הולנד: נארסינג חותם בפ.ס.וו

Discussion in 'פורום כדורגל עולמי' started by הרצליה עד המוות, Aug 1, 2011.

1. Muurad Member

מעניין ומפתיע שלא הגיעו לחטוף את אחמד מוסא מ-ונלו. היה קשה שלא להתרשם מהילד הזה באליפות עולם עד גיל 20 למרות שלפעמים הולך עם הראש בקיר והוא היה לטעמי בלי ספק הטוב בשורות נבחרת ניגריה - פשוט כישרון פנטסטי שהייתי בטוח שמישהו יקפוץ על המציאה עוד הקיץ בהתחשב שלא ידרשו עליו מחיר מוגזם.

ראיתי חלקים נרחבים מהמשחק מול אייאקס בשביל לעקוב אחריו ועכשיו את התקציר בעמוד ודיי ברור שהילד הוא ה-שחקן של ונלו וזה שמוציא הכל לפועל בחלק ההתקפי ולא רק מבחינת שערים כשמתחשבים בגילו זה מאוד מרשים. הוא לא יישאר להרבה זמן בליגה ההולנדית. אין לי מושג כמה עקשנים ונלו מבחינת המחיר כשאני רק יכול לשער שהם מבינים שיש להם יהלום ביד - אבל אם הוא ממשיך ככה לא יהיה מפתיע לראות אותו לפחות מסכם כבר בינואר עם קבוצה בכירה יותר. אני בהחלט ינסה להמשיך לעקוב אחריו.

Last edited: Sep 4, 2011
  2. Andrei Kanchelskis Member

אחמד מוסא? חח זה לא אותו ערבי ישראלי ששיחק פעם בהפועל ת''א והפועל חיפה? חח סתם!

ועכשיו בנימה קצת יותר רצינית... אני לא בטוח שמה מספיק בקבוצה קטנה כמו ונלו יספיק לקבוצה גדולה יותר ביבשת, אם הוא יעבור מונלו לאייאקס אפשר יהיה להגיד שזו התקדמות אבל לא משמעותית לעומת זאת אם הוא יתחיל לפרוח באייאקס זה כבר יהיה משהו אחר שיהיה שווה הרבה יותר התייחסות ואולי יהפוך אותו בעתיד למלפפון חם.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בעונת 2002-2003 עוד שיחקו 3 קבוצות הולנדיות בליגת האלופות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    בכל מקרה אם נשווה את הבתים של אז והיום אני מניח שהתנאים די שווים. אז אייאקס שובצה עם אינטר, ליון ורוזנבורג. הפעם עם ריאל, ליון ודינמו זאגרב.

אני בדקתי את הסטטיסטיקה של אותה השנה ומדהים לראות שאייאקס ניצחה אז פעמיים את ליון, אבל לא ניצחה את רוזנבורג (פעמיים תיקו). אינטר ניצחה גם כן פעמיים את אייאקס כך שההבדל נעשה מול ליון. אני רוצה להאמין שגם הפעם ההבדל צריך להעשות נגד ליון למרות שאם אייאקס מסיימת פעמיים בתיקו עם הצרפתים, אבל מנצחת פעמיים את זאגרב לך תדע מה יכול להתפתח.

ללא ספק שהמשחק הראשון יהיה משחק מפתח למרות שגם הפסד לא יסתום את הגולל על אחת משתי הקבוצות. לדעתי אם נוציא לרגע את ריאל מהתמונה אני מניח שדינמו זאגרב בביתה מסוגלת גם לקחת נקודות מאייאקס ומליון. הקבוצה הצרפתייה עדיין קבוצה נהדרת, אבל זו כבר לא אותה הקבוצה של לפני מספר שנים. לדעתי לאייאקס יש בהחלט מה להראות למרות שאני עדיין חושש מההגנה. התקפית אייאקס יותר חזקה מאשר לפני שנה בטח בלי סוארז. אריקסן קצת יותר מבוגר ואם דה בור יפסיק לשים את יאנסן כקשר הגנתי אולי יש לנו עוד תחמושת מהקישור. כרגע נראה שסיגי, בוריחטר וסולימאני יותר טובים מהצמד סוארז אל חמדאווי שלעולם לא ממש מצא שפה משותפת.

אחמד מוסא. לדעתי אתה לא יודע שנשיא VVV וונלו אמר דבר מאד פשוט: "תביאו 10 מיליון אירו, והבחור שלכם" http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx לדעתי מדובר בשחקן נחמד ביותר, אבל אייאקס סומכת כרגע על סולימאני, איש ה-16 מיליון אירו...למרות שאני חושב שמוסא שחקן טוב עם פוטנציאל אני חושב שנארסינג ואסיאידי מהיירנביין שחקנים לא פחות טובים.

אגב, אם כבר מדברים על כשרונות מ-VVV וונלו, לאן נעלם לנו קייסוקה הונדה? הבחור הלך לרוסיה בשביל הכסף, נראה בהתחלה עוד משתפר, אבל מאז נעלמו עקבותיו. בדקתי בויקיפדיה ושם גיליתי שמאז 2010 הונדה רק שיחק 28 משחקים במדי צסק"א מוסקבה (4 שערים). אם לא נפצע לתקופה ארוכה אני מוכן להמר שהשחקן נעצר בהתקדמות שלו. זה מחזיר אותי למוסא. גם אז נשיא VVV הגזים בדרישת הסכום על הונדה, אבל אז לרוסים העשירים לא היה אכפת לשלם כ-10 מיליון אירו. אם למוסא יש שכל הוא לא יילך בדרכו של היפני אלא ידרוש העברה לקבוצה הולנדית יותר גדולה מ-VVV. הונדה היה כוכב בקבוצה מדרום הולנד, אבל בסופו של דבר להיות שחקן מצויין בוונלו לא אומר שאתה עד כדי כך טוב...

4. Muurad Member

לא חושב שהוא ממש נעצר, צסק"א קבוצה ברמה גבוהה מאוד עם המון איכויות, והליגה הרוסית כבר נהיית תחרותית ותופסת תאוצה מבחינת הרמה והאיכות שעם החיזוקים וההשקעה של הקבוצות השונות מציבות אותה באותה רמה של ליגות הדרג השני באירופה. הבעיה היא אי הרצון של הרוסים לשחרר אותו לעשות את המעבר לקבוצה גדולה באמת עם הדרישה הכספית הגדולה. העניין בו קיים מצד קבוצות בכירות יותר, והוא עדיין שחקן מצויין ודווקא השנה מהמשחקים שראיתי אותם ביחד עם דומבייה הוא השחקן המרכזי והמוביל שלהם.

מהבחינה של השיחרור לקבוצה גדולה באמת אם וכאשר יש להולנדיות יתרון, אבל סה"כ בחירה בקבוצה כמו צסק"א בין אם זה מקצועית או כלכלית היא בחירה טובה.

אני מאוד מחזיק ממוסא, נקווה שיקבל מעבר אם זה לקבוצה בכירה בהולנד או קבוצה בליגה אחרת, אם הוא ממשיך את הכושר שלו מאליפות העולם ותחילת השנה בהולנד לא אתפלא שיקבל הצעות גם מליגות יותר אטרקטיביות, עוד פעם בהתחשב בגיל הצעיר שלו הוא כישרון פשוט נפלא.

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע מוראד. אני בהחלט לא חושב שאסור לזלזל בליגה הרוסית, אבל להונדה יש לדעתי גם ביטחון עצמי מופרז. אני זוכר שמיד אחרי שעבר לרוסיה הוא כבר התחיל לדבר על ריאל מדריד...העניין הוא שהקבוצות הרוסיות נותנות אחלה שכר (לפעמים נדמה לי יותר מאשר ברב מדינות אירופה, לא?) וזכותן לא לשחרר תוך שנה שחקן שעלה להם יותר מדי כסף.

שוב, בהולנד דיברו על הונדה כדבר הגדול הבא, אבל כרגע אני לא רואה את זה. אולי מעבר לקבוצת צמרת הולנדית יכלה לעזור לו מקצועית ואז אולי לעבור לרוסיה שם לדעתי הרמה יותר גבוהה. לדעתי הונדה הסתנוור מהכסף ושכח מהקריירה המקצוענית שלו. המעבר מתחתית הליגה ההולנדית לקבוצה גדולה ברוסיה אולי היתה גדולה מדי.

בשביל אולי בעתיד לחזק את הדיעה שלי, יהיה מעניין לעקוב מה למשל באלאש דזודזאק עושה באנז'י. הוא שיחק די בהצלחה בפ.ס.וו, ועכשיו גם משחק ברוסיה. אני לא משווה בין השחקנים, אבל לדעתי דזודזאק גם שחקן מאד כשרוני.

6. Muurad Member

כן הוא באמת שחקן נהדר. זו הייתה בחירה מאוד מפתיעה כי לדעתי הוא באמת יכל לשחק בקבוצות ובליגות בכירות באירופה ולהמשיך לעשות שם לעצמו, ככה שקצת חבל שהוא בחר בכסף - אבל באמת יהיה מעניין לראות את ההסתגלות וההשפעה שלו.

לגבי הונדה, אני לא צופה בצסק"א באופן שבועי אבל יוצא לי לראות משחקים שלהם לא מעט - שנה שעברה שיחקו איתו בהרבה תפקידים ולא נתנו לו לשחק קרוב לרחבה כקשר התקפי כמו שלדעתי הוא צריך להיות אלא לפעמים יותר קשר אחורי בונה משחק או 50\50, ולמרות שהוא לא היה גרוע ועדיין בין הבולטים זה עדיין בילבל אותו קצת לדעתי, ואם אני לא טועה הוא גם התלונן על זה לא מעט.

והשנה כאמור בכל פעם שראיתי אותם הוא שיחק יוצא מן הכלל ו יחד עם החלוץ דומבייה הוא ממש השחקן הכי משמעותי שלהם לדעתי כשהוא כובש או מבשל כמעט כל פעם וממש משחק ברמה גבוהה.

אני חושב שסה"כ התקופה שלו בצסק"א טובה, והשנה נדמה שהוא ממש לוקח צעד קדימה ביכולת שלו.. נקווה שישחק מספיק טוב כדי להצדיק השקעה משמעותית מקבוצה גדולה כדי לקחת אותו מצסק"א אולי אפילו כבר בינואר, כי עד אז הוא לא יקבל את החשיפה המשמעותית שהוא יכול לקבל בליגות הבכירות יותר כדי להראות לאנשים שהוא באמת שחקן ברמה גבוהה ותמיד יהיו לגביו סימני שאלה.

7. Andrei Kanchelskis Member

כמו כן צריך לציין גם את שלב הבתים השני שעברתם באותה שנה והוא היה קשה בהרבה מהראשון, אז הוגרלתם לבית מוות שכלל גם את ארסנל ולנסיה ורומא ונחשבתם בו לאנדרדוג מוחלט אבל בסיום בזכות אופי והקרבה חסרי תקדים שחיפו על יכולת בינונית עליתם לרבע הגמר(הקדמתם את ארסנל ורומא! מה היה מאמין היום שזה באמת קרה?!) ושם הייתם רחוקים מספר שניות מלהעיף את מילאן הגדולה, מאז למרבה הצער לא הגעתם לשום הישג משמעותי באירופה.

אייאקס הנוכחית לדעתי מגיעה השנה לצ'מפיונס הרבה יותר מנוסה והרבה יותר מוכנה מנטלית, הקבוצה של העונה שעברה נכשלה גם בגלל בית קשה וגם בגלל חוסר ניסיון ובכל הזאת יש לציין שהכשלון לא היה כל כך גדול(מקום 3 עם 7 נקודות זה מכובד עבור קבוצה כמו אייאקס) השנה לבטח יש כבר יותר ניסיון מאשתקד וגם הבית אליו אייאקס הוגרלה מעורר תקוות שאפשר לעבור שלב, אני כאמור גורס בדיעה שמשחק הפתיחה מול ליון הוא משחק המפתח שיקבע איך יראה המשך דרכה של אייאקס באירופה.

8. Piet van Reenen Member

חבר'ה, תחזירו מהר את הסרט שאתם חיים בו לספריית הוידאו.
    אייאקס לא רק שלא תעלה לשמינית גמר, נצטרך גם להגיד תודה אם נצליח לתפוס את המקום ה-3.
    לצערי הרב אייאקס הולכת להיות מושפלת באירופה כמו שהיא לא הושפלה בחיים.
    במחזור הראשון בבית מול ליון נפסיד בהפרש של שער או שתיים, לאחר מכן בברנבאו אני לא רוצה לחשוב כמה נקבל, בוא נגיד שאם נצא רק עם 4 חתיכות אני אהיה מבסוט.
    סורי, להגנה כמו של אייאקס אין מקום בליגת האלופות(שחקן של ונלו עושה לה בית ספר).
    אז תחשבו מה רונאלדו יעשה להגנה הזאת!
    אני כבר מתחיל לספור 1, 2, 3, 4, 5, 6.....(כמות השערים שנחטוף בברנבאו).

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני באמת לא רוצה כרגע לחשוב מה יקרה מול ריאל, אבל עם קצת מזל אולי אולי נפתיע. כעיקרון אני לגמרי עם ארז (כ), אני לא בונה על עלייה לשלב הבא, אבל אני כרגע מנסה קצת יותר להיות אופטימי בגלל החלק היצירתי של הקבוצה. אם לא נעלה אז לפחות נלך על המקום השלישי, זו גם צריכה להיות המטרה שלנו כי עם כל הכבוד לדינמו זאגרב היא לא יותר טובה מאייאקס. מול הקרואטים אני בהחלט מצפה לקחת 4 נק' והשאר יהיה בונוס.

בכל זאת מילה על המשחק הצפוי בבירנביאו. אחרי אותו משחק קרויף החליט כנראה לעשות מהפכה אמיתית ולא סתם לעשות רוח מהצד. אני מקווה שבעונה הקרובה הוא גם ייראה שההגנה שלנו מחוררת ולא מספיקה לרמות הטובות באירופה. אין לנו מגן שמאלי רציני, וצמד הבלמים הבלגים כבר שנים לא משכנעים אותי. אני מפחד השנה שגם וורמיר או סיליסן יתקשו להראות יציבות לכן אני מבין למה ארז (כ) כל כך פסימי.

10. c_web Member

איזה הגזמות חברים, אני לא חושב שהפער בין ליון לאייאקס הוא כזה גדול. ושי למה אתה לא בונה על 6 נק' מידנמו זאגרב? מי אלו בכלל? נכון שאייאקס בחוץ לא מרשימים אבל זה 6 נק' שחובה עליהם לקחת במפגשים איתם. הלו, זאת קבוצה שעם עוד כמה דק' תוספת במשחק שלה נגד מאלמו השבדית לא הייתה בליגת האלופות עכשיו.

באשר להגנה של אייאקס זה נכון שהיא לא חזקה במיוחד, ונגד ריאל אין לה באמת מה למכור. אבל אני לא אהיה מופתע אם אייאקס תסיים במקום השני, ואני באמת מאמין שהיא יכולה לעשות זאת.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עידו, אחלה לאופטימיות שלך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
    אני מעדיף להכנס קטנים ולצאת גדולים מאשר ההיפך...אני חושב שאנחנו לא נשנה את הדיעות שלנו וכדאי לחכות מה יקרה במשחק הראשון נגד ליון. זה יהיה משחק סופר מעניין ואולי קצת יספר לנו איזו קבוצה אייאקס היא.

לדעתי נחלשנו גם הגנתית כי וורמיר או סיליסן אינם כרגע שטקי. ההגנה לא התחזקה ובלינגד ג'וניור הוא שחקן מאד מאד בינוני. אני מקווה שאייאקס יכולה לקחת נקודות עם ההתקפה, אם נבקיע ראשונים אולי גם נספוג פחות, אבל אני חושש.

אגב אני מעדיף עונה אירופאית על הפנים, אבל אליפות...זה יקרב את פ.ס.וו שוב למשבר כלכלי נחמד כי ראשי הקבוצה שוב שמים את כל הכסף על לשחק בעונה הבאה בליגת האלופות. אם זה לא יקרה אני צופה שהם שוב עלולים להדרדר... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

12. Ajacied Member

תגיד לי, איך אתה יכול לקרוא לעצמך אוהד אייאקס? אם רמת הזלזול בקבוצה שלך פשוט לא יאמנת?
    חבל שאתה רואה רק את הנקודות הפחות חזקות של הקבוצה ואין לך אפילו טיפת אופטימיות.
    לא ראיתי אפילו תגובה אחת שלך שאתה אומר משהו חיובי על הקבוצה שאתה אוהד...

Last edited by a moderator: Sep 4, 2011
  13. Piet van Reenen Member

אני אוהד אייאקס בדיוק כמוך אם לא יותר ממך.
    אבל אני בניגוד אליך מציאותי, אין מה לעשות הכדורגל האירופי בעידן של היום לא הוגן, וזה כואב.
    בוא נחזור רגע לשנה שעברה באלופות(אייאקס היא כמעט אותה קבוצה ).
    במחזור הראשון בברנבאו אלוהים יודע איך יצאנו רק עם 2-0, החמצות ענקיות של שחקני ריאל מדריד לאורך כל המשחק(כנראה שזה קרה בגלל שזה היה תחלית עונה והם לא היו חדים מספיק).
    במשחק השני בארינה הם נתנו לנו 4 שבכלל הראש שלהם היה בקלאסיקו.
    מול ליון אולי זה לא יהיה כל כך חד צדדי כמו נגד הספרדים, אבל גם יהיה לאייאקס קשה מאוד לקחת מהם נקודות.
    אני אגיד לך יותר מזה, לדינאמו זאגרב יש יותר סיכויי לא לחטוף השפלה
    מול 2 הגדולות של הבית.
    הסיבה היא פשוטה כי דינאמו זאגרב משחקת וחושבת כמו קבוצה קטנה.
    אייאקס לעומתה מגיעה לברנבאו ומשחקת 4-3-3 כאילו היא האימפריה של פעם.
    אתה לא רואה שההגנה של אייאקס היא בדיחה?
    עכשיו תסביר לי מקצועית איך אתה חושב שאייאקס יכולה לצאת בכבוד מהבית הזה?

14. Ajacied Member

שמע, יש הבדל בין להיות מציאותי לבין מה שאתה כותב. לא ראיתי אפילו תגובה אחת חיובית שלך על הקבוצה. אפילו אחרי שזכינו באליפות, במקום להגיד איזה מילה טובה, אמרת שעם ליגה חלשה כזאת לאף קבוצה לא היה מגיע לזכות באליפות או כאשר במשחקי ההכנה לא הצלחנו לנצח קבוצות מליגות נמוכות, ישר הסקת מסקנות שהקבוצה תהיה פח העונה. יש פה אובר-זלזול מטורף בקבוצה שלך.
    אני לא אומר שננצח את ריאל בברנבאו, הסיכוי שנוציא שם משהו שואף לאפס. גם ליון פייבוריטים נגדינו, אבל בהחלט אפשר להתמודד איתם שווים מול שווים. לנצח אותם בארנה זה בכלל לא בשמיים (אגב, לסנדרו לופז וכריס יעדרו בגלל פציעות ופייניץ' עבר לרומא - טוב בשבילינו).
    נכון שההגנה לא נראית טוב. אולי יש כאלה שלא יסכימו איתי, אבל יש לנו אחלה שחקני הגנה (חוץ מבלינד), פשוט הם לא מתואמים מספיק טוב. וורטונגן לא התחיל את העונה טוב (גם היה פצוע בהתחלה), אבל הוא חתיכת שחקן..לא סתם תג המחיר שלו הוא מעל 20 מיליון אירו. ואן דר ויל חוזר לעצמו, וכל מילה עליו מיותרת. אלדרוילד בלם חזק וטכני, עוד שנה-שנתיים וגם הוא יהיה על הכוונת של הגדולות. בהמשך העונה אני מקווה שההגנה תראה יותר טוב. אי אפשר לצפות מאייאקס שתהיה מושלמת. אם לא ההגנה אז היה אפשר למצוא משהו אחר. כמעט לכל קבוצה יש את הבעיות שלה.
    חוץ מזה, אייאקס גם בימיה הגדולים, לאורך השנים, לא היתה ידוע כקבוצת הגנה גדולה. הכוח העיקרי של אייאקס הוא ההתקפה. וכן, אני תומך בזה שנשחק 4-3-3 גם בברנבאו! לשחק במערך הגנתי זה פשוט לא אייאקס. אייאקס לא יודעים לשחק הגנתי, זה נוגד את האידיאולוגיה של המועדון הזה.
    גם אם לא נעלה לשמינית, אני בטוח שהקבוצה תתן קרב עיקש על העליה ואני אהיה גאה בה (אגב, בכל מצב). המצב מאוד רחוק מלהיות כזה גרוע כפי שאתה מתאר -ציטוט: "אייאקס הולכת להיות מושפלת באירופה כמו שהיא לא הושפלה בחיים". זאת הגזמה חסרת תקדים! לפעמים גם לא יזיק להיות קצת אופטימי. אחרי הכל זאת הקבוצה שאנחנו אוהדים גם בטוב וגם ברע, ואם האוהדים לא יאמינו בקבוצה שלהם, אז מי כן?

Last edited by a moderator: Sep 5, 2011
  15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני אנסה להיות קצת מהאו"ם, יא עני דיפלומטי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    אני בסה"כ לא שותף את הפסימיות התמידית של ארז (כ) למרות שאני בהחלט מבין אותה. דימה, לדעתי אתה יותר מדי אופטימי ויש כמה נקודות שאני לא מסכים איתך.

"יש לנו אחלה שחקני הגנה". אולי לליגה ההולנדית, לא לליגת האלופות.
    וורטונגהן ואלדרוויירלד בהחלט תורמים למשחק ההתקפה עם מסירות עומק נהדרות ושערים יפים, אבל בחלק ההגנתי הם באירופה נורא מתקשים. בעיניי זה לא מקרה כי גם בבלגיה החבר'ה לא ממש מתעלים לגבהים אמיתיים...

ההגנה נחלשה כי לא הבאנו שום שחקן הגנה רציני והשוער עזב. בשנתיים האחרונות שטקי היה בהחלט אחד השוערים הטובים בעולם. גם הרבה בגללו אייאקס זכתה לבסוף באליפות למרות שבחלק הקריטי הוא היה פצוע.
    לי יש כרגע הרגשה שוורמיר פשוט מזכיר את השטקלנבורח הישן, זה ששיחק תחת ואן באסטן. וורמיר שוער עם ימים ורגעים נהדרים, אבל הוא לא יציב ובתוך שנייה הוא יכול לגמור לנו משחק. העניין שהביאו את סיליסן ולא למשל את באבוס אומר לדעתי הכל. דה בור לא ממש מאמין בוורמיר.

לא יודע אם המשחק בוונלו הוא אינדיקציה, אבל המשחק שם הלך לאיבוד הרבה בגלל המצב רוח המנטלי. בלינד שחקן גרוע, אבל במחצית הראשונה שיחקנו שם בקצב איטי מחריד. בעיניי זה מראה על גישה: "יהיה בסדר, הם כבר יישברו במחצית השניה." ברור לי שבאירופה אף שחקן לא יזלזל בצורה שכזאת, אבל האם הקבוצה גם מנטלית מספיק חזקה? האם היא מסוגלת נגד ליון וזאגרב גם לשמור על האפס? לי יש הרגשה שלא.

בסיכומו של דבר אני נוטה עכשיו ללכת עם ארז (כ) למרות שהוא בהחלט בימים יפים גם צריך לתת קצת יותר כבוד לאלה שמשום מקום לקחו אליפות. לקחנו אליפות בעונה שבאמת הכל היה נגדינו. ליגת 'מיקי מאוס' כמו שהמזלזלים בהולנד אומרים, או לא, אליפות היא אליפות!

לגבי דבר אחד אני כן יותר אופטימי, ההתקפה. אייאקס נראית כרגע יותר טובה מהעונה האחרונה. סיגי נראה אחלה חיזוק, בוריחטר מתפתח יופי, אריקסן התבגר עוד קצת, במקרה הצורך יש תמיד את תיאו יאנסן, ואם צריך חלוץ מהספסל אז יש לנו את דימיטרי בוליקין. לפני עונה היינו אמורים לראות צמד חמד, סוארז את אל חמדאווי, אבל החבר'ה לא הצליחו למצוא שפה משותפת. אז אולי סוארז שחקן יותר טוב מאלה שמשחקים היום בקבוצה, אבל שיתוף פעולה מוצלחת לפעמים יותר חשובה מכישרון נטו.

אני חוזר ואומר, ברור שאני לא רוצה השפלה א-לה מכבי חיפה מלפני שנה, אבל אני עדיין חושב שהאליפות הרבה יותר חשובה. ברגע ששוב נגיע בוודאות לליגת האלופות נוכל להמשיך לבנות ושחקנים אולי יעדיפו להשאר עוד עונה באייאקס. לידיעתכם, וורטונגן וגרגורי ואן דר ויל קיבלו ברגע האחרון עוד הצעה להצטרף לוולנסיה, אבל הם סרבו. לך תדע מה היה קורה אם אייאקס היתה משחקת בליגה האירופאית...בקיצור, הליגה זו הלחם והחמאה, אירופה זה בונוס.