הולנד:ישורת אחרונה בקיץ: דה זאיו נוחת באייאקס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏23/8/08.

1. Ajax Amsterdam Member

כמו שלמדנו בליגה ההולנדית שום דבר לא סגור עד המחזור האחרון

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אדם, אל תעשה מאיתנו בבקשה פ.צ ג'לג'וליה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    אם אייאקס באמת מחזקת את ההגנה והקבוצה תספוג 10 שערים פחות אני משוכנע שנוכל לאבק ברצינות על האליפות. העניין הוא אולי האם נוכל למנוע אותם במשחקים חשובים ולא שערים שאנחנו מקבלים אחרי שהמשחק כבר בידיים שלנו...

לגבי אוברדוביץ', הוא נראה קשוח, אבל אולי הוא לא...
    בכל מקרה אדסון בראפהייד כבר לא יגיע לאייאקס, הוא עומד לחתום ל-4 שנים בביירן מינכן. ואן לדעתי עושה מצויין בלהחתים שחקנים מהליגה ההולנדית, שחקנים שעוד לא הוכיחו דבר...

3. Ajax Amsterdam Member

נקווה שאחרי 5 שנים תהיה לנו אליפות 30 במועדון הפאר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/drunk.Xxx

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

דרור, להאמין ולקוות אחלה, אבל בוא נהיה מציאותיים. בחמשת השנים האחרונות כל האוהדים שלנו היו מה זה בטוחים שאייאקס זוכה באליפות. התוצאה? את זה ראינו. אני מקווה שעם העזיבה של וורמהלן אייאקס קונה קודם כל שחקן שמבחינה מנטלית מתאימה לנו.

בקיצור דרור, משאלות ומציאות לחוד. בוא נתחיל קטנים ונצא בעונה הבאה גדולים!

5. Ajax Amsterdam Member

הוצאתה לי את המילים מהמקלדת :aaa031:

6. Andrei Kanchelskis Member

זה מדהים עד כמה אפשר לטחון ולדון במצבה הנוכחי הקשה של אייאקס ותמיד להגיע לאותה מסקנה:שאין פיתרון למצבה הקשה של הקבוצה ושבעידן הנוכחי חזרה של הקבוצה לצמרת האירופית היא בלתי אפשרית!

אתם אוהדי אייאקס הם לא היחידים אשר מתוסכלים מההווה הכושל והמאכזב של קבוצתם בהשוואה לעברן האירופי המפואר:תראו את אוהדי אנדרלכט,בנפיקה,איינדובהן,פיינורד,סלטיק,מארסיי,הכוכב האדום בלגרד,סטיאווה בוקרשט וגטבורג ותתנחמו שאתם לא היחידים אשר משוועים להישגי העבר וממורמרים קשות מההווה, כל הקבוצות שצויינו זכו בעברו בתארים אירופיים והגיעו רחוק גם בגביע האלופות וכולן בדיוק כמו אייאקס מצויות בשקיעה ארוכה ורחוקות מרחק של אלפי קילומטרים מהצמרת האירופית וקשה להאמין שביום מן הימים ישובו לשם.

נערך לאחרונה ב: ‏10/6/09
  7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

את האמת? מה ירגישו היום אוהדי מילאן? אפילו אוהדי ביירן כבר כנראה חוששים שריברי חומק להם בין הידיים. אנחנו מדברים פה על שתי קבוצות מהשמנת האירופאית, אפילו הן כבר לא יכולות לישון בשקט בגלל מעשה השוד של כמה קבוצות! האמירות של קאקא כל כך מגעילות שאני משאיר את אוהדי מילאן כבר להגיב בנושא הזה. אין ספק שלאט לאט הצמרת הכי גבוהה באירופה מצטמצמת לכמה קבוצות ואני משוכנע שבמוקדם או במאוחר מועדונים יתחילו להתאחד לנוכח השיגעון שרואים היום.

היות שאייאקס עכשיו באמת צריכה להתרכז בדברים אחרים ולא בהשלכות ההעברה של קאקא לריאל זה פחות מעניין אותי מה קורה בקשר בין מילאן לריאל מדריד. אני רק חושש מהמצב מה יקרה אם הקבוצה שלי תזכה סוף סוף באליפות ובשנה שאחרי זה אולי תקח 3 נקודות במשחק בליגת האלופות...(שלא לדבר על עלייה לשלב הבא)

אתם באמת רוצים לדעת מה אני חושב? אל תשאלו אותי עכשיו... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

8. Andrei Kanchelskis Member

אני לא חושב שמדיניות ביזבוזים ורכישה של כל הבא ליד היא נכונה תראה לדוגמא קבוצה כמו לאציו שנחשבה למעצמה כלכלית ושמה יד בעבר על כל שחקן גדול וכיום אפשר לומר שמצבה הוא בדיוק כמו זה של אייאקס.ריאל קונה מכל הבא ליד בלי אבחנה ובלי הכרה ותאמין לי שביום מן הימים זה יחזור אליה כמו בומרנג ויעשה לה רע מבחינה כלכלית, ומבחינה מקצועית אתה יכול בעצמך להבחין בכמות הכוכבים שעברו שם ב-8 השנים האחרונות ובד בבד להבחין בכמות הכישלונות של הקבוצה בליגת האלופות ואני ממש לא חושב שרונלדו וקאקא באותה קבוצה זהו שילוב שיעשה לה רע זאת מאחר ו יותר מדי כוכבים=יותר מדי אגו ויותר מדי בלאגן בקבוצה.
    ולגבי אייאקס....חוק בוסמן הוא היחיד שעוצר את הקבוצה ומונע ממנה לחזור לצמרת האירופית.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

חוק בוסמן הוא היחיד שעוצר את הקבוצה ומונע ממנה לחזור לצמרת האירופית.

סוף סוף מישהו שלא אוהד אייאקס שאומר את זה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
    תשמע, בריאל לא מבינים שגם צריכים הגנה, אבל הקנאה הנוראית שלהם כלפי ברצלונה הורסת כל חלקה טובה. מבחינתי כבר היום מישהו משנה משהו בשיטת ההעברה באירופה. לאט לאט נראה באמת כל שנה בגמר ליגת האלופות את מנצ'סטר יונייטד, ריאל מדריד, צ'לסי וכנראה גם מנצ'סטר סיטי. אפילו ארסנל וביירן מינכן שתי קבוצות מאד מכובדות כבר לאט לאט נשארים מאחור.

העניין הוא שרק לפני כמה שנים החובות של ריאל מדריד היו בגובה מגדל בבבל, אבל אף אחד לא העיף את הקבוצה הזו קיבינימט. כמה חובות יש עכשיו לוולנסיה? ריאל מדריד היא ה'בייבי' של ספרד ועדיף שרב האזרחים יחיו שם בעוני מאשר מישהו אומר די לשטויות האלו.

העתיד לא נראה וורוד, אבל יאללה ממשיכים לחיות. אני רק מתפלל שריאל לא תגיע לגמר ליגת האלופות... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

10. Andrei Kanchelskis Member

עצוב לומר את זה אבל למרות שהליגה הגרמנית היא אולי האיכותית ביותר באירופה מבחינת רמת הכדורגל היא אט אט מצטיירת כאחת החלשות ביבשת(מבין הליגות באזור מערב ודרום אירופה) ושחקנים גדולים מעדיפים שלא להגיע לשם אלא ללכת לאיטליה ספרד או אנגליה עובדה זו פוגעת קשות בבאיירן ולא מאתגרת שחקנים גדולים להגיע אליה או לחלופין להישאר בה, לא רוצה לחזות עבור אוהדי באיירן שחורות אבל אם המצב ימשך ככה תהיה באיירן עלולה להגיע למצבה של אייאקס ומה שיספיק לה כדי להצליח בבונדסליגה לא יספיק כדי להגיע רחוק באירופה...
    האמת היא שלא ברור לי ממש למה הבונדסליגה על אף היותה ליגה מעולה ונעימה לצפייה מגיעה למצב כזה בו הקבוצות שלה נכשלות באופן קבוע כבר כמה שנים טובות בליגת האלופות(כולל באיירן)ולמה שחקנים גדולים לא מגעים אליה ואפילו באיירן היא כבר לא מוקד משיכה כל כך מרשים עבור כוכבים כבעבר(וכמו שזה נראה עלול הדבר רק להימשך) ויותר מיזה למה היא מתחילה לעשות סימנים של דימיון מפחיד משהו לליגה ההולנדית והפורטוגלית, הרי כסף לא חסר שם אז מה בכל זאת כן חסר?

