הולנד:ישורת אחרונה בקיץ: דה זאיו נוחת באייאקס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏23/8/08.

1. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

המחזור ה-26 בליגה ההולנדית:

שישי:
    ספרטה רוטרדאם - ווילם וו (1-0)

שבת:
    הירנביין - כרונינגן (19:45)
    דה גראפשחאפ - הראקלס (20:45)
    טוונטה - פ.ס.וו איינדהובן (21:45)

ראשון:
    דן האג - אייאקס (13:30)
    נאק ברדה - פיינורד (15:30)
    ניימכן - AZ אלקמאר (15:30)
    רודה - אוטרכט (15:30)
    וולנדהאם - ויטסה ארנהיים (15:30)

:aaa031:

נערך לאחרונה ב: ‏7/3/09
  2. c_web Member

וואי וואי מחר טוונטה מורידים את הפער ל 6, וכל הלחץ עלינו יום למחרת. זה נראה רע.
    מחזיק אצבעות ל PSV !

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עדכון חשוב:
    המשחק של טוונטה נגד האלופה היוצאת פ.ס.וו ייערך רק ביום ראשון 16:30, זאת אומרת המשחק של AZ כבר יהיה מאחורינו אז . הסיבה לדחייה של המשחק קשורה לדשא באנסחדה, המגרש לגמרי הוחלף והאחראיים לא היו מרוצים משעת המשחק. אחרי דיונים הוחלט לדחות ב-24 שעות את המשחק. בקיצור עידו הפער לא יהיה 6 אלא 9 כשאייאקס תנצח בדן האח... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

אליאס, ההבדל בין AZ לאייאקס היא בעיקר בשחקנים האפורים וההגנה. ההסבר מאד פשוט, לשתי הקבוצות 52 שערי זכות אלא שהחבר'ה של עידו ספגו רק 14, אייאקס ספגה בדיוק 28 (פי שניים). אני חוזר ומדגיש את ההערכה האדירה שיש לי ל-AZ על ההגנה שלה. בסה"כ מורנו כבר זמן מה בחוץ וחוץ מזה ההגנה מבוססת על שוער מצויין, אבל גם שחקנים שבאמת לא הייתי רוצה לראות בקבוצה שלי.

עם לפי הסטטיסטיקה AZ עושה לאייאקס בית ספר להגנה (גם לטוונטה שספגה 23 פעמים), אבל מבחינה איכות אישית לאייאקס יש עוד מה להציע, לגבי הקישור אין בכלל ויכוח. לאייאקס אין שום שחקן שמתקרב לשחארס ודה זאיו. אולי גברי, אבל אפילו שחקן מוכשר כמו הקמרוני איינו שלדעתי יכול להפוך לשחקן יותר טוב מהצמד חמד של AZ, לא נמצא עכשיו ברמה המתאימה. לינדגרן, סנו, ויאן וורטונגהן אינם נותנים את התפוקה שהקבוצה שלי צריכה. האחרון עוד נתן העונה כמה משחקים טובים, אבל מול זה הציג כמה משחקים באמת לא לעניין.

לאייאקס ולטוונטה יש מספיק יכולת התקפית בשביל להוביל את הקבוצה לאליפות, אבל ברגע שההגנה ביותר מדי משחקים לא מתפקדת אתה מבקש מסוארז להבקיע 40 שערים העונה. אחרי מכירת הנטלאר אייאקס איבדה שחקן חשוב ביותר, אבל לדעתי לא הנטלאר היה מונע מהקבוצה לקבל רביעייה בארנהם או להיות בפיגור ביתי של 0-2 מול הראקלס...

באמסטרדם עדיין לא מבינים שאלופה עתידית צריכה קודם כל לא לספוג. אם אתה לא סופג אתה מוציא קודם כל נקודה. לכבוש שער לא מבטיח לך דבר כי היריבה יכולה בקלות לכבוש פעמיים. לואי ואן חאל הבין העונה את הפרינציפ הזה כי למרות שהאיש צבוע כשהוא תוקף את צורת משחקה של ליברפול, אותה ההגנה מביאה לו כנראה עוד תואר אליפות לרקורד שלו.

אז אל חמדאווי, ארי ופלה הן לא הסיבה הראשית למה AZ כנראה תהיה אלופה אלא ההגנה עם שוערה המצויין (והחמום מח...) וקישור מצויין בתמיכת מנדז דה סילבה שנותנים להתקפה את כל השקט בשביל להכריע את המשחק.

4. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אתה מבין שי, ועידו לחוץ... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ארז, עידו לחוץ כשרשמית AZ כבר אלופה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
    לא, אני מבין אותו, אבל באמת שאם אולי תבוא עוד קצת סכנה מכיוון קבוצה כלשהי אז טוונטה אולי עוד תעשה משהו. אייאקס צריכה להתכונן לעוד שנה בגביע אופ"א, שם תוכל לשחק הגנתי ולנסות להעיף קבוצות עדיפות עליה.

ראיתי היום 80 דקות מה'משחק' של אייאקס. דן האח שלדעתי מתאימה לליגה השנייה פה פשוט מצליחה להוציא בצדק גמור תיקו. פשוט מדהים לראות איך קבוצה עם שם עולמי מצליחה לזייף ביכולת ולהפגין רמת משחק שדומה יותר לליגה א' בארץ.

היו חבר'ה שעוד אמרו: "עם וורטונגהן, גברי, סוארז ואיינו הייני מנצחים..." לא רק שאלו שטויות אלא פשוט מדהים עד כמה הקבוצה שלנו בינונית. אז סוארז בהחלט היה חסר, אבל כל החבר'ה שהזכרתי בדרך כלל לא משחקים בהגנה...איך אדו מסוגלת לכבוש שער נגדנו?!?

לאייאקס אין שום דבר לחפש במוקדמות ליגת האלופות. נגד הקבוצות העשירות נהיה בדיחה עצובה, תודה רבה, שקודם כל למועדון יהיה קבוצה ראוייה לאליפות הולנד, אח"כ כבר נדבר על אירופה.

6. c_web Member

ראיתי את שלושת המשחקים היום של הגדולות. וכל משחק היה יותר גרוע מהקודם לו, הן של הגדולות והן המשחק עצמו.

אייאקס שיחקה חלש, בקושי הגיעה למצבים כבשה שער די מזליקי. דן האח כמו שאמרת שי, באמת קבוצה אפורה וחלשה, גם אני לא האמנתי שהם מסוגלים לכבוש אבל השער שלהם היה במהלך לא רע יחסית.

טוונטה גם היא שיחקה לא כ''כ טוב, איינדהובן מנגד הצליחה לכבוש והגיעה למצבים בעיקר ממתפרצות. בסוף הגיע שיוויון באמת מכלום אבל טוונטה לחצה לקראת הסיום עד שלבסוף כבשה.

ואלקמאר? משחק כ''כ קשה היה בניימיכן, ההגנה שלנו היא לא אותו דבר למרות שלא ספגנו, פאולסן קיבל כמה וכמה סחרורים מאדון רומדאל שעשה שמות באגף ימין כל המחצית הראשונה. ניימיכן הייתה טבה יותר במחצית הראשונה למרות שהמצב הטוב ביותר היה של אלקמאר כשיאלינס בעט מ 2 מ' מעל השער אחרי כדור קרן.
    ואז הגיע השער של אותו יאלינס בפתיחת המחצית השנייה. נימיכן המשיכה ללחוץ והגיעה לכמה מצבים לא רעים שלא נוצלו. בסה''כ דידוליצ'ה המחליף של רומרו נתן הופעה טובה מאוד לדעתי.

אז הפער הוא 11, 8 מחזורים לסיום. אמור להספיק כן, אבל השמפניות עדיין מוקפאות אצלי טוב טוב במקפיא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

7. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

המחזור ה-27 בליגה ההולנדית:

שישי:
    כרונינגן - רודה (21:45)

שבת:
    ויטסה ארנהיים - נאק ברדה (19:45)
    הירנביין - ספרטה רוטרדאם (20:45)
    ווילם וו - טוונטה (20:45)
    הראקלס - וולנדהאם (21:45)

ראשון:
    פיינורד - פ.ס.וו איינדהובן (13:30)
    דן האג - ניימכן (15:30)
    אייאקס - דה גראפשחאפ (15:30)*
    אוטרכט - AZ אלקמאר (15:30)

*ישיר ב5+ לייב.

8. c_web Member

לקראת המשחק של AZ ביום א':
    פלה ייעדר עקב פטירת סבו, החלוץ נסע לאיטליה.
    סוורטס בספק ועדיין לא ידוע אם ישחק.
    רומרו, מורנו, ומדנס דה סילבה עדיין בחוץ. מסתמן שארי יחליף בחוד את פלה אחרי שהוא מתאושש מפציעה.

ועוד משהו, הסגל של הולנד למשחק מול מקדוניה בעוד שבועיים פורסם, סחארס ודה זאו בסגל.

הסגל המלא:

שוערים: Timmer (Feyenoord), Stekelenburg (Ajax), Vorm (FC Utrecht).

הגנה: Boulahrouz (Stuttgart), Braafheid (FC Twente), Van Bronckhorst (Feyenoord), Heitinga (Atlético Madrid), Marcellis (PSV), Mathijsen (HSV), Ooijer (Blackburn Rovers), Van der Wiel (Ajax).

