הולנד:ישורת אחרונה בקיץ: דה זאיו נוחת באייאקס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏23/8/08.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עבדכם הנאמן מתרגם קצת מהדברים שנאמרו היום במסדרונות הארינה. מרטין יול פירט:

למה החתימה באייאקס?
    "אייאקס זה אייאקס. אני הולנדי ולכן זה אתגר יוצא מהכלל לעבוד בקבוצה הזאת. סיבה אחרת למה בחרתי בשביל אייאקס היא העובדה שבעוד שנה אני הייתי נשאר ללא עבודה. באמסטרדם אני יכולתי לחתום על חוזה לשלוש שנים."

על תפקידו של דני בלינד בקבוצה:
    "לדני יהיה תפקיד מאד חשוב, הוא עומד להיות יד ימיני. בלינד מכיר את כל מה שקורה במועדון ויש לו מידע על כל השחקנים בכל המחלקות השונות."

על השאיפות של הקבוצה:
    "בעבר כבר צוטטתי פעם שלדעתי אייאקס צריכה בכל עונה שנייה להיות אלופה. כרגע חתמתי ועכשיו אני צריך להראות את זה. לדעתי לקבוצה יש בהחלט מה להציע ויש בה מספיק כשרון. מילת הקסם היא התפתחות, אנחנו צריכים לשפר את הסגל הנוכחי."

לגבי שחקנים חדשים:
    "אם יש אפשרות להוסיף שחקן אחד או שניים בהחלט נקח את זה בחשבון." יול לא נכנס לשמועות על חזרה אפשרית של ואן דר וארט או צירוף אלג'רו אלייה."

באיזה שיטה יול הולך לשחק?
    "אייאקס משחקת בשיטה ידועה שהביאה למועדון המון הצלחות. הדבר הכי חשוב שהתכונות ההתקפיות של השיטה יישארו, אבל אם זה יהיה בטקטיקת 4-3-3 או בשיטה אחרת, זה כרגע פחות חשוב."

דברים שלי:
    אם יול ממשיך עם החבר'ה האלה אז לדעתי לא נראה אליפות. דעתי מאד ברורה בנושא. שטייקלנבורח, וורמהלן, וורטונגהן, ועמנואלסון הוכיחו כבר יותר מדי שנים שהם לא מתקדמים. אם זה לא היה כך סביר להניח שריאל מדריד כבר היתה דופקת בדלת...

אני מפחד שלא יהיו שינויים, אבל בוא ניתן לזה צ'אנס. מסיבת עיתונאים כזו בדרך כלל סתם הצגה אחת גדולה. כולם רוצים לשמוע את אותם הדברים , אבל המאמן החדש למעשה ברב הזמן בכלל לא מכיר ממש את החומר גלם של הקבוצה. מרטין יול לא מטומטם והוא לדעתי ראה היטב מה קרה במשחק האחרון ששוחק בהמבורג...אייאקס ניצחה, אבל עשינו את זה בצורה הגנתית...

בסיכומו של דבר, אם ו.ד וארט באמת ייצטרף זו תהיה סיבה מספיק טובה להאמין מחדש בקבוצה. אני אישית מאמין שהוא כרגע עוד לא חוזר, בסופו של דבר זה יקרה, אבל לא השנה. אני מעריך שאלייה בדרך לחו"ל ולדעתי הנשיא של טוונטה לבטח לא הולך לחזק קבוצה הולנדית מתחרה במיטב שחקניו.

אני מחכה בסבלנות לשמועות ואולי לשינויים בסגל השחקנים, אבל כרגע אני לא אופטימי לעונה הבאה. למה לי להרגיש אחרת? את זה אני משאיר לכם לענות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

2. AFCA Member

איזה דיבורים יש על VDV?

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שאת מנצ'סטר סיטי נשאיר כרגע מחוץ לדיונים, זה לא פייר, היא אפילו יכולה עם כספה לשים בכיס הקטן את רב קבוצות האנגליות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

אני לחלוטין מסכים איתך לגבי הקבוצות עליהן דיברנו, בלי אליפות בהולנד חבל על הזמן. פ.ס.וו הוכיחה לפני שנתיים-שלוש שעם קצת מזל אפשר להגיע לפחות לעונה אחת רחוק באירופה. מילאן היתה צריכה בגומלין שער בתוספת הזמן כדי לעלות לגמר באיסטנבול אחרת פ.ס.וו היתה אולי מגיעה לגמר האלופות. פורטו הוכיחה גם השנה שבסה"כ עם הגרלה סבירה אפשר להגיע רחוק. בקיצור, בוא לא נגזים ונגיד שלאייאקס אין יותר סיכוי.