11. Ajax Amsterdam Member

אני מאמין שעוד כמה שנים כל הזבל ה זה של קבוצות עשירות ישבר כי זה כבר שובר קבוצות כמו אינטר,מילאן,באירין,אייאקס

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

דרור, אותנו זה שובר, לי אין הרבה רחמים למילאנזיות ולביירן...מי שבעיקר סובל אלא אנחנו, הקבוצות בבלגיה, צרפת ופורטוגל. אייאקס, בנפיקה, פורטו, אנדרלכט ואפילו הקבוצות הרומנית סטיאווה בוקרשט שהיתה בזמנו קבוצה לגמרי לא רעה.

13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

שי לא נראה לי שאתה תתקרב בזמן הקרוב לדיון של ריאל מדריד אחרי איך שהותקפת שם, אבל אני יספר לך ששאלתי שם איך זה שריאל מרשה לעצמה לבזבז כל-כך הרבה כסף שיש לה חובות.
    אז כמה חברה נחמדים ענו לי שם, הם אומרים שהמצב הכלכלי של ריאל מעולה ושהיא מנוהלת בצורה פיננסית נהדרת ע"י פרז...נו טוב.

אני מנסה להיות אובייקטיבי אבל לא מצליח, איך אוהדי אייאקס מתלוננים על קבוצות עשירות מאנגליה וספרד כאשר בליגה ההולנדית יש להם אפשרות לקנות כל שחקן מהקבוצות הקטנות שלא יכולות להתמודד עם התקציב של מועדונים גדולים כמו אייאקס ו-PSV ואפילו AZ.
    אז בליגת האלופות המצב שונה כאשר קבוצות כמו הטופ 4 + מנצ'סטר סיטי יכולות לשפוך סכומים אדירים וכמובן גם הספרדיות החזקות יכולות לקנות כל שחקן מוכשר שמלהטט באייאקס.

לגבי סיכויי האליפות של אייאקס, אחרי ש'ירדתי' כאן על דרור המעריץ הפנאטי והתמים של אייאקס נראה לי שהקבוצה שלכם תזכה באליפות וכולנו נלך לחגוג בחוף דדו בחיפה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    שי יש חופי ים בהולנד או רק אגמים?

14. road runner Member

איפה ראית שם ש"תקפו" את שי?

למרות מה שענה לך שם אחד האוהדים, כל הזמן מדברים על זה שריאל למעשה מצויה כל הזמן בחובות, שנסגרים ע"י בנקים או גורמים אחרים.

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בסופו של דבר גם עשיתי מהלך לא חכם, נכנסתי לפורום שלהם והייתי לטעמי יותר מדי גס. אדם, אני כבר הודיתי לא פעם שאייאקס עושה בדיוק את אותו דבר עם קבוצות הולנדיות כמו שריאל עושה איתנו. אני בעד שינוי חוק בוסמן כדי שגם אנחנו לא נסבול וגם קבוצות הולנדיות אחרות לא...

לגבי חובות ריאל, דיברתי כעיקרון על העבר, לא ההווה! אני בפרוש זוכר ימים שדיברו שהחובות של ה'מלכותיים' היו מעל למאה מיליון אירו. וולנסיה? פה דיווחו שהחובות שלהם מתקרבות למאתיים מיליון אירו!?! זה מכעיס אותי כי בהולנד אין שום סיכוי שקבוצה אפילו גדולה שלא תהיה תוכל להרשות את זה. אני לא רוצה לערבב ספורט עם פוליטיקה, אבל לא סתם שההפרש בין עניים לעשירים במדינות ים התיכון יותר גדול ולכן הם נורא התלהבו להתחיל עם האירו. בהולנד יש יותר אחראיות לאומית ואין ספק שהולנד סובלת מזה. מה אני אומר? רק לפני כמה ימים היו פה בחירות בשביל הפרלמנט האירופאי ואני בפרוש הצבעתי למפלגה שלא רוצה את כל השטויות האלו...

אבל יאללה, אנחנו מתעסקים פה בכדורגל הולנדי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx