הולנד:ישורת אחרונה בקיץ: דה זאיו נוחת באייאקס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏23/8/08.

1. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

2. AFCA Member

יפה שבאנגלית. טוב שהוא הזכיר שאייאקס היא המועדון הגדול בהולנד... עכשיו עם זמן ושקט אני בטוח שהוא יכול לעשות דברים גדולים.

נערך לאחרונה ב: ‏28/5/09
  3. Andrei Kanchelskis Member

צודק במאה אחוז!
    לא רק אייאקס סובלת מהמציאות הקשה הנוכחית אלא גם קבוצות גדולות מליגות חלשות שמתקשות להחתים כוכבים בעלי שם ולא מצליחות לחזור לימיהן הגדולים מהעבר במפעלים האירופיים. הדוגמאות הבולטות לכך בהולנד למעט אייאקס הן גם פיינורד ואיינדובהן עוד שתי אלופות אירופה לשעבר ובעלות עבר עשיר בגביעי אירופה: קבוצות אלו אינן מצליחות להתרומם בגביע אירופה בעידן הנוכחי, ופיינורד אפילו לא מצליחה להגיע לאחד מגביעי אירופה.
    במדינות אחרות באירופה אפשר לראות את התופעה גם בסקוטלנד שם לא מצליחות סלטיק וריינג'רס להוות גורם בליגת האלופות, בפורטוגל שם מצוי מועדון הפאר בנפיקה ליסבון בדעיכה ארוכה מאוד שספק אם תסתיים מתישהו, ובצרפת שם לא מצליחה וכנראה שגם לא יכולה מארסיי לחזור לימיה הגדולים בגביע האלופות בתחילת שנות ה-90(אלופת אירופה ב-93).

הכסף הגדול,השחקנים הגדולים והטובים בעולם ובסופו של דבר גם ההישגים זורמים רק לליגות הבכירות והעשירות של אירופה באיטליה,ספרד,אנגליה,וגרמניה כל שאר הליגות הן סוג של מפעל ייצור של שחקנים עבור הליגות הנ''ל ולא יותר מיזה.....

נערך לאחרונה ב: ‏28/5/09
  4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אייאקס תחזור! אני לא רוצה להעליב אותך או משהו כזה אבל רוב ההודעות שלך כאן הם"אייאקס צריכה לזכות בליגה האלופות/גביע אופ"א/הליגה ההולנדית" וגם יש שגיאות כתיב אבל זה לא העניין.
    אתה צריך להבין שרק אולי בעוד עשור אם בכלל אייאקס תוכל לחזור להיות כח משמעותי ביבשת בגלל הרמה החלשה של הליגה ההולנדית(שבה איאקס אפילו לא זוכה כבר 5 שנים) אין סיכוי למועדון הפאר ההולנדי להחתים שחקנים מהשורה הראשונה באירופה אפילו אם ייכנס משקיע רציני.
    בנפיקה היא מקבילה של איאקס בפורטוגל והיא בתחילת השנה החליטה על רכש רציני על מנת להחזיר את השליטה ביבשת והשחקנים הנוצצים שהיא החתימה הם חוזה אנטוניו ראייס ופבליטו איימאר כך שזה לא פשוט לחזור להיות אימפרייה כאשר אתה נמצא בליגה חלשה וסליחה לשי מראש אבל הרמה של הליגה ההולנדית יורדת משנה לשנה.

5. Ajax Amsterdam Member

כן ומנצסטר סיטי עם כל הכסף שלה אף אחד לא רוצה לבוא לשחק בקבוצה בלי היסטוריה ואני מניח שיחזור החוק של 5 זרים בקבוצה

6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אאוץ' ממש העלבת אותי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/gives.Xxx
    אולי תיצמד לעובדות ותראה שבעשור האחרון עזבו אותכם כל השחקנים המוכשרים שיצאו מהאקדמיה/נרכשו מאחת הקבוצה בהולנד אפילו באבל כבר לא באייאקס ודה-יונג משחק בCOMS ולא בארינה.
    אולי למאן סיטי אין היסטוריה מפוארת כמו לאייאקס אבל יש לה 2 אליפויות 4 גביעים וגביע מחזיקות אחד ושחקנים ענקיים כמו קולין בל ופרנסיס לי לבשו תכלת.
    בסיטי משחקים כרגע שחקנים כמו אלאנו, רוביניו, איירלנד, גיבן, SWP, דה-יונג http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx , מיקה ריצ'רדס ועוד לעומת סולימאני ולאונרדו באייאקס כך שאם הבנת ילד רוב השחקנים מעדיפים לשחק באנגליה מאשר הולנד בגלל הרמה של הליגה.
    היסטוריה היא חשובה אבל היא לא תביא אליכם את ריברי וקאקא.
    לא ניסיתי להעליב אותך או את הקבוצה שלך, ניסיתי שתחזור למציאות מהחלום שבו עוד שנה שנתיים איאקס חוזרת להיות מעצמה ביבשת.

7. Ajax Amsterdam Member

תמשע לא התכוונתי שאייאקס יחזרו תוך שנתיים אפילו בתור האוהד אכי אופטימי אני לא חושב שזה יקרה אבל אייאקס צריכה להביא לפחות תואר אירופאי אחד ב-5 שנים הקרובות משהו כמו אופא.תודה שללא חוק בוסמן אייאקס עדיין היתה מעצמה זה מה שעצוב.אתה יודע קשה לראות את הקבוצה שלך נכשלת אז אתה מתחיל לפנטז על העתיד וזה מה שיוצא לי לפעמים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏28/5/09
  8. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

בטוטנהאם יול לא היה אחראי על הרכש אלא ארנסן ואח"כ קומולי, אבל למשל קאריק הוא שחקן שיול צידד בהבאתו כעוזר של סאנטיני והוא התגלה כרכש מבריק.
    הוא מאוד נדבק לשחקנים שהוא ביקש כמו חוסאם גאלי שלא ממש סיפק את הסחורה.

9. AFCA Member

שי אשמח אם תתרגם לנו קטעים ממסיבת העיתונאים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

10. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

כדי שאייאקס אולי תוכל לפנטז על גביע אירופי בחמש שנים הבאות היא צריכה לחזור להיות קבוצה מובילה בהולנד, ולהפסיק כמובן לשחרר את השחקנים המוכשרים שלה.
    אייאקס גם לא מוצאת תחליפים ראויים וחבל שהיא לא מחזירה את כל השחקנים ששיחקו אצלה ויכולים כגע לחזור כמו קאנו וקלוייברט.

11. c_web Member

בנתיים בן סהר ודה חראשפחאפ בדרך הבטוחה לליגה השנייה אחרי שהקבוצה שלו הפסידה היום 0-2 ל RKC.
    ראיתי רק את הרבע שעה האחרונה (ותוספת זמן של 8 דק'). סהר נתפס פעמיים בנבדל והחטיא ממצב טוב בתוספת הזמן.

כרגע משחקות נאק ברדה וכרונינגן בפלייאוף על הכרטיס לליגה האירופאית, ובמשחקי ההישרדות קאמבור תארח מיד את רודה.

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

דה חראפשחאפ שיחקה ברמה של הכח, RKC ברמה של סכנין...בן סהר פשוט היה חלש היום ואני באמת לא מבין למה צ'לסי עדיין לא וותרה עליו. ראיתי את הישראלי במיטבו במשחק הבית של ישראל נגד יוון, אבל חוץ מזה? הוא כבש מדי פעם בליגה הולנדית, אבל אני ממש לא מבין איך סהר בכלל הגיע לצ'לסי.

לגבי אייאקס, יש ראיון של יול באנגלית באתר הרשמי של אייאקס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
    הדברים של 'אנדריי קנצ'לסקיס' מאד נכונים. אייאקס וקבוצות הולנדיות אחרות, פורטו, בנפיקה, שתי הגדולות בסקוטלנד וכו'. העתיד האירופאי שלהן מעורפל ונמצא בידיים של הקבוצות העשירות. אני אתמול פשוט לא ראיתי דקה מגמר האלופות, למה לי? במציאות של היום אפשר להגיד בוודאות שבעונה הבאה יש יותר מחמישים אחוז סיכוי שנראה שוב פעם את מנצ'סטר יונייטד וברצלונה בחצי הגמר.
    אני כרגע לא נכנס לזה יותר כי אין לי חשק להתרגז...

חשוב לי כרגע שאייאקס לפחות חוזרת לשלוט בהולנד ואז כבר נראה. למרות חוק הבוסמן והקבוצה שאדם אוהב אייאקס עשתה בשנים האחרונות כל טעות אפשרית ואני מתכוון בעיקר לרכש גרוע, הוצאת כספים מיותרים והעסקת מאמנים לא נכונים. אני מאד בספק אם אייאקס חוזרת לדרך המלך עם מרטין יול, אבל כבר נראה. דני בלינד חוזר למגרש ויהיה עוזרו של יול...

13. Ajax Amsterdam Member

מה שאני רוצה לראות זה קבוצה כמו של 2003 שמגיע לפחות לרבע גמ ליגת האלופות ונותנות פייט

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כולנו רוצים את זה, אבל קודם כל אנחנו צריכים לכבוש את הפסגה של ההר בהולנד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

ועד אז תשירו איתי:
    I love Martin Jol http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx
    http://www.youtube.com/watch?v=aEfQY6d1tAE

ותודה לארז על הקטע המגניב הזה! אני חושב שאף סייד חייב לאמץ את זה. תמיד אותם שירים, הנה דוגמא נהדרת של שיר חדש!

15. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

שי, אייאקס לא יכולה להיות כרגע כמו פורטו, ריינג'רס וסלטיק כי הקבוצות האלו שולטות בליגה שלהם ומכינות בקיץ את הקבוצה לאירופה בידיעה שבליגה הם ממילא ישלטו ללא עוררין ואצל אייאקס מהתוצאות שלהם לאורך השנה ראיתי שהם ספגו רביעיות וחמישיות וגם שישיות לעיתים כך שקודם הם צריכים להיות הקבוצה החזקה בהולנד ונראה לי שיול הוא האיש המתאים למשימה.

ואגב שי לא רק סיטי היא קבוצה עשירה באנגליה, כמעט לכל קבוצה יש בעלים עם יותר כסף מאגו ובגלל זה רוב השחקנים הטובים מגיעים לשם ואם לא אז לאיטליה וספרד.
    כרגע העשיר זוכה והעני בוכה בכדורגל העולמי, וכסף הוא שם המשחק ואם אייאקס רוצה לחזור להיות קבוצה מצליחה היא קודם צריכה להיות 'רעה' כמו הקבוצות העשירות ביבשת ולהתחזק בשחקנים הטובים ביותר בליגה ההולנדית.