הולנד:ישורת אחרונה בקיץ: דה זאיו נוחת באייאקס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏23/8/08.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הקבוצה של עידו צריכה עכשיו רק נקודה להבטחת האליפות ורק עכשיו אנחנו מגלים ביטחון עצמי אצל הבחור? עידו אתה עדיין מפחד? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

לגבי המקום השני, הקרב יישאר לדעתי פתוח עד לדקה ה-93 במחזור האחרון. לדעתי כרגע טוונטה ואייאקס הקבוצות הטובות בליגה, אבל שתיהן איחרו את הרכבת. לואי ואן חאל מנפנף עכשיו אליהן בשמחה רבה...
    היה מישהו שכתב באייאקס נטוורק שכמו תמיד כשעל אייאקס אין לחץ החבר'ה מתחילים להראות יכולת אמיתית. אני נוטה להסכים איתו, אבל לדעתי גם משחקם הטוב של אייסאטי, איינו ואניטה גורם לנצחונות כאלה כמו שראינו אתמול.

אני אישית עדיין חושב שהקישור צריך להיות יותר טוב ואני עדיין חושב שאניטה שחקן לא מספיק טוב בשביל הרמות הכי גבוהות. אוהדים כמו אוהדים רוקדים על כל חתונה ועכשיו אין שום מלה רעה על אניטה, מבחינתי הבחור בהחלט השתפר, אבל גובהו עדיין בעיה קשה. ביחד עם איינו ואייסאטי יש לנו קישור של גמדים...זה נחמד למשחקים נגד נאק, רודה או ווילם טוויי, אבל באירופה קישור שכזה יהיה דבר קטלני בשביל התוצאה הסופית. אני באמת מקווה שאנגלהר יבוא לחזק אותנו.

יש לדה חראפשחאפ בעיה קשה. אחרי שלוק דה יונג (אחיו הצעיר של סים המשחק באייאקס) נפצע, מדווחים גם בבוקר שבן סהר נפגע בברכו. יש חשש שגמר את העונה! בלי שני החבר'ה האלה דה חראפשחאפ יורדת ליגה. וולנדהם לדעתי נמצאת בכושר יותר טוב והיא כרגע תפסה מומנטום. כעיקרון אני רוצה את וולנדהם ודה חראפשחאפ בליגה (דן האח צריכים לחזור למקום הראוי להם...), אבל אני מפחד שאחד מהם תרד אוטומטי. בלי סהר דה חראפשחאפ בבעיה רצינית.

2. AFCA Member

ממתי זה היה? כי השנה בתיקו 2-2 בדה קויפ במחזור השני הונטלאר הלך לחגוג עם כמה עשרות אוהדים שהיו ברוטרדאם, כלהדלן:
    http://ajax.supporterswereld.nl/?actie=goa...rzicht&pagina=3

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש למישהו את הטבלה?

4. AFCA Member

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

החל מהעונה הבאה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    כשפיינורד הגיעה לאמסטרדם היו בעיות עם שתי המחנות (קללות אנטישמיות של פיינורד, זריקת בקבוקים וחפצים של חבר'ה מאייאקס) ולכן הוחלט שבנתיים בשנים הבאות לא ייסעו אוהדי חוץ לשני המשחקים. לפני אותו משחק היו אזהרות ברורות לשתי המחנות, אבל שתיהן לא לקחו את זה ברצינות.

כעיקרון אני בעד ההחלטה הזאת, אבל האלימות המילולית של 'אוהדי' פיינורד, אוטרכט ודן האח לעולם לא נענשת בקיום משחקי בית ללא קהל. המשפט של "חמאס, היהודים לגז" מאד פופלארי גם בהפגנות אנטי ישראליות וגם שם לא עושים דבר. מה לעשות, הולנד מאד 'ליברלית'... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

6. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

שי, מאנו חופר בajaxtalk, אבל מרוב עצים לא רואים את היער ולא מבינים מה עם האיחוד. אז עכשיו פורטונה תתרסק ורודה איכשהו תשרוד?

תנסו אתם להבין.

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

את האמת ארז גם אני לא מומחה גדול בעניין הזה. כשמתחילים לדבר על כסף היהודי הזה פתאום כבר לא כל כך מבין על מה מדברים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx לא ברצינות, הייתי מחכה בסבלנות לעונה הבאה. מצבה הכלכלי של רודה בהחלט הרבה יותר טוב מאשר המצב בפורטונה. כבר הרבה זמן לפני האיחוד המדובר איימו בהתאחדות להוציא את הקבוצה מחוץ לכדורגל המקצועני.

העניין הוא שלפי איך שאני רואה את המצב, רק רודה מסוגלת לשרוד, אבל אם היא יורדת ליגה אני גם כבר לא כל כך בטוח בעתיד שלה. שתי הקבוצות האחרות גם לא נמצאות במצב טוב למרות ש-VVV עומדת לחזור לליגה הבכירה. יש לה כרגע קשר יפני בשם הונדה שמבוקש בכמה קבוצות של הארהדיביסי. היו שמועות על פ.ס.וו ואפילו על אייאקס. מכירת הונדה תכניס לקבוצה כסף, אבל מצבה לא תשתפר כי היפנים משוגעים על הכוכבים שלהם. סביר להניח שהונדה דואג לספונסורים מארץ מולדתו.

מצבה של הקבוצה האחרונה בלימבורח דומה למצב של פורטונה סיטארד. MVV מהעיר מאסטריכט כבר היתה על סף פשיטת רגל, אבל נדמה לי שהעירייה בסוף מנעה את זה. בכל מקרה היא שקועה כבר שנים בליגה השנייה וכרגע גם אין לה עדיין כרטיס לשלבי העלייה/ירידה המפורסמים.

מה שאותי בהחלט מרתיח ואני לא לבד בהולנד, שפה קבוצות עם חובות של כמה מיליונים מיד בסכנת סגירת דלתות ובמדינות שונות באירופה קבוצות יכולות לעמוד בעשרות ולפעמים מאות מיליון אירו באדום (ראו מה שקורה בוולנסיה). ברור שלפיינורד מותר לעמוד יותר באדום, אבל נדמה לי שבמצב הכי קשה היו לה חובות של משהו כמו 30 מיליון אירו. הייתי בכיף רוצה לראות כמה קבוצות באיטליה וספרד מקבלות בעיות רציניות אם הן עומדות באותו הסכום באדום...

בכל מקרה נכנסנו לעניינים כלכליים ופוליטיים כי בסה"כ הערך של הגילדן ההולנדי היה הרבה יותר גבוה מהלירה האיטלקי והפאזטה הספרדי. איטליה וספרד רק נהנות מהאיחוד האירופאי ואנחנו ההולנדים פראיירים רציניים. לשמחתי היה פה לפני איזה שנתיים משאל על אירופה אחת ואנחנו אמרנו לא (גם בצרפת).

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמעתי עכשיו במקרה שהתקציב של פורטו שווה לתקציב של אייאקס...מחר הפורטוגלים ייארחו את מנצ'סטר יונייטד עם אפשרות טובה לעלות לחצי הגמר ואייאקס? בקיצור, כסף מאד הכרחי, אבל פורטו בכל העשור הזה כבר בולטת לטובה. רק לפני כמה שנים זכתה עם מוריניו בשני גביעים (אלופות ואופ"א) כך שבאמת אנחנו לא צריכים להתייאש! אנחנו רק צריכים שיפור רציני בהנהלה, אנשי מקצוע וכמובן גם יותר מזל, אבל אי אפשר להגיד שאייאקס לעולם לא תתקרב לגמר ליגת האלופות. העניין הוא שבפורטוגל הקבוצה הזאת כבר כמה שנים אלופה...אנחנו יודעים מהיכן לבנות...

9. AFCA Member

יש לי כמה שאלות על דברים שקורים באייאקס : http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
    1. איך אייאקס מתנהלת. הכוונה היא, שבמעודונים אנגליים למשל הכסף להעברות מגיע מכיסו הפרטי של היו"ר. איך באייאקס? היו"ר זה אורי קורנל אם אני לא טועה, ומאיפה מגיעים הכספים להעברות?
    2. שאלה שתמיד עניינה אותי ולא ידעתי איפה לשאול, כנראה שאין תשובה חד-משמעית לשאלה אבל בכל זאת אשאל, מה נחשב ארגון אוהדים גדול יותר, f-side או vak 410??
    3. זה נכון שיוהאן קרויף שיחק בסוף הקריירה בפיינורד? אך קרה הדבר?
    תודה לעונים : http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

10. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

המחזור ה-31 בליגה ההולנדית:

שישי:
    הראקלס - נאק ברדה (21:45)

שבת:
    ניימכן - רודה (19:45)
    דה חראפשחאפ - כרונינגן (20:45)
    AZ אלקמאר - ויטסה ארנהיים (21:45)
    פיינורד - טוונטה (21:45)

ראשון:
    אוטרכט - הירנביין (15:30)
    ווילם וו - דן האג (15:30)
    וולנדהאם - ספרטה רוטרדאם (15:30)
    פ.ס.וו איינדהובן - אייאקס אמסטרדם (17:30)

:aaa031:

11. c_web Member

לקראת המשחק מחר מול ויטסה:
    ''אל המדאווי כשיר ויוכל לשחק'', זה מה שאמר היום ואן חאל במסיבת העיתונאים של הקבוצה.
    כנשאל לגבי האפשרות שמשחק האליפות יתקיים דווקא בארנה של אייאקס אמר: "אני מעדיף שזה יתרחש לעיניי הקהל שלנו בבית, למרות שהמגרש באייאקס אפילו יותר טוב ויש לשחקנים שלי ולי היסטוריה במועדון הזה. מה גם שקניתי כרטיסים ל 2 הנכדים שלי שיגיעו במיוחד למשחק מחר ובאייאקס צפוי להיות לנו יותר קשה''.

נערך לאחרונה ב: ‏18/4/09
  12. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

רשמי

http://www.sportweek.nl/uploads/news/Fred-Rutten-PSV_92875_300px.Xxx

פרד רוטן הוא מאמנה פ.ס.וו איינדהובן החל מהעונה הבאה. המאמן חוזר לאחר שנת גלות לא קלה בשאלקה 04.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

קצת איחור...:

1) הכסף לא מגיע מכיסו הפרטי של הנשיא. לעניות דעתי רב הכסף בא ממכירת השחקנים וכמובן מהבורסה. סביר להניח שהמועדון גם מקבלת הרבה מספונסורים שונים, אבל אין ספק שהייתי רוצה לראות בן אדם כמו אברמוביץ' בקבוצה. אני חושב שהליגה ההולנדית לעולם לא תמשוך אנשים כאלה, אבל מבחינתי כבר מספיק לי בן אדם שיכול לפתות צעירים מוכשרים שהיום נוחתים למשל בארסנל.
    2) עומר, אל תשאל את השאלות האלו בהולנד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
    התשובה היא פשוטה. ה-F side כבר הוקם ב-1976, זה הגרעין הקשה האמיתי. vak 410 הוקם ב-2001ואני הייתי שם כשנה וחצי. אחר כך כבר התברר לי שיש 'מרגלים מהאחים הגדולים' שדואגים לראות שהעניין לא יהפוך ליותר מדי רציני...היום לדעתי vak 410 עושה הרבה יותר דברים יפים, אבל סביר להניח שהם חיים תחת הצל של ה-f side.
    3) יוהאן קרויף שיחק בעונה 1983-84 במדים של פיינורד. למה? בגלל שקרויף תמיד היה איש נקמני עם אג'נדה משלו. האיש חזר לאייאקס בסוף שנת 1980. בהתחלה הוא בכלל לא בא כשחקן אלא כיועץ טכני כי בימים האלה כבר פרש. העניין היה שלקרויף היו חובות ובגלל זה חזר לשחק.

בקיץ של 1983 הוא רב עם ההנהלה של אייאקס שפשוט לא רצתה להמשיך בקשר. קרויף היה כבר 36 והקבוצה פחדה שהעניין כבר לא עובד. כנקמה חצה קרויף את הכביש וזכה עם השונאים הגדולים בדאבל. רק מה, באמסטרדם אייאקס פשוט השתעשעה עם קרויף וחבריו והם השפילו אותו 8-2!!!

אישית, מעולם לא סלחתי לקרויף על הצעד הזה. אם כל הכבוד להשגים בעבר השנה שהוא שיחק ברוטדם היה כאמור יותר מסע נקמה כנגד הנהלת אייאקס מאשר כל דבר אחר. אפילו היום האיש מבחינתי לא כל כך גדול. קרויף עושה את עצמו כאילו הוא אלוהים וכל צ'אנס שהיה לו לעשות משהו חיובי באייאקס או בנבחרת הולנד הוא דחה. בשנות התשעים הוא היה אמור להוביל את נבחרת הולנד במונדיאל 1994, אבל בגלל ריב ילדותי עם ההתאחדות הוא לא הגיע. בתקשורת דובר שקרויף רצה להביא את כל המחנה שלו כולל ספונסורים. ברור ששהתאחדות ההולנדית לא יכלה לענות לזה וכך העניין לא התממש.

רק לפני שנה ראינו שוב את קרויף ב'מיטבו'. אייאקס חיפשה לצאת לדרך חדשה, ההנהלה הקודמת עשתה פנייה ל'אלוהים' כדי לתקן דברים בתוך המועדון. קרויף נכנס לאמסטרדם כאילו הוא המשיח, אבל לאחר שקיבל את הג'וב הוא תוך כמה ימים כבר הסתבך. הוא הסתבך הפעם דווקא עם תלמידו הנערץ, מרקו ואן באסטן...המאמן הנוכחי לא רצה בהזדמנות אחת לזרוק את כל אנשי המקצוע במועדון ואדון קרויף נעלב וחזר לברצלונה. בכלל, קרויף בכלל יושב לו יותר ביציע הכבוד בקאמפ נואו מאשר באמסטרדם ארינה שלו...

צריך להדגיש שבגיל די צעיר קרויף קיבל התקפת לב והוא פשוט קיבל הוראות לא להתאמץ יותר מדי. הסיפורים היו שאשתו של קרויף שנים היתה הדמות שמנעה מהאגדה לעשות דברים בכדורגל ההולנדי. העניין הוא שלאט לאט אני לפחות קיבלתי את הרושם שהאדון קרויף בעצמו הוא כמו שאומרים באנגלית: pain in the ass. הוא רוצה שליטה מלאה, שליטה שלדעתי מזכירה יותר רודנות אמיתית. יש אנשים שסבורים שקרויף פשוט מפחד להרוס את שמו הטוב...את האמת? אני בהחלט מסכים עם זה.

14. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

נו באמת, החלה עונת הרחצה? ברדה חסרת היומרות נדרסת ע"י הראקלס 0-4, ניצחון שעוזר לבייתים לנשום קצת אוויר בתחתית.

והנה התקשורת הישראלית מגלה את האליפות של אלקמאר, ואן חאל בכותרות - אבל הכתבה נקייה ונכונה, ודווקא בynet:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3702296,00.html

נערך לאחרונה ב: ‏18/4/09
  15. AFCA Member

כתבה גדולה ומעניינת, יפה, סוף סוף קצת חשיפה.
    אני לא מאמין שאני אומר את זה, אבל בהצלחה לפיינורד היום http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx