הולנד: נארסינג חותם בפ.ס.וו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏1/8/11.

1. Andrei Kanchelskis Member

שי אתה ממש נסחף בקשר לפסימיות שעוטפת אותך בקשר לקבוצה שלך כי עצם זה שאתם משתתפים בצ'מפיונס זה כבר הישג מכובד שמכניס לקופת המועדון המון כסף.

לגבי איך שאייאקס תיראה בשלב הבתים... מה שיהיה יהיה ואתה בוודאי תסכים איתי שאם קבוצה כמו קופנהאגן העפילה אשתקד לשמינית הגמר גם אתם יכולים והכל תלוי בהגרלה שתקבלו והיא יכולה להיות לגמריי סבירה, לטעמי הקבוצה של העונה שעברה עם קצת יותר מזל הייתה מסיימת לפני מילאן ועוברת שלב(מילאן הייתה קבוצה בינונית לגמריי טיפה פחות מאייאקס), בעונה הנוכחית השחקנים יגיעו עם קצת יותר ניסיון ואולי זה מה שיועיל להם כדי לרשום הצלחה אפשרית, אני לגמריי לא מספיד את אייאקס ואני לא חושב שגם אתה צריך להפסיד!

לפחות בעובדה אחת אתה חייב להסכים איתי... אייאקס לא חוזרת לימי הזוהר כי אין לה בעלים עשיר שיכול להביא לה מכל הבא ליד, אם המס בהולנד היה הרבה פחות גבוה ממה שהוא אולי הייתה תקווה שיום אחד יגיע אחד כזה...

2. Ajacied Member

שי, מה זה הפסימיות הזאת תגיד לי? לא יזיק להיות קצת יותר אופטימי. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    למה אתה כזה בטוח שאייאקס תושפל? אולי היא לא יכולה להתמודד מול הקבוצות הגדולות של אירופה, אבל למה ישר תושפל?
    בדרג השני, חוץ ממילאן, אין שום קבוצה באמת מאיימת. אולי כולן נחשבות לבכירות יותר מאייאקס, אבל מול כולן אייאקס יכולה להתמודד שווה בשווה. אנחנו בהחלט יכולים להיאבק, עם הגרלה סבירה, על הכרטיס השני לשמינית הגמר.
    כמו שאנדריי אמר, השנה לשחקנים יש כבר יותר ניסיון בליגת האלופות. המטרה היא לעלות לשמינית, יותר מזה יהיה רק בונוס. צריך שההעפלה שלנו לליגת האלופות מדי שנה תהפוך לשיגרה. ככה מעונה לעונה נצבור יותר ניסיון ונוכל להציב לעצמינו מטרות יותר גבוהות בליגת האלופות! מקום שני בבתים בהחלט לא משהו בלתי אפשרי, ואני מאמין שנצליח להגיע לשמינית העונה!

ואנדריי, אייאקס נסחרת בבורסה. לא כזה מבין בעניינים האלה, אבל זה מקשה על בנאדם פרטי לרכוש את הקבוצה. עצם הכניסה לבורסה היתה טעות. לאייאקס אין בעלים. הקבוצה שייכת לאוהדים.
    ואני לא מאמין שאם איזה מיליארדר ירצה לרכוש קבוצה בהולנד, מה שיעצור בעדו זה המס הגבוה. הנה, את ויטסה רכש איש עסקים גרוזיני עשיר. אולי הוא לא מבזבז, כמו מטורף, עשרות מיליוני דולרים על רכש, אבל הקבוצה בהחלט עושה רכישות בסכומים שבלעדיו הן לא היו מתאפשרות. ויטסה בהחלט מועמדת לסיים בחלק העליון של הטבלה. כאשר התקציב שלה, הפך להיות לאחד הגבוהים בין הקבוצות ההולנדיות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏25/8/11
  3. Andrei Kanchelskis Member

אני מבין את הכאב של שי שקבוצתו האהובה כושלת כבר למעלה מעשור במסגרת האירופית אבל הוא חייב לזכור ולהבין שבמציאות החדשה אליה נכנס הכדורגל האירופי יש מספר מוצמצם של קבוצות שיכולות להגיע רחוק בגביע אירופה והמושג כסף הוא כמובן הגורם הבלעדי להצלחה.

אייאקס לגמריי לא לבד בעניין גם קבוצות שבעבר נחשבו לחזקות בגביע אירופה כמו בנפיקה, מארסיי ואנדרלכט סובלות מן התופעה ומנחיתות משמעותית ולכן מצבן הוא כמו שהוא.

אני חושב שדווקא עכשיו אייאקס נמצאת בנקודת זינוק לעבר תקופה טובה יותר והכל יהיה תלוי בדרך הניהול שבה שיהיה חייב להיות תקין לאורך זמן- 2 העפלות רצופות לליגת האלופות שמכניסים המון כסף לקופת המועדון מסמלות על משהו טוב שלא אופייני לאייאקס של השנים האחרונות אם אייאקס תמשיך בדרך הזו היא לא תגיע לרמה של בארסה או מנצ'סטר(אלא אם כן תירכש מתישהו ע''י בעלים עשיר) אבל היא בהחלט תוכל להגיע לרמה של פורטו וליון שכבר מספר עונות משתתפות קבוע בליגת האלופות ומגיעות לשלבי הנוק אאוט,כמו כן צריך לזכור שלאייקס מחלקת נוער מעולה שמוציאה מתוכה כשרונות רבים ואני מאמין שאיתם יהיה לאייאקס לאן לשאוף גם בליגה ההולנדית בה היא אולי תתחיל לשאוב הוגמוניה ולקצור תארים וגם באירופה שם תתחיל בזכותם להשתתף קבוע בצ'מפיונס, דבר אחד נראה לי ברור-העתיד של אייאקס מעולם לא נראה ורוד יותר בעשור האחרון.

נערך לאחרונה ב: ‏25/8/11
  4. Ajacied Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מבין מה זה טוב מה המציאות של היום, לכן אני כל כך מתוסכל. לא סתם אני קורא הרבה פעמים לליגת האלופות 'ליגת העשירות'. בצורה הזאת מבחינתי אין טעם לליגה הזאת, אבל כסף הוא הדבר הכי חשוב לבני אדם. ספורטיביות? ה-fair play של פיפ"א שווה לתחת אם בלאטר בעצמו מתנהג כמו דיקטטור. מי שנותן את המונדיאל לקטאר לא דואג לכדורגל אלא לאנשים שדאגו במשך שנים להשאיר אותו במשרתו האהובה. עזבו פוליטיקה, איך אפשר לשחק במדינה כשבקיץ תנאי חום קיצוניים? בזמנים שהעולם המערבי מדבר כל יום על 'אנרגיה ירוקה' איך תסביר להמון אנשים אם כל המונדיאל ייערך בתוך אולמות ענק עם מזגנים?

אבל בוא נחזור לעניינינו. אני בהחלט מסכים שאם אייאקס רוצה לצמצם פערים היא צריכה לזכות יותר באליפות מאשר פעם ב-7 שנים. אם אייאקס תצליח גם העונה לזכות באליפות היא תוכל גם להתעשר וגם להיות שוב קבוצה מפתה בשביל צעירים שאולי שוקלים עכשיו לשחק בשביל קבוצות אחרות.

אז מה יקרה בחודשים הקרובים?
    אייאקס הוגרלה לבית עם ריאל, ליון ודינמו זאגרב. לוח המשחקים כבר נקבע:
    מחזור 1: אייאקס - ליון (בית)
    מחזור 2: ריאל מדריד - אייאקס (חוץ)
    מחזור 3: דינמו זאגרב - אייאקס (חוץ)
    מחזור 4: אייאקס - דינמו זאגרב
    מחזור 5: ליון - אייאקס
    מחזור 6: אייאקס - ריאל מדריד

מה הסיכויים של אייאקס? דעתי האמיתי או משאלות ליבי? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    בוא נגיד ככה, אייאקס צריכה לשאוף לקחת 6 נקודות מול דינמו זאגרב. ליון לדעתי קבוצה יותר טובה מאייאקס לכן אני כבר אהיה יותר משמח אם נצליח לקחת מהן נקודות בארינה. ריאל? עזבו, באייאקס נטוורק כבר צחקו שרונאלדו מאחר להגיע לאמסטרדם כי המצעד השנתי של ההומואים והלסביות...

אני לא מצפה שאייאקס תתמודד על המקום השני, עם שחקנים בהגנה כמו דיילי בלינד ושוער שעדיין מראה סימנים מאד לא יציבים אנחנו לא בדיוק התחזקנו מלפני עונה. כרגע אפילו נחלשנו. אז אולי ואן דר ויל מראה סימנים של התאוששות אחרי עונה גרועה, אבל אני עדיין חושב ששני הבלמים שלנו לא מספיק טובים. אותי עדיין תעלומה למה קבוצות בכלל מתעניינות ביאן וורטונגהן, בטח כבלם.

ההערכה שלי היא ששוב נראה מאבק צמוד על המקום השלישי. דינמו זאגרב קבוצה מעצבנת ובשנים האחרונות ראינו אותם מספיק בארינה.

6. Ajacied Member

בהחלט יש סיכוי לא רע לסיים במקום השני! אני מאמין בקבוצה שלי!
    ליון נחלשה יחסית למה שהיתה לפני שנתיים-שלוש. הם אמנם פייבוריטים לסיים במקום השני, אבל אין להם עליונות ברורה על פני אייאקס. בהחלט הולך להיות כאן צמוד. חייבים לנצח אותם במשחק הפתיחה בארנה. כמובן שאסור לזלזל בזאגרב. יש להם כמה שחקנים לא רעים בכלל ואצלם בבית הם יכולים לעשות בעיות. לא מאמין שהם יסיימו את שלב הבתים עם אפס נקודות, לכן צריכים להיזהר שזה לא נהיה אנחנו מי שיאבד להם.
    זה גם לטובה שאנחנו מארחים את ריאל במשחק האחרון. אני מקווה שריאל תגיעה למשחק הזה אחרי שהיא כבר תבטיח את המקום הראשון בבית, ככה שאולי נוכל לקחת מהם נקודות.

ולגבי וורטונגן ואלדרוילד, נכון שמשחק ההגנה של אייאקס לוקה בחסר (ואגב הם לא האשמים היחידים בכך!). כנראה שיש בעיית תיאום בין שני הבלמים שלנו או שצוות האימון לא עושה עבודה מספיק טובה איתם. כי כל אחד בפני עצמו הוא שחקן נהדר! יש להם את כל התכונות הדרושות לכך. אני בטוח שוורטונגן יכול להשתלב בהרכב הפותח של כל קבוצה גדולה באירופה, ובעוד שנה-שנתיים אולי גם אלדרוילד.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏26/8/11
  7. c_web Member

אחרי ההצגה שלנו אמש נגד אלסונד (0-6), AZ הוגרלה היום לבית סביר בשלב הבתים של הליגה האירופית, שיכלול את: מטאליסט חארקיב, אוסטריה וינה ומאלמו.

PSV תשחק בבית עם הפועל ת''א (ישראל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ), ראפיד בוקרשט ולגיה ורשה.
    טוונטה הוגרלה עם פולהאם, אודנסה ו ויסלה קראקוב.

האם כל ההולנדות צריכות לעלות לשלב הבא?

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

למטאליסט יש קבוצה חזקה, את שתי האחרות אני פחות מכיר. עידו, מאז שהגיע, מה מאזן השערים-משחקים של אלטידור בכל המסגרות (הרשמיות)? נראה לי שעד כה הוא מפתיע לטובה פה לא?

נערך לאחרונה ב: ‏26/8/11
  9. c_web Member

5 שערים ב 5 משחקים אליאס, הוא בהחלט נמצא בכושר טוב ובכל הראיונות שלו הוא אומר שהוא מרגיש כמו בבית. אני מקווה שימשיך ככה, למרות שהוא עדיין מתקשה לסיים 90 דק', כלומר משחק שלם.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏26/8/11
  10. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

ההגרלה של טוונטה טריקית לגמרי. אודנסה לא פראיירים וראינו את זה במוקדמות הצ'מפיונס, פולהאם של יול היא בטח לא קבוצה שצריך להקל בה ומליקסון ושות' גם לא חלשים במיוחד. פ.ס.וו והפועל יעלו, אלקמאר עם הגרלה טובה אבל אני עדיין לא סגור על החבר'ה של עידו עדיין. לא ראיתי אותם מספיק.

פותחים מחזור היום עם ויטסה בארינה.

11. Ajacied Member

היתה לי הרגשה שאלטידור הולך להיות סיפור של הצלחה באלקמאר. הליגה ההולנדית היא המקום האידיאלי בשביל שחקנים צעירים וכשרוניים כמוהו.

לדעתי, לא רק שכל ההולנדיות צריכות לעלות לשלב הבא, אלא הן גם פייבוריטיות לסיים בראשות הבתים שלהן.

12. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

נדנדת המגן השמאלי נמשכת:
    Ajax - Vitesse: Vermeer; Vd Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita; De Jong, Janssen, Eriksen; Sulejmani, Sigthórsson, Boerrigter

הפעם אניטה.

13. Ajacied Member

מה נסגר עם דה בור? בהתחלה הוא התנגד לשים בעמדה הזאת את אניטה בשום פנים ואופן מפני שאין לו רגל שמאל, ועכשיו אפילו מעדיף אותו על חשבונו של בויילסן המוכשר.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפני שהמחזור השלישי בליגה ההולנדית יתחיל כמה מלים על ההגרלה היום. לשלושת הקבוצות יש סיכוים נחמדים, בסה"כ שום קבוצה לא קיבלה קבוצה שאי אפשר לעבור.

