הולנד:ישורת אחרונה בקיץ: דה זאיו נוחת באייאקס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏23/8/08.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

יפה ארז http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
    בד"כ לא כל כך מתייחסים לקרבות התחתית, אבל אהבתי את הניתוח שלך. מה שכן, אני חייב לתקן אותך. קבוצות נוספות בליגה השנייה נמצאות במאבק על עלייה לליגה הבכירה. אם אני זוכר היטב, שלב הבתים כבר לא קיים והכל מתחיל מקרבות ישירות (בצורת הטוב מ-3). מי נגד מי אני כרגע לא יודע, אבל אני יכול לספר לך שחוץ מ-RKC, וקמבור גם זוולה, אקסלסיור, טלסטאר, דורדרכט וטופ אוס עדיין יכולות לעלות לארהדיביסי. כרגע אני לא בטוח מי נגד מי, אבל ברגע שנגמר הליגה הבכירה כבר נדע מה קורה.

מאד קשה לי לנבא מה עומד לקרות בתחתית. אני חושב שליבי אומר דברים מאד ברורים, דן האח יורדת מיד ליגה...גם לרודה אין לי הרבה סימפטיה אחרי ההשתוללות חסרת הרסן במשחק נגד אייאקס. מבחינתי אם דה חראפשחאפ ווולנדהם נשארות זה מבטיח לפחות קצת יותר שקט. בכל מקרה אני רוצה לתת את היתרונות והחסרונות של כל הקבוצות.

ספרטה:
    היתרון שלה מאד ברור, היא מובילה בחמש נק' על פני דה חראפשחאפ. כעיקרון היא לא צריכה ממש לחשוש מירידה אוטומטית. כל עוד דה חראפשחאפ לא מנצחת פעמיים ברצף לספרטה יש רק לחשוש ממבחנים. החסרון שלה שהיא צריכה להתמודד מול אייאקס...אם אייאקס לא היתה עדיין צריכה את הנקודות אז הייתי נותן לספרטה יותר סיכוי לשרוד ללא מבחנים, אבל כידוע אנחנו צריכים ביום ראשון לנצח...אני דווקא מאמין שאייאקס הפעם כן מנצחת.

דן האח:
    יתרון של החבר'ה השנואים עליי מאד פשוט, הם צריכים לשחק נגד שתי קבוצות שלמעשה כבר סיימו את העונה. חסרונות אני כרגע לא ממש רואה...

וולנדהם:
    מבחינתי לוולנדהם יש עוד סיכוי להנצל מכל צרה בגלל שהיא בכושר הכי טוב. במשך רב העונה היא היתה ממש שקועה במקום האחרון, אבל איכשהו הם יצאו מזה. מקבוצות התחתית וולנדהם משחקת הכי טוב. צריך לזכור שוולנדהם יכולה לדאוג שהיא משאירה בכל סיכוי יריבה לתחתית מאחוריה. החסרון שלה? משחק בית לא קל מול כרונינגן.

רודה:
    משחק בית מול ווילם טוויי חייב להיות יתרון. הבעיה של רודה תהיה במשחק החוץ בדה קויפ. אם פיינורד עוד לא תהיה אז בפלייאוף רודה לבטח לא מנצחת שם.

דה חראפשחאפ
    אני מתקשה לראות יתרון לקבוצה של סהר. דה חראפשחאפ צריכה לשחק עוד בבית נגד NAC, משחק מאד לא פשוט. הדבר שיכול לעזור זה שהיא משחקת במחזור נגד וולנדהאם בבית.

2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי או וולנדאם או דה חראפשחאפ תרד אוטומטית במאבק ביניהן.

ושאלה: איך רודה נמצאת איפה שהיא נמצאת עד כדי כך המצב בקבוצה הזאת קשה?

אגב מה זאת אומרת קרבות ישירים של הטוב מ-3?

נערך לאחרונה ב: ‏3/5/09
  3. Ajax Amsterdam Member

אני חושב שוולנדאם תשאר.מקווה שאייאקס תחזור לליגת האלופות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפני שנתיים השיטה במאבקי ירידה/עלייה היתה מאד פשוטה. שתי בתים עם 4 קבוצות, המנצחת משחקת בעונה הבאה בליגה הבכירה. למה שינו את זה? רק ההתאחדות יודעת. השיטה החדשה מאד משונה וקשה לי בכלל להסביר אותה. אני ממליץ לכם פשוט לעקוב אחרי הדיווחים שלי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

רודה כמו כל הקבוצות במחוז לימבורח סובלת מבעיות של כסף. למרות הטמטום של החוליגנים לדעתי ברב המשחקים הביתיים העונה האיצטדיון בכלל לא היה מלא. זה אומר דרשני ולדעתי טוב שרודה תרד בגלל שאז אולי האיחוד שוב פעם יכנס לתמונה.