אתה ראית מצוין את עניין ההגנה של קבוצתי. היום במסיבת העיתונאים יול למעשה לא אמר הרבה, אבל אם הוא בהחלט מאמין בהגנה של אייאקס אז לדעתי הוא טועה, ובגדול. עקב האכילס של אייאקס כבר שנים היא ההגנה ואנחנו צריכים שחקנים חדשים. יש בעיות גם בקישור וגם חסר לדעתי עוד חלוץ כובש, אבל בסופו של דבר אם אתה סופג בשנתיים האחרונות 45 ו-41 שערים (ב-34 משחקים) אתה לעולם לא תתקרב לצלחת אליפות נוספת.

לגבי מכירת השחקנים, אני חושב ואמרתי את זה בימים האחרונים, הבורסה דורשת איזון. ברגע שיש הפסדים אז צריכים למכור שחקנים. בשנים האחרונות שיחק לנו המזל שהיו לנו שני שחקנים שיכולנו למכור בהמון כסף, אבל הבאר עומד להתייבש...חוץ מסוארז לקבוצה הזאת אין כשרון יוצא דופן. אדם, ברגע שקבוצה עשירה דופקת על הדלת והולכת לבדוק מה קורה עם סוארז הבחור עוזב אותנו. אני כבר קראתי תגובות של אוהדים שאומרים: "אייאקס קודם מוכרת את כל המינויים, אחר כך לקראת סוף מועד ההעברות אנחנו מוכרים את הכוכבים שלנו..." לדעתי זה קורה גם בגלל הבורסה וגם בגלל השחקנים בעצמם. לצערי יש לאייאקס עדיין שם טוב באירופה ולכן הקבוצות העשירות בודקות כנראה מדי שבוע את הסחורה העתידית שלהן באמסטרדם ארינה.

מצבה של פיינורד בכי רע והיא נמצאת קרוב לפשיטת רגל, הנשיא החדש של פ.ס.וו כבר התחיל לפני עונה לצמצם בהוצאות וראינו את זה בשחקנים שהגיעו. אייאקס לא צריכה לחשוש מפיינורד וגם פ.ס.וו כנראה פחות מאיימת מאשר בשנים הקודמות, אבל דווקא קבוצות הפריפריה הצליחו בשנים האחרונות לצמצם בצורה אמיתית את הפער בין הטופ3 המסורתי לבין הקבוצות היותר קטנות. טוונטה, היירנביין, כרונינגן והאלופה החדשה מאלקמאר מצאו את הנוסחה בשביל לשנות את פני הכדורגל בהולנד. שלושת הקבוצות הגדולות איבדו למעשה את השליטה ולדעתי המגמה הזאת לא תעלם.

אני תמיד מקווה לטוב, אבל כרגע אני לא צועק אחרי החתמת יול שהנה אנחנו נהיה בעונה הקרובה אלופים...הלקח הזה כבר למדתי מחמשת השנים האחרונות!

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמועות לא רציניות, אבל 'פוטבול אינטרנסיול' כתב בין השורות שאולי הולכים לדבר עם VDV. אני חושב שאין טעם להתחיל לדבר על זה, הוא יישאר בחו"ל. בעוד 2-3 שנים עניין החזרה יהיה אקטואלי ואני בטוח שגם VDV וגם שניידר עוד יחזרו הביתה.

נערך לאחרונה ב: ‏29/5/09
  5. Andrei Kanchelskis Member

ההישגים של ריינג'רס וסלטיק באירופה הם בינוניים ומטה ולא משנה אילו שחקנים הן רוכשות(כולם מהדרג השני והשלישי ורוב הכישרונות המקומיים שלהן נחטפים מהר לפריימרליג). נכון שתיהן אומנם מגיעות להישגים הרבה יותר רציניים בהשוואה לאייאקס אבל לא מדובר כאן בהישגים יוצאי דופן פה ושם שמינית גמר ליגת אלופות ואחת לכמה שנים גמר גביע אופ''א(והפסדים בו)אבל ממש לא יותר מיזה.
    פורטו היא הקבוצה היחידה מליגה חלשה שמצליחה באופן יחסי באירופה אבל מדובר פה בהצלחה גבולית בלבד וקשה לראות אותם זוכים שוב בליגת האלופות, העונה ההיא עם מוריניו הייתה נדירה וככל הנראה קרתה ותיקרה רק פעם בדור....

