוב, אבל לא אחד שיוביל אותך לרמה הכי גבוהה.

לדעתי וורטונגהן יהיה הרבה יותר יעיל אם הוא ישחק כמטאטא לפני ההגנה. הוא מאד מתקשה בהתמודדויות של אחד מול אחד, אולי מפני שהוא לא מספיק גבוה. אם אתה באמת רוצה לדעת מה אני רוצה באייאקס, זה דאגלס ההגנתי הקשוח מאחור ויאן וורטונגהן שעוזר להתקפה מאחור. לא מקרי ששני השחקנים עדיין משחקים בהולנד...לשניהם יש צד מאד חזק, אבל לוקים מאד בחלק השני.

נערך לאחרונה ב: ‏9/9/11
  8. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אני מכיר חצי ליגה אנגלית ואני יכול לתת לך 6-7 בלמים שהייתי לוקח בכל יום על הבלגי. מעולם לא אמרנו שהוא בלם רע, אמרנו שהוא לחלוטין לא בלם וורלד קלאס לקבוצהש שואפת לזכות בתארים כמו ארסנל. רצה הגורל (ונגר?) וארסנל כבר מזמן לא כזאת. לא פלא שהוא מתבלט שם, וגם הם יודעים שהוא לא זה שיוביל אותם למעלה - מי שיוביל אותם זה בלם מוביל לידו וגם ביכולות הטובות ביותר שלו הם אמרו שמישהו חזק ומוביל צריך להיות לידו. כדי שקבוצה תצליח וורמאלן וורטונגן צריכים להיות הבלם המשני ולא המוביל. לקח לארסנל קצת זמן אבל היא הבינה את זה (לא יודע אם מרטסאקר טוב או רע, אבל הטייפ זה הטייפ שהיא צריכה).

וורטונגן תפור על וונגר והוא בטח גם יהיה שם שנה הבאה. כמו וורמלן, טכני, מהיר, מאיים לשער אבל שום סיכוי מול החלוצים הגבוהה החזקים מהטופ העולמי. גם לורטונגן וגם לבלגי החביב השני יש רף מסויים ולחלוטין הם לא בליגה הגבוהה ביותר. דרגה אחת מתחת.

9. Ian Wright Member

תומאס ורמאלן בלם טוב, אבל בוודאי שלא נמצא ברמה הגבוהה ביותר. לפחות לא עכשיו. הוא מהיר, הוא טכני, הוא אריה. יש לו הרבה נתונים טובים כאמור, הוא צעיר סה"כ(25), אבל הוא עושה לא מעט טעויות בכל משחק. לפעמים זה חוסר ריכוז, לפעמים זו סגירה לא נכונה, אבל תמיד הטעויות הללו חוזרות על עצמן. אני חושב שאוהדי ארסנל פשוט מאוד מתחברים אליו בגלל שהסגל שלנו חלש מאוד מנטלית, והוא יוצא מן הכלל מבחינת הנחישות ומהלחמה שלו על המגרש, רבים אפילו טענו שהוא היה צריך לקבל את סרט הקפטן ולא רובין ואן פרסי, לכן אני חושב שהרבה מאוהדי ארסנל לפעמים מסכמים הופעות שלו בזיכרון סלקטיבי - זוכרים מה שרוצים לזכור.

כמו שארז אמר, מה שבטוח, אם מועדון גדול שואף לקחת תארים ותומאס ורמאלן הוא חלק ממרכז ההגנה של הקבוצה, אז צריך בלם דומיננטי יותר לידו. שתומאס ורמאלן ישלים אותו ולא להפך. הוא לא האיש עם היכולת שיסחוב את הקבוצה לרמות הגבוהות ביותר. בינתיים הוא בקושי סוחב את עצמו - הספיק להיפצע שוב בקרסול השמאלית וייעדר לחודש אחד לפחות ככל הנראה.

אז בוא נקווה שארסן ונגר כבר לא יהיה שם בשנה הבאה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

10. Ajacied Member

1.89 לשחקן כדורגל זה גבוה מאוד אפילו.

11. alexshw Member

ההתאחדות הארמנית מעוניינת לצרף לנבחרתה הלאומית את הקשר בן ה - 21 של איאקס ארס אוזביליז שנולד בתורכיה, אבל בעל שורשים ארמניים.
    כבר באוקטובר מצפים שהוא ישחק נגד אירלנד ומקדוניה.

12. Ajacied Member

לפני כמה זמן שמעתי שבין ארמניה, תורכיה והולנד, הוא בחר באופציה האחרונה.

13. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אופטימי משהו..

14. Ajax Amsterdam Member

טוונטה הפסידה לרודה 2-1 בקנקרדה,תוצגה של דונלד

נקווה שהקלאץ של טוונטה נעלם סופית

15. Dekel COYS

מישהו יכול לארגן לי לינק לאייאקס נגד אלמלו?