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה אמרתי? ממתי אייאקס מנצחת ב'הט קאסטייל'? 2-0 לספרטה במחצית. מבחינתי תוצאה מוצדקת. לפני השער היתרון של ספרטה הגענו להזדמנות אחת בלבד. האירוני הוא שגם לספרטה היתה הזדמנות מצויינת.
    השער בכלל לא נפל מהשמיים, ספרטה התחילה לשחק כדורגל והראתה עד כמה ההגנה שלנו עלובה. שער היתרון התחיל מאיבוד כדור של חברי וורמהלן...

מצחיק שתוך דקה אחרי השער הראשון אייאקס מגיעה לשתי הזדמנויות גדולות, רק מה, גם נגד AZ קיבלנו במחצית השנייה מספיק הזדמנויות בשביל לנצח. זה לא מקרי שגם סביטניץ' ואח"כ גם סוארז מחטיאים. לפני שהגענו להפסקה כבר 2-0. בעיטה טובה מרחוק לא מורחקת כמו שצריך ע"י וורמיר (שטייקלנבורח בטח צוחק בצד...) ויורי רוזה מתגבר בקרב אישי על ... נכון, תומאס וורמהלן.

אני לא ממש מאשים את וורמיר כי מאז שהפך לשוער ראשון גם הוא נראה כאילו הוא לא עומד בלחץ, אבל אני עכשיו באמת מקווה שטוונטה מנצחת. באמת, לאייאקס לא מגיעה דבר. אפילו לנצח בקלות קבוצת תחתית כמו ספרטה זה כבר יותר מדי. לא ראיתי שום רצון מההתחלה להביס את היריבה, איבודי כדור טיפשיים ומעל לכל הגנה מצויינת כמו שאנחנו רגילים.

אייאקס צריכה למכור את סוארז ועם הכסף לקנות הגנה רצינית. לא סתם כבר מדווחים שאנחנו בודקים כל מיני בלמים. השמועה האחרונה מדברת על בלם פולני שגם מבוקש ע"י נאפולי, אולי ליאו ביינהאקר רוצה לעזור לנו.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא ייאמן. סוארז היה צריך להזהר מכרטיס צהוב ומה האידיוט עושה? מפיל את עצמו ברחבה וסופג בצדק צהוב. כל זה כבר לא משנה כי טוונטה כבר מובילה 1-0...

7. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

ביי ביי מרקו. ביי ביי. והיו פה כאלה שהאמינו שאפשר לעבור את טוונטה :aaarofl: . איזה עלובים אנחנו. אפילו פ.ס.וו בדרך לעבור אותנו. המחזור האחרון - מאבק על המקום השלישי !

ביזיון אמיתי.

מזל טוב טוונטה.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש לנו עדיין מה לעשות במוקדמות ליגת האלופות...?
    לטוונטה מגיעה המקום השני ואייאקס? אפילו לכבוש במערב רוטדם הם לא יכולים...הכרטיס האדום כבר לא שינה דבר, הוא אולי הוכיח שהגיע הזמן שאייאקס ואוהדיה יחפשו קבוצה אחרת בשביל לקנות מהן זקנים מיותרים...

אני כרגע די שקט, אייאקס תמיד תהיה בליבי, אבל עכשיו הגיע הזמן שההנהלה, המאמן והשחקנים יגידו לפני המצלמות שהם מצטערים.

בסוף יוני כבר נפתח העונה החדשה ואני משתוקק לראות כמה שחקני התקפה חדשים נראה...לפני שאני עכשיו סוגר את המחשב. לפטר את ואן באסטן? אם הוא בעצמו רוצה לחזור לשחק גולף, אחלה, אבל אני לא הייתי זורק אותו. עמה מאמנים כבר היו לנו בעשור האחרון...? אולי הגיע הזמן לזרוק את כל הסגל המסכן הזה וזה כולל סוארז שאולי הציל אותנו העונה לא פעם, אבל נמאס לי מההצגות שלו. לא סתם אני לא סובל את כריסטיאנו רונאלדו...

אנחנו עוד נדבר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

9. AFCA Member

פשוט בושה, הגנה בושה קבוצה בושה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx
    אני שמח שטוונטה ניצחה לא נבזה אותנו שנה הבאה, לטעמי השחקנים שצריכים להישאר בסגל מהשנה הם ורמיר ואנו.

10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין פלייאוף בין המקומות 2-5 שקובע מי הולך לאלופות ואופ"א?

11. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

פלייאוף לאלופות אין. מקום 2 הולך למוקדמות האלופות.

טוב תקשיבו, מה שקרה בתחתית היום: בלתי ניתן להבנה. כבר מסכם.

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצאתי משהו שמתאר מצויין את העונה הנוכחית, תסתכלו על המספרים:
    עונה 07/08
    34 משחקים - 20 נצחונות, 9 תיקו, 5 הפסדים, 69 נק' (94-45)

עונה 08/09
    33 משחקים - 20 נצחונות, 5 תיקו, 8 הפסדים, 65 נק' (73-41)

לאייאקס היתה העונה את התקציב הכי גדול, היא 'בזבזה' 16 מיליון אירו על שחקן אחד ופתחנו את העונה עם הנטלאר. אז מה קרה? ההגנה נשארה אותה מסננת, ההתקפה הלכה אחורה (מכירת הנטלאר בדצמבר פגעה קשות בקבוצה) ואין לי מושג אם 8 הפסדים אינם שיא שלילי חדש.

ואן באסטן אמר שמבחינתו הוא נשאר, אבל אם ההנהלה רוצה הוא הולך. לדעתי חוץ מרייקארד אין שום מועמד להחליף את ואן באסטן, אבל אפילו אם נביא את הידינק הסגל הזה כל כך בינוני. החלפנו בשנים האחרונות מאמנים כמו זוגות גרביים ואנחנו עדיין תקועים עם שחקנים כמו עמנואלסון, וורמהלן (היה גדול היום), וורטונגהן ושטייקלנבורח. אני רואה עוד מספיק אוהדים שרוצים להשאיר את החבר'ה האלה!?!
    מצטער, אבל כנראה לא סבלנו מספיק.

ברגע שיש לאייאקס שחקנים טובים, אלה שיכולים להוביל אותנו להשגים, אייאקס מוכרת אותם (הנטלאר, שניידר). אלה שלמעשה כבר הוכיחו שאין להם מנטליות נשארים שנה אחרי שנה. בצורה הזאת כדאי לאייאקס להפוך לקבוצת בת של ברצלונה, אולי בצורה הזאת היא משאילה לנו כמה שחקנים יותר רציניים מאשר הליצן מאחור שנקרא אולגר.

לי אישית נמאס מהמצב שבכל קיץ אני מה זה בטוח שהשנה נזכה באליפות. בוא נגיד כך, אם אייאקס לא מביאה לפחות 2 שחקני הגנה, לא מחזקת את הקישור עם קצת גובה ובשר אני בטוח שבעונה הבאה גם לא נהיה אלופה. לפי המספרים ברור שגם צריכים להביא חלוץ למרות שגם 94 שערים לא הספיקו לפני שנה לקחת אליפות...

13. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

אהלן חברייה!
    לפי התיקשורת הגרמנית לואיס ואן חאל על סף סיכום בבאיירן. אז קודם כל הייתי מעוניין לשמוע האם גם התיקשורת ההולנדית מדווחת על כך ובכלל מה דעתכם על כך במיוחד על רקע הכישלון של פרד רוטן (שחתם בפ.ס.וו??)?

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

AZ הודיעה היום לואן חאל שתוך 10 ימים הוא צריך להחליט מה רוצה לעשות. התקשורת ההולנדית מדווחת שלואן חאל הצעות מביירן, סנדרלנד (...) והג'וב בנבחרת בלגיה.

אני חושב שאי אפשר להשוות את לואי ואן חאל עם פרד רוטן. לירן, אל תשכח את ההצלחה של הולנדי אחר בליגה שלכם, מרטין יול. לדעתי ואן חאל מתאים לביירן כמו כפפה, בגרמניה מתים על משמעת וואן חאל הוא לדעתי אחד המאמנים הכי קשוחים בקטע הזה.

נערך לאחרונה ב: ‏4/5/09
  15. AFCA Member

מרקו מתפטר!! לא יודע כבר מה להגיד, הרי הבעיה הייתה יותר השחקנים ופחות המאמן, למרות שזאת אשמתו שהוא מסתמך על שחקנים בינוניים ביותר כמו אניטה וורמהלן.

סיקור בתקשורת הישראלית: http://www.one.co.il/Article/136656.html

נערך לאחרונה ב: ‏6/5/09