מי היה מאמין שפעם זכו בגביע האלופות קבוצות כמו פיינורד,סלטיק,איינדובהן,מארסיי,סטיאווה בוקרשט ואסטון וילה ולבני הדור הצעיר שלא יודעים על עברה המפואר של אייאקס גם ארבעת זכיותייה בגביע כבר נראות משהו לא הגיוני שלא קשור למציאות העכשווית.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

6. Andrei Kanchelskis Member

מצד שני אולי אפשר להיות טיפה אופטימיים ולקוות שיום אחד יתחיל בהולנד גל של אוליגרכים וספונסרים שיזרימו כסף ויחוללו בליגה מהפכה שתהפוך אותה לאחת הנחשקות באירופה,אל תשכחו שגם הליגות באוקראינה ורוסיה נחשבו לחלשות ובלתי אטרקטיביות עבור שחקנים עד לגל האוליגרכים שפקד את המדינה לפני מספר עונות ויצר בהן מהפכה רבתית, האם יש סיכוי שנראה מהפכת אוליגרכים שכזו גם בהולנד? ואם לא אוליגרכים אז לפחות איזשהם בעלי הון של נפט מהמזרח התיכון?

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא חושב שנראה בכדורגל ההולנדי חבר'ה כמו אברהמוביץ' והשייחים ממנצ'סטר סיטי. להולנד כמדינה אין הרבה מה 'להציע'. אתה מדבר על מה שקורה במזרח אירופה, אבל אל תשכח שמדובר שם במקומיים שמנצלים לדעתי לרעה את ערכי הדמוקרטיה (או יותר נכון את הקפיטזלים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx )

ציינת קבוצות נהדרות, קבוצות עם היסטוריה. הכדורגל באירופה נהרס בגלל כסף, חמדנות ופוליטיקה. ברגע שאופ"א תחליט למשל על החזרה של המתכון המקורי של ליגת האלופות אנחנו נראה עוד קצת הפתעות. בצורת התחרות של היום ההפתעות תהיו מינימליות. יותר מדי משחקים בפרוש עוזר לקבוצות העשירות, בכלל 'ליגת האלופות' כבר מזמן לא צריכה להקרא ככה: איך אפשר לקרוא לקבוצה ספרדית במקום הרביעי בליגה המקומית שלה 'אלופה'?

אני יותר ויותר נהנה דווקא בטורנירים הגדולים כי שם יש להולנד עוד מה להציע. דווקא בגלל השיטפון של כדורגלנים הולנדים באירופה הכדורגל שלנו משתפר. ליגת האלופות? בלי אייאקס בכלל לא מעניין אותי ומספיק לראות את כל הפסטיבל סביב ברצלונה - מנצ'סטר יונייטד שהאוהדים האמיתיים כבר לא חיים היום אלא בעבר...

8. c_web Member

מתי אייאקס צפויה להתחיל את העונה שלה? אם אני לא טועה היא בסיבוב השני של הליגה האירופאית וזה מתחיל בסוף יולי..

9. Ajax Amsterdam Member

בלי קלאסיקות ישנות זה פשוט לא שווה הא שי

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

דרור, האמן לי, מה שקורה עכשיו בכדורגל האירופאי משרת רק את הקבוצות העשירות. אין יותר הפתעות וליגת האלופות צריכה לשנות את שמה 'לליגת העשירות'...

מרטין יול כנראה האיש שאחראי לשמועות על ואן דר וארט. מאמנה החדש של אייאקס הבהיר היום שהוא עדיין נמצא בקשר רצוף עם השחקן. שוב פעם, העניין הזה לא נראה לי רלוונטי עכשיו. בדקתי באינטרנט ואני מבין שואן דר וארט רק בן 26! אפילו אם הוא יעזוב את ריאל למה לו לחזור להולנד? בשביל לשמוע את הקללות של 'אוהדי' דן האח: "סילבי הזונה של אמסטרדם"? אני אישית אבין אם לא יחזור.

חוץ מזה ידיעה אחרת. אייאקס כנראה מתעניינת בכשרון של ספרטה קווין סטרוטמן. כנראה שלאייאקס לא תהיה קל כי גם AZ נמצאת במירוץ...

http://www.sparta-rotterdam.nl/images/spelers/288.Xxx

ידיעה שלא מהצמרת הליגה, אוטרכט החתימה את החלוץ ריקי ואן וולפסווינקל שגם היה בתמונה אצל AZ וטוונטה. אין לי מושג למה בחר בשביל אוטרכט כי מבחינתי אין הרבה הבדל בין ויטסה לאוטרכט.

נערך לאחרונה ב: ‏30/5/09
  11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

שי דווקא FC קופנהאגן וסלאביה פראג שלא נחשבות קבוצות עשירות העיפו את אייאקס מליגת האלופות ב-2 הביקורים האחרונים שלה שם.

לחזור לפורמט הישן?
    יכול להיות באמת 'רומנטי' כמו שמלר אומר לראות רק אלופות במפעל אבל אז נפסיד הרבה משחקים בין קבוצות חזקות מאנגליה/ספרד/איטליה.
    דווקא פלאטיני מנסה בשיטה החדשה לגרום לכמה שיותר קבוצות ממדינות בינוניות כמו ישראל לעלות לשלב הבתים.

12. Ajax Amsterdam Member

עדיין ליגת האלופות הפכה להעות שלמ 3 מדינות ספרד,אנגליה,איטליה.תאמין לי גם עם נחזור לפורמט הישן לא יזכו כמעט בכל העשור קבוצות מאיטליה ספרד ואנגליה.וגם רמת הכדורגל תהיה טובה כמו שהיא עכשיו

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם תסתכלו על אייאקס החל מסוף עונת 02/3 שהיתה עונת השיא שלה מבחינת אירופה בעידן שאחרי לואיס ואן חאל תסתכלו שזה כלל לא מפתיע שהקבוצה נכשלת באירופה:

בשלב הבתים של עונת 04/5 למרות שהיתה עם באיירן מינכן ויובה שהיו גדולות עליה, היא גם הצליחה להפסיד למכבי ת"א שהיתה באמת קבוצה חלשה, 1:2, ובמשחק הזה לא היה חסר הרבה שמכבי גם היתה מוחקת את ה-3:0 מהארינה.

בעונת 06/7 אייאקס הודחה על ידי פ.צ. קופנהאגן בבית, אחרי שניצחה אותם בחוץ, הפסידה 2:0 ובכלל לא עלתה לליגת האלופות.

בענת 07/8 אייאקס הפסידה פעמיים לסלביה פראג ושוב לא עלתה לליגת האלופות.

שלושת ההפסדים הללו הם לקבוצות שגם על הנייר וגם על המגרש לא מתקרבות למחיר הסוליית נעלים של אייאקס! ותראו איזה בושות הקבוצה הזאת עושה? אז אני לא מבין מה יש להתפלא שהיא בכלל לא מצליחה להשיג את הכרטיס לצ'מפיונס?

14. Ajax Amsterdam Member

עשו מחקר שמאשים את אנשי ההנהלה בכישלונוךת הקבוצה וזה שבגלל שמכרו את כל השחקנים הטובים של אייאקס

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

קופנהאגן וסלביה פראג דאגו להרבה מאד כעס ותסכול בארינה. אני חוזר ואומר, אייאקס בעצמה אשמה בחלק מהבעיות כי לשחרר את שניידר שבוע לפני המפגש הראשון נגד פראג היא התאבדות, אבל בסופו של דבר אי אפשר להחזיק בכח שחקן בטח עם ריאל מדריד דופקת על הדלת שלך.

בעונה האחרונה אייאקס עשתה שרירים והשאירה את הנטלאר לעוד חצי עונה, אז באה ריאל מדריד "קבוצת החלומות של כל השחקנים..." (אפשר לחשוב מי היא אייאקס) והשחקן הלך. גם איתו אייאקס לא היתה זוכה באליפות כי ההגנה דומה להגנה של מכבי חיפה, אבל שוב פעם האוהדים נשארים עם טעם מאד לא מתוק בפה.

אז מילא העזיבה של הכוכבים הגדולים, אבל כל פרחח היום עוזב. הקבוצות הקטנות פשוט צריכות כל שנה להבנות מחדש. אם חוק בוסמן לא היה קיים אתם באמת חושבים שג'וני הייטינחה היה משחק כזר באתלטיקו מדריד? על זה אני מדבר אדם. בכל ההיסטוריה אייאקס מכרה את כל כוכביה לקבוצות עשירות באיטליה, ספרד ואנגליה, אבל היום הקבוצה צריכה לקחת בחשבון שהיא מאבדת מדי שנה גם את השחקנים הפחות טובים. אי אפשר להמשיך כך!

לגבי המשחקים היותר אטרקטיביים, כן זאת לא חכמה לראות כל שנה בגמר האלופות את מנצ'סטר יונייטד נגד ברצלונה בגלל שהקבוצות האלו שודדות את בתי הספר של הקבוצות הפחות עשירות. מה שאייאקס עושה עם קבוצות בהולנד כך הקבוצות העשירות עושות עם הקבוצה שלי. לצערי בצורה הזאת הכדורגל נהרסת!
    מבחינתי תשאיר את ליגת האלופות בפורמט הזה, אבל תגביל את מספר הזרים. אני משוכנע שנראה יותר תחרות וגם אוהדים אחרים יכולים לשמוח.