פ.ס.וו בהחלט מועמדת לקחת את ראשות הבית שלה. הפועל ת"א יכולה לעשות ל'מנצ'סטר סיטי' ההולנדית בעיות, אבל ביום טוב פ.ס.וו גם יכולה לקחת ממחזיקת הגביע הישראלית 6 נקודות. ראפיד בוקרשט ולגיה וורשה קבוצות מזרח אירופאיות ואף פעם קל לנצח שם, בטח לא עם הקבוצה מאיינדהובן תפגוש מול לגיה ישראלי נוסף...אגב שלטונות הולנד לבטח לא יאהבו את העובדה שלגיה ורשה תגיע להולנד, לחולגנים הפולנים יש ממה שהבנתי קשר טוב עם החוליגנים של אדו דן האח...אני מעריך שהחוליגנים של אייאקס לבטח יקבלו הזמנות חמות כדי לבוא ולריב...

בסיכומו של דבר, בית פתוח עם אופצייה ריאלית למקום ראשון בבית. ניחוש שלי, פ.ס.וו עוברת שלב, אבל לא תקח 6 נק' מהאדומים. לדעתי יש סבירות גבוהה שבבלומפילד הפועל ת"א תקח נקודות.

טוונטה עומדת לשחק נגד קבוצתו של מרטין יול...יול נגד אדריאנסה, שני מאמנים שאימנו את אייאקס ושני אנשים עם אגו מנופח...כמו עם פ.ס.וו גם לטוונטה יש אפשרות לסיים את הבית הזה במקום הראשון. אם רואיז יישאר בקבוצה אז בטח שהמקום הראשון אופצייה. אני בהחלט מסכים שאסור לזלזל באודנסה, קבוצה שניצחה בבית את וויאריאל היא לא קבוצה שאסור לזלזל בה. גם קראקוב תהיה קבוצה מעצבנת (עוד ישראלי משחק שם לא?).

הערכה שלי, טוונטה תלחם עם אודנסה על המקום השני. פולהאם אולי לא נחשבת לקבוצה מהדרג הראשון באנגליה, אבל יול לבטח מוכן עם ההתמודדות מול אדריאנסה ושחקניו. בשביל הנקודות של הולנד אני מקווה שטוונטה עולה לשלב הבא, אבל קל לא יהיה.

א.ז אלקמאר תתמודד בבית נחמד שעל הנייר בהחלט נראה כאילו יש עוד אפשרות לסיים במקום הראשון. אני באמת לא מכיר את הרמה של חרקיב ואוסטריה וינה. מאלמו קבוצה שנשרה ממוקדמות גביע האלופות והיא לדעתי גם יריבה ש-AZ צריכה לקחת גם באלקמאר ברצינות.

בוא נקווה שגם AZ עוברת שלב, היא בהחלט יכולה לעשות את זה למרות שהיא גם יכולה לסיים במקום האחרון בבית. אם הקבוצה תציג את הכדורגל שהיא מציגה בליגה ואתמול אז יש סיכוי. אם היא מפשלת כמו בחוץ נגד הקבוצה הנורבגית אז באמת חבל על הזמן.

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הנה כבר הסדקים הראשונים שאני לא רוצה לראות...
    דימה, אתה צודק במאת האחוזים. דה בור יכול עכשיו להגיד להגנתו שבלינד לא יכול לעצור את צ'אנטוריאן, אבל מה עם בוילסן? האם המאמן רוצה לחסוף ממנו עומס אז אוקיי, אבל אם לא אז למה לא החזקנו במגן נוסף? אניטה שחקן מאד בינוני והדבר הכי גרוע, הוא בשביל גובהו נורא איטי.

ידיעה לגבי סיליסן. הוא כנראה הולך לחתום באייאקס. מה שפחות נשמע מבטיח זה שכנראה יגיע רק חלוץ שני אם אל חמדאווי יעזוב. למרוקאי יש כנראה הצעות מבלקבורן ואספניול. הקבוצה האנגלית כנראה הכי רצינית כי יש דיווחים שהיא כבר שלחה נציג מטעמה לאמסטרדם.

אייאקס מעוניינת להאריך את חוזהו של ו.ד ויל. פרנק דה בור כבר דיווח שהצדדים במו"מ. המגן הבינלאומי אמר לאחרונה שהוא ישמח להאריך את חוזהו בקבוצה.