קישור: Afellay (PSV),Van Bommel (Bayern München),Engelaar (Schalke 04), De Jong (Manchester City), Sneijder, Van der Vaart ( Real Madrid), Schaars en De Zeeuw (AZ).

התקפה: Babel, Kuijt (Liverpool), Robben, Huntelaar (Real Madrid), Vennegoor of Hesselink (Celtic), Van Persie (Arsenal).

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

דבר אחד אתם לא יודעים...מתנהל כרגע דרמה לא קטנה באייאקס ולדעתי גם בסופו של דבר בנבחרת.

מרקו ואן באסטן החליט ללכת עד לסוף העונה על קנת' וורמיר. שטקלנבורח כבר אומר היום שאין לו חשק להיות שוער שני, שהוא לא רואה את וורמיר כמתחרה לגיטימי ושאייאקס צריכה למצוא בשבילו פתרון...

לפני שאביע דיעה על ההתנהגות המחפירה של השוער שלנו, הודיע בנתיים ברט ואן מרווייק ששטקלנבורח כן יישאר ללבוש את חולצת הנבחרת הלאומית...לחזור לשוער. האם ההתנהגות הזאת אולי אופיינית לשוער שלא הצליח בשנים האחרונות לייצב את ההגנה? האם הבעיה הקשה במנטליות שלנו מקבלת עכשיו באמת פנים? לא מקובל עליי ששטקלנבורח יתנהג כמו 'כוכב ישראלי', וטוב יעשה אם אייאקס תמכור אותו בקיץ. שטקלנבורח לבטח ימצא קבוצה נחמדה באמצע הטבלה בספרד ואז נראה האם הוא ימשיך לצייץ ככה הרי גם הייטינחה כבר מצא יותר את הספסל מאשר ההרכב הראשון...

בקיצור, צפו למלחמה חדשה...

נערך לאחרונה ב: ‏14/3/09
  10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

ככל שאני צופה בדה זאו יותר אני מתאהב בבחור, אני מאוד מקווה שיצא לי לראות אותו יותר בנבחרת האורנג'. אני מאמין שבעבר כבר ראיתי אבל כנראה שלא שמתי לב אליו יותר מדי. מה לדעתכם הסיכוי שלו לשחק? התחרות היא עם ואן בומל?

שי מהתיאור שלך ההתנהגות של השוער שלכם מגעילה לדעתי (ואני עדין), זה דבר אחד למחות על הורדה לספסל ודבר שונה לגמרי לזלזל ככה בחבר לקבוצה.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני דווקא אוהב יותר את שחארס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

לגבי שטייקלנבורח. אייאקס פשוט נמצאת במצב לא פשוט, מה עושים כששני שוערים נמצאים פחות או יותר באותה הרמה? מדהים לראות שבאמת 99 אחוז מהתגובות שקראתי פשוט לא מבינות למה שטייקלנבורח הגיב ככה. כולם וזה כולל אנוכי, מבינים שהאכזבה קשה, אבל ואן באסטן היה צריך לקבל החלטה. היות שכבר בקיץ האחרון שטייקלנבורח דיבר על הגעגוע להייטינחה ושניידר דובר כבר על העברה לחו"ל.

השנה שטייקלנבורח מבחינתי לא תורם דבר. לפני עונה הוא עצר סדרה של פנדלים, אבל מאז הסיבוב השני הבחור נראה רע מאד. היה מישהו שאמר שכנראה שטייקלנבורח הרגיש את הנשימה של וורמיר בעורפו וזה גרם לחוסר ביטחון בולט. את האמת? וורמיר התחיל מצויין ולמרות שני משחקים אחרונים לא בדיוק מרשימים הוא התקרב בצעדים ענקיים לכיוון השוער הראשון שלנו.

היות שוורמיר מסיים בעוד עונה את החוזה שלו הסוכן עדיין לא רצה לדבר עם אייאקס על הארכת חוזה, לדעתי הסוכנים לרב הם בעיה קשה לכדורגל, אבל הפעם אני לגמרי מבין את מחנה וורמיר. אם אייאקס היתה בסוף הולכת עם שטייקלנבורח היא היתה יוצאת קירחת מכל הצדדים כי אז הדרישות של וורמיר היו הרבה יותר גבוהים.

לצערי שטייקלנבורח מתנהג עכשיו כמו כפוי טובה וזה מאד לא מוצא חן בעיניי. לדעתי אם כל הסיפור הזה גם באמת כך, זאת הוכחה שבאייאקס יש בעיה עם המנטליות. היות שגם ברונו סילבה כבר התייפח ודרש העברה (וכמובן לאונרדו שבכל חודש עושה מהומות למה הוא לא משחק יותר) אני קונה את העניין שואן באסטן טען אחרי ההפסד בהיירנביין ש"לאייאקס יש יותר מדי שחקנים שלא יודעים לשחק במזג אוויר לא נוח..."

אז ב-AZ יש אולי שוער קצת לא יציב ששובר בעצמו את ידיו, אבל יש בקבוצה שחקנים כמו דה זאיו ושחארס שלצערי עושים את ההבדל...

12. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

די, בחייאת, זה כבר מתחיל להמאס. יש לי המון סימפטיה מהעונה ההיא לפני שנתיים אל AZ, באמת, אבל די - זכיתם כבר באליפות, אולי תחזרו גם לשחק כדורגל קצת פחות משעמם מזה?

באמת, הרי אוטרכט הקבוצה הכי אימפוטנתית בליגה וגם עוד 40 שנה לא תבקיע. הגזמתם. באמת שהגזמתם.

נערך לאחרונה ב: ‏15/3/09
  13. c_web Member

הסטטוס קוו נשמר השבוע. כל הגדולות ניצחו, למעט PSV (לא ממש גדולה) שהפסידה ברוטרדהאם אצל פיינורד 0-1.

משחק טוב של אלקמאר במחצית הראשונה, למרות שהשער נכבש במזל כשמרטנס ניסה להרים כדור בדקה ה - 11, ואיכשהו זה נחת בחיבורים. כמה דקות אח''כ נפסל שער חוקי של יאלינס אין לי מושג עד עכשיו למה הוא נפסל.
    טעות של פאולסן כמעט הביאה לשיוויון כשהוא החזיר לדידוליצ'ה בנגיחה חזקה מידי אבל קלאבן על הקו הציל שער בשנייה האחרונה. במחצית השנייה אלקמאר לא שיחקה ממש טוב, העבירה את הזמן ושמרה על היתרון.
    דה זאו ספק צהוב שביעי ולא ישחק בשבוע הבא נגד פיינורד.

שבוע טוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

רבאק עידו, אתה יכול כבר להוציא את השאמפניה מהמקפיא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx , חשבתי שאולי פציעה של שוער יכולה לעצור את AZ בדרך לאליפות אבל גיליתי שהשוער המחליף הוא לא איזה ילד חסר מושג.

אחרי שאמרתי את זה ברור ששבוע הבא AZ יפסידו לקבוצה מרוטרדאם ככה שאת שלי עשיתי מבחינת עזרה לעניין בליגה ההולנדית http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

את התסכול של ארז אני יכול להבין, רק שאני כבר עברתי לשלב ההשלמה עם הגורל.
    AZ יכולה מצדי להמשיך לשחק כך, אבל מבחינתי קבוצתי פשוט לא מספיק טובה לאליפות. לי אין בעיה להודות בזה למרות שזה כמובן יותר מכואב.

ראיתי היום 65 דקות של המשחק בארינה, זאת הרמה של אייאקס? קודם בנס לא ספגנו בגלל טעות מספר מיליון ואחת העונה של וורמהלן ואחר כך משום מקום סוארז נועץ כדור מצויין לרשת של שוער האורחים. תצחקו עליי, אבל אני הייתי בנתיים עסוק בלראות מה AZ עושה ולכן פספסתי את השער...

את השער השני גם פספסתי, למה? יש לי איזה מיליון ערוצים דרך הלווין וסתם חיפשתי לי מתוך שיעמום משחק יותר מעניין. לא מצאתי ולכן תוך כמה דקות חזרתי ואז ראיתי את השידור החוזר של השער של צביטניץ'. במחצית השנייה כבר כמעט נרדמתי...בדקה ה-65 סגרתי את הטלוויזיה...

ארז, אני מאד מבין את התסכול שלך ומבחינתי AZ לא ממש קבוצה מרשימה, אבל אם בשנה הבאה אייאקס תצליח עם ההגנה שלה ולא תספוג ב-27 משחקים 29 שערים אנחנו נהיה אלופים! .

חוץ מזה ראיתי היום 'אורגייה המונית' ברוטרדם...פיינורד ניצחה את פ.ס.וו אך ורק בגלל שלאזוביץ, ההוא שבעבר שיחק בפיינורד, סרב ממצבים של 100 אחוז לכבוש נגד קבוצתו לשעבר. הייתי צריכים לראות איזו חגיגות בסיום, מקום עשירי ופיינורד קרובה לקחת אליפות... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

בקיצור, עידו, בחייאת רבאכ, תוציא את השמפניה כי אני רוצה ללכת